23. kolo
20.02.2010 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - Eintracht Frankfurt 0:0

Bez dvojice Jarolím - van Nistelrooy dnes HSV ztratilo dva důležité body, doma s Frankfurtem totiž uhrálo jen bezbrankovou remízu. Hosté se po celý zápas drželi defenzivní taktiky a byl to tak Hamburg, kdo diktoval tempo, konečný výsledek je ovšem naprosto zasloužený.

Utkání v HSH Nordbank Areně začalo ve velmi svižném tempu. Hned ve druhé minutě našel Meier výtečným pasem za obranou Ochse, ten si ale míč nezpracoval dobře a Rost tak nemusel zasahovat. Za domácí tým dostal brzy příležitost k trestnému kopu Trochowski, specialista na tyto situace ale tentokrát mířil příliš do středu branky a Nikolov tak v pohodě zasáhl.

Na HSV bylo znát, že ještě ve čtvrtek hrálo Evropskou ligu, a i vzhledem k pasivitě Eintrachtu zápas ztratil na obrátkách. Rozproudit ho mohl v 25. minutě Berg, svoji hlavičku ale poslal těsně vedle. Ze vzduchu mohl pár minut nato udeřit také Torun, po skvělém centru Boatenga ovšem trefil síť jen z vnější strany. Poslední nebezpečnou akci poločasu měli znovu domácí, Trochowského průbojnou akci zakončil Petrić ze složité pozice nad branku.

Frankfurtští pokud už se o něco pokusili, bylo to střelou z dálky jako v 52. minutě, Schweglerovu ránu ale jistě lapil Rost. Mnohem aktivnější byl i po obrátce domácí favorit, do vedení se ale málem dostali Orli z Hesenska. Po hodině hry předvedli rychlý brejk, po němž Meierovu střílenou nahrávku úplně nezneutralizoval Rost a Boateng musel vykopávat míč z brankové čáry.

V dalších minutách přišly na řadu střely z dálky, za hosty vedle pálil hned dvakrát Teber, na opačné straně hřiště ho napodobil střídající Pitroipa. Eintracht pak nedotáhl dva nadějné brejky a musel se klepat, z domácího tlaku totiž vzešly dvě sporné situace. Demel a Petrić šli v pokutovém území k zemi, bundesligový debutant s píšťalkou Wingenbach ale penaltu neodpískal ani v jednom případě a gólu se tak diváci nedočkali.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele