23. kolo
20.02.2010 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - Bayern Mnichov 1:1

Enormně dlouhá vítězná série Bayernu je u konce a trochu překvapivě se o to postaral nováček z Norimberku. Ten na domácí půdě předvedl bojovný výkon a byl odměněn bodovým ziskem, Mnichované se i přes remízu 1:1 dostali minimálně na den do čela bundesligy.

Iniciativu v bavorském derby vzali do svých rukou dle očekávání hosté, domácí tým vsadil na kontry, ty však vzhledem k technickým nedostatkům a nepřesnostem zůstávaly zcela bezzubé. Vyjma Gómezovy pološance ale ani Bayern neměl příliš šancí a minuty nevzrušivého boje utíkaly.

Až ve 25. minutě to začlo na zeleném pažitu být zajímavé, to po Robbenově pobídce musel před Olićem hasit domácí brankář Schäfer. Na druhé straně podběhl Butt míč po rohovém kopu, Breno ale proti "svým" hlavou nezacílil dobře. Bayern nakonec udeřil v 38. minutě, kdy se po spolupráci s Olićem uvolnil na levé straně Gómez, z jehož přihrávky těžil přesně zakončující Müller - 0:1. V poslední minutě první půle mohl přidat druhý gól Olić, svým volejem ale těsně minul.

Po změně stran vyrukovalo FCN o něco ofenzivněji a v 54. minutě za to bylo rychle odměněno. Po nahrávce Frantze pálil Choupo-Moting, Butt vyrazil pouze k Gündoganovi a ten nadvakrát proti Lahmovi dotlačil míč do sítě - 1:1. Euforie domácích nabrala grády a minutu nato mohl být na světě obrat, jenže Gündogan tentokrát mířil těsně vedle. Bayern sice brzy začal znovu úřadovat, zakončení Oliće a Müllera ale postrádaly preciznost.

Ve finální fázi utkání se tlak hostujícího týmu neustále zvyšoval a norimberská obrana v čele se Schäferem se měla co ohánět. Domácí brankář se vyznamenal především v 77. minutě, kdy zneškodnil Gómezovu střelu po přihrávce střídajícího Kloseho. Pět minut nato se situace opakovala, Gómez si znovu vylámal zuby na Schäferovi, a když v nastavení nepotrestal Wolfovo zaváhání Müller, zrodila se dělba bodů.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Naše neporazitelnost je obdivuhodná a utočíme na titul!!! tip: 1:4 FC BAYERN

Reagovat
vanGomm

Po tomto kole půjde Bayern Mnichov pravděpodobně do čela tabulky.Tip tedy 2 i když ten kurz na derby 1,35 nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nás zachrání Vlci,kterým se dařilo proti Španělům.Nj derby je vždy ošemetná záležitost.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nás zachrání Brémy.Vlci by taky mohli něco uhrát se Schalke.Nj derby je ošemetná záležitost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele