23. kolo
20.02.2010 15:30 CET
1 : 5
(1:3)

Reportáž

1. FC Köln - VfB Stuttgart 1:5

Stuttgart skvěle zareagoval na domácí porážku od HSV z minulého kola a domácí Köln deklasoval 5:1. Hosté mohou za vysoké vítězství děkovat především Cacauovi, jenž se trenéru Grossovi za důvěru odvděčil čtyřmi brankami, a skvělému brankáři Lehmannovi.

Ani jeden z týmů nechtěl dlouho ztrácet čas, a proto byl k vidění útočný fotbal od samého úvodu. Ve dvanácté minutě mohli jít do vedení domácí, jenže Novaković poté, co si poradil s bránícím Delpierrem, ztroskotal na zákroku Lehmanna. O minutu později tak udeřilo na druhé straně. Hleb na levé straně vybojoval míč a poslal ho vpřed Molinarovi, který přízemním centrem našel na zadní tyči Cacaua a ten ve skluzu trefil švábské vedení - 0:1.

Tím se na rázu hry nic nezměnilo, za pár minut Hleb posadil rohový kop na hlavu Tasciho, ten však minul. Po půlhodině hry tak vzal vše do svých rukou Cacau, jenž se odpoutal od Geromela a následnou střelu uklidil do pravého horního rohu branky - 0:2. Díry v obraně však měl i Stuttgart, v brance ovšem úřadoval Lehmann, jenž vychytal nejprve Podolského a poté zachránil reflexem i proti Novakovićovi.

VfB bylo ve svých příležitostech mnohem efektivnější, ve 38. minutě sice po Tasciho pokusu kolenem výborně zasáhl Mondragón, dorážející Cacau ale už neměl problém do prázdné branky završit hattrick - 0:3. V předposlední minutě první půle se dočkal i Köln, když Chihi z pravé strany nacentroval na Schorche a ten hlavičkou snížil na poločasových 1:3.

Kontaktní branku mohli Kozlové přidat krátce po změně stran, po Novakovićově přihrávce ale Podolski nastřelil jen vnější tyč. "Prinz Poldi" mohl teprve svůj druhý gól v sezóně vstřelit také pět minut nato, tentokrát jeho hlavičku ale skvěle zneškodnil Lehmann. Poté přišla poněkud klidnější fáze utkání, tu pak společně s domácími nadějemi ukončili hosté dvěma slepenými góly.

V 70. minutě dostal na levé straně příliš mnoho prostoru Hilbert, čehož využil k dobrému centru, který ve vápně bez problémů zužitkoval Pogrebňak - 1:4. O čtyři minuty později zakombinovali Hilbert s Pogrebňakem, následně se míč dostal k fantomovi Cacauovi a ten střelou mezi Geromelovy nohy zvýšil už na 1:5. Kozlové se již na nic nezmohli, na druhé straně pak sice dvakrát neuspěl Kuzmanović, dnes ho to ale mrzet nemusí.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele