23. kolo
21.02.2010 15:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

SC Freiburg - Hertha BSC 0:3

Hertha je zpět!!! Berlínský tým dnes rapidně zvýšil své akcie v boji o přežití, když na hřišti konkurenčního Freiburgu zvítězil přesvědčivě 3:0. Vděčit za to může především jisté obraně a ofenzivnímu triu Raffael, Ramos, Cícero, které zrežírovalo všechny branky.

První střelu zápasu zaznamenal hned ve druhé minutě hostující Cícero, jeho přímý kop z uctivé vzdálenosti ale bez problémů kryl Pouplin. Freiburg byl v úvodu aktivnějším týmem, více nebezpečí ovšem vyprodukovala ofenziva Herthy. V patnácté minutě strčil do Kringeho stříleného centru nohu Gekas, branku ale těsně netrefil, na druhé straně utekl hostující obraně Cissé, jenže nedokázal rychle zakončit a vracející se Lustenberger ho na poslední chvíli zablokoval.

Iniciativa se pomalu, ale jistě přelévala na kopačky Berlíňanů, kteří se ve 28. minutě dostali do vedení. Po Makiadiho chybě se zmocnil míče Raffael, potáhl si ho až k hranici šestnácty a vypálil, Pouplin sice dokázal reflexivně vyrazit, ale na dorážejícího Ramose již nestačil - 0:1. Domácí celek najednou nevěděl, co hrát, a sedm minut nato inkasoval podruhé. Cícero si na levé straně narazil s Ramosem a přesnou střelou z úhlu zaznemanal svůj první gól v sezóně - 0:2. Ještě do přestávky si dovolil zaváhání Hubník, s následnou Reisingerovou střelou si ale poradil Drobný.

Po obrátce se SCF nadechovalo k tlaku, Hertha mu však brzy vzala vítr z plachet. Brejk Ramose s Gekasem nejprve ještě vyřešil Pouplin, v 56. minutě ale byl i on bezmocný. K míči se probojoval Gekas, jeho střelu sice zblokoval jeden z domácích obránců, jenže pouze před kopačky Cícera, jehož pravačka vyprodukovala přesnou bombu k tyči - 0:3. Chvíli nato mohl přidat další branku Gekas, na zadní tyči se ovšem do centru nepoložil dobře.

Hertha nadále hrála prim a měla ke čtvrtému gólu mnohem blíže než Freiburg k čestnému úspěchu. Dvě dobré příležitosti se naskytly Piszczekovi, ten však ranou z dálky těsně přestřelil a podruhé jeho pokus bez potíží lapil Pouplin. Freiburg Drobného ohrozil snad jen v 75. minutě, kdy po jednom zdařilém centru do ohně musel být míč odvracen na čáře. V závěru ještě nebezpečně hlavičkoval Toprak, alespoň snížit se však už domácím nepovedlo.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

výborně

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne......IMMER WIEDER HERTHA!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Roman

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele