Bundesliga - preview 28. kola

26.03.2010, 08:42, aktualizováno 28.03.2010, 08:27
Previews
Hamburk vypadl z první pětky a ta se mu po sobotě vzdálila na čtyři body, nyní má šanci něco z tohoto manka umazat na hřišti Gladbachu. Hoffenheim čeká klidný závěr sezony, oproti tomu Freiburg bojuje o každý bod...
TSG Hoffenheim - SC Freiburg  (neděle 15:30)
Freiburg je předposlední, vzhůru na nesestupové příčky však ztrácí pouhé dva body a před týdnem jednogólovou výhrou nad Mainzem potvrdil, že o záchranu se hodlá ještě srdnatě bít. Na druhé straně se Hoffenheim už nemá příliš o co bít, dolů na Hannover to má 10 bodů a nahoru na Brémy ještě o dva více.

Freiburg ze začátku jara navázal na formu z pozdního podzimu a vytrvale klesal tabulkou, minulé kolo se však vzepjal a výhrou nad Mainzem ukončil sérii 12 zápasů bez výhry:"Výhra nás těší a body nám určitě pomůžou. Výkon sice nebyl ideální, ale vstřelili jsme o jeden gól více než soupeř a to nám vyhlídky do dalších dnů jen zesvětluje. Pořád máme dost prostoru k tomu, abychom si setrvání v lize zařídili sami," vidí situaci kouč hostů Dutt.

Výhru v minulém kole doma Freiburgu zařídil mladý záložník Flum:"Byl to můj vůbec první ligový gól, navíc vítězný. Rozhodně si ho budu pamatovat," okomentoval svou trefu 23letý hráč, který by ani v neděli v sestavě Sport-Clubu neměl chybět. Naopak s jistotou nenastoupí zranění Salz, Cha a Namouchi.

Domácí Hoffenheim už nemá příliš o co hrát, předsezóní cíle - tedy evropské poháry - jsou daleko a sestup zrovna tak. V rámci vnitrobádenského duelu tak TSG půjde jen o čest: "Chceme vyhrát pro fanoušky a přirozeně i dosáhnout co nejlepšího postavení v tabulce a k tomu jsou potřeba body," prohlásil k nedělnímu zápasu Tobias Weis, který nedávno podepsal v Hoffenheimu nový kontrakt. Domácím bude s jistotou v sestavě chybět pouze Vorsah, další tři hráči jsou v rekonvalescenčním tréninku, a to včetně Demby Ba, jedinným hrotem tak bude Ibisević.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Hildebrand - Beck, Simunić, Compper, Eichner - Weis, Luiz Gustavo - Carlos Eduardo, Salihović- Maicosuel - Ibisević
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Pouplin - Mujdza, Toprak, Butscher, Bastians - Schuster - Abdessadki, Makiadi, Flum, Idrissou - Cissé
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.65 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Mönchengladbach - Hamburger SV  (neděle 17:30)
Dva celky nacházející se v nepříliš oslnivé formě uzavřou osmadvacáté bundesligové kolo. Gladbach se už pět zápasů neradoval z vítězství a náskok na sestupovou zónu se povážlivě krátí, HSV se zase musí obávat toho, že by v příští sezóně mohlo chybět v evropských pohárech.

Měsíc březen zatím Borussii bodově nevychází tak, jak by si její představitelé, hráči a v neposlední řadě fanoušci představovali. Dva bezkrevné výkony a debakly v Dortmundu a doma s Wolfsburgem stačily k tomu, aby se s Hříbaty znovu začalo počítat do boje o záchranu. Před týdnem si Gladbach alespoň přivezl bod ze hřiště nedalekého Kölnu, ačkoliv v derby dlouho vedl a vítězství byl poměrně blízko.

Nyní na porýnský celek čeká favorizované HSV, ale Borussia ví, jak na něj hrát - před rokem ho doma semlela 4:1 a na podzim vyhrála na severu Německa 3:2. "Když takovéto týmy jako Leverkusen, Bayern nebo HSV mají den, tak je to samozřejmě složité. My ale jdeme do zápasu se sebedůvěrou, minulý zápas byl s ohledem na ty dva předchozí krokem kupředu," prohlásil trenér Michael Frontzek, jenž si může libovat, že jeho týmu bude stát v zádech vyprodaný Borussia-Park.

V Hamburgu nedávno slavili postup v Evropské lize Anderlecht a těší se na čtvrtfinále proti Standardu Lutych, realita v domácí soutěži ale už tak radostná není. Ba naopak, pro fanoušky "Rothosen", kteří si na podzim mysleli i na titul, je momentální tápání a propad až na šestou příčku hodně hořkou pilulkou. Když v úterý postoupil brémský Werder do finále poháru, dostalo HSV jistotu, že mu stávající pozice bude na kvalifikaci do EL stačit - kvůli rivalitě obou klubů to ale na březích Labe příliš velkou radost nevyvolalo.

"Máme možnost dosáhnout čtvrté nebo páté příčky, dostat se na jednu z nich zůstává naším cílem," prohlásil kouč Bruno Labbadia. Po čtyřgólovém výprasku od Leverkusenu a umouněné remíze se Schalke to mezi hráči vře - Elia si stěžuje na týmové lékaře, Zé Roberto má namířeno do americké MLS a Boateng pro změnu do Manchesteru City. "To poslední, co tu potřebujeme, je takové divadlo. Jde tu ještě o postup do pohárů a každý si musí být vědom toho, že ještě můžeme něčeho dostáhnout," uvedl kapitán David Jarolím.

Nepříjemná je pro HSV i rozrůstající se marodka, kterou sice již opustil Guerrero, k dlouhodobě zraněným Castelenovi a Arslanovi se ale nejprve přidal již zmíněný Elia, poté Aogo a nakonec i Jansen, který by měl chybět dokonce několik týdnů a možná přijde i o mistrovství světa. Na druhé straně má Frontzeck zraněného pouze náhradníka Dordu, pro tento zápas je mimo hru už jen vykartovaný Bradley.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Bailly - Levels, Brouwers, Dante, Daems - Meeuwis, Marx - Herrmann, Arango - Reus, Friend
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Rost - Rincón, Rozehnal, Mathijsen, Boateng - Jarolím, Zé Roberto - Torun, Trochowski - van Nistelrooy, Petrić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.25 - 3.25 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
V rámci 28. kola se na Weserstadionu představí Werder Brémy a 1.FC Norimberk. Oba týmy jsou v situaci, kdy každý bod má cenu zlata. Werder si potřebuje udržet 5. příčku zajišťujicí účast v Evropské lize i pro příští rok, Norimberk zase bojuje o holé přežití v Bundeslize.

Hosté cestují do Brém plni optimismu, protože již 5 zápasů v řadě bodovali a nepoznali chuť porážky. O body obrali takové týmy jako Bayern Mnichov nebo Bayern Leverkusen, věří si proto i na Werder. "Pokud dokážeme přivést z Brém bod nebo rovnou tři, velmi nám to v boji o udržení pomůže. Máme pro našeho soupeře to nejvyšší uznání, ale naši hráči nepůjdou do zápasu s přehaným respektem. Bude to rozhodně velmi důležité utkání," míní trenér hostů Dieter Hecking.

Domácí mají na šestý Hamburk náskok jediného bodu, a proto se budou snažit utkání vyhrát. Přesto účast v pohárové Evropě mají prakticky zajišťenou díky probojování se do finále Neměckého ligového poháru. V tom se střetnou s Bayernem Mnichov a protože ten se účastní pravděpodobně i příštího ročníku Ligy mistrů, tak Werderu automaticky připadne kvalifikace do Evropské ligy.

To však neznamená, že by v Brémách zbytek Bundesligy vypustili. "Rozdíl mezi tímto zápasem či jiným nebude žádný. Musíme neustále podávat své nejlepší výkony, ať již hrajem s kýmkoliv," uvedl Thomas Schaaf, dlouholetý lodivod Werderu. Nicméně po těžkém programu posledních dní možná nechá některé své svěřence odpočívat.

Hosté nasadí do zápasu to nejlepší co mají. Chybět jim bude vlastně jen stoper Breno a útočník Eigler. Nejistý je start nejlepšího střelce týmu Alberta Bunjakua, který by nejspíš měl do utkání zasáhnout. Trenér Hecking ale nechce hazardovat s jeho zdravím a do základu jej postaví jen když si bude 100% jistý. Brémy mají problémy hlavně v defenzívě. Zraněni jsou totiž jak brankážská jednička Tim Wiese, tak dvojka Christian Vander a mezi třemi tyčemi by se tak měl představit Sebastian Mielitz. Stoper Naldo si bude odpykávat svůj karetní trest a stejně jako zranění Peter Niemeyer se Sandro Wágner bude utkání přihlížet pouze z tribuny.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Mielitz - Fritz, Mertesacker, Prödl, Pasanen - Bargfrede, Frings - Marin, Özil, Hunt - Pizarro
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Diekmeier, Wolf, Maroh, Pinola - Ottl, Tavares - Frantz, Gündogan, Bunjaku - Choupo-Moting
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.75 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hannover 96 - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
V souboji dvou celků ze spodku tabulky přivítá Hannover 96 v AWD-Aréně 1.FC Kolín. Hannover se po hrůzostrašeném vstupu do jarní části konečně probral a vyhrál dvě utkání po sobě, sestup ale stále hrozí. Ani v Kolíně si nemohou být udržením v nejvyšší soutěži jisti a po špatných výkonech z minulých kol pomalu ale jistě klesají tabulkou.

Problémy Hannoveru začaly již na podzim, kdy závěrečných 6 kol Hannover 4x prohrál a dvakrát remizoval. Vstup do jarní části probíhal v podobném duchu, kdy se tento klub prezentoval sedmi porážkami v řadě. Vysvobození přišlo až v zápase s Freiburgem, které Hannover vyhrál 2:1, následované domácí výhrou nad Eintrachtem Frankfurt. Nicméně ani to nepomohlo hannoverským vyplout ze sestupových vod a nadále tak potřebují bodovat.

Proto nový trenér Mirko Slomka, který dříve trénoval například Schalke, nebude brát nic jiného než tři body. "Naším cílem je stáhnout Kolín do sestupové zóny. Plně si uvědomujeme závažnost tohoto utkání a nebereme nic jiného než výhru. Musíme proto vyvinout útočnou iniciativu, dostat Kolín pod tlak a pak proměnit své šance," prozradil své plány trenér domácích.

Jeho sobotní protějšek Zvonimir Soldo ale rozhodně nechce utkání Hannoveru nikterak ulehčit. "Musíme se neustále soustředit, držet se své taktiky a vyrážet na smrtící protiútoky. Důležité je, že náš tým funguje a že můžem porazit kohokoliv," myslí si bývalý hráč Stuttgartu a chorvatský reprezentant.

Velké problémy domácím způsobuje spíše rozsáhlá marodka, na které se v součanosti nachází Constant Djakpa, Vinícius, Elsón, Jacel Krzynówek, Altin Lala, Jan Rosenthal, Mikael Forssell a naposled se na ni přidal i Arouna Koné, kterého trápí bolavé koleno. V Kolíne musí řešit hlavně problémy v obraně, protože pro toto utkání jim vypadli hned dva obránci: Pedro Geromel, který si odpykává karetní trest a Christopher Schorch, který si nedávno přethnul vazy v koleni. Stejné zranění postihlo i dalšího mladíčka Kevina Pezzoniho a ten rovněž zmešká zbytek sezóny.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Fromlowitz - Cherundolo, Haggui, C. Schulz, Rausch - Balitsch, Andreasen - Bruggink - Štajner, Ya Konan, Schlaudraff
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Mondragón - Brečko, McKenna, Mohamad, Womé - Petit, Maniche - Freis, Podolski, Tosić - Novaković
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.30 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hertha BSC - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
V sobotním odpoledne se na Olympiastadionu střetnou dva celky, které si před týdnem radikálně zvedly náladu. Zatímco Hertha pětigólovou kanonádou na půdě mistra rozfoukala plamínek naděje na záchranu, Dortmund přehrál souseda v tabulce a po letech míří do pohárové Evropy.

Minulou neděli cestoval berlínský tým do nedalekého Wolfsburgu, který se těšil na odevzdaného sparingpartnera a pohodovou výhru. Nakonec se ale zápas vyvíjel zcela opačným směrem, Herthu nastartovaly dva rychlé góly a nakonec z toho byla šokující, vysoká výhra 5:1. "Atraktivní útočný fotbal nabízíme celé jaro, jediným rozdílem zápasu ve Wolfsburgu ale bylo to, že jsme naše početné příležitosti konečně přetavili v branky. Efektivitu v zakončení si musíme přenést i do sobotního zápasu," zhodnotil utkání trenér Friedhelm Funkel.

V Berlíně tak přece jen trošku opadlo zklamání po porážce 1:2 ve veledůležité bitvě s Norimberkem, tento černý den v historii klubu se ale přihlásil jinak - za řádění fanoušků byla Hertha disciplinární komisí DFB potrestána snížením kapacity na 25 tisíc v následujícím utkání proti Stuttgartu. I proto zápas s Borussií táhne, očekává se nejvyšší návštěva této sezóny včetně početného zastoupení hostujících fans, kterých by mělo přijet něco mezi 10 a 15 tisíci.

K tomu navíc přijde fakt, že v největším vestfálském městě panuje fotbalová horečka v mnohem větších rozměrech, než bývá obvyklé. BVB sice na konci února prohrálo i druhé letošní derby proti Schalke, od té doby ale už jen vítězí a to rozdílem třídy - 4:1 v Bochumi a doma 3:0 nad Gladbachem i silným Leverkusenem. Žlutočerní tak nyní zaujímají čtvrtou příčku, a vzhledem k tomu, že se do finále DFB-Pokalu dostaly Brémy a Bayern, mají na nepohárové příčky náskok deseti bodů.

Vždy náročný trenér Jürgen Klopp ale hlavu v oblacích nemá. "Měli bychom být partneři Herthy v její plánované stíhací jízdě, ale to pro nás samozřejmě není přípustné. Zatím jsme totiž nic nedokázali, s 48 body se do Evropské ligy nikdo nedostane," prohlásil energický kouč. "Berlíňané v zimě sestavili velice silný tým. Pokud jim někdo nabídne šanci (jako třeba svým přístupem Wolfsburg - pozn. red.), pak to s ním špatně dopadne."

Klopp, jemuž v hlavním městě bude scházet především Hummels a pak náhradníci Valdéz s Tingou, k soupeři mimojiné poznamenal, že mu pod stávajícím tlakem mohou téct nervy. Jeho protějšek však má jiný názor. "Tlak máme v každém zápase. Mančaft si je situace vědom a ví, jak s ní naložit. Pro nás mají nyní význam pouze výhry a tento zápas není výjimkou," uvedl Funkel. Ten má mimo hru pouze Kringeho, jenž v BSC hostuje právě z Borussie, otazník visí nad startem Piszczeka.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Drobný - Piszczek, A. Friedrich, Hubník, Kobiašvili - Lustenberger - Kačar, Cícero - Raffael - Ramos, Gekas
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Owomoyela, Subotić, F. Santana, Schmelzer - Kehl, Sahin - Blaszczykowski, Zidan, K. Großkreutz - Barrios
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.40 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayern Mnichov - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Allianz Arena bude svědkem souboje dvou jihoněmeckých rivalů, kteří byli donedávna bundesligovými želízky v Lize mistrů. To už nyní platí pouze o Bayernu, který je první a navíc zůstává na obou pohárových scénách, ovšem Stuttgart je hned po něm druhým nejlepším týmem jara.

Mnichované sice v posledním ligovém utkání prohráli po bídném výkonu ve Frankfurtu, hned čtyři dny nato si ale zvedli náladu v DFB-Pokalu - Robbenovou trefou z prodloužení vyhráli na Schalke a po jednoleté odmlce si znovu zahrají berlínské finále. I před ním ale Bayern čekají veledůležitá střetnutí - s konkurenty v boji o titul i Manchesterem United v milionářské soutěži. "Teď jde teprve do tuhého, následující týdny budou velmi zajímavé," zhodnotil program Philipp Lahm.

"Musíme veškeré myšlenky koncentrovat na Stuttgart," varuje ale kouč van Gaal. "Má dobré mužstvo a normálně by byl v tabulce mnohem výše. Také bude chtít hrát fotbal a doufám, že tak v sobotu učiní," dodal nizozemský kouč, jehož nadřízení - především prezident Uli Hoeneß - si hodně stěžovali na trávník v Gelsenkirchenu. Bavoři totiž do hornického města budou ještě jednou muset a to hned v příštím kole.

To Stuttgart už na boj o nejvyšší příčky kvůli špatnému podzimu pomýšlet nemůže, splnitelným snem ovšem zůstává Evropská liga, na níž momentálně ztrácí šest bodů. Před týdnem si Švábové doma zvedli náladu, kterou jim pokazily porážky na Schalke a v Barceloně, v pohodě totiž přehráli Hannover a připsali si jubilejní desáté vítězství v sezóně - z toho, považte, sedmé v jarní části bundesligy.

Strůjce úspěchu Christian Gross je podle průměru bodů získaných na zápas dokonce nejlepší trenér Stuttgartu všech dob, na jeho tradičně umírněných prohlášeních před zápasem to ovšem nic nemění. "Půjdeme do zápasu vysoce motivovaní a pokusíme se tuto velkou výzvu přijmout. V Allianz Areně visí hrozny hodně vysoko," uvedl holohlavý Švýcar. "Nemůžeme si dovolit snadno ztrácet míč a musíme být v defenzivně kompaktní," požaduje po svém týmu.

Grosse může těšit návrat pilíře obrany Tasciho, který na lavičku pošle Niedermeiera. Z okruhu hráčů pro základ je zraněný pouze Celozzi, dále jsou mimo hru už pouze náhradníci Ulreich, Boka a Riedle. Louis van Gaal má v kádru také jednoho navrátilce a to Demichelise, který by v případě nouze mohl naskočit s ochranou maskou. Vyloučen je naopak start bývalého stuttgartského bombardéra Gómeze.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Butt - Lahm, van Buyten, Badstuber, Contento - Schweinsteiger, van Bommel - Robben, T. Müller, Ribéry - Klose
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Lehmann - Boulahrouz, Tasci, Delpierre, Molinaro - Gebhart, Kuzmanović, Khedira, Hleb - Marica, Pogrebňak
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.75 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Wolfsburg se bude v Mainzu chtít omluvit všem svým fanouškům za ostudnou prohru s Herthou na domácím hřišti 1:5. Proti Vlkům bude stát tým, který by s velkou dávkou štěstí mohl proniknout do pohárů.

Mainz v posledním kole podal svůj tradiční výkon - bezbarvý a neprokrvený, Szalai jako kdyby na hrotu vůbec neexistoval. Maďarský talent měl na špici zastoupit vykartovaného Bancého, podle německých médií ale zklamal. Trenér Thomas Tuchel byl ale jiného názoru: "Zápas s Freiburgem byl nešťastný, pro jednoho útočníka to bylo strašně složité. Pokud bude Adam zdravý, určitě nastoupí. Je to ještě mladý hráč. Na trénincích velmi dře a to se za pár let projeví. Já mu věřím, jeden zápas nic nezmění."

Mainz svou letošní sezonu založil na jediné věci - domácí nedobytné tvrzi. Na Bruchwegu totiž prohrál jen jednou a získal na něm 28 z celkových 38 bodů, díky nimž se nečekaně řadí na deváté místo tabulky. Ani v tomto utkání mu zřejmě nezbude nic jiného, než hra na jednoho hrota, neboť Bancé stále pyká za svůj zkrat v utkání s Kölnem, ofenzivně laděný český záložník Trojan bude kvůli nataženým svalům taktéž odpočívat. Tým od soutoku Rýnu s Mohanem, jemuž se staví nová aréna, se neřesti v podobě obsáhlé marodky nezbavil ani v závěru sezony - pro utkání s Wolfsburgem mu budou kromě již dvou zmiňovaných ofenzivních hvězd chybět Wache, Kirchhoff, Hoogland, Rose a Löw.

"Pro Wolfsburg není poslední porážka ničím příjemným. Já si ale nemyslím, že by to něco vypovídalo o jejich výkonnosti, nebo kvalitě. Byli prostě unavení," narážel na tiskové konferenci domácí trenér Tuchel na fakt, že před potupou s berlínským celkem si Dolnosasové střihli ještě 120 minut osmifinálové odvety Evropské ligy s Rubinem Kazaň, odkud nakonec odešli jako vítězové. "VfL tlačila bota hlavně v obraně. Pod Kostnerem se ale dokázali zkonsolidovat a vrátili se ke hře, kterou předváděli loni - vzadu velmi kompaktní s důrazem na protiútoky. Hrajeme proti jednomu z nejofenzivnějších týmů v lize. Tlak na nás musí být zachován, aby Wolfsburg nevyužil naší pohodlnosti. Potřebujeme vnitřní sílu, budeme se snažit, aby se každý fanoušek na příští zápas těšil. Jsme připraveni porazit mistry."

Wolfsburg prožil rušné období. Pod Lorenzem-Güntherem Kostnerem se neuvěřitelně zvedl, do utkání s Herthou neprohrál osm zápasů a v tabulce zakotvil na desátém místě. "Na tu porážku jen tak nezapomenu," řekl před zápasem kouč hostí koster. "Trenéři na taková utkání nezapomínají. Vždyť mě prvně chválili za zvládnutý zápas s Kazaní a pak kritizovali za katastrofu s Herthou. Nicméně to není všechno. Já jsem jen špička ledovce. Teď je jen na týmu, jestli obnoví důvěru a jednotu, která nás v posledních týdnech tak držela. Změn v sestavě moc dělat nebudu, jen Benaglio by mohl zpátky do brány a snad nastoupí i Andrea Barzagli."

Jedno je jisté - Kostnerovi svěřenci se už nebudou moci vymlouvat na přílišnou únavu, na odpočinek měli týden a nebýt pohmoždění pánve Sebastiana Schindzielorze, do utkání by šli bez jediného maroda. Cíl je proto jasný - vyhrát. "Musíme plně využít agresivní hru, nemůžeme z boje utíkat. Mainz je neuvěřitelně motivovaný a velmi ochotný. Absence Bancého je pro nás výhoda, ale díky ní to nebude jednodušší. Také Ivanschitz se Šimákem jsou velkou hrozbou, pokud nastoupí. Musíme být velmi ostražití. Musíme se vrátit někam před Herthu. Pokud vyhrajeme, podpoříme naši sebedůvěru na zápasy s Fulhamem. Stále máme o co hrát," ujistil kouč, jenž naskočil do zpackané sezony za Armina Veha a dotáhl tým až do čtvrtfinále Evropské ligy, kde se utká s dalším překvapením - londýnským Fulhamem.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
H. Müller - F. Heller, Svensson, Noveski, Fathi - Polanski, Karhan, Soto - Schürrle, Ivanschitz - Szalai
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Pekarík, Madlung, Šimůnek, M. Schäfer - Josué - Riether, Gentner - Misimović - Grafite, Džeko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.20 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - Schalke 04  (sobota 18:30)
Zakončení sobotního programu 28. bundesligového kola bude opravdovou třešničkou na dortu. Utkáním Schalke v Leverkusenu totiž začíná třítýdenní reality show, ve které se rozhodne, kdo odejde s vavříny pro ligového mistra.

Německý souboj o titul se rozehraje v Porýní. Následující tři kola budou pro každého fanouška Bundesligy mít obzvlášť velký náboj a zřejmě ani jedno utkání si nenechá ujít. V 28. kole se totiž střetne právě Leverkusen se Schalke, hned v 29. kole si to ve Veltins Areně rozdají Schalke s Bayernem Mnichov a v 30. kole se během zápasu Bavorů v BayAreně dost možná rozhodne o nástupci Wolfsburgu na mistrovském trůnu. Již toto utkání zcela jasně nahraje do karet jedině vítězi - Bayern totiž hraje ve Stuttgartu, který ještě nevzdal boj o evropské poháry.

Svěřenci Juppa Heynckese si březen zřejmě za rámeček nedají. Po skvělé jízdě bez prohry najednou ve třech březnových zápasech poztráceli dohromady šest bodů a špičku tabulky přepustili mnichovském Bayernu se Schalke. Právě proto je pro ně velmi důležitá výhra nad přímým konkurentem v boji o titul. Pro Heynckesovce navíc pokračuje seriál těžkých zápasů, vždyť toto je už třetí zápas v řadě, který Porýnští odehrají s týmem, jenž v tabulce není hůře než šestý.

Domácí jsou na tom z pohledu posledních zápasů obzvlášť dobře. Poslední prohra s Königsblauen se totiž datuje k 11. únoru 2006, kdy S04 v bláznivém zápase svého soupeře přestřílelo 7:4. Toto utkání ze současného kádru Leverkusenu pamatují už jen Tranquillo Barnetta a Simon Rolfes, ten ale ani do tohoto utkání nenastoupí. Heynckesovi se tak kompletně rozpadl střed zálohy, neboť za desátou žlutou kartu v sezoně stojí i Arturo Vidal, a tak musí suplovat Gonzalo Castro společně s mladíkem Reinartzem. Nejistý je také start Stefana Kiesslinga, kterého by měl v základní sestavě nahradit Patrick Helmes.

Nejistý byl v týdnu také start druhého útočníka Erena Derdiyoka, ten se ale zapojil do čtvrtečního tréninku. "Nerad bych měnil systém," přiznal domácí kouč Heynckes. "Ztráta Stefana Kiesslinga je určitě moc bolestivá. Prezentoval se nejen jako týmový hráč, ale také jako skvělý střelec a nebude jednoduché jej nahradit. Máme ale dostatek kvalitních hráčů, kteří se s tím dokáží poprat. Tým je stále velmi ambiciózní. Jsem přesvědčen, že dokážeme zase hrát takových devadesát minut jako proti Wolfsburgu a Hamburku. Nesmíme dopustit, aby nás soupeř dostal pod tlak. Této situaci se musíme vyhnout a hrát uvolněně s důvěrou ve své schopnosti. To je to nejdůležitější v dostizích o titul. Schalke hraje velmi agresivní fotbal, aniž by mělo míč. Ale ani kvůli jejich intenzivnímu fotbalu nebudeme měnit styl. Musíme prokázat vytrvalost," dodal trenér, který doufá, že jeho tým se po porážce 0:3 od Dortmundu zvedne stejně jako po té s Norimberkem, kdy za týden na to porazil 4:2 Hamburk.

Ani v týmu Schalke bychom už nenašli moc borců, co ještě pamatují bláznivou přestřelku, nakonec nejgólovější zápas v BL za posledních 27 let. Lépe řečeno jsou čtyři - Marcelo Bordon, Rafinha, Kevin Kuranyi a Gerald Asamoah. O to těžší však pro ně bude zlomit prokletí týmu z Gelsenkichenu v BayAreně, kde jejich Schalke naposledy vyhrálo 20. listopadu 2004. Pro vestfálský tým je stejně jako pro Leverkusen liga už jedinou možnou cestou do pohárové Evropy, neboť ve středu tým Felixe Magatha vypadl v semifinále DFB-Pokalu s Bayernem Mnichov. Právě odborník na získávání titulů má s těmito situacemi honosné zkušenosti, vždyť v loňské sezoně s wolfsburgskými Vlky také útočil ze zákoutí, nakonec se však nikdo nestačil divit. Pro toto utkání nebude mít autoritativní kouč k dispozici Pliatsikase a s velkou pravděpodobností ani Pandera, Jonese a Keniu.

Byl to právě Felix Magath, kdo se postaral o menší rozruch v německém fotbale. Po semifinále národního poháru s Bayernem Mnichov totiž zástupci bavorského celku a také svazu tvrdě zkritizovali stav trávníku ve Veltins Areně. "Když jsme hráli na nějakém oraništi v Osnabrücku, nikdo z nás si nestěžoval. Kde byl tehdy reprezentační trenér? Říkal snad, že by se na takovém terénu taková soutěž neměla hrát? Ne. Mlčel. Trávníky přes zimu nikdy nejsou optimální. Najednou ale přijede Bayern a my se můžeme zbláznit," vybuchl Magath směrem k novinářům. Na předzápasové tiskové konferenci však už byl umírněnější a soustředil se jen na následující utkání.

"Pokud hráči dokáží porážku přijmout, mohou se z ní poučit a bude jim to v sobotu užitečné. Leverkusen v posledních zápasech nevypadal svůj. Doufám, že proti nám nenajde svůj ztracený rytmus. Oproti loňským zápasům ale tým stačil vyzrát. Doufám, že v tom budou pokračovat i příští sezonu. Je to mnohem silnější tým a hraje mnohem lépe než my, má úplně jiné sebevědomí a postavení. Pokud by se nám ale podařilo vyhrát a Bayern by triumfoval ve Stuttgartu, ztráta by pro Werkself byla už moc velká. Pokud prohrajeme my, bude to ještě horší. Příští týden totiž jedeme do Allianz Areny," upozornil na závěr šestapadesátiletý Magath.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Schwaab, M. Friedrich, Hyypiä, Kadlec - Castro, Reinartz - Barnetta, Kroos - Helmes, Derdiyok
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Zambrano, Höwedes, Bordon, Westermann - Kluge, Rakitić, Schmitz - Baumjohann - Farfán, Kuranyi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.25 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Bochum - Eintracht Frankfurt  (pátek 20:30)
Eintracht Frankfurt se v předehrávce 28. kola po senzační výhře nad Bayernem pokusí skolit Bochum, která se ještě ani zdaleka nemůže považovat za zachráněnou.

Tým od Mohanu by rád zopakoval nejen týden starou výhru nad německým gigantem, ale také první letošní střetnutí těchto dvou celků - v jedenáctém kole sice Eintracht v domácí aréně nastřílel tři branky, přesto vyhrál pouze 2:1, neboť na úvodní Caiův gól navázal vyrovnávajícím vlastencem Maik Franz. Franz však svou chybu následně napravil a po osmi minutách druhé půle rozhodl o výhře domácích.

Proti Franzovi a jeho spoluhráčům bude však tentokrát stát velmi mocný psychické nepřítel a to bilance klubu z posledních utkání - poslední výhra Frankfurtu v Bochumi se totiž zrodila naposledy 6. května 1995, kdy vítězství týmu ve kterém nechyběl třeba Andreas Köpke či Jay-Jay Okocha zařídil těsně před přestávkou Slobodan Komljenović, nyní hráč VfR Jettingen.

Již rovných pět utkání se Bochum nepodařilo vyhrát. O to horší pak pro ni je, že když 13. února ve svém domácím svatostánku porazila Hoffenheim, se pomalu začínalo zdát, že by záchrana měla být jistá. Postupem času se ukázalo, že tomu tak rozhodně není, týmy ze spodku tabulky získaly získávat více bodů a svěřenci Heika Herrlicha jakoby zapomněli střílet branky. Tuto disciplínu si osvěžili až při posledním utkání v Brémách, kdy se jednou prosadili Dedič a Šesták, jenž by měl být v tomto utkání jediným hrotem.

"Zápas v Brémách nebyl vůbec špatný, proti Wolfsburgu a Dortmundu jsme také nepodali extra špatný výkon. Pokud v tom budeme pokračovat, začneme sbírat body důležité pro setrvání v lize,"
řekl na tiskové konferenci domácí trenér Herrlich. "Všichni jsme soustředěni na tento zápas. Líbí se mi, že je na nás vyvíjen takový tlak, protože to je to, co dělá fotbal fotbalem. Jak na tom jsme teď je mi jedno, důležitá je až pozice po 34. kole. Po posledních zápasech si myslím, že jsme kompaktnější a rychleji se dokážeme vracet. Fotbal nemůže být dokonalý, pouze se o to můžeme snažit. Naším cílem je optimalizovat se ve všech odvětvích," zakončil Herrlich, který bude v tomto utkání postrádat Azaouagha a Mariće.

I ve Frankfurtu vše nasvědčovalo, že svou sérii zápasů bez výhry navýší na šest utkání. Místo toho ale Eintracht dokázal v drtivém finiši přehrát Bayern a oddálit tak korunovaci mistra. V tomto zápase však bude mít o něco větší marodku než jeho soupeř. Michaelu Skibbemu na lavičce hessenského celku budou chybět Spycher, Vasoski, Bajramović a Amanatidis. Český útočník Martin Fenin, jenž se postaral o překvapivé vítězství nad Bavory by měl zůstat sedět na lavičce, Skibbe totiž zřejmě dá přednost stejnému rozestavení jako Herrlich, tedy s jedním útočníkem, kterým by měl být Halil Altintop.

"Nejsme favoritem," oznámil na předzápasové tiskovce kouč hostů Skibbe. "VfL se pod Heikem Herrlichem daří, udělali pokrok a my to bereme na vědomí. Nicméně, zatím ještě nejsou zachráněni a proto potřebují každý bod. Bez ohledu na to, jaký je to soupeř, musíme jít do zápasu plně soustředění. Bochum odehrála dobrý zápas v Brémách, je to velmi nebezpečný tým. Nicméně pro ně nebude lehká záchrana. Že jsme vyhráli nad Bayernem neznamená, že to budeme mít v Bochumi díky tomu jednodušší," zakončil Skibbe.
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Heerwagen - Concha, Maltritz, Mavraj, Fuchs - Dabrowski, Johansson - Freier, Holtby, Prokoph - Šesták
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - Franz, Chris, Russ, Jung - Schwegler - P. Ochs, Meier, Teber, Köhler - Halil Altintop
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.20 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov27168354:2456
2.Schalke 0427167444:2255
3.Bayer Leverkusen271411256:2853
4.Borussia Dortmund27146746:3348
5.Werder Brémy27129654:3345
6.Hamburger SV271111548:3244
7.VfB Stuttgart27108939:3538
8.Eintracht Frankfurt27108935:3938
9.1. FSV Mainz 0527108929:3338
10.VfL Wolfsburg271071050:5137
11.TSG Hoffenheim27961234:3133
12.Borussia Mönchengladbach27871235:4731
13.1. FC Köln276101123:3428
14.VfL Bochum27691229:4927
15.1. FC Norimberk27671424:4325
16.Hannover 9627651629:5023
17.SC Freiburg27651625:4923
18.Hertha BSC27461727:4818

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (87)

Přidat komentář
Arne

Pěkný dresy má (má a měl) ten Frankfurt... S Bochumí jsem do sestupovejch propočtů už nepočítal, ale posledními zápasy mě přesvědčili o opaku. Eintracht aspoň remízu, i když on je schopnej porazit Bayern a prohrát s kýmkoliv.

Reagovat
Liquid

právě, 2:0 pro Bochum

Reagovat
Arne

Oni uměji vyhrávat o branku, já bych si tipnul 1:0 nebo 2:1.

Reagovat
Liquid

trefí se určitě Stano (pokud nastoupí)

Reagovat
Liquid

tak ono se to už hrálo včera

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Jo ta Bochum si to teď celkem komplikuje, na začátku jara celkem zbírala body, lae teď, když se všichni dotahujou, tak ona ztrácí.Ale tak oni měli vždycky ty jara dobrý, tak třeba sází na to že jim to vijde i letos.

Reagovat
Arne

Těžko říct... Já bych je dole viděl rád, společně s Freiburgem je to pro mě vysněná dvojka na přímej sestup. Co vím, tak los nemaji nejlepší, takže by do toho zahučet mohli, tím spíš že dneska to vypadá dobře pro SGE.

Reagovat
jv

Tak oni nakonec dneska asi prohrajou, což je pro ně velká komplikace, vzhledem k tomu losu, no napoví už příští výkend, kdy jedou do Freiburgu.

Reagovat
Arne

No, tak tam jim pro změnu budu přát, Freiburg je tam víc namočnej a on je pro nás první metou.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Bochum jako favorit?

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Arne

Bohužel jo.

Reagovat
Arne

OT: Weis prodloužil v Hoffe Nechápu ho, ale asi v tom jsou peníze.

Reagovat
smazaný uživatel

to je dobře, když si vemu, že se zajímal (nesmyslně) Bayern

Reagovat
Arne

Nj, vy jdete do spojení taky skoro s každým. Je to pochopitelně nesmysl, ale na Schalke klidně mohl jít. Jak říkám, asi mu radikálně zvedli plat nebo má strach, že by ve větším klubu neuspěl.

Reagovat
smazaný uživatel

nj, kdyby byl skutečný zájem o Boatenga

Reagovat
Arne

Hm, no já ho ale raději uvidím u Citizens... Z dalšího prodeje máme 15 % a ti ho přeplatí, neuspěje tam a vrátí se domů.

Reagovat
smazaný uživatel

kde na něj Hertha veme peníze? leda, že by se vrátil po tom, co mu vyprší 3-5 letá smlouva

Reagovat
Arne

Naše klasika - hostovačka s výhodnou opcí. Ale já si nemyslím, že byl tak hloupej a do ManC šel.

Reagovat
smazaný uživatel

v to také doufám... jinak, proč se vlastně diskutuje o jeho prodeji? (neshody s trenérem?)

Reagovat
Arne

Je to možný... Labbadia snad není tak blbej, aby na stoperu upřednostňoval toho našeho umělce a na pravém beku Demela či Rincóna.

Reagovat
smazaný uživatel

no, tak ale ikdyž se pohádali, tak stejně blbej v jistym pohledu bude...

...jinak jsem ještě zvědav na to, jak se ukáže Sattelmaier

Reagovat
Arne

To je ten z Regensburgu, což? Já třetí ligu nemám možnost sledovat, ale nevím, jestli to pro první tým bude dvojka nebo jednička...

Reagovat
smazaný uživatel

přichází hlavně jako jednička pro "Bayern die zweite" tj. pořád třetí liga, protože Kraft bude nejspíš dělat dvojku za Buttem, ale kdo ví... podle videa na youtube předváděl dobré zákroky, ale - jednak třetí liga a pak také to, že na youtube se dá hvězda udělat snad z kohokoli...

Reagovat
Arne

"... pro první tým dvojka nebo jednička" Myslel jsem dvojka nebo trojka, jinak vím, že bude dělat jedničku u Scholla. Na Krafta jsem zapomněl, takže asi trojka. S tím youtubkem souhlas, podle toho se nedá moc soudit.

Reagovat
smazaný uživatel

aha no, tak trojka...

...Rensing na 90% odejde (asi Köln)

Reagovat
Arne

Podle mě na 99,9999... %, prostě určitě. Odkud víš, že Köln?

Já bych ho klidně bral k nám, protože Drobný prej chce odejít i v případě, že se zachráníme. Rensing mi sice vůbec není sympatickej, ale kvality v sobě má a u nás by se mohl vypracovat nahoru.

Reagovat
smazaný uživatel

je tam spekulace na transfermarktu, kterým obyčejně až tolik pozornosti nevěnuju, ale Mondragon už je v pokročilém věku (ikdyž tam jsem slyšel i o zájmu u jiného gólmana - jen už nevím u koho)... o tom Drobným jsem to nevěděl

...Rensing ty kvality má, ale potřebuje holt změnu prostředí - a změšnou prostředí se tvé sympatie možná i změní (+ kdyby to bylo do Herthy a chytal by skvěle)

Reagovat
Arne

Jj, určitě by se změnily...

Jinak já jsem v té situaci kolem Drobného vycházel z toho, že při sestupu určitě odejde a při záchraně spíš zůstane, protože jsem četl, jak se mu u nás líbí, město super, atd... Jenže teď se ke mě dostala informace, že nechce zůstat tak ani tak. Zřejmě to ale nebude Stuttgart (tam asi vsadí na dvojku Ulreich - Stolz), má prej pár nabídek ze zahraničí.

Reagovat
smazaný uživatel

3-1 pro Eintracht

Reagovat
Arne

Frankfurt Zatím to vypadá slibně, udržet!

Reagovat
smazaný uživatel

...už hraje Fenin, tak jsem zvědavý, jestli potvrdí minulý zápas...

Reagovat
jv

Teď už to Eintracht nepustí.

Reagovat
jv

Mimochodem Arne jak to vidíš zítra?

Reagovat
Arne

Těžko říct... Podle mě uvidíme dost gólů, ale pro veme body, to si nedokážu odhadnout. Hodně nepředvídatelný zápas, do preview jsem dal nicneříkající 0.

Reagovat
jv

Tak doufám, že uvidíme pěknej fotbal se spoustou branek, na jednu stranu bych chtěl vyhrát, protože se na nás zezadu tlačí Werder a mohutně finišuje Stuttgart, ale zase Vám tu záchranu přeju, takže jsem takovej rozpolcenej.

Reagovat
Arne

Já myslím, že přijde zápas a snadno poznáš, komu fandíš a komu přeješ... Já to mám samozřejmě vyřešený, navíc vy máte na nepoháry náskok deseti bodů a k tomu celkem schůdný los, takže bych si nedělal starosti.

V LM už moc nevěřím - Leverkusen sice není zrovna v pohodě, ale doma je furt neomylný a to mu společně s tím náskokem na vás bude stačit.

Reagovat
Liquid

souhlasím s remízou

Reagovat
jv

Tak dneska jste si zasloužili vyhrát, jinak po dnešku bych to s tím náskokem Leverkusenu neviděl tak růžově.

Reagovat
smazaný uživatel

bavori ostavaju na čele!Ked bude naša obrana hrat tak ako v stredu proti Schalke,neni sa čoho obavat..Ked je obrana spolahliva,Franck,Arjen,Mirko klose či Olič to je vždy zaruka golu:)

Reagovat
smazaný uživatel

teda nic moc špíl bavoři-Stutgart...zakopávaná až na Bundes nenormální.Sry-

Reagovat
smazaný uživatel

já se bavím... (narozdíl od prvního zápasu, ve kterém se fotbal vlastně ani nehrál)

Reagovat
smazaný uživatel

teď dvě střely od každýho jedna....Není to málo?Bundesligu mám rád asi z té Evropy nejraději,ale není to málo(poměr střel)?

Reagovat
smazaný uživatel

kdysi dávno řekl,že se fotbal "údajně" hraje na góly

Reagovat
smazaný uživatel

*někdo

Reagovat
smazaný uživatel

na střely to je 3:2 pro Bayern a hraje se aktivněji než na podzim... alespoň se tomu v záloze dá říkat souboje a ne ztráty míče

Reagovat
smazaný uživatel

koukám nato vod začátku,ale 5 střel tu nebylo ani náhodou (cca.32. minuta)

Ty stastiky bych chtěl jednou vést-tepúlý místečko v obl. klubu,nalhat tam můžu cokoliv a jsem přitom

Reagovat
smazaný uživatel

32. minuta... statistiky z livetickeru na bundesliga.de (dvě střely by to byly, kdyby se to bralo čistě na bránu)

Reagovat
smazaný uživatel

tak sleduju Bayern-Stuttgart a zatím to je velkej boj o středu hřiště. I když možná má Bayern mírnější převahu

Reagovat
smazaný uživatel

pade na pade

Reagovat
smazaný uživatel

55% na 45% (pro Bayern)

Reagovat
smazaný uživatel

a 1:1 na goly

Reagovat
smazaný uživatel

jj... škoda toho... Badstuber ještě tečoval (jinak si myslím, že Müller měl jít do souboje s Cacauem - ale počkam si ještě na sestřih)

Reagovat
smazaný uživatel

V 2 polčase pride Robbery:

Reagovat
smazaný uživatel

Willi ako zaatial priebeh ? Ja môžem iba o 16:45 sledovať - som preč, a góly aké ?

Reagovat
smazaný uživatel

za první Butt nemohl, gól Bayernu spolupráce Chorvatů... no a druhý gól Stuttgartu nemohu posoudit, protože se mi klasicky před gólem sekl přenos

Reagovat
irik

Druhej dal Marica do prázdný po obrovskym haluzu, kdy jsme nebyli schopní odkopnout balon z vápna.

Reagovat
smazaný uživatel

ok a hoď nejaký link, lebo nemôžem nájsť nič funkčné

Reagovat
smazaný uživatel

nakonec přes sopcast (eurosport 2 BL ... polský komentář)

Reagovat
smazaný uživatel

jj, přes to to sleduji ve wrku a teď dobrej masakr

Reagovat
Godwinson

už to ten Bayern otočí?

jinak koukám, že gól Herthy taky asi visí ve vzduchu ..

Reagovat
Arne

Tj, pak se jednou do vzduchu pověsí Barrios a málem to obrátí naruby.

Reagovat
Arne

Jsi tu, jv? Jak to vypadalo zhruba do 60. minuty?

Reagovat
jv

Tak bohužel jsem to dneska viděl jen jedním okem, protože jsme měli zabijačku a tam jsem prostě nemohl chybět.

Reagovat
jv

Dneska, ale podle toho co jsem viděl, tak jste měli celkem převahu, víc šancí, i když nakonec jsme mohli díky Barriosovi brát tři body mi, ale jak už jsem psal, tak jste si dneska zasloužili vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

začínám mít pocit, že by dneska Rozehnal mohl v obraně Bayernu patřit k těm lepším hráčům

Reagovat
smazaný uživatel

dneska ??

Reagovat
smazaný uživatel

Müller ven... nahrazuje ho Demichelis... takže van Buyten asi pujde opět na hrot

Reagovat
smazaný uživatel

ale dúfam, že nie tak ako proti Freiburgu

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo, jestli s touto formou prijedeme na Old Trafford, dostaneme narezano...

Reagovat
Arne

Až zase vlítnou na hřiště a rozjebou to tam, tak ať se z těch papalášů nikdo nediví, jen to ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Kurvaaa šanca boha

Reagovat
Godwinson

ten Bayern je nemožnej, tak bych skoro řek, že o titulu se rozhodne mezi těma, co hrajou večír ..

Reagovat
smazaný uživatel

...ještě ne - čekají nás vzájemné zápasy prvních tří celků... vrací se Demichelis, takže už je v obraně opět z čeho vybírat + pokud budeme hrát v týdnu jako dnes, tak nám odpadne zátěž ve formě LM

Reagovat
smazaný uživatel

z kola na kolo prehrávať a modliť sa aby Leve i Schalke zaváhalo a všetci svätí aby nás držali na 1. mieste

Takže snáď večer remíza a to čo sme dojebali tieto dve kolá treba napraviť ! a to nie hocikde presne na Leverkusene i v Gelsenkirchene

Reagovat
smazaný uživatel

ne hocikde ale všude

Reagovat
smazaný uživatel

ak by sa večer zrodila remíza, o týžden by sme vyhrali na smradľavom Schalke, mali by sme 3 body náskok pred Schalke a prinajhoršom 2 a prinajlepšom 5 bodov

Reagovat
smazaný uživatel

...pred Leverkusenom

Reagovat
smazaný uživatel

to uz neni mozne toto co predvadzaju hraci, tak vedieme 1:0 a zase to dokonale po....me !!!! naco trner stiahol Olica ved bolo 1:1 nic nebolo stratene boha mal tam ked uz tak chcel poslat Robbena ...Klose mi pripominal nejake poleno ,Muller absolutne nula bodov uz davno sme mohli mat luxusny nadskok v cele bundesligy keby sme nepustali taketo zapasy aach jaj ....dufam ze Robben bude na Manchester fit a Ribery v poslednu dobu hra velke NIC asi je uz hlavou niekde v Madride alebo kde ! dnes sa nam uplne nedarilo stacilo sa pozret na Lahma chudak mal toho urcite dnes dost...

Reagovat
smazaný uživatel

Robben měl dnes jít až později na plac - vzhledem k tomu, že on sám řikal, že se cítí unaveně by nám přinesl více až kolem 75. minuty, protože v 45. minutě byl kondičně tak na úrovni ostatních

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak o Riberym máš pravdu. Keby sa nám podarilo získať vysneného Van der Vaarta, tak by som Riberyho pustil okamžite - lebo ked máme Arjena tak Franck už nie je absolútna hviezda a navyše Muller je skvelý iba z kraja zálohy, kde by sa spolu s Bastim striedal, v strede VdV a Bommel, napravo Arjen no a okrem toho ešte dajme tomu Rafinha alebo Beck a stopér no a samozrejme vysnívaný René + návrat Kroosa

Reagovat
smazaný uživatel

Basti je v středu zálohy teď skvělý... Müller hrál skvěle i na AM

Reagovat
smazaný uživatel

ale určite by sa VdV prispôsobili pre Bastiho sa nájde miesto všade okrem brány a hrotu no a Muller v prípade Riberyho odchodu jasné LM

Reagovat
jv

Tak, i když je Schalke naším úhlavním rivalem a ani nehrajou moc pěknej fotbal, ale zato účelnej, tak bych jim ten titul fakt přál. Jinak Magath .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele