23. kolo
21.02.2010 17:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Schalke 04 2:1

Schalke ve Volkswagen Areně promarnilo jednobrankový náskok a nechalo vyniknout Grafita. Brazilský fantom se tak zřejmě vrací do staré formy.

Wolfsburg se chtěl vyprodané Volkswagen Areně konečně zase ukázat v dobrém světle a od začátku utkání pro to dělal vše. Nejprve měli velké šance ke skórování v dvouminutovém sledu po sobě Gentner se Schäferem, nicméně hostující obrana vždy jejich pokusy zablokovala. Schalke se poprvé do dějin utkání zapsalo až v sedmé minutě, Kuranyiho ránu zablokoval Madlung a Sanchez přispěchal pozdě.

O dvanácté minutě utkání se ale asi bude ještě velmi dlouho mluvit. Misimovićova standardní situace ze středu pole doplula k Pekaríkovi, ten ji hlavou posunul na volného Džeka, jemuž se povedlo vstřelit úvodní gól utkání. Ten ale nakonec kvůli údajnému postavení mimo hru bosenského útočníka nebyl uznán. Ani to Vlky nezlomilo a nadále pokračovali ve svém tlaku - po čtvrthodině hry dokonce po faulu Bordona na Grafiteho Misimovićův přímý kop orazítkoval břevno.

Jenomže všechny domácí příležitosti přišly v niveč po půlhodině hry. Rakitićův roh našel hlavu Kevina Kuranyiho, jehož hlavička zaplula do domácí branky. VfL se tak již poněkolikáté přesvědčilo, že celý krám spočívá v bránění standardních situací. Již za pět minut se snažil vrátit úder neúnavný Džeko, jeho ránu Neuer ale vyrazil k Rietherovi, jehož dorážka doplula jen do náruče brankáře Königsblauen. Pro hosty tak poločasová přestávka přišla vhod.

Wolfsburg vstoupil i do druhého utkání stejně agresivně jako do toho prvního a snažil se diktovat tempo. V 53. minutě sice z pětadvaceti metrů pozdravil Hitze Rakitić, zoufalost domácích ale nadále pokračovala. Schmitz fauloval Grafita, byl nařízeným přímá kop - Džekova hlavička trefila břevno a Grafite netrefil ideálně dorážku. Hned za čtyři minuty Šimůnek musel po Kuranyiho gólovce vykopávat míč z brankové čáry.

Trápení ale skončilo v 71. minutě. Grafite si naskočil na centr Misimoviće a v rozmezí tří dnů dal třetí gól. Trvalo to jen šest minut a Grafite opět zaúřadoval. Tentokrát přizdvihl do branky Schäferovu přihrávku a utvořil tak konečnou podobu výsledku.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Paráda konečne sa Grafité prebúdza.Go Wolfsburg!!!!

Reagovat
Ebola SVK

Pekarík ,nemôžem tomu uveriť za jeden týždeň 2 krát v základe.....to je viac ako za celú sezonu....čo sa deje ? neco my uniklo ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele