27. kolo
31.03.2019 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Frankfurt porazil Stuttgart rozdílem třídy

Frankfurt v rámci 27. kola Bundesligy přivítal před svými fanoušky Stuttgart. Mělo jít o jednoznačnou záležitost v podání domácích, ti se však i přes suverénně tvářící se výsledek museli pořádně zapotit, aby jej dosáhli.

Oba týmy vstupovaly do utkání v jiném rozpoložení a s jinými starostmi, jedno ale měly společné - šlo jim o hodně. Frankfurt se vezl na vlně jarních zápasů bez prohry a začal cílit na Ligu mistrů, zatím co Stuttgart musel myslet na to, že neexistuje jiná možnost, než okamžitě zabrat a navázat na remízu s Hoffenheimem, pokud se chce v nejvyšší německé soutěži udržet.

Už od začátku zápasu bylo cítit, jakou důležitost pro oba týmy má. To se - bohužel pro nestranného diváka - negativně odrazilo v počtu zajímavých situací na obou stranách. Až do 45. minuty nebyli přihlížející svědky ani jedné šance, ve zmíněné minutě však spadl jako blesk z čistého nebe míč ke Kostićovi po zblokované ráně Joviće a srbský fotbalista z úhlu propálil Zielera - 1:0.

V 64. minutě to bylo už o dvě branky. Rebić zpracoval na půli hřiště těžkou přihrávku a vyslal do šance sprintujícího Kostiće, který podruhé v zápase překonal gólmana týmu hostí. Stuttgart byl po tomto gólu už ve velmi těžké situaci a nedokázal si s ní poradit. Poslední hřebíček do rakve klubu z šestého největšího města Německa v 84. minutě zatloukl Jović, který měl před odkrytou bránou po přihrávce Hallera už lehký úkol a stanovil tak konečné skóre zápasu na 3:0.

Svěřenci trenéra Hüttera potvrdili roli favorita a dostali se na vytouženou čtvrtou příčku o dva body před Mönchengladbach, jež je pro ně vstupenkou do příštího ročníku Ligy mistrů. Stuttgartští musí hodit dnešní nevydařený zápas za hlavu a soustředit se na další kolo, ve kterém na domácím hřišti přivítají poslední Norimberk. Aktuálně drží stále šestnácté, barážové místo, z nějž mají náskok šesti bodů na sedmnáctý Hannover a ztrátu pěti bodů na patnáctý Augsburg.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele