Bundesliga - preview 27. kola

29.03.2019, 09:12, aktualizováno 31.03.2019, 09:30
Previews
Eintracht Frankfurt bojuje o Ligu mistrů a odpoledne se může posunout na čtvrtou příčku, pokud zvládne souboj se Stuttgartem. Hannover je na posledním místě tabulky a nyní má ideálního soupeře na to vrátit se do boje o záchranu, na jeho trávník přijede trápící se Schalke...
Hannover 96 - Schalke 04  (neděle 15:30)
Hannover 96 přivítá v rámci 27. kola Bundesligy na svém hřišti Schalke a pro oba týmy jde v tomto zápase o hodně, neboť každý z nich vidí v tomto utkání šanci přerušit sérii tragických výsledků na úkor toho druhého.

Domácí hráči prožívají hrůzostrašnou sezónu a pokud nějakým zázrakem nezačnou sbírat body, budou tu následující trávit o patro níže. Po posledním kole, ve kterém podlehli Augsburgu 1:3, stále okupují předposlední místo v lize, hůře je na tom už jen Norimberk. Na barážově umístěný Stuttgart ztrácejí Hannoverští šest bodů, na patnáctou, záchrannou příčku to dělá bodů devět.

Hosté z Gelsenkirchenu jsou tím týmem, kterému momentálně náleží zmíněná patnáctá pozice. To je však pro letošního osmifinalistu LM hluboké zklamání. Naposledy Schalke podlehlo na domácím poli ambicióznímu Lipsku 0:1 a s dvaceti třemi body tak má pouhý tříbodový náskok na zmíněnou baráž. O čemkoli jiném, než je záchrana, nemůže být ve Veltins Areně v souvislosti s aktuálními ambicemi klubu vůbec řeč.

Hannover má za sebou naprosto šílenou sérii výsledků. V posledních deseti zápasech se mu podařilo pouze jednou zvítězit (v únoru proti Norimberku), za to hned devětkrát odešel poražen! Kupříkladu můžeme zmínit výprask 1:5 v bytostně důležitém souboji se Stuttgartem, který v podstatě dokonale vyjadřuje situaci klubu z Dolního Saska.

Svěřenci nového trenéra Stevense, který nahradil propuštěného Tedesca, se nemohou chlubit o moc lepší bilancí - stejný počet posledních deseti zápasů u nich znamená dvě výhry (poslední na konci ledna), dvě remízy a šest porážek, z nichž čtyři přišly v posledních čtyřech zápasech.

Do utkání určitě nezasáhnou na straně domácích Akpoguma, Hübers, Ostrzolek, Prib, Sarenren Bazee, Bebou, Füllkrug a Wood, všichni pro zranění. Z týmu hostí pouze v televizi zápas uvidí taktéž zranění Caligiuri, Harit, McKennie a Schöpf. Těžko odhadovat v tomto klání favorita, protože oba týmy se nacházejí v naprosto žalostné formě. Nezbývá nám tak nic než čekat, zda nás některý z týmů překvapí či nikoliv.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Esser - Sorg, Anton, Wimmer, Albornoz - Walace, Bakalorz - Haraguchi, Maina - Weydandt, Jonathas
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - Bruma, Sané, Nastasić, Oczipka - Stambouli, Rudy - Serdar, Konoplyanka - Embolo, Uth
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.84 - 3.98 - 1.76
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart  (neděle 18:00)
27. kolo Bundesligy proti sobě svedlo dva týmy se zcela opačnými starostmi. Na jedné straně bude stát domácí Frankfurt s ambicemi minimálně na Evropskou ligu, na straně druhé pak budou hosté ze Stuttgartu, kteří se snaží utéct od sestupové zóny.

Eintracht Frankfurt momentálně zažívá obzvláště vydařené období. Nejen, že v tomto kalendářním roce v lize ještě neprohrál (devět zápasů), ale také se mu daří na evropské scéně, kde se probojoval mezi posledních osm týmů soutěže na úkor Interu Milán. V bundesligové tabulce fotbalistům od Mohanu patří průběžné páté místo, ale pokud se jim podaří Stuttgart zdolat, přeskočí Mönchengladbach o dva body a dostanou se tak na místo čtvrté, jež zaručuje účast v Lize mistrů v další sezóně.

Hosté ze Švábska jsou na tom o poznání hůře. Body sbírají zřídka, ačkoliv v posledních čtyřech zápasech jich získali hned pět a započali tak důležitý závěrečný sprint směrem k záchraně. K té by mohlo stačit i jejich momentální postavení, neboť okupují šestnáctou příčku, která by je poslala do baráže o udržení. Nemusí však zůstat jen u toho, protože pomalu začínají dýchat na záda mizerně hrajícího Schalke, na které aktuálně ztrácejí tři body.

Jak již bylo zmíněno, svěřenci trenéra Hüttera neprohráli v lize už devět zápasů v řadě a co víc, v posledních čtyřech kláních neztratili ani bod! Naposledy taktéž na domácím hřišti zdolali poslední Norimberk 1:0 gólem Hintereggera.

Stuttgartští ve svém posledním utkání obrali doma o dva body ambiciózní Hoffenheim díky remíze 1:1, když ve druhé půli odpověděl na úvodní Kramarićovu branku Zuber. Takže pokud na tento výkon dokáží navázat i v Commerzbank-Areně, měli by mít dobrou šanci na zisk alespoň jednoho bodu.

Pouze z tribuny budou z domácích fotbalistů zápas sledovat zranění Chandler, Tawatha a Gaćinović. Hosté nechají doma vykartovaného Ascacibara a zraněného Klimenta. Frankfurt je velkým favoritem tohoto zápasu, nic však není předem dané a svěřenci trenéra Weinzierla rozhodně nedají svou kůži lacino.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Hinteregger, Hasebe, Ndicka - da Costa, Kostić - Rode, Fernandes - Rebić - Haller, Jović
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Kabak, Pavard, Kempf - Beck, Gentner, Castro, Insúa - Esswein, Zuber - Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.98 - 7.26
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Borussia Dortmund přivítá Wolfsburg. Domácí jsou na druhé příčce za Bayernem pouze o skóre a proti Wolfsburgu tedy potřebují nutně vyhrát, nejlépe co nejvyšším rozdílem.

Hosté jsou zase na sedmé příčce a mají stejně bodů jako šestý Leverkusen. Šestá příčka je přitom v německé bundeslize stanovenou mezí pro kvalifikaci do evropských pohárů, o níž Wolfsburg usiluje. Body z půdy silnějšího Dortmundu by se mu tedy náramně hodily.

Na záda navíc Wolfsburgu dýchá trio Hoffenheim - Brémy - Hertha. V posledních zápasech Wolfsburgu padalo až na střetnutí s Brémami mnoho gólů. Po remíze 3:3 ve Freiburgu ze začátku února tým zvítězil dvakrát 3:0 - nejdřív nad Mainzem, poté v Mönchengladbachu.

Na začátku března přišla výše zmiňovaná remíza 1:1 s brémským Werderem a následně výprask 0:6 od Bayernu Mnichov. V posledním kole před reprezentační přestávkou Wolfsburg vyhrál 5:2 nad nováčkem z Düsseldorfu, když se za něj trefili Mehmedi a Knoche a hattrickem je doplnil Weghorst, jenž je nejlepším střelcem týmu a osmým nejlepším střelcem celé soutěže.

Ale teď k Dortmundu, který je jasným favoritem zápasu. Borussii se na jaře relativně daří, na ohromnou formu z podzimu však navázat nedokázala. Bezbrankovou remízu v Norimberku a prohru 1:2 v Augsburgu fanoušci zkousávali jen těžko, zvlášť když Dortmund bojuje po dlouhých sedmi letech o titul.

V tuto chvíli má Dortmund šedesát bodů, stejně jako první Bayern. Na druhé příčce je z důvodu horšího gólového rozdílu. Poslední dva zápasy přitom Borussii vyšly - nejdřív vyhrála 3:1 nad Stuttgartem, poté 3:2 na půdě Herthy Berlín, v obou případech byl stěžejním hráče Dortmundu Marco Reus.

Dortmundu budou v důležitém zápase s Wolfsburgem chybět zranění Piszczek, Pulisic a Philipp. Na marodce Wolfsburgu jsou v tuto chvíli pouze Camacho a Malli.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Wolf, Akanji, Zagadou, Diallo - Götze, Witsel, Reus - Sancho, Paco Alcácer, Guerreiro
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - William, Knoche, Brooks, Roussillon - Guilavogui - Gerhardt, Arnold - Steffen, Mehmedi - Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.63 - 6.91
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Brémský Werder se utká s Mainzem. Oba týmy jsou v širším středu tabulky a zatímco domácí mají blíže k evropským pohárům, hosté ještě nemají jistou záchranu.

Brémy se po šestadvaceti odehraných kolech nachází s devětatřiceti body na devátém místě a na šestou příčku, která zaručuje účast v evropských pohárech, ztrácí pouhé tři body. Jedním z hlavních motorů Werderu v této sezóně je český brankář Jiří Pavlenka, jehož zásluhou inkasovalo méně branek než Brémy pouhých pět bundesligových týmů.

A jak se Werderu dařilo v posledních zápasech? Dobře, v tomto kalendářním roce ještě neprohrál a v klubu panuje skvělá atmosféra. V postavení v tabulce Brémám uškodil především nevydařený závěr podzimní části sezóny.

Na začátku února Werder porazil 4:0 Augsburg, poté přišly tři remíza 1:1 - s Herthou, Stuttgartem a Wolfsburgem. Po remízovém trojutkání vyhrály Brémy 4:2 nad Schalke a před reprezentační přestávkou si přivezly výhru 3:1 z favorizovaného Leverkusenu. Tým je tedy na své poměry ve skvělé formě. V útoku řádí nejlepší střelec týmu Max Kruse.

To Mainz se tak dobrou formou chlubit nemůže, ba naopak, je na tom v poslední době katastrofálně. Z posledních sedmi bundesligových zápasů jich šest prohrál a v tabulce je se třiceti body třináctý.

Mizérii odstartovala prohra 0:3 v Augsburgu, pokračovalo to prohrami 1:5 s Leverkusenem a 0:3 ve Wolfsburgu, když Mainz na konci února jako blesk z čistého nebe zvítězil 3:0 nad Schalke. Do střeleckých listin se tehdy zapsal dvakrát Onisiwo a jednou Mateta.

Úderem března však mizérie dal pokračovala. Prohry s Herthou a Mönchengladbach korunoval před reprezentační přestávkou výprask 0:6 od Bayernu Mnichov. Mainzu budou navíc chybět zranění Adler, Mwene a Abbas. Za domácí ze stejných důvodů nenastoupí Osako a Pizarro, navíc jim nepomůže vykartovaný Sahin.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Langkamp, Moisander, Augustinsson - M. Eggestein - Möhwald, Klaassen - J. Eggestein, Rashica - Kruse
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Müller - Brosinski, Bell, Niakhaté, Aaron - Gbamin - Öztunali, Latza - Boetius - Quaison, Mateta
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 4.16 - 5.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Bundesliga vstupuje do své finální fáze a právě ta bude nejdůležitější pro mnichovský Bayern. Freiburg je osm kol před koncem sezóny s největší pravděpodobností zachráněn.

Bayern Mnichov je po šestadvaceti odehraných bundesligových kolech se šedesáti body první. To však ještě nic neznamená, druhý Dortmund má totiž také šedesát bodů, na druhou příčku ho však řadí o sedm gólů horší gólový rozdíl, ve finiši bundesligy tedy bude rozhodovat každý vstřelený gól.

Asi nikoho nepřekvapí, že Bayern jede do Freiburgu jako jasný favorit. Jeho poslední ligové zaváhání přišlo na začátku února, kdy prohrál 1:3 v Leverkusenu, od té doby zvítězil 3:1 nad Schalke, 3:2 v Augsburgu, 1:0 nad Herthou, 5:1 v Mönchengladbachu, 6:0 nad Wolfsburgem a úplně stejným výsledkem před reprezentační přestávkou nad Mainzem.

Soutěžní prohru však svěřenci trenéra Kovače v poslední době zažili. Los jim totiž v osmifinále Ligy mistrů přisoudil anglický Liverpool, se kterým Bayern venku bezbrankově remizoval a doma pohrál 1:3. Ve zmíněném šestigólovém zápase s Mainze, dal tři góly James Rodríguez a po jednom gólu Lewandowski, Coman a vycházející hvězda Davies.

To poslední výsledky Freiburgu už taková sláva nejsou, oproti podzimu však přišlo i tam značné zlepšení. V tuto chvíli je Freiburg s jednatřiceti body jedenáctý a na přímý sestup má komfortní náskok sedmnácti bodů.

V půlce února Freiburg bezbrankové remizoval na Schalke, o týden později zvítězil 5:1 nad Augsburgem, když se dvěma góly prezentoval jeho nejlepší střelec Nils Petersen, po jehož povolání do německého národního týmu volá nejeden bundesligový fanoušek.

Posledním soutěžním výsledkem Freiburgu je remíza 1:1 na půdě Mönchengladbachu před reprezentační přestávkou a gól Freiburgu dal Grifo, jenž byl během reprezentační přestávky s italským národním výběrem.

Hostům budou chybět zranění Davies, Tolisso a Robben. Za domácí nenastoupí ze zdravotních důvodů Gulde, Koch, Kübler, Kath, Kleindienst, Sállai a právě největší hvězda týmu Petersen.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Stenzel, Schlotterbeck, Heintz, Günter - Frantz, Abrashi - Haberer, Grifo - Waldschmidt, Niederlechner
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, Süle, Boateng, Alaba - Thiago - James, Goretzka - Müller, Coman - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 13.70 - 7.34 - 1.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Fortuna Düsseldorf - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Düsseldorf se utká s nedalekým Mönchengladbachem. Zatímco domácí mohou stále sestoupit, Borussia Mönchengladbach má úplně jiné starosti, je totiž na příčkách zajišťujících Ligu mistrů.

Po šestadvaceti odehraných kolech má Mönchengladbach sedmačtyřicet bodů a je čtvrtý, pátý Frankfurt je ale pouze o bod za ním a pro svěřence trenéra Heckinga je tedy v bundesligovém finiši důležitý každý bod. Stejně jsou na tom však také domácí.

Düsseldorfská Fortuna je s jednatřiceti body na dvanáctém místě a jako nováček soutěže má sice na přímý sestup v podobě předposledního místa komfortní náskok sedmnácti bodů, na baráž má ale náskok pouhých jedenácti bodů a stále se musí o udržení mezi německou elitou snažit.

V posledních dvou zápasech navíc Düsseldorf prohrál, na začátku března ale šokoval celé Německo. Na půdě Schalke totiž překvapivě vyhrál 4:0, díky dvěma gólům Kownackiho a jednoho gólu Ramana s Lukebakiem.

Následně však přišla krutá prohra 0:3 s Frankfurtem a v posledním kole před reprezentační pauzou 2:5 s Wolfsburgem. V půlce dubna čeká Fortunu prestižní duel s Bayernem Mnichov. Poslední výsledky Mönchengladbachu ale také nejsou žádná sláva.

Po prohře 0:3 s Wolfsburgem z konce února schytala Borussia doma výprask 1:5 od Bayernu. Pak sice vyhrála na půdě Mainzu 1:0 díky gólu Elvediho, avšak v následujícím zápase s Freiburgem, ve kterém byla favoritem, pouze remizovala 1:1.

Düsseldorfu budou v zápase chybět zranění Drobný, Wiesner a Lovren. Vykartovaný je navíc talent Lukebakio. Mönchengladbachu nebudou ze zdravotních důvodů k dispozici Doucouré, Mayer a Traoré.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - Zimmermann, Ayhan, Hoffmann, Gießelmann - Stöger, Bodzek - Barkok, Fink - Raman, Hennings
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Johnson, Ginter, Elvedi, Wendt - Strobl - Zakaria, Hofmann - Hazard, Stindl, Plea
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.83 - 3.72 - 2.02
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FC Norimberk - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Zatímco Norimberk se záchrany v Bundeslize už nejspíš nedočká, hosté z Augsburgu o ni stále bojují a zatím úspěšně. A tři body ze hřiště posledního týmu tabulky by jim v tomto boji přišly velmi vhod.

Od konce září získal Norimberk jen pět bodů a nic nenasvědčuje tomu, že by se tato statistika měla výrazněji zlepšit. Výkony, které Der Club předvádí, zkrátka na Bundesligu nestačí. Výsledkově už to sice v poslední době nejsou takové propadáky jako na podzim, kdy tým ještě pod vedením bývalého trenéra Köllnera schytával i šesti či sedmigólové výprasky, body však stále nepřicházejí. Köllnerův nástupce Boris Schommers však stále naději nevzdává.

"Samozřejmě, že jsme realisté a víme, že existuje jen malá šance na udržení. Jsme však přesvědčeni, že to dokážeme. Připravili jsme o body Dortmund. A nechybělo mnoho a mohlo se to povést i proti jiným špičkovým klubům. Nyní nás čekají Augsburg, Stuttgart a Schalke. Věřím, že když proti těmto týmům budeme hrát naplno, body získáme."

Augsburg je naopak na vzestupu, když už třikrát v řadě neprohrál, přičemž dokázal zvítězit nad favoritem z Dortmundu, bod bral i ze zápasu proti Lipsku. Naposledy pak doma porazil 3:1 další tým ohrožený sestupem, a sice Hannover. V zápase na hřišti Norimberku tak můžou svěřenci Michaela Bauma udělat další důležitý krok k záchraně, na sestupové pozice mají momentálně pětibodový náskok.

Navíc jim hrají do karet statistiky. Ve vzájemných zápasech Norimberku s Augsburgem totiž v posledních letech nevyhrávají domácí týmy. Naposledy se to Norimberku povedlo před více než osmi lety. Na podzim v 10. kole aktuálního ročníku k tomu měl doma Augsburg blízko, vyrovnávací gól obránce Mühla z 88. minuty však znamenal remízu 2:2.

Domácí tým se tentokrát nemůže spolehnout na zraněné záložníky Valentiniho a Zreľáka, hosté přijedou bez obránců Stafylidise, Frambergera a útočníka Schiebera.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Ro. Bauer, Mühl, Ewerton, Leibold - Petrak - Matheus Pereira, Behrens - Tillman, Kubo - Ishak
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Kobel - Danso, Gouweleeuw, Khedira, Max - Koo, D. Baier - Hahn, Gregoritsch, Ji - Finnbogason
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.17 - 3.33 - 2.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RB Lipsko - Hertha BSC  (sobota 18:30)
Lipsko se posunulo už na třetí místo a proti Hertě bude útočit na první domácí výhru v kalendářním roce. Hosté v posledních týdnech několikrát zaváhali, stále se však nevzdávají souboje o pohárové umístění.

Zápasy Lipska v posledním měsíci sice nebyly gólově příliš bohaté, body se však svěřencům Ralfa Rangnicka získávat dařilo, díky čemuž se v tabulce posunuli už na třetí místo. Straší je však statistiky z domácích zápasů, ve kterých po Novém roce vstřelili jedinou branku a získali jen tři body za remízy. V souboji s týmem z Berlína tato nelichotivá čísla budou rozhodně chtít zlepšit.

Hertha naopak poslední dobou ztrácí. Z posledních pěti zápasů vyhrála jen jednou a šesté místo zajišťující postup do evropských pohárů se jí vzdaluje. Proti týmům z popředí ale bojuje statečně. Na začátku února Berlíňané jako první v sezóně přivezli tři body z Mönchengladbachu, vyrovnaný zápas sehráli i o dva týdny později v Mnichově, kde nakonec padli 0:1. V minulém kole pak doma dvakrát vedli nad Dortmundem, po vyhroceném závěru ale prohráli 2:3.

Nad Lipskem v Bundeslize vyhrála Hertha jen jednou, a to v prosinci 2017, kdy se v Red Bull Areně hrálo naposledy. Celkově se ve vzájemných soubojích více daří hostujícím týmům, které se z výhry radovaly v posledních čtyřech případech.

Hertha to však tentokrát nebude mít jednoduché. Pyká totiž za nedisciplinovanost svých hráčů. V závěru zápasu s Dortmundem se nechali vyloučit Torunarigha a Ibisevic, kteří tak v Lipsku nemohou nastoupit. Hrát nebude ani český záložník Vladimír Darida, který kvůli zranění nedohrál přátelské utkání s Brazílií. Domácím budou chybět obránci Klostermann a Upamecano.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Mukiele, Konaté, Orban, Halstenberg - Kampl, T. Adams - Sabitzer, Forsberg - Y. Poulsen, Ti. Werner
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Lazaro, Stark, Rekik, Mittelstädt - Grujic, Maier - Leckie, Duda, Kalou - Selke
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.15 - 6.24
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen  (pátek 20:30)
Po reprezentační pauze tu máme první zápas 27. kola Bundesligy, který obstarají týmy Hoffenheimu a Leverkusenu. Domácí potřebují nutně zvítězit, neboť Bayer je jejich přímý konkurent v boji o pohárovou Evropu. Pokud se jim to nepodaří, naberou jejich tužby nežádoucí méně reálný obraz.

Svěřenci trenéra Nagelsmanna v dosud posledním ligovém kole uhráli pouze bod za remízu 1:1 ve Stuttgartu, kterou svým gólem zařídil Kramarić. Po tomto pro ně výsledkově nepovedeném utkání jim v tabulce patří nyní devátá, z níž ztrácí čtyři body na svého nejbližšího soka, jenž okupuje šesté a tudíž poslední pohárové místo.

Farmaceuti zažili ve svém posledním klání před reprezentační přestávkou ještě větší zklamání - doma ztratili všechny body na úkor ve formě hrajícího Werderu Brémy, kdy jediným světlým okamžikem černo-červených byl gól Baileyho upravující skóre na 1:3. Tento výsledek způsobil, že Leverkusen momentálně na již zmíněné šesté pozici ztrácí čtyři body na pátý Frankfurt a má stejně bodů jako sedmý Wolfsburg.

Nedávné výsledky týmu ze Sinsheimu by se daly popsat všeljak, jen ne slovem "konzistentní". V posledních pěti zápasech zaznamenal v nepravidelném střídání dvě výhry, dvě remízy a jednu porážku. V jednom z těchto utkání sice dokázal obrat díky výsledku 1:1 o dva body třetí Lipsko, ale hned v dalším kole přenechal všechny body Frankfurtu (2:3), což je další z uchazečů o místenku v pohárové Evropě pro příští sezónu.

To hosté hrají stylem "buď, anebo", od začátku prosince mezi jejich výsledky totiž nenajdeme žádnou plichtu. Když se však zaměříme na nejbližší minulost, ukáží se nám tři výhry a dvě prohry v posledních pěti utkáních. Kromě poslední zmíněné prohry s Brémami nezvládli svěřenci trenéra Bosze také zápas v Dortmundu, jemuž podlehli 2:3. Už jen z těchto výsledků vyplývá, že je v Rhein-Neckar-Areně nečeká nic lehkého.

Do utkání určitě nezasáhnou na straně domácích Nelson a Rupp pro zranění a Schulz kvůli vykartování. V dresu hostí na trávník tentokrát nevyběhnou Wendell kvůli naplnění limitu žlutých karet a Pohjanpalo, jehož trápí zranění. Těžko odhadovat výsledek, půjde o velmi vyrovnaný zápas, který může skončit jakkoli.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Posch, Vogt, Bičakčić - Kadeřábek, Brenet - Grillitsch - Demirbay, Amiri - Joelinton, Kramarić
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Bender, Tah, Bender, Weiser - Aránguiz - Havertz, Brandt - Bellarabi, Volland, Bailey
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.97 - 2.87
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov26193468:2760
2.Borussia Dortmund26186264:3060
3.RB Lipsko26147544:2049
4.Borussia Mönchengladbach26145745:3147
5.Eintracht Frankfurt26137651:3046
6.Bayer Leverkusen261331047:4042
7.VfL Wolfsburg26126844:3942
8.Werder Brémy26109746:3839
9.TSG Hoffenheim26911650:3838
10.Hertha BSC2698940:3935
11.SC Freiburg26710937:4231
12.Fortuna Düsseldorf26941333:5031
13.1. FSV Mainz 0526861227:4530
14.FC Augsburg26671337:4725
15.Schalke 0426651527:4423
16.VfB Stuttgart26551626:5620
17.Hannover 9626351824:6114
18.1. FC Norimberk26271719:5213

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (37)

Přidat komentář
Heresy

Cleverpruser dneska nejspis vyhraje ale nebude to mit lehke ..

Reagovat
andrew96

Auf geht's Freiburg!

Reagovat
Rudnevs

Ideš na zápas? Dnes seriózne rozmýšľam, že si o 15:30 zapnem Bayern. Už viackrát sa stalo, že Freiburg doma hral proti Bayernu zaujímavo.

Inak, nedávno som pozeral, že SC má novú Torhymne. Znie oveľa lepšie než tá stará. Tak dnes by tiež mohla zahrať.

Reagovat
vladino10

tá hymna znie veľmi dobre.. Koľko ju už majú?

Reagovat
vladino10

tak nič, odpoveď bola hneď v popisku k videu s torhymne na youtube- Seit dem spiel gegen den FC Augsburg

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by to pěkný Sice nebude Fußballgott,ale dobrou formu má Grifo,Waldschmidtovi to střílí a i Flo Niederlechner se po zranění slušně rozehrál. Nicméně i bodík by byl velkým úspěchem a překvapením.

Reagovat
andrew96

Nejdu, už jsem zpět v ČR, ale pustím si v TV minimálně začátek, protože Dortmund se beztak bude rozhodovat až v závěru, jak je nyní zvykem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Jsem to nakonec nechal na Freiburgu, věděl jsem, že to tam někdo doklepe.

Reagovat
smazaný uživatel

Kez by zkusil Daviese od zacatku..

Reagovat
Jardman

ostům budou chybět zranění Davies, Tolisso a Robben.

Proč to nečteš?

Reagovat
db18

+ aktuální info: hrát nebudou ani Neuer s Alabou.

Reagovat
smazaný uživatel

Není čas

Reagovat
db18

Ulreich - Kimmich, Hummels, Boateng, Rafinha - Thiago, Goretzka - Müller, James, Coman - Lewandowski

lavička: Früchtl, Süle, RS, Gnabry, Martinez, Ribéry

Reagovat
db18

Thomas Müller kapitán.

Takže: Ulreich v posledních 9 zápasech nevychytal čisté konto, 3 z 5 zápasů pak prohrál. A Bayern prohrál poslední 3 zápasy, ve kterých byl kapitánem Müller.

Ale pozitivnější je: Lewa ve 13 zápasech proti Freiburgu vstřelil 13 branek.

Reagovat
db18

Lewa 14/14

Reagovat
andrew96

Tak snad u toho zůstane.

Reagovat
db18

Gladbášek

Reagovat
smazaný uživatel

Fortuna

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak v zápase Dortmundu je zářím největší hvězdou holub co stojí u rohového praporku Burkiho brány. Už ho tam malém dvakrát hráči ušlapali.

Reagovat
smazaný uživatel

Už se přemístil do malýho vápna

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba rozhodne nějaká jeho teč

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli zůstane u týhle brány tak bych se nezlobil

Reagovat
smazaný uživatel

https://m.youtube.com/watch?v=AJ6EUXeAyQQ Aby to nebyla tec tohodle typu

Reagovat
stas87

Ten uvodny gol nas na dobrych 20. minut dost paralyzoval. Potom sme dost ubrali na tempe, hraci aktivne nedostupovali k superovi a nechavali dost volneho priestoru pre hraca s loptou. Ten tak mohol ist do narazacky alebo sam potiahnut a dostat sa k vapnu velmi jednoducho. Nepocuval som pozorne vysvetlenie myslim Merka, preco rozhodca neodpiskal penaltu pre FSV. Tam Moisander jednoznacne zasiahol Quasiona a mala byt penalta, nepochopitelne. Takze namiesto pravdepodobonych 1-1, to nakoniec je 2-0 v polke. Krute, ale taky je skratka futbal a ja nepochybujem, ze sa nam tato pomoc casom vrati a v pozicii poskodeneho timu budeme my.

Kruse je klenot, hadam nikto od toho siedmeho miesta nizsie nema tak kvalitneho a rozdieloveho hraca ako prave Werder v Maxovi. Nechapem, ako mohol vidiet tak presne poslat pas Rashicovi do najazdu, naprosta fantazia. Aj Milot to urobil vyborne, pockal si na to, az Müller padne a potom mu urobil jednoduchu klucku. No a potom skvele rozohrata akcia a vyniajuci pas na Augustinssona a to sa na druhej strane ponukali myslim dvaja hraci. Pre Niakhateho dost nestastny zakrok, tu loptu len stecoval a Kruse uz to mal jednoduche. Pockal si a potom pekne trafil. 2-0 je nahorsi vysledok v polke, tak snad to nebude na konci remiza ci totalna otacka Mainzu. Nie su az tak horsi, ale svoje sance nedali, rozhodca im uskodil a druhy gol velmi stastny. Nam tak vsetko hra do karat ale este je 45. minut a stat sa moze hocico. Moisander musel striedat kvoli kolenu, snad to nebude vazne a sam odstupil zo zapasu, aby si to nezhorsil. Prist o neho by bolo dost spatne, pretoze on je ten dirigent a sef a s nim vzadu ma ten tim istotu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale né Abdou Snad to není nic vážnýho, zrovna před zápasem s Bayernem

Reagovat
smazaný uživatel

JAAA Pacooo !!!

Reagovat
smazaný uživatel

A holub v bráně

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je důležité míti svého holuba

Reagovat
Kixi Syhimour

ten Wolfsburg při té standartce

Reagovat
Kixi Syhimour

Bayern, co to zahazuje

Reagovat
20fredy20

To hovado Polske nedal 2 sance z 2 metrov

Reagovat
smazaný uživatel

Freiburg !!! Tak to jóoo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Paco 2x špatné zakončení a 2 goly

Se štěstím jako prase, ale co už.... Spitzenreiter, Spitzenreiter..hey, hey!!!

Reagovat
Frantszek

2x chytré zakončení 1 gol na 82 minut. No nekup ho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele