27. kolo
30.03.2019 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayern ve Freiburgu jenom remizoval

Díky tomu si Borussia Dortmund vzala zpět první příčku v tabulce. Za týden je na programu vzájemné klání obou německých velikánů, které by klidně mohlo rozhodnout o zisku titulu.

Streichova družina už několikrát prokázala velkou sílu v domácí prostředí. Tentokrát se jí podařilo favorita dokonale zaskočit už po 132 sekundách. Güngerův centr na bližší (levou) tyč ukázkově uklidil hlavou za Ulreichova záda Lucas Höler - 1:0. Freiburští rozhodně nehodlali zalézt do obranné ulity a snažili se hrát soustředěně a agresivně.

Přesto měli štěstí při pokusech Goretzky a Lewandowskiho. Polský kanonýr sice nejprve selhal, ale ve dvaadvacáté minutě už se radoval z devatenácté branky v sezoně, díky které si o tři zásahy upevnil vedení v tabulce střelců. Leon Goretzka chtěl z hranice vápna pálit, jenže místo toho ideálně přihrál produktivnímu spoluhráči, který ve vzduchu zpracoval, a poté okamžitě v pádu skóroval - 1:1. Jeho příští gól bude v Bundeslize už jubilejní dvoustý.

Následující dvě šance patřily Hummelsovi a Goretzkovi, ale zbytek úvodního dějství ovládli domácí. Jmenovitě Günter, Haberer a Höler. Bohužel se to obešlo bez gólového efektu. Po změně stran selhali na jedné straně Kimmich a Lewandowski (dokonce dvakrát), zatímco na té druhé optimálně nezakončili slibný kontr Grifo a po něm Haberer.

Hráči Bayernu se hnali do útoku a rozmezí od šestašedesáté do sedmasedmdesáté minuty si Alexander Schwolow rozhodně nemohl stěžovat na nedostatek práce. Zlikvidoval hned pětici kvalitních šancí. V závěru měla defenziva kliku při Ribéryho příležitosti. Lewandowski pak sám před bránou netrefil. A v nastaveném čase zazdil definitivní možnost urvat všechny tři body Leon Goretzka, když místo sítě cílil hlavou pouze do tyče.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele