27. kolo
30.03.2019 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund jde zpět na první místo

Může za to famózně zvládnutý závěr duelu proti Wolfsburgu. Zásluhy jdou především za Paco Alcácerem, který zařídil vítězství dvěma góly. V celkovém součtu jich nastřádal za tuto sezonu už šestnáct.

Během úvodní dvacetiminutovky začínali mít Favreho svěřenci postupně převahu, ale kromě Götzeho střely mimo z ní nic nevytěžili. Naopak po osmadvaceti minutách hry se musel Roman Bürki pořádně vytáhnout proti střele Woutera Weghorsta. Bez Marka Reuse záložní řada poněkud postrádala kreativitu, takže není divu, že do konce úvodního dějství se už v Signal Iduna Parku nic pozoruhodného neudálo.

Po startu druhého poločasu jakoby BVB sázelo nejprve na standardní situace, jenže ani Paco Alcácer, ani Raphaël Guerreiro cestičku za záda Koena Casteelse nenašli. Smolný zápas odehrál marocký obránce Achraf Hakimi. Na hřiště přišel v 50. minutě za Abdoua Dialla, načež se musel po čtyřiadvaceti minutách pro zranění pakovat.

Lucien Favre se rozhodnul zariskovat a své hráče nabádal k drtivé ofenzivě. Tahle taktika přinesla ovoce v poslední minutě řádné hrací doby. Paco Alcácer rozehrál přímý kop z nějakých sedmnácti metrů tak, že prostě pravačkou napálil balon přímo do středu brány. Gólman Wolfsburgu si na něj sáhnul, ale díky té razanci jej nestihnul vyrazit do bezpečí - 1:0.

Čtyři minutky poté se rozeběhnul Jadon Sancho, což pro soupeřovu defenzivu nikdy nevěstí nic dobrého. Jednoduše přešel přes dva protihráče, aby v závěru své akce pobídnul naprosto volného španělského kolegu, který z nějakých deseti metrů dopravil nepříjemně poskakující kulatý předmět na místo určení - 2:0.

Dortmundští tedy slaví devatenáctou výhru, avšak vědí, že příští týden je na programu šlágr kola v mnichovské Allianz Areně. Do konce sezony sice zbývá odehrát sedm zápasů, avšak tento by klidně mohl být klíčový. Vlci oproti tomu nadále doufají v evropské poháry. Příště přivítají ve Volkswagen-Areně poslední Hannover.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Alcacer spasitel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele