23. kolo
20.02.2010 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - VfL Bochum 0:0

K utkání Mainzu s Bochumí by se dalo napsat, že hosté získali bod. Mainz totiž v domácím prostředí jasně horší tým na trávníku neporazil a proto si odnáší ze zápasu pouhý bod, zatímco Bochum za něj může být ráda.

Mainz již od samotného začátku utkání ukazoval, že si jde do zápasu pro tři body. Již ve druhé minutě měl po kombinaci Mavraje s Fuchsem příležitost český záložník Trojan, jenomže proti skvělému Heerwagenovi v brance hostí neuspěl. Bochum se po této obrovské šanci domácího týmu ještě více soustředila na obranu. Ústřední postavou příležitostí domácího překvapení byl útočník Aristide Bancé - nejprve v šestnácté minutě hlavou trefil břevno, o sedm minut později jej vyslal do šance Schürrle, jenomže kamerunský útočník opět ztroskotal na skvělém Heerwagenovi.

Potom přišla řada na hosty. Šesták ve 25. minutě vybídl Epallého, jenomže jeho ránu dokázal Müller v domácí brance vytěsnit na rohový kop. O minutu později se do zakončení dostal hostující Dědić, jenomže stejně jako ve 41. minutě také selhal.

V minutě osmadvacáté měl snad největší příležitost po precizní práci Sota Bancé, jenomže jeho ránu do rohu Heerwagenovy branky hostující brankář opět dokázal spacifikovat. A když pak v minutě 31. byl blízko gólu i Polanski, hostující trenér Herrlich se rozhodl změnit taktiku - na hřiště místo Epallého poslal Johanssona, čímž dal jasně najevo, že svou taktiku teď ještě více orientuje na zadní vrátka. Toto opatření se také ukázalo jako efektivní, neboť nájezdy Mainzu většinou končily právě na dobře připravené obraně a Heerwagen si mohl vydechnout.

Začátek druhého poločasu ještě více utvrdil, že dobyvatelé od soutoku Rýnu s Mohanem to proti obraně Bochumi budou mít čím dál těžší. Možná to také bude znít překvapivě, ale Mainz dokázal opět pořádně vystřelit na branku až po pokusech Johanssona a Mavraje. Tou dobou už na hřišti byl český záložník Jan Šimák, jenomže kromě další neúspěšné střely Bancého se tento tah ukázal jako neúspěšný.

Mainz tak nepotvrdil svou neohroženost v domácím prostředí, Bochum zase nenavázala na předchozí skvělé výkony na hřištích soupeřů a odváží si ubráněný bod.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele