27. kolo
30.03.2019 15:30 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Fortuna dokonale zaskočila Gladbach

Když po šestnácti minutách hry vedete o tři branky, všechno je rázem jednodušší. Do závěrečného hvizdu samozřejmě stále zbývá hodně času a soupeř se tudíž ještě může vzchopit, ale to nebyl případ tohoto sobotního klání. Hříbata se zmohla pouze na snížení v závěrečné desetiminutovce.

Pokud někdo dorazil do ochozů Esprit Areny třeba až v 8. minutě, prošvihnul úvodní zásah z levačky Rouwena Henningse. Adam Bodzek získal u vlastní šestnáctky míč, který rychle posunul na Kevina Stögera, který po šikovné kličce mohlo pobídnout Benita Ramana. Ten následně se štěstím procedil na zmíněného spoluhráče s číslem 28, který uvnitř pokutového území přesně věděl, že nejideálnější bude vystřelit na bližší tyč - 1:0.

Ve 12. minutě se pro Heckingův tým dostavila další pohroma. Mathias Zimmermann vystihnul soupeřovu rozehrávku a ihned uviděl volného Ramana, který se po pravém křídle přiřítil až k velkému čtverci, kde volil přihrávku do středu na nabíhajícího Stögera, který se zblízka dokázal prosadit, přestože měl kolem sebe dva protihráče - 2:0.

Snížit mohl v zápětí Neuhaus, jenže orazítkoval pouze břevno. To borce oblékající dres domácího celku akorát vyprovokovalo k dalšímu útoku. Hennings si udělal ve vápně prostor, po zemi prostřelil padajícího Sommera a nesmírně aktivní Benito Raman připsal třetí asistenci, tentokráte pro změnu z levé strany - 3:0.

S dalšími šancemi přispěchali Fink, Stöger a Raman. Na druhé straně zkusil přízeň paní Štěstěny z přímého kopu Wendt, ale Michael Rensing byl pozorný. Florian Neuhaus se potom rozhodnul, že svou frustraci vybije na nevinném Stögerovi. Rozhodčímu Stielerovi mohl děkovat, že sáhnul pouze pro žlutou kartu.

V závěru úvodního dějství ještě pálili nepřesně Pléa i Stindl. Nazlobený Neuhaus do druhé půle raději už nezasáhnul a jeho místo zaujal Denis Zakaria. Stindl výtečně uvolnil Patricka Herrmanna, ale hosté se radovat nemohli. Teprve až v 82. minutě střílel Raffael a po následném rohovém kopu došlo k velikému závaru, ve kterém se nejlépe zorientoval Denis Zakaria. Michael Rensing nemohl při nejlepší vůli zasáhnout - 3:1.

Hříbata ještě ožila a Pléa se Stindlem defenzivě Funkelova výběru pořádně zatopili. Jonas Hofmann dokonce skóroval, leč jeho trefa nemohla být uznána kvůli ofsajdu. Raman v závěru svou šanci prohospodařil. Düsseldorf přesto slaví jubilejní desátou výhru v sezoně a za týden se těší na Herthu, kdežto Gladbach se potká s Werderem Brémy.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele