27. kolo
29.03.2019 20:30 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Hoffenheim doma nedal šanci Leverkusenu

V prvním zápase 27. kola Bundesligy proti sobě nastoupily týmy Hoffenheimu a Leverkusenu. Mělo se jednat o vyrovnaný souboj bez výrazného favorita. Hoffenheim si však ze svého soupeře udělal fackovacího panáka a vyšel z tohoto důležitého utkání jako suverénní vítěz.

Před utkáním hráči Hoffenheimu věděli, že pokud nezvládnou Leverkusen porazit, budou jen těžko dohánět ztrátu nabranou v boji o evropské poháry, neboť by jim právě jejich páteční protivník mohl odskočit na rozdíl sedmi bodů. Společně s ním by se jim pravděpodobně vzdálily i další konkurenti se stejným sezónním cílem.

Fotbalisté Leverkusenu potřebovali vyhrát z podobného důvodu - v případě ztráty bodů mohla nastat situace, ve které by se ocitli mimo příčky zajišťující pohárovou účast v příštím ročníku.

Domácí začali zápas ve velkém stylu, což v 10. minutě podtrhl gólem na 1:0 útočník Belfodil přesnou střelou k levé tyči po přihrávce Kramariće. Již v 17. minutě však bylo vyrovnáno, když si na centr Brandta naskočil Volland a z blízkosti se hlavou nemýlil.

Ve 21. minutě se do šance dostal znovu Volland, ale nedokázal správně zkoordinovat svůj pohyb a tak neproměnil. Méně než deset minut před koncem poločasu, ve 37. minutě, vstřelili domácí další branku, bohužel pro ně se však její autor Belfodil nacházel v ofsajdovém postavení, proto nebyla uznána.

Ve druhé půli už bylo utkání zcela v režii svěřenců trenéra Nagelsmanna. V 51. minutě přihrával do pokutového území Amiri a naštěstí pro jeho tým, naneštěstí pro Leverkusen, se do této přihrávky vložil Bender tak nešťastně, že nasměroval míč do vlastní sítě - 2:1. V 60. minutě se o vyrovnání pokusil Bailey, ale jeho pokus zneškodnil Hradecky.

Minutu na to se potvrdilo pravidlo "nedáš, dostaneš". Dlouhý pas za obranu Leverkusenu si šikovně zpracoval Belfodil, navedl si míč na střed a přesnou střelou k levé tyči udělal z Hradeckého pouhého diváka - 3:1 a druhá branka Belfodila v utkání. A aby toho nebylo málo, v 79. minutě se Belfodil znovu ocitl tváří v tvář Hradeckému a povedlo se mu jej obstřelit. Ale z hattricku se neradoval, protože míč ještě těsně před brankovou čárou lehce tečoval Kramarić a tak se také zapsal mezi střelce - 4:1.

Leverkusen se ještě v 82. minutě pokusil zkorigovat pro ně krutý výsledek, ale pravidla byla proti - sice vstřelili branku, ale stejně jako Hoffenheimu v první půli ani jim nebyla uznána pro ofsajd. Zápas tak skončil drtivým vítězstvím Hoffenheimu nad Leverkusenem v podobě výsledku 4:1.

Hoffenheim se díky této výhře dotáhl na rozdíl pouhého bodu za Leverkusen a tak jej dělí už jen bod od pohárových pozic - zda to tak zůstane i po víkendu nám však ukáží až zbylé zápasy tohoto kola. Jisté však je, že Leverkusen minimálně do příštího týdne tyto zmíněné pozice vyklidí, protože jej tato prohra posunula o místo za Wolfsburg, který má sice stejně bodů, ale momentálně zápas k dobru a bude mít jistě velkou motivaci nabídnutou výhodu využít.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Jardman

Té kurva ten Kramarič

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele