Bundesliga - souhrn 27. kola

29.03.2019, 22:24, aktualizováno 31.03.2019, 19:59
Komentáře a souhrny
Dortmund dvěma pozdními brankami porazil Wolfsburg a osamostatnil se na čele tabulky před Bayernem Mnichov, jenž remizoval 1:1 ve Freiburgu. Další zaváhání si připsal Gladbach, který podlehl Fortuně Düsseldorf, načež před sebe pustil Frankfurt. RB Lipsko si jasně poradilo s Herthou BSC, zatímco konečně vydolovalo tři body i Schalke...

Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart 3:0

31.03.2019 18:00

Góly: 45. Filip Kostić, 64. Filip Kostić, 84. Luka Jović

Frankfurt v rámci 27. kola Bundesligy přivítal před svými fanoušky Stuttgart. Mělo jít o jednoznačnou záležitost v podání domácích, ti se však i přes suverénně tvářící se výsledek museli pořádně zapotit, aby jej dosáhli.

Oba týmy vstupovaly do utkání v jiném rozpoložení a s jinými starostmi, jedno ale měly společné - šlo jim o hodně. Frankfurt se vezl na vlně jarních zápasů bez prohry a začal cílit na Ligu mistrů, zatím co Stuttgart musel myslet na to, že neexistuje jiná možnost, než okamžitě zabrat a navázat na remízu s Hoffenheimem, pokud se chce v nejvyšší německé soutěži udržet.

Už od začátku zápasu bylo cítit, jakou důležitost pro oba týmy má. To se - bohužel pro nestranného diváka - negativně odrazilo v počtu zajímavých situací na obou stranách. Až do 45. minuty nebyli přihlížející svědky ani jedné šance, ve zmíněné minutě však spadl jako blesk z čistého nebe míč ke Kostićovi po zblokované ráně Joviće a srbský fotbalista z úhlu propálil Zielera - 1:0.

V 64. minutě to bylo už o dvě branky. Rebić zpracoval na půli hřiště těžkou přihrávku a vyslal do šance sprintujícího Kostiće, který podruhé v zápase překonal gólmana týmu hostí. Stuttgart byl po tomto gólu už ve velmi těžké situaci a nedokázal si s ní poradit. Poslední hřebíček do rakve klubu z šestého největšího města Německa v 84. minutě zatloukl Jović, který měl před odkrytou bránou po přihrávce Hallera už lehký úkol a stanovil tak konečné skóre zápasu na 3:0.

Svěřenci trenéra Hüttera potvrdili roli favorita a dostali se na vytouženou čtvrtou příčku o dva body před Mönchengladbach, jež je pro ně vstupenkou do příštího ročníku Ligy mistrů. Stuttgartští musí hodit dnešní nevydařený zápas za hlavu a soustředit se na další kolo, ve kterém na domácím hřišti přivítají poslední Norimberk. Aktuálně drží stále šestnácté, barážové místo, z nějž mají náskok šesti bodů na sedmnáctý Hannover a ztrátu pěti bodů na patnáctý Augsburg.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Schalke 04 0:1

31.03.2019 15:30

Góly: 39. Suat Serdar

Schalke konečně po dlouhých osmi zápasech dokázalo zvítězit. Odnesl to Hannover, pro který tak série černých výsledků nadále trvá a pomalu se může začít loučit s nejvyšší německou soutěží.

Před utkáním bylo jasné, že ten, kdo vyhraje, udělá krok k případné záchraně - v případě Schalke mělo jít o dost výrazný krok, v případě Hannoveru spíše začátek stíhací jízdy za šestnáctým, potažmo patnáctým místem.

Zpočátku to vypadalo, že navrch budou mít domácí, kteří si pro diváky ve 20. minutě připravili první větší šanci zápasu, Schwegler však brankáře hostí překonat nedokázal. Ve 35. minutě odpověděli hosté střelou Stambouliho, ani ta se však neujala.

Ve 39. minutě už však došlo ke změně skóre. Byl u toho znovu Stambouli, který nacentroval z pravé strany před bránu domácích, načež si jeho centr zpracoval Serdar a svým prvním gólem v sezóně změnil skóre na 1:0 ve prospěch Schalke.

Druhá půle už se nesla ve znamení boje o každý kousek hřiště. Hannover měl sice většinu času míč na svých kopačkách, ale dokázal z této převahy vyplodit pouze šanci Haraguchiho, jenž navíc minul bránu hlídanou Nübelem. Gól Serdara ze závěru prvního poločasu byl tak gólem rozhodujícím.

Výhra pro Schalke znamená přeskočení Augsburgu a posun o bod před něj na čtrnácté místo, přičemž na případnou baráž má náskok čítající šest bodů a na sestupovou pozici okupovanou jeho dnešním sokem dokonce bodů dvanáct. Pro domácí jde o sedmou prohru v řadě a na Stuttgart, který má navíc zápas k dobru, ztrácejí stále šest bodů. Vše nasvědčuje tomu, že Hannover v další sezóně budeme vídat o patro níže.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Hertha BSC 5:0

30.03.2019 18:30

Góly: 17. Emil Forsberg, 27. Yussuf Poulsen, 56. Yussuf Poulsen, 62. Yussuf Poulsen, 64. Amadou Haidara

Až na pátý pokus se hráči Lipska v letošním kalendářním roce dočkali tříbodového zisku na domácím stadionu. A dokráčeli k němu ve velkém stylu. Berlínské Hertě nedali šanci a po pětigólové výhře si upevnili třetí místo v tabulce.

Lipsko v poslední době mnoho gólů nestřílelo, tentokrát to však v Red Bull Areně byla jednoznačná záležitost od začátku do konce. První větší šanci přinesla 14. minuta, kdy přímáku Emila Forsberga chybělo jen několik centimetrů. O tři minuty později už se švédský záložník radoval, když využil skvělé vzdušné přihrávky od Kevina Kampla a s jistotou překonal gólmana Jarsteina. V 27. minutě už to bylo 2:0 poté, co se do samostatného úniku dostali hned dva domácí hráči. Timo Werner předložil míč před prázdnou bránu Yussufu Poulsenovi, který už se zakončením neměl problém. Hertha v první půli nepředvedla vůbec nic a do šaten šla se zaslouženou dvoubrankovou ztrátou.

Po přestávce se obraz hry nezměnil. Domácí nadále dominovali a bylo jen otázkou času, kdy znovu udeří. V 55. minutě se to ještě nepovedlo Wernerovi, kterého v jasné šanci skvěle vychytal Jarstein, o minutu později už ale Forsberg připravil další pozici pro Poulsena a ten zvýšil na 3:0. V 62. minutě už dánský útočník zkompletoval čistý hattrick. Tentokrát mu přihrávku za obranu poslal dvacetiletý Američan Adams, načež Poulsen elegantním lobem přehodil Jarsteina. Osmiminutovka hrůzy pro Herthu vyvrcholila v 64. minutě, kdy další rychlou akci Lipska zakončil svým prvním bundesligovým gólem záložník Haïdara.

Za stavu 5:0 už i domácí zvolnili a zápas se prakticky jen dohrával. Hertha ani ve zbytku druhé půle žádnou kloudnou akci nevymyslela a z Lipska tak odjíždí bez bodu a s pětigólovým debaklem.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 2:0

30.03.2019 15:30

Góly: 90. Paco Alcácer, 90+4. Paco Alcácer

Může za to famózně zvládnutý závěr duelu proti Wolfsburgu. Zásluhy jdou především za Paco Alcácerem, který zařídil vítězství dvěma góly. V celkovém součtu jich nastřádal za tuto sezonu už šestnáct.

Během úvodní dvacetiminutovky začínali mít Favreho svěřenci postupně převahu, ale kromě Götzeho střely mimo z ní nic nevytěžili. Naopak po osmadvaceti minutách hry se musel Roman Bürki pořádně vytáhnout proti střele Woutera Weghorsta. Bez Marka Reuse záložní řada poněkud postrádala kreativitu, takže není divu, že do konce úvodního dějství se už v Signal Iduna Parku nic pozoruhodného neudálo.

Po startu druhého poločasu jakoby BVB sázelo nejprve na standardní situace, jenže ani Paco Alcácer, ani Raphaël Guerreiro cestičku za záda Koena Casteelse nenašli. Smolný zápas odehrál marocký obránce Achraf Hakimi. Na hřiště přišel v 50. minutě za Abdoua Dialla, načež se musel po čtyřiadvaceti minutách pro zranění pakovat.

Lucien Favre se rozhodnul zariskovat a své hráče nabádal k drtivé ofenzivě. Tahle taktika přinesla ovoce v poslední minutě řádné hrací doby. Paco Alcácer rozehrál přímý kop z nějakých sedmnácti metrů tak, že prostě pravačkou napálil balon přímo do středu brány. Gólman Wolfsburgu si na něj sáhnul, ale díky té razanci jej nestihnul vyrazit do bezpečí - 1:0.

Čtyři minutky poté se rozeběhnul Jadon Sancho, což pro soupeřovu defenzivu nikdy nevěstí nic dobrého. Jednoduše přešel přes dva protihráče, aby v závěru své akce pobídnul naprosto volného španělského kolegu, který z nějakých deseti metrů dopravil nepříjemně poskakující kulatý předmět na místo určení - 2:0.

Dortmundští tedy slaví devatenáctou výhru, avšak vědí, že příští týden je na programu šlágr kola v mnichovské Allianz Areně. Do konce sezony sice zbývá odehrát sedm zápasů, avšak tento by klidně mohl být klíčový. Vlci oproti tomu nadále doufají v evropské poháry. Příště přivítají ve Volkswagen-Areně poslední Hannover.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - 1. FSV Mainz 05 3:1

30.03.2019 15:30

Góly: 3. Milot Rashica, 36. Max Kruse, 63. Max Kruse - 52. Robin Quaison

Werder Brémy zvítězil 3:1 nad Mainzem a v bundesligové tabulce se posunul na šestou příčku, kterou v tuto chvíli okupuje s dvaačtyřiceti body. Mainz je se třiceti body třináctý a na prímý sestup má náskok čtrnácti bodů.

Favoritem zápasu byl domácí Werder, který hrál už od úvodního hvizdu v maximálním možném tempu. A to se mu vrátilo už ve 3. minutě, kdy se k míči dostal Milot Rashica, jenž s ním prošel sám až k brankáři hostů Müllerovi a solidní střelou ho překonal.

Ani vstřelený gól však Brémám nestačil, ve 13. minutě vyrazil Kruseho slibnou střelu na roh na poslední chvíli Müller, o tři minuty později se zase nedokázal prosadit Klaassen. Ve 25. minutě si první velkou šanci vypracovali i hosté, Matetovu křížnou střelu však dokázal vyrazit Pavlenka.

A ve 36. minutě přidaly Brémy svůj druhý gól v zápase. V pokutovém území Mainzu se jako slepý k houslím dostal k míči domácí útočník Kruse, jenž bez váhání chladnokrevně zakončil přímo k pravé tyči. 2:0.

Po začátku druhé půle vrátil hostům šanci na body Quaison, který v 52. minutě tečoval do Pavlenkovy brány Boetiusův střílený centr. Přibližně o deset minut později dal ale Werder jasně najevo, kdo je na hřišti pánem.

V 63. minutě se přes Eggesteina a Rashicu dostal balón až ke Krusemu, jenž už měl relativně snadnou úlohu a zakončil do prázdné brány. Pro Kruseho to byla v této sezóně už desátá bundesligová branka a v tabulce střelců německé nejvyšší soutěže je dvanáctý. Výsledkem 3:1 zápas i skončil, od 63. minuty se totiž nic zásadního nestalo.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Bayern Mnichov 1:1

30.03.2019 15:30

Góly: 3. Lucas Höler - 22. Robert Lewandowski

Díky tomu si Borussia Dortmund vzala zpět první příčku v tabulce. Za týden je na programu vzájemné klání obou německých velikánů, které by klidně mohlo rozhodnout o zisku titulu.

Streichova družina už několikrát prokázala velkou sílu v domácí prostředí. Tentokrát se jí podařilo favorita dokonale zaskočit už po 132 sekundách. Güngerův centr na bližší (levou) tyč ukázkově uklidil hlavou za Ulreichova záda Lucas Höler - 1:0. Freiburští rozhodně nehodlali zalézt do obranné ulity a snažili se hrát soustředěně a agresivně.

Přesto měli štěstí při pokusech Goretzky a Lewandowskiho. Polský kanonýr sice nejprve selhal, ale ve dvaadvacáté minutě už se radoval z devatenácté branky v sezoně, díky které si o tři zásahy upevnil vedení v tabulce střelců. Leon Goretzka chtěl z hranice vápna pálit, jenže místo toho ideálně přihrál produktivnímu spoluhráči, který ve vzduchu zpracoval, a poté okamžitě v pádu skóroval - 1:1. Jeho příští gól bude v Bundeslize už jubilejní dvoustý.

Následující dvě šance patřily Hummelsovi a Goretzkovi, ale zbytek úvodního dějství ovládli domácí. Jmenovitě Günter, Haberer a Höler. Bohužel se to obešlo bez gólového efektu. Po změně stran selhali na jedné straně Kimmich a Lewandowski (dokonce dvakrát), zatímco na té druhé optimálně nezakončili slibný kontr Grifo a po něm Haberer.

Hráči Bayernu se hnali do útoku a rozmezí od šestašedesáté do sedmasedmdesáté minuty si Alexander Schwolow rozhodně nemohl stěžovat na nedostatek práce. Zlikvidoval hned pětici kvalitních šancí. V závěru měla defenziva kliku při Ribéryho příležitosti. Lewandowski pak sám před bránou netrefil. A v nastaveném čase zazdil definitivní možnost urvat všechny tři body Leon Goretzka, když místo sítě cílil hlavou pouze do tyče.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - Borussia Mönchengladbach 3:1

30.03.2019 15:30

Góly: 6. Rouwen Hennings, 12. Kevin Stöger, 16. Rouwen Hennings - 83. Denis Zakaria

Když po šestnácti minutách hry vedete o tři branky, všechno je rázem jednodušší. Do závěrečného hvizdu samozřejmě stále zbývá hodně času a soupeř se tudíž ještě může vzchopit, ale to nebyl případ tohoto sobotního klání. Hříbata se zmohla pouze na snížení v závěrečné desetiminutovce.

Pokud někdo dorazil do ochozů Esprit Areny třeba až v 8. minutě, prošvihnul úvodní zásah z levačky Rouwena Henningse. Adam Bodzek získal u vlastní šestnáctky míč, který rychle posunul na Kevina Stögera, který po šikovné kličce mohlo pobídnout Benita Ramana. Ten následně se štěstím procedil na zmíněného spoluhráče s číslem 28, který uvnitř pokutového území přesně věděl, že nejideálnější bude vystřelit na bližší tyč - 1:0.

Ve 12. minutě se pro Heckingův tým dostavila další pohroma. Mathias Zimmermann vystihnul soupeřovu rozehrávku a ihned uviděl volného Ramana, který se po pravém křídle přiřítil až k velkému čtverci, kde volil přihrávku do středu na nabíhajícího Stögera, který se zblízka dokázal prosadit, přestože měl kolem sebe dva protihráče - 2:0.

Snížit mohl v zápětí Neuhaus, jenže orazítkoval pouze břevno. To borce oblékající dres domácího celku akorát vyprovokovalo k dalšímu útoku. Hennings si udělal ve vápně prostor, po zemi prostřelil padajícího Sommera a nesmírně aktivní Benito Raman připsal třetí asistenci, tentokráte pro změnu z levé strany - 3:0.

S dalšími šancemi přispěchali Fink, Stöger a Raman. Na druhé straně zkusil přízeň paní Štěstěny z přímého kopu Wendt, ale Michael Rensing byl pozorný. Florian Neuhaus se potom rozhodnul, že svou frustraci vybije na nevinném Stögerovi. Rozhodčímu Stielerovi mohl děkovat, že sáhnul pouze pro žlutou kartu.

V závěru úvodního dějství ještě pálili nepřesně Pléa i Stindl. Nazlobený Neuhaus do druhé půle raději už nezasáhnul a jeho místo zaujal Denis Zakaria. Stindl výtečně uvolnil Patricka Herrmanna, ale hosté se radovat nemohli. Teprve až v 82. minutě střílel Raffael a po následném rohovém kopu došlo k velikému závaru, ve kterém se nejlépe zorientoval Denis Zakaria. Michael Rensing nemohl při nejlepší vůli zasáhnout - 3:1.

Hříbata ještě ožila a Pléa se Stindlem defenzivě Funkelova výběru pořádně zatopili. Jonas Hofmann dokonce skóroval, leč jeho trefa nemohla být uznána kvůli ofsajdu. Raman v závěru svou šanci prohospodařil. Düsseldorf přesto slaví jubilejní desátou výhru v sezoně a za týden se těší na Herthu, kdežto Gladbach se potká s Werderem Brémy.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - FC Augsburg 3:0

30.03.2019 15:30

Góly: 52. Mikael Ishak, 88. Matheus Pereira, 90. Eduard Löwen

Fotbalisté Norimberku potřetí v aktuálním ročníku Bundesligy zvítězili a odpoutali se od posledního místa tabulky. Augsburg naopak nenavázal na úspěchy předchozích týdnů a neodvrátil záchranářské starosti.

Přitom skóre mohli hosté otevřít už ve druhé minutě, kdy Gregoritsch z přímáku jen těsně přestřelil. Hrozili ale i domácí. Ve 12. minutě po rohovém kopu hlavičkoval Ewerton, proti kterému musel zasahovat jeden z obránců. To jako by hráče Norimberku nakoplo a najednou si začali vytvářet jednu šanci za druhou. Mühl však z dobré pozice pálil mimo, Kerk posléze hlavičkoval jen do místa, kde stál připravený gólman Kobel. Jeho protějšek Christian Mathenia se první práce dočkal ve 29. minutě, kdy se odražený míč dostal k Philippu Maxovi, jehož ránu z voleje ještě tečoval obránce a domácí brankář musel vytáhnout reflexivní zákrok.

Druhá půle začala stejně jako ta první - šancí Michaela Gregoritsche, kterou ale dokázal zablokovat domácí obránce. O chvíli později, konkrétně v 52. minutě, už se ale skóre měnilo. A radost to udělalo domácím fanouškům. Sebastian Kerk z volného kopu poslal míč do vápna, kde si jej našel nikým nehlídaný Mikael Ishak a zblízka propálil Kobela.

Hosté znervózněli. Vyrovnat mohl v 61. minutě Baier, který vypálil z velké dálky a Matheniovi nadělal hodně starostí, gólman Norimberku však zvládl míč vyrazit. O šest minut později už zvedal ruce nad hlavu Gregoritsch, jeho branka však kvůli ofsajdu uznána nebyla. Stejně dopadla i situace na druhé straně o deset minut později, kdy se radoval domácí Bauer, ani jeho trefa však skóre nezměnila, protože na cestě do brány ještě zasáhla v ofsajdu stojícího Kuboa. V 87. minutě měli hosté další velkou šanci. Gregoritsch si naběhl na centr do vápna, kde však odhlavičkovat nezvládl. U rozhodčího ještě reklamoval faul, avšak penalty se nedočkal.

Závěr už opanovali domácí. Do samostatného úniku se dostal Matheus Pereira, který si tváří v tvář Kobelovi poradil a potvrdil veledůležitou výhru pro Norimberk. Hosté ještě v závěru zkusili svého soupeře zatlačit na jeho polovině, výsledkem však byl jen další rychlý protiútok Norimberku zakončený gólem Eduarda Löwena.

Domácí tak o něco přiživili své i tak mizivé naděje na záchranu, Augsburg naopak nevyužil možnost se od sestupového pásma vzdálit.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen 4:1

29.03.2019 20:30

Góly: 10. Ishak Belfodil, 51. Sven Bender (vl.), 61. Ishak Belfodil, 79. Andrej Kramarić - 17. Kevin Volland

V prvním zápase 27. kola Bundesligy proti sobě nastoupily týmy Hoffenheimu a Leverkusenu. Mělo se jednat o vyrovnaný souboj bez výrazného favorita. Hoffenheim si však ze svého soupeře udělal fackovacího panáka a vyšel z tohoto důležitého utkání jako suverénní vítěz.

Před utkáním hráči Hoffenheimu věděli, že pokud nezvládnou Leverkusen porazit, budou jen těžko dohánět ztrátu nabranou v boji o evropské poháry, neboť by jim právě jejich páteční protivník mohl odskočit na rozdíl sedmi bodů. Společně s ním by se jim pravděpodobně vzdálily i další konkurenti se stejným sezónním cílem.

Fotbalisté Leverkusenu potřebovali vyhrát z podobného důvodu - v případě ztráty bodů mohla nastat situace, ve které by se ocitli mimo příčky zajišťující pohárovou účast v příštím ročníku.

Domácí začali zápas ve velkém stylu, což v 10. minutě podtrhl gólem na 1:0 útočník Belfodil přesnou střelou k levé tyči po přihrávce Kramariće. Již v 17. minutě však bylo vyrovnáno, když si na centr Brandta naskočil Volland a z blízkosti se hlavou nemýlil.

Ve 21. minutě se do šance dostal znovu Volland, ale nedokázal správně zkoordinovat svůj pohyb a tak neproměnil. Méně než deset minut před koncem poločasu, ve 37. minutě, vstřelili domácí další branku, bohužel pro ně se však její autor Belfodil nacházel v ofsajdovém postavení, proto nebyla uznána.

Ve druhé půli už bylo utkání zcela v režii svěřenců trenéra Nagelsmanna. V 51. minutě přihrával do pokutového území Amiri a naštěstí pro jeho tým, naneštěstí pro Leverkusen, se do této přihrávky vložil Bender tak nešťastně, že nasměroval míč do vlastní sítě - 2:1. V 60. minutě se o vyrovnání pokusil Bailey, ale jeho pokus zneškodnil Hradecky.

Minutu na to se potvrdilo pravidlo "nedáš, dostaneš". Dlouhý pas za obranu Leverkusenu si šikovně zpracoval Belfodil, navedl si míč na střed a přesnou střelou k levé tyči udělal z Hradeckého pouhého diváka - 3:1 a druhá branka Belfodila v utkání. A aby toho nebylo málo, v 79. minutě se Belfodil znovu ocitl tváří v tvář Hradeckému a povedlo se mu jej obstřelit. Ale z hattricku se neradoval, protože míč ještě těsně před brankovou čárou lehce tečoval Kramarić a tak se také zapsal mezi střelce - 4:1.

Leverkusen se ještě v 82. minutě pokusil zkorigovat pro ně krutý výsledek, ale pravidla byla proti - sice vstřelili branku, ale stejně jako Hoffenheimu v první půli ani jim nebyla uznána pro ofsajd. Zápas tak skončil drtivým vítězstvím Hoffenheimu nad Leverkusenem v podobě výsledku 4:1.

Hoffenheim se díky této výhře dotáhl na rozdíl pouhého bodu za Leverkusen a tak jej dělí už jen bod od pohárových pozic - zda to tak zůstane i po víkendu nám však ukáží až zbylé zápasy tohoto kola. Jisté však je, že Leverkusen minimálně do příštího týdne tyto zmíněné pozice vyklidí, protože jej tato prohra posunula o místo za Wolfsburg, který má sice stejně bodů, ale momentálně zápas k dobru a bude mít jistě velkou motivaci nabídnutou výhodu využít.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund27196266:3063
2.Bayern Mnichov27194469:2861
3.RB Lipsko27157549:2052
4.Eintracht Frankfurt27147654:3049
5.Borussia Mönchengladbach27145846:3447
6.Werder Brémy27119749:3942
7.Bayer Leverkusen271331148:4442
8.VfL Wolfsburg27126944:4142
9.TSG Hoffenheim271011654:3941
10.Hertha BSC27981040:4435
11.Fortuna Düsseldorf271041336:5134
12.SC Freiburg27711938:4332
13.1. FSV Mainz 0527861328:4830
14.Schalke 0427751528:4426
15.FC Augsburg27671437:5025
16.VfB Stuttgart27551726:5920
17.1. FC Norimberk27371722:5216
18.Hannover 9627351924:6214

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
Jardman

Rispekt Hoffe

Reagovat
Rudnevs

HSV Sledoval som len druhý polčas, a bolo to teda veľmi slabé. Tam nebola snáď žiadna šanca pre HSV, naopak môžu byť ešte radi, že rozhodca nepískol penaltu za tú ruku van Drongelena. Ten útok je slabý, Jatta s Nareyom boli neviditeľní; Özcan je šikovný, ale čo z toho, že urobí pekné sólo, keď to potom pokazí tým, že nevie dať jednoduchú nahrávky. Komentátor v 70. min. hovoril, že Lasogga sa ešte nedotkol lopty v šestnástke súpera...

Inak, Arp nebol povolaný ani do výberu proti Bochumu (miesto neho tam bol trebárs mladý Köhlert, ktorý už i nastúpil). Tá jeho kariéra ide smerom dole. Naozaj neviem, čo s ním chcú v Bayerne.

Reagovat
Rudnevs

Super zápas. Prvý polčas bol skvelý. Parádna atmosféra, pekné počasie a ofenzívna hra na oboch stranách. Bayern mal loptu, ale Freiburg mal taktiež nebezpečné akcie, z ktorých tiež mohol pridať ďalšie góly (škoda obzvlášť tej akcie, jak to Boateng s Hummelsom zachraňovali na čiare). Boli vidno pekné futbalové momenty. Trebárs Abrashi “zaspal” na vlastnej polke s loptou a keď ho začalo pressovať viacero hráčov, tak poslal parádnu nahrávku dopredu, z ktorej bol protiútok. Pokiaľ to tak chcel, tak má teda pevné nervy.

Lewandowski, hoc by som ho v tom momente najradšej zabil, dal krásny gól. Jeho spracovanie i práca s loptou je super. Ešte predtým to pekne z voleja trafil i Kimmich, keby to Schlotterbeck (mimochodom, toho som dnes videl asi prvýkrát v živote a nezahral zle), tak to mohol byť gól už vtedy. V druhom polčase už hral iba Bayern, neviem, či sa Freiburg takticky zatiahol alebo či došli sily, ale už to bolo zo strany SC prakticky len o bránení. A Freiburg mal extrémne šťastie, tam ten gól už visel vo vzduchu.

Každopádne, Freiburg

Reagovat
stas87

Dobry vykon, podla mna zasluzene tri body. A po gole Quasiona ten tim zareagoval skvele. Ziadny strach a hranie na istotu. Naopak, snaha pridat treti gol a rozhodnut. Len sa dost obavam, ze neudrzime Rashicu, Augustinssona alebo Maxiho Eggesteina. A dalsi odchod casom bude aj Kohfeldt. Uz teraz okolo neho kruzi Dortmund a ten zaujem budu mat aj v buducnu. Je fakt skvele, kam ten tim pod jeho vedenim stupa a ta hra ma zmysel. Bolo v minulost dost timov, ktore mali stastie v zapasoch a brali bodov vdaka efektivite, ale to neudrzis dlho. Prikladom budiz lonska sezona Schalke a sucasnost. Teraz tie zapasy kde su herne horsi aj prehraju, loni tie zapasy vyhravali alebo zremizovali. Bohuzial, casom nas dobehne minulost a hraci odidu prave vdaka tomu, ze klub padol do krizy a nebol dost dlho atraktivnou adresou. Ak sa podari nejakym sposobom uhrat europu, mohlo by to hracov aspon na tu jednu sezonu navyse udrzat v drese SVW. Ale zasa sa bojim, ako by sme pripadne obstali v BL, Pokale a europe.

Nur der SVW.

Reagovat
Rudnevs

Okolo Kohfeldta krúži Dortmund? Ja som žiadnu takú špekuláciu nezaznamenal. A vlastne si ani nemyslím, že sa Dortmund vôbec zaoberá o post trénera, hoc i vzhľadom na budúcnosť.

Reagovat
stas87

Nie ze by o tom pisal niekto konkretne, ale sonduju teren okolo neho uz celkom dlho. Ofiko ziadna ponuka nepadla, ale maju ho v hladaciku pre buducnost. Aktualne to urcite nie je a bola by to hlupost, kedze Favre je pre nich dobry trener. Ale ktovie co prinedie buducnost a kazdy taky zaujem moze BVB k ziskaniu Kohfeldta pomoct.

Reagovat
PP

BVB by mělo poslat Barceloně za Paca nějakou zdravici.. A zaváhání Bayernu taky super..

Reagovat
andrew96

A Freiburgu čtvrtku Meisterschale, pokud by to nakonec klaplo.

Reagovat
penepi

Reagovat
Jacks11

Paco je kůň!!! ať se daří! škoda, že ti v Barce nedali prostor, ale Luis se prostě posazuje špatně

Reagovat
Coutinho10

viděl jsem pouze highlighty, ale konečně se štěstí alespoň dnes otočilo na BVB

Paco nádherně nakonci zápasu 2 fíky, kdy už to vypadalo na plichtu a naopak Freiburg borci měli trochu štěstí s 2 golovkama Lewy v závěru, takže velký uffff

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Liquid

Lipsko, pěkně dostala Hertha po čumě

Reagovat
Bandita_Harry

Tak už len na Bayerne neprehrat a mohlo by to klapnut

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Rudnevs

Hm, tak Keller odvolaný z Ingolstadtu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele