Bundesliga - souhrn 23. kola

19.02.2010, 22:27, aktualizováno 21.02.2010, 19:25
Komentáře a souhrny
Stejně jako v sobotu Bayern ztratili i v neděli favoriti. Schalke prohrálo ve Wolfsburgu a Leverkusen v poslední minutě přišel o výhru v Brémách. Hertha v nesmírně důležitém klání zvítězila ve Freiburgu a na barážovou příčku ztrácí už jen dva body.

Werder Brémy - Bayer Leverkusen 2:2

21.02.2010 17:30

Góly: 34. Claudio Pizarro, 90. Per Mertesacker - 29. Eren Derdiyok, 57. Toni Kroos

Leverkusen dvakrát v utkání na Weserstadionu vedl, ale ani jednou nedokázal vedení udržet a odjíždí proto z Brém s jediným bodem. Ligu tak nadále vede jen díky lepšímu skóre.

Už osmá minuta ukázala, jakým směrem se utkáním asi bude odvíjet. Marin pronikl pokutovým územím, na druhé straně malého vápna viděl volného Pizarra, snažil se k němu nasměrovat svůj centr, ale našel pouze hlavu vracejícího se Friedricha. V patnácté minutě pak jako povětšinu zápasu opět pozlobila domácí levá strana - Niemeyerovo uvolnění a centr do branky tentokrát znamenali, že Adler musel vytáhnout zákrok na rohový kop.

Brémy byly po většinu prvního poločasu lepším týmem, měli více příležitostí a Werkself jako by měla problém přejít přes polovinu hřiště. Leverkusen se tak osmělil až ve dvacáté minutě, jenomže jak střelu Derdiyoka, tak i dorážku Kroose zblokoval pozorný Mertesacker.

Obrana Werderu hořela po půlhodině hry. Nejprve v osmadvacáté minutě pronikl Bender, přihrál Kiesslingovi, ten bráněn Naldem zády k brance přiťukl proti noze Barnettovi, ale střela švýcarského záložníka byla hodně nepřesná. To se už nedalo říct o minutu později. Přímý kop Erena Derdiyoka totiž prošel kolem zdi až za záda Tima Wieseho.

Porýnský celek se z vedení však těšil jen pět minut. Po Vidalově faulu na Marina se kopal přímý kop i na druhé straně, Naldova dělovka propadla Adlerovi mezi nohama tak nešťastně, že pro dobíhajícího Pizarra bylo doklepnutí do sítě jen lahůdkou. V závěru první půle pak ještě Naldo po Marinově průniku donutil Adler k vytáhnutí jeho hlavičky na rohový kop, více se však do první pětačtyřicetiminutovky nevešlo.

Nástup obou týmů do druhého poločasu byl značně ospalý, ale i z toho dokázal Leverkusen těžit. Běžela 57. minuta, Barnetta předal míč Kroosovi, ten si s ním dva kroky pocupital, pak z třiceti metrů napřáhl a nechal zavát krásnou střelu až za Wieseho záda. Hned za dvě minuty pak měl možnost navýšit vedení svého týmu Kiessling, ale opět ukázal svou starou bolest - dal si míč šíleně daleko od nohy.

Kdo by čekal, že Werder pak přednese smršť vražedných šancí, byl na omylu. Míč měli na kopačkách převážně hráči hostujícího celku, v 76. minutě se dokonce po nejistém vyběhnutí Wieseho pokusil jeho zaváhání dlouhým nákopem potrestat Derdiyok. Werder tak rychle pochopil, že pokud chce s utkáním něco dělat, musí vyslat na nepříliš jistého Adlera více střel. Bayeru stejně jako povětšinu sezony bylo v tomto utkání bránění něčím cizím a proto hrál na Weserstadionu fotbal nahoru dolů.

Pořádný tlak domácího celku nastal až deset minut před koncem. Hosté se snažili míč dotlačit do branky nohama, rukama, hlavami, vším možným, dokonce snad i rozumem, ale stále se mu to nedařilo. V 83. minutě se však musel opět pořádně strachovat o výsledek, čerstvý Renato Augusto obešel Pasanena, předložil míč až možná moc pod sebe, nicméně našel Kiesslinga, proti jehož pumelici se vyznamenal Wiese.

Werder v poslední desetiminutovce změnil obraz utkání k potěšení svému, dokonce vyautoval Reinartze úderem do obličeje, ale Leverkusen stále odolával. Özil, Atik, Pizarro, Marin - ti všichni neúspěšně dobývali Adlerovu branku. Sudí nastavil k předepsaným devadesáti minutám ještě čtyři minuty, centr od Marina se snesl v pokutovém území k velvyslanci z obrany Peru Mertesackerovi, jemuž nedokázal ve vzduchu konkurovat Friedrich a reprezentační obránce vyrovnal na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Schalke 04 2:1

21.02.2010 17:30

Góly: 71. Grafite, 77. Grafite - 30. Kevin Kurányi

Schalke ve Volkswagen Areně promarnilo jednobrankový náskok a nechalo vyniknout Grafita. Brazilský fantom se tak zřejmě vrací do staré formy.

Wolfsburg se chtěl vyprodané Volkswagen Areně konečně zase ukázat v dobrém světle a od začátku utkání pro to dělal vše. Nejprve měli velké šance ke skórování v dvouminutovém sledu po sobě Gentner se Schäferem, nicméně hostující obrana vždy jejich pokusy zablokovala. Schalke se poprvé do dějin utkání zapsalo až v sedmé minutě, Kuranyiho ránu zablokoval Madlung a Sanchez přispěchal pozdě.

O dvanácté minutě utkání se ale asi bude ještě velmi dlouho mluvit. Misimovićova standardní situace ze středu pole doplula k Pekaríkovi, ten ji hlavou posunul na volného Džeka, jemuž se povedlo vstřelit úvodní gól utkání. Ten ale nakonec kvůli údajnému postavení mimo hru bosenského útočníka nebyl uznán. Ani to Vlky nezlomilo a nadále pokračovali ve svém tlaku - po čtvrthodině hry dokonce po faulu Bordona na Grafiteho Misimovićův přímý kop orazítkoval břevno.

Jenomže všechny domácí příležitosti přišly v niveč po půlhodině hry. Rakitićův roh našel hlavu Kevina Kuranyiho, jehož hlavička zaplula do domácí branky. VfL se tak již poněkolikáté přesvědčilo, že celý krám spočívá v bránění standardních situací. Již za pět minut se snažil vrátit úder neúnavný Džeko, jeho ránu Neuer ale vyrazil k Rietherovi, jehož dorážka doplula jen do náruče brankáře Königsblauen. Pro hosty tak poločasová přestávka přišla vhod.

Wolfsburg vstoupil i do druhého utkání stejně agresivně jako do toho prvního a snažil se diktovat tempo. V 53. minutě sice z pětadvaceti metrů pozdravil Hitze Rakitić, zoufalost domácích ale nadále pokračovala. Schmitz fauloval Grafita, byl nařízeným přímá kop - Džekova hlavička trefila břevno a Grafite netrefil ideálně dorážku. Hned za čtyři minuty Šimůnek musel po Kuranyiho gólovce vykopávat míč z brankové čáry.

Trápení ale skončilo v 71. minutě. Grafite si naskočil na centr Misimoviće a v rozmezí tří dnů dal třetí gól. Trvalo to jen šest minut a Grafite opět zaúřadoval. Tentokrát přizdvihl do branky Schäferovu přihrávku a utvořil tak konečnou podobu výsledku.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Hertha BSC 0:3

21.02.2010 15:30

Góly: 28. Adrián Ramos, 35. Cícero, 56. Cícero

Hertha je zpět!!! Berlínský tým dnes rapidně zvýšil své akcie v boji o přežití, když na hřišti konkurenčního Freiburgu zvítězil přesvědčivě 3:0. Vděčit za to může především jisté obraně a ofenzivnímu triu Raffael, Ramos, Cícero, které zrežírovalo všechny branky.

První střelu zápasu zaznamenal hned ve druhé minutě hostující Cícero, jeho přímý kop z uctivé vzdálenosti ale bez problémů kryl Pouplin. Freiburg byl v úvodu aktivnějším týmem, více nebezpečí ovšem vyprodukovala ofenziva Herthy. V patnácté minutě strčil do Kringeho stříleného centru nohu Gekas, branku ale těsně netrefil, na druhé straně utekl hostující obraně Cissé, jenže nedokázal rychle zakončit a vracející se Lustenberger ho na poslední chvíli zablokoval.

Iniciativa se pomalu, ale jistě přelévala na kopačky Berlíňanů, kteří se ve 28. minutě dostali do vedení. Po Makiadiho chybě se zmocnil míče Raffael, potáhl si ho až k hranici šestnácty a vypálil, Pouplin sice dokázal reflexivně vyrazit, ale na dorážejícího Ramose již nestačil - 0:1. Domácí celek najednou nevěděl, co hrát, a sedm minut nato inkasoval podruhé. Cícero si na levé straně narazil s Ramosem a přesnou střelou z úhlu zaznemanal svůj první gól v sezóně - 0:2. Ještě do přestávky si dovolil zaváhání Hubník, s následnou Reisingerovou střelou si ale poradil Drobný.

Po obrátce se SCF nadechovalo k tlaku, Hertha mu však brzy vzala vítr z plachet. Brejk Ramose s Gekasem nejprve ještě vyřešil Pouplin, v 56. minutě ale byl i on bezmocný. K míči se probojoval Gekas, jeho střelu sice zblokoval jeden z domácích obránců, jenže pouze před kopačky Cícera, jehož pravačka vyprodukovala přesnou bombu k tyči - 0:3. Chvíli nato mohl přidat další branku Gekas, na zadní tyči se ovšem do centru nepoložil dobře.

Hertha nadále hrála prim a měla ke čtvrtému gólu mnohem blíže než Freiburg k čestnému úspěchu. Dvě dobré příležitosti se naskytly Piszczekovi, ten však ranou z dálky těsně přestřelil a podruhé jeho pokus bez potíží lapil Pouplin. Freiburg Drobného ohrozil snad jen v 75. minutě, kdy po jednom zdařilém centru do ohně musel být míč odvracen na čáře. V závěru ještě nebezpečně hlavičkoval Toprak, alespoň snížit se však už domácím nepovedlo.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Eintracht Frankfurt 0:0

20.02.2010 15:30

Góly: -

Bez dvojice Jarolím - van Nistelrooy dnes HSV ztratilo dva důležité body, doma s Frankfurtem totiž uhrálo jen bezbrankovou remízu. Hosté se po celý zápas drželi defenzivní taktiky a byl to tak Hamburg, kdo diktoval tempo, konečný výsledek je ovšem naprosto zasloužený.

Utkání v HSH Nordbank Areně začalo ve velmi svižném tempu. Hned ve druhé minutě našel Meier výtečným pasem za obranou Ochse, ten si ale míč nezpracoval dobře a Rost tak nemusel zasahovat. Za domácí tým dostal brzy příležitost k trestnému kopu Trochowski, specialista na tyto situace ale tentokrát mířil příliš do středu branky a Nikolov tak v pohodě zasáhl.

Na HSV bylo znát, že ještě ve čtvrtek hrálo Evropskou ligu, a i vzhledem k pasivitě Eintrachtu zápas ztratil na obrátkách. Rozproudit ho mohl v 25. minutě Berg, svoji hlavičku ale poslal těsně vedle. Ze vzduchu mohl pár minut nato udeřit také Torun, po skvělém centru Boatenga ovšem trefil síť jen z vnější strany. Poslední nebezpečnou akci poločasu měli znovu domácí, Trochowského průbojnou akci zakončil Petrić ze složité pozice nad branku.

Frankfurtští pokud už se o něco pokusili, bylo to střelou z dálky jako v 52. minutě, Schweglerovu ránu ale jistě lapil Rost. Mnohem aktivnější byl i po obrátce domácí favorit, do vedení se ale málem dostali Orli z Hesenska. Po hodině hry předvedli rychlý brejk, po němž Meierovu střílenou nahrávku úplně nezneutralizoval Rost a Boateng musel vykopávat míč z brankové čáry.

V dalších minutách přišly na řadu střely z dálky, za hosty vedle pálil hned dvakrát Teber, na opačné straně hřiště ho napodobil střídající Pitroipa. Eintracht pak nedotáhl dva nadějné brejky a musel se klepat, z domácího tlaku totiž vzešly dvě sporné situace. Demel a Petrić šli v pokutovém území k zemi, bundesligový debutant s píšťalkou Wingenbach ale penaltu neodpískal ani v jednom případě a gólu se tak diváci nedočkali.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - VfL Bochum 0:0

20.02.2010 15:30

Góly: -

K utkání Mainzu s Bochumí by se dalo napsat, že hosté získali bod. Mainz totiž v domácím prostředí jasně horší tým na trávníku neporazil a proto si odnáší ze zápasu pouhý bod, zatímco Bochum za něj může být ráda.

Mainz již od samotného začátku utkání ukazoval, že si jde do zápasu pro tři body. Již ve druhé minutě měl po kombinaci Mavraje s Fuchsem příležitost český záložník Trojan, jenomže proti skvělému Heerwagenovi v brance hostí neuspěl. Bochum se po této obrovské šanci domácího týmu ještě více soustředila na obranu. Ústřední postavou příležitostí domácího překvapení byl útočník Aristide Bancé - nejprve v šestnácté minutě hlavou trefil břevno, o sedm minut později jej vyslal do šance Schürrle, jenomže kamerunský útočník opět ztroskotal na skvělém Heerwagenovi.

Potom přišla řada na hosty. Šesták ve 25. minutě vybídl Epallého, jenomže jeho ránu dokázal Müller v domácí brance vytěsnit na rohový kop. O minutu později se do zakončení dostal hostující Dědić, jenomže stejně jako ve 41. minutě také selhal.

V minutě osmadvacáté měl snad největší příležitost po precizní práci Sota Bancé, jenomže jeho ránu do rohu Heerwagenovy branky hostující brankář opět dokázal spacifikovat. A když pak v minutě 31. byl blízko gólu i Polanski, hostující trenér Herrlich se rozhodl změnit taktiku - na hřiště místo Epallého poslal Johanssona, čímž dal jasně najevo, že svou taktiku teď ještě více orientuje na zadní vrátka. Toto opatření se také ukázalo jako efektivní, neboť nájezdy Mainzu většinou končily právě na dobře připravené obraně a Heerwagen si mohl vydechnout.

Začátek druhého poločasu ještě více utvrdil, že dobyvatelé od soutoku Rýnu s Mohanem to proti obraně Bochumi budou mít čím dál těžší. Možná to také bude znít překvapivě, ale Mainz dokázal opět pořádně vystřelit na branku až po pokusech Johanssona a Mavraje. Tou dobou už na hřišti byl český záložník Jan Šimák, jenomže kromě další neúspěšné střely Bancého se tento tah ukázal jako neúspěšný.

Mainz tak nepotvrdil svou neohroženost v domácím prostředí, Bochum zase nenavázala na předchozí skvělé výkony na hřištích soupeřů a odváží si ubráněný bod.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Hannover 96 4:1

20.02.2010 15:30

Góly: 43. Neven Subotić, 60. Mario Eggimann (vl.), 77. Nelson Valdez, 87. Kevin Großkreutz - 81. Arouna Koné

Po třech neúspěšných kolech, kdy Dortmund vyšel bodově zcela na prázdno, se BVB tentokrát prosadilo proti tápajícímu Hannoveru a zaslouženě zvítězilo vysoko 4:1. Hosté tak zůstávají fackovacím panákem, poosmé v řadě prohráli a jejich situace je každým kolem kritičtější.

Borussia měla enormní převahu od samého začátku a brzy jí mohla vyjádřit také gólově. V sedmé minutě chyboval hannoverský bek Ďurica a Blasczykowski vybídl Barriose, ten však ztroskotal na Fromlowitzově zákroku. Argentinský útočník mohl své zaváhání napravit čtyři minuty nato, po Zidanově centru ale mířil hlavou těsně vedle. Triumvirát neproměněných tutovek završil za další tři minuty Zidan, jehož zakončení chyběly centimetry.

Hannoverští byli do ofenzivy naprosto krotcí, SignalIdunaPark tak jen čekal, kdy zase přijde fáze domácího tlaku. Borussen si dávali na čas a přišli s ním až ke konci poločasu, načež se ve 43. minutě dostali do vedení. K rohovému kopu se postavil Sahin a našel jím Subotiće, který ramenem z bezprostřední blízkosti zařídil poločasový stav 1:0.

Příchodem druhé půle se na hře pranic nezměnilo, v 57. minutě měl ale náhle šanci na vyrovnání Schlaudraff, leč Weidenfeller proti jeho hlavičce dokázal zasáhnout. Tři minuty nato následovala gólová radost na straně Dortmundu, když pokus Zidana nešťastně tečoval do vlastní sítě hlavou Eggimann - 2:0. Další nárůstkům ve skóre pak zabránil Fromlowitz, jenž dvakrát vychytal Blaszczykowského, ani on ale nemohl vzdorovat věčně.

V 77. minutě ještě zneškodnil šanci Owomoyely, proti dorážejícímu Valdézovi ovšem již nebylo obrany - 3:0. Čtyři minuty nato se Dolnosasové dočkali čestného úspěchu, když Schulzův centr z levé strany proměnil zcela volný Koné - 3:1. Poslední slovo však měli domácí, tři minuty před koncem uvolnil Valdéz Großkreutze a ten uklidil míč k pravé tyči - 4:1. Vadou na kráse byla pro Borussen jen zbytečná žlutá karta Barriose, kvůli níž bude kanonýr chybět za týden v derby na Schalke.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Bayern Mnichov 1:1

20.02.2010 15:30

Góly: 54. Ilkay Gündogan - 38. Thomas Müller

Enormně dlouhá vítězná série Bayernu je u konce a trochu překvapivě se o to postaral nováček z Norimberku. Ten na domácí půdě předvedl bojovný výkon a byl odměněn bodovým ziskem, Mnichované se i přes remízu 1:1 dostali minimálně na den do čela bundesligy.

Iniciativu v bavorském derby vzali do svých rukou dle očekávání hosté, domácí tým vsadil na kontry, ty však vzhledem k technickým nedostatkům a nepřesnostem zůstávaly zcela bezzubé. Vyjma Gómezovy pološance ale ani Bayern neměl příliš šancí a minuty nevzrušivého boje utíkaly.

Až ve 25. minutě to začlo na zeleném pažitu být zajímavé, to po Robbenově pobídce musel před Olićem hasit domácí brankář Schäfer. Na druhé straně podběhl Butt míč po rohovém kopu, Breno ale proti "svým" hlavou nezacílil dobře. Bayern nakonec udeřil v 38. minutě, kdy se po spolupráci s Olićem uvolnil na levé straně Gómez, z jehož přihrávky těžil přesně zakončující Müller - 0:1. V poslední minutě první půle mohl přidat druhý gól Olić, svým volejem ale těsně minul.

Po změně stran vyrukovalo FCN o něco ofenzivněji a v 54. minutě za to bylo rychle odměněno. Po nahrávce Frantze pálil Choupo-Moting, Butt vyrazil pouze k Gündoganovi a ten nadvakrát proti Lahmovi dotlačil míč do sítě - 1:1. Euforie domácích nabrala grády a minutu nato mohl být na světě obrat, jenže Gündogan tentokrát mířil těsně vedle. Bayern sice brzy začal znovu úřadovat, zakončení Oliće a Müllera ale postrádaly preciznost.

Ve finální fázi utkání se tlak hostujícího týmu neustále zvyšoval a norimberská obrana v čele se Schäferem se měla co ohánět. Domácí brankář se vyznamenal především v 77. minutě, kdy zneškodnil Gómezovu střelu po přihrávce střídajícího Kloseho. Pět minut nato se situace opakovala, Gómez si znovu vylámal zuby na Schäferovi, a když v nastavení nepotrestal Wolfovo zaváhání Müller, zrodila se dělba bodů.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - VfB Stuttgart 1:5

20.02.2010 15:30

Góly: 44. Christopher Schorch - 13. Cacau, 31. Cacau, 39. Cacau, 69. Pavel Pogrebnjak, 73. Cacau

Stuttgart skvěle zareagoval na domácí porážku od HSV z minulého kola a domácí Köln deklasoval 5:1. Hosté mohou za vysoké vítězství děkovat především Cacauovi, jenž se trenéru Grossovi za důvěru odvděčil čtyřmi brankami, a skvělému brankáři Lehmannovi.

Ani jeden z týmů nechtěl dlouho ztrácet čas, a proto byl k vidění útočný fotbal od samého úvodu. Ve dvanácté minutě mohli jít do vedení domácí, jenže Novaković poté, co si poradil s bránícím Delpierrem, ztroskotal na zákroku Lehmanna. O minutu později tak udeřilo na druhé straně. Hleb na levé straně vybojoval míč a poslal ho vpřed Molinarovi, který přízemním centrem našel na zadní tyči Cacaua a ten ve skluzu trefil švábské vedení - 0:1.

Tím se na rázu hry nic nezměnilo, za pár minut Hleb posadil rohový kop na hlavu Tasciho, ten však minul. Po půlhodině hry tak vzal vše do svých rukou Cacau, jenž se odpoutal od Geromela a následnou střelu uklidil do pravého horního rohu branky - 0:2. Díry v obraně však měl i Stuttgart, v brance ovšem úřadoval Lehmann, jenž vychytal nejprve Podolského a poté zachránil reflexem i proti Novakovićovi.

VfB bylo ve svých příležitostech mnohem efektivnější, ve 38. minutě sice po Tasciho pokusu kolenem výborně zasáhl Mondragón, dorážející Cacau ale už neměl problém do prázdné branky završit hattrick - 0:3. V předposlední minutě první půle se dočkal i Köln, když Chihi z pravé strany nacentroval na Schorche a ten hlavičkou snížil na poločasových 1:3.

Kontaktní branku mohli Kozlové přidat krátce po změně stran, po Novakovićově přihrávce ale Podolski nastřelil jen vnější tyč. "Prinz Poldi" mohl teprve svůj druhý gól v sezóně vstřelit také pět minut nato, tentokrát jeho hlavičku ale skvěle zneškodnil Lehmann. Poté přišla poněkud klidnější fáze utkání, tu pak společně s domácími nadějemi ukončili hosté dvěma slepenými góly.

V 70. minutě dostal na levé straně příliš mnoho prostoru Hilbert, čehož využil k dobrému centru, který ve vápně bez problémů zužitkoval Pogrebňak - 1:4. O čtyři minuty později zakombinovali Hilbert s Pogrebňakem, následně se míč dostal k fantomovi Cacauovi a ten střelou mezi Geromelovy nohy zvýšil už na 1:5. Kozlové se již na nic nezmohli, na druhé straně pak sice dvakrát neuspěl Kuzmanović, dnes ho to ale mrzet nemusí.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 2:2

19.02.2010 20:30

Góly: 69. Vedad Ibišević, 89. Carlos Eduardo - 31. Filip Daems (pen.), 51. Roberto Colautti

Hoffenheim se s Mönchengladbachem protrápil až k remíze, kterou zařídil v závěru zápasu z penalty Carlos Eduardo. Oba týmy si tak v tabulce moc nepolepšily.

Jako první měli možnost jít do vedení domácí fotbalisté. V jedenácté minutě ale centr Carlose Eduarda Ibisević na přední tyči posunul jen o kousek vedle. Gladbach na to za tři minuty reagoval svou první střelou v utkání, Bobadilla ale mířil z dálky do středu branky k připravenému Hildebrandovi, jenž jeho ránu viděl a ve vší pohodě ji chytil.

Hoffenheim měl více ze hry, ale stále se mu to nedařilo zúročit. Ve 23. minutě se Carlos Eduardo po Ibisevićově průniku prodral až před Baillyho, jenomže hostující gólman vytáhl parádní zákrok. Carlose Eduarda toto neproměnění mohlo mrzet ještě více za sedm minut. Jeho kolega Nilsson si totiž po dlouhém nákopu míč před pokutovým územím zpracoval rukou, sudí Stark však po dodatečné konzultaci s kolegou na pomezí nabyl dojmu, že Nilsson hrál rukou už ve velkém čtverci a nařídil pokutový kop. Míč z jedenácti metrů uvedl do pohybu Daems, poslal Hildebranda k tyči a zařídil tak nečekané vedení hostů.

Oba týmy se do tempa dostaly až v samotném závěru první půle. Nejprve v 38. minutě čaroval ve vlastní šestnáctce Vorsah, který dělal všechno, jen ne to, aby dostal míč do bezpečí a tak se po pressingu hostů dostal míč k Bradleymu, který ale jak Hildebranda tak i branku přestřelil. Za dvě minuty se ve své další šanci zjevil samotný Ibisević, jenomže Bailly jako před dvaceti minutami proti Carlosi Eduardovi opět vytáhl skvělý zákrok i proti bosenskému útočníkovi.

Akce začala střídat akci a bylo by tak největší ironií osudu, kdyby Gladbach své vedení navýšil po 41. minutách hry. Hildebrand vyhodil svému kolegovi Simunićovi míč do zad, od těch doputoval míč k Bobadillovi, jehož střela do protipohybu Hildebranda skončil těsně vedle pravé tyče hoffenheimské branky. Již za tři minutě po levé straně prošel Reus, jenomže jeho ránu dokázal Hildebrand vyrazit do bezpečí.

Jenom sedm minut po návratu ze šaten se mohli hosté radovat podruhé. Centr od Levelse od pravé postranní čáry propadl až na zadní tyč, tam jej hlavou do Hildebrandova protipohybu umístil Bobadilla, jehož hlavičku těsně před čárou do sítě doklepl Colautti. Domácí se možná oprávněně dožadovali ofsajdu, ale jak hlavní tak i pomezní sudí jejich spekulace považovali za liché.

Hoffenheim musel co nejrychleji odpovědět, což se mu zpočátku nedařilo. Krásnou ránou se hned dvě minuty za inkasovaným gólem uvedl střídající Vukcević, jenž nahradil nešťastníka Nilssona, nicméně jeho dalekonosný pokus k pravé tyči vyrazil Bailly na roh. Mönchengladbach cítil, že má na to, aby ze Sinsheimu odvezl tři body a začal se čím dál více stahovat do obrané ulity, přesto se v 57. minutě podařilo Arangovi proniknout po průchodné levé straně a donutit Hildebranda k odevzdanému vyražení míče nad sebe.

Další možnost navýšit už tak překvapivý stav měl po šedesáti dvou minutách Reus, ten ale z přímého kopu nařízeného za faul Eichnera na Bobadillu trefil jen hráče stojící ve zdi před ním. Po sedmdesáti minutách se pak konečně dočkal i Hoffenheim. Ba zabojoval ve středu hřiště s Daemsem, předal míč Carlosi Eduardovi, ten jej potáhl do pokutového území, přihrávkou pod sebe našel Ibiseviće, pro nějž nebyl problém umístit míč do poloprázdné branky.

Přestože Hoffenheim vyvinul ohromné úsilí, většina jeho pokusů končila nezdarem, nebo na dobře připravené obraně bývalého obránce Frontzecka. Příkladem budiž Vukcevićova dorážka z osmdesáté minuty, kdy jeho ránu musel zblokovat přispěchávající Dante na roh. V 89. minutě by ale už jakýkoliv Danteho zákrok byl zbytečný. Ibisević dostal míč na kraj pokutového území, chtěl jej hodit do středu, jenomže trefil ruku Daemse a sudí Stark po konzultaci s pomezním rozhodčím ani tentokrát neváhal a nařídil pokutový kop. Ten se štěstím proměnil Carlos Eduardo a řekl si tak o cenu pro nejlepšího hráče utkání.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen231310050:2049
2.Bayern Mnichov23147249:2049
3.Schalke 0423136434:1745
4.Hamburger SV231010343:2540
5.Borussia Dortmund23116635:3039
6.Werder Brémy2398646:2835
7.Eintracht Frankfurt2398630:3035
8.1. FSV Mainz 052388726:3032
9.VfB Stuttgart2387832:3031
10.TSG Hoffenheim23851032:2929
11.Borussia Mönchengladbach23851033:3829
12.VfL Wolfsburg2377940:4528
13.VfL Bochum2368925:3826
14.1. FC Köln23671021:3125
15.SC Freiburg23541421:4419
16.Hannover 9623451425:4517
17.1. FC Norimberk23451419:4017
18.Hertha BSC23361421:4215

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (68)

Přidat komentář
Arne

Škoda, že to Hříbátka nedotáhla.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Gladbach

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem měl na Hoffenheim, zase zklamání

Reagovat
smazaný uživatel

vedad

Reagovat
jv

Takovéhle spalování, to jsem ještě neviděl , už to mohlo bejt v klidu tři nula.

Reagovat
terry

HSV a Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

skoda preskoda tejto remizy mali sme vyhrat dnes nechapem naco setril trener Robbena mal ho stiahnut az niekedy v 70.-75. minuty podla stavu zapasu a nie pustit do hry Altintopa za stavu 1:0 a este k tomu na cely polcas aach jaj. Verim ze keby hral Robben dlhsie tak by sme vyhrali....no nic ukazali sme aky je pre nas dolezity Ribery a Robben a chyba nam aj Buyten hlavne na rohoch dufam ze zajtra Leverkusen zavaha tiez proti Bremam......

Reagovat
Arne

Stáhl ho kvůli poranění přitahovače.

Reagovat
smazaný uživatel

diky to som nevedel

Reagovat
Arne

Teda Cacau docela šokoval...

Reagovat
M11

Reagovat
Arne

Dosud za celou sezónu dva góly, teď tři za čtyřicet minut.

Reagovat
jv

Tak třeba ho ted přestanou povolávat do repre.

Reagovat
Arne

No, když hrál tužku, tak ho Jogi povolával, teď na něm snad postaví hru... Jestli bude hrát proti Argentině, tak přísahám, že ho vypískám.

Reagovat
smazaný uživatel

... ale s Mariem by se mu mohlo dařit (ikdyž o todle ti určitě nejde)

Reagovat
Arne

I kdyby byl takhle gólovej furt, tak ho tam nechci... Stejně jako ty, irik, stejně jako mnoho dalších rozumných.

Reagovat
smazaný uživatel

ale stále ho tam vidím radši, než kdyby došlo k povolání Kevina...

Reagovat
Arne

Tak Kevin taky není ideál, ale furt je to tak nějak Němec a ne Brazilec, kterej si na Nationalelf dělá zálusk jen proto, že tam pár let hraje. Já bych teda byl pro Kevina, ale je mi jasný, že dveře má zavřený a žádná Tönniesova lobby na tom nic nezmění.

Reagovat
smazaný uživatel

no, tak hlavně Kevin sám řekl, že pod Löwem hrát už nebude, ale jinak se všude mele o tom, že Jogi by měl přimhouřit oči (jinak mi příjde, že Cacau alespoň umí německy mluvit...)

Reagovat
smazaný uživatel

*ale, aby tu nevznikla zbytečná hádka tak: místo něj by si to zasloužil Müller

Reagovat
Arne

Tak Cacau umí mluvit, to je fakt, ale prostě to Němec není... Jinak já se o tomhle rozhodně přít nechci, stejně pokud tam Cacau bude, tak určitě ne v základu a bylo by stokrát rozumnější tam mít Müllera (kterej na to výkonnost má) nebo třeba i Helmese, jenž sice nehraje, ale pro budoucnost to má nějaký smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

(a stále větší smysl než Kevin )

Reagovat
Arne

Tak já myslel, že z dvojice Kevin - Cacau bych bral rozhodně prve jmenovaného... Prostě nějaké německé kořeny má a navíc by byl mnohem platnější třeba do závěru zápasů, kdy by při nějakých nákopech dopředu mohl být rozhodujícím hráčem. Cacau, ten potřebuje být na hřišti dlouho, aby něco vymyslel, ale na světovou úroveň dle mého nemá.

Reagovat
M11

prave.. nedavno jsem si rikal ze nedava goly.. ted vsak

Reagovat
božský John

Tak Augsburg mi vyjde úplně krásně,ale HSV ...věděl jsem,že nebude hrát Jábulím,ale že i Ruud?

Reagovat
Arne

Nemusíš vyčítat nic sobě ani tomu preview, nevědělo se to až do odpoledne.

Reagovat
božský John

Já to preview proletěl letmo,vidim Ruuda v základu,tak jsem tam prásknul jedničku ...jinak druhej tiket,kde mam Augsburg(kurs asi 2.3) Kavalu(2.15) ..to obojí vyšlo a k tomu Inter, zatim to vypadá dobře...

Reagovat
herbage

No, chyba je na mé straně. Ruud v základu na kickeru vážně nebyl, ale já jsme jej tam dal na úkor Berga. Nakonec hrál stejně Torun

Reagovat
herbage

Tak omluva, hrál skutečně Berg

Reagovat
božský John

Vysíš mi kilo

Reagovat
božský John

*Visíš proboha

Reagovat
herbage

Já ne, Ruud

Reagovat
božský John

Tak já mu napíšu,snad uspěju aspoň u něj

Reagovat
Arne

Hráli oba - Torun na levé záloze, protože Jansen se stáhl do obrany, jelikož Aogo na tom nebyl kondičně dobře...

Co se týče Ruuda, tak třeba by v základu byl... O tom zranění se prostě nevědělo, nemáš se za co omlouvat. Teď čtu, že absolvoval i dopolední testový trénink, ale prostě po obědě se rozhodlo, že nenastoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

tažko sa hra..ked niekto predvadza doslovne doslovne ANTIFUTBAL.to čo dneska predviedol Norimberg ..to bol doslova priklad na ANTIFUTBAL...doslovne...To za tooto ked ziskali bod by si zaslužili strhnu -1 z tabulky....navadi krasna 13 zapasova seria vyhier sa skončila ale z hamburgom načneme novu:)FC BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

Moc bych neplakal... Co vitezstvi v tydnu nad Fiorentinou? A ze hral Norimberg ANTIFUBAL? To se snad dalo cekat ne? Takovy tym jako Bayern by se na to mel umet pripravit a neni to pro nej omluvou.

Reagovat
herbage

Demel

Reagovat
Arne

Jj, to nemohl myslet vážně.

Reagovat
Arne

Tak tohle je paráda ovšem... Kromě Gekasových neproměněných loženek a pár nepřesností fakt nevím, co bych dnes vytýkal. Probuzený Cícero, skvělí Ramos i Raffa, vzadu jistota, navíc Hubníkovy výlety dopředu taky vypadají zajímavě.

Reagovat
jv

Velká gratulace Arne , od baráže už jste jen dva body, což je jen dobře.

Mimochodem, jak hrál Hubňa?Taky to vypadá, že se konečně probral i Cicero.

Reagovat
Arne

Měl tam jedno zaváhání, ale jinak paráda... Párkrát se vydal na výlet, ale bylo to vždycky, když k tomu byla vhodná situace. Zatím si to dává dost s přehledem, ale jsou to teprve dva zápasy a proti nováčkům, takže bych zase nedělal přehnané závěry.

Reagovat
jv

Zatím se tedy vyplácí , jinak příští výkend by jste mohli ten Hoffe porazit a přeskočit Der Club s 96kama.Jinak už se těším na páteční tahák kola.

Reagovat
Arne

To já taky, ale blbý, že to je v pátek... Pokud dobře koukám, tak v pátek od 21 h budeme hrát případné semifinále a tomu bych já dal určitě přednost...

Reagovat
jv

No vidíš, tak na to jsem nemyslel, asi budu rozpolcenej , ale případně dám taky přednost hokeji a na derby kouknu jen o přestávce, případně na sestřih.

Reagovat
smazaný uživatel

Cicek

Reagovat
M11

Herthaaa

Reagovat
smazaný uživatel

"Geromelovi nohy" - no teda, pane redaktore

Reagovat
Arne

Nj, chtěl jsem napsal Geromelovi mezi nohy, takhle jsem to domotal... Ale jinak chyby piš dole, od toho nejsou diskuse.

Reagovat
smazaný uživatel

Však v pohodě, nemyslel jsem to nijak zle a už vůbec ne proti tobě

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím, ten faul na Hitze v 90 minutě podle mě nebyl, přepadl přes vlastního hráče. Ale jinak po těch tutovkách asi zasloužená výhra Vlků. Výpadky v obraně a dopředu klasicky nic moc, Magath bude mít co vysvětlovat

Reagovat
Arne

Jak hrál ten Hao? Těch pár minut v Osnabrücku se mi líbil, dneska na livetickeru jsem četl, že se moc nedostal do zápasu, tak nevim...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak, že by se nedostal do zápasu bych neřekl, byl hodně u míče technicky se mi líbil, ve středu hřiště měl docela přehled, akorát scházela nějaká finální přihrávka. Celkově bych ho dnes hodnotil po Farfánovi nejlepší záložník (teda hlavně první polovinu, druhou se to nějak pokazilo). Rozhodně se mi pozdává víc než Baumjohann. Uvidíme jak se zapracuje, ale v té konkurenci bych řekl, že by se i mohl dostávat pravidejněji do základu

Reagovat
Arne

Ok... Mě přijde technicky dost zdatnej, snad se prosadí. Na livetickeru ho šoupli na beka, tak jsem se divil.

Reagovat
smazaný uživatel

Uz jsem myslel, ze nas odstreli od kontaktu s celem tabulky Kroos, nastesti Mertesacker vse zaridil...

Reagovat
Arne

Hm, dneska to měl bejt den hostů, ale v závěru se to pěkně domr... dobrbralo... Ale co, Werderu bod přeju a Wolfsburg aspoň příští týden neprohraje v Hannoveru.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Danke Per

Reagovat
smazaný uživatel

und naturlich - Danke Grafite

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha se zachrání, ale je škoda že nedělaj víc bodů doma, dneska dali jasně najevo kdo do BL patří

Reagovat
jv

Reagovat
herbage

Dobře Hertha

Reagovat
smazaný uživatel

Šimůnek, Pekarík, Drobný

Reagovat
smazaný uživatel

Hubník

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha fajně.

Reagovat
smazaný uživatel

22.02.2010 10:52 - Bundesliga - ideální sestava

Ideální sestava 23. kola Bundesligy podle serveru goal.com: Florian Fromlowitz (Hannover) - Jerome Boateng (Hamburk), Per Mertesacker (Brémy), Marcel Maltritz (Bochum) - Nuri Sahin (Dortmund) - Carlos Eduardo (Hoffenheim), Cicero (Hertha BSC), Toni Kroos (Leverkusen) - Cacau (Stuttgart), Grafite (Wolfsburg), Pavel Pogrebňak (Stuttgart).

Docela mazec brankář z Hannoveru po čtyřech gólech je s sestavě týdne...asi tam měl plno jiných skvělých zákroků, to se jen tak nevidí tohleto

Reagovat
Arne

Sice nad sestavami goalu často zůstává rozum stát, ale tady je to obhajitelné... Flo tam těch prvotřídních zákroků měl nespočet. Já bych ale rozhodně preferoval Lehmanna.

Reagovat
jv

Tak on stál za tím, že to nebylo o víc golů, ta obrana 96kám neskutečně hořela.

Reagovat
jv

Sahin , Cicero , Kroos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele