Bundesliga - souhrn 2. kola

31.08.2018, 22:26, aktualizováno 02.09.2018, 19:58
Komentáře a souhrny
Roli favorita potvrdil Bayern Mnichov a zvítězil jasně 3:0 ve Stuttgartu. Wolfsburg vyhrál v Leverkusenu a po dvou kolech zůstává stoprocentní. Tři body slaví také Hoffenheim, jenž otočil utkání s Freiburgem. Brémy si pozdním gólem zajistily vítězství ve Frankfurtu. Dortmund veze jen bod z Hannoveru, na nule je Schalke...

Schalke 04 - Hertha BSC 0:2

02.09.2018 18:00

Góly: 15. Ondrej Duda, 90+6. Ondrej Duda

Schalke znovu v novém ročníku selhalo a tentokráte v domácím prostředí překvapivě nestačilo na berlínskou Herthu, které podlehlo 0:2. Zlomovým okamžikem zřejmě bylo rozmezí od 13. do 15. minuty, kdy nejprve domácí neproměnili pokutový kop a hosté se okamžitě nato dostali do vedení. Svůj náskok poté pojistili v nastaveném čase. BSC je v tabulce třetí se šesti body, celek z Gelsenkirchenu je až patnáctý s nulovým ziskem.

První důležitý moment se zrodil po necelé čtvrthodině hry, kdy sudí Stegemann na základě poradě s videorozhodčím nařídil penaltu pro domácí výběr. K té se následně postavil Caligiuri a v zakončení selhal, svou prudkou střelu poslal o decimetry vedle levé konstrukce. Neuběhly ani dvě minuty a Schalke za toto zaváhání potrestal slovenský krajánek Ondrej Duda, který skóroval v Bundeslize teprve podruhé.

Třiadvacetiletý záložník obdržel krásnou zpětnou přihrávku z levé strany od Dilrosuna, navedl si balón do pokutového území a pak nekompromisně zavěsil do levého horního rohu. Po půl hodině hry chtěl srovnat Embolo, nicméně brankář Jarstein se dokázal včas přesunout a zabránil pohromě. Ihned na to mohl využít hrubky v domácí defenzívě Kalou, ale náskok Herthy nenavýšil, neboť jeho střela těsně minula zadní tyč.

Necelých pět minut před poločasovou přestávkou se Schalke dožadovalo odpískání druhé penalty po kontaktu Mittelstädta s Embolem, avšak Stegemann po konzultaci s videem tentokráte na pokutový puntík neukázal. Ve druhém dějství hosté zodpovědně bránili a protivníka vůbec k ničemu nepouštěli. Sami mohli rozhodnout v 88. minutě, jenomže Kalou neseřídil mířidla přesně po parádním pasu Maiera z pravého křídla.

Ve čtvrté nastavené minutě měl na kopačce vyrovnání Uth, ale v prostoru tří tyčí neskutečně čaroval Jarstein a zachránil berlínský klub. Poté domácí hráli na obrovské riziko a z toho pramenila červená karta pro Jevhena Konopljanku, jenž poslal k zemi unikajícího Jastrzembskiho a za zmaření vyložené brankové příležitosti odešel předčasně do kabin. K následnému přímému volnému kopu se postavil Duda a nádhernou ranou pod břevno skóroval podruhé v nedělním střetnutí.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Fortuna Düsseldorf 1:1

02.09.2018 15:30

Góly: 68. Jean-Kévin Augustin - 47. Matthias Zimmermann

Lipsko po úspěchu v play-off o základní skupinu Evropské ligy nedokázalo potvrdit úlohu jasného favorita proti nováčkovi z Düsseldorfu a před vlastními fanoušky se s ním rozešlo smírně v poměru 1:1. Po minulém kolapsu v Dortmundu se tak nachází v dolní polovině Bundesligy s pouhým jedním bodem. Konkrétně mu patří čtrnáctá pozice, Fortuna je na tom se stejným bodovým ziskem lépe díky lepšímu skóre a je dvanáctá.

Hosté hráli od samého začátku s velkou chutí a do vedení se mohli dostat už po šesti odehraných minutách. Po střílené přihrávce z pravé strany se uprostřed šestnáctky zjevil Ducksch a vypálil z voleje, nicméně mířil jen doprostřed branky a gólman Gulácsi dokázal včas zareagovat, balón odvrátil do strany. Zhruba deset minut před přestávkou si Fortuna vypracovala druhou velkou možnost nedělního střetnutí.

Gießelmann obdržel nahrávku do druhé vlny z pravého křídla a střílel z první z hranice šestnáctky přes bránícího Mukieleho, vzdálenější tyčku minul o několik decimetrů. Ve 41. minutě dopravil balón do sítě Jean-Kévin Augustin, nicméně jeho branka nebyla správně uznána kvůli zřetelnému ofsajdovému postavení. Düsseldorf famózně vstoupil do druhého dějství a hned ve 47. minutě překvapivě vedl.

Po další nahrávce do druhé vlny a dobré práci Gießelmanna napřáhl z hranice pokutového území Matthias Zimmermann a parádně zavěsil k levé konstrukci. Od tohoto okamžiku RB výrazně přidal a snažil se za každou cenu vyrovnat. Po necelé hodině hry byl vidět Slovinec Kampl, který nejprve těsně minul zadní tyč a poté jeho tečovaný pokus vytáhl gólman Rensing na rohový kop. Domácí se dočkali srovnání v 68. minutě.

Křižný nástřel Mukieleho lehce tečoval Sabitzer a rychlonohý Augustin si seběhl za překvapenou defenzívu Fortuny, zblízka pak přehodil pozdě reagujícího Rensinga. Za další dvě minuty mohl otočit vývoj Forsberg, nicméně na hostujícího strážce si tentokráte nepřišel. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem neproměnil vyloženou možnost Raman, a když vzápětí neuspěli střídající Cunha a na druhé straně ani aktivní Ducksch, tak se výsledek již nezměnil.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Bayern Mnichov 0:3

01.09.2018 18:30

Góly: 37. Leon Goretzka, 62. Robert Lewandowski, 76. Thomas Müller

Bayern Mnichov jasně vyhrál ve Stuttgartu, gólově se prosadili hned tři různí hráči. Tým z Bavorska je již po dvou gólech první a po šesti vyhraných titulech v bundeslize v řadě předvádí další suverénní výkon.

V celém zápase Bayern jednoznačně dominoval a domácí si nevypracovali jedinou velkou gólovou příležitost. V 37. minutě se míč po sérii přihrávek dostal přes Müllera, Boatenga a Lewandowskiho k Leonu Goretzkovi, jenž zakončil po zaseknutí míče pohotově do pravého dolního rohu brány.

Do konce poločasu mohl Bayern přidat ještě druhý gól, ve 43. minutě se totiž Alabův centr odrazil k Müllerovi, který však mířil prudkou střelou zblízka pouze nad. Do kabin se tedy obě mužstva odebrala za stavu 0:1, přičemž hosté Stuttgart téměř nepustili ke hře.

V 50. minutě rozehrával Bayern volný přímý kop z levé strany. K míči se postavil Rakušan David Alaba a slibnou střelou orazítkoval tyč. V 62. minutě už však hosté skóre zápasu skutečně navýšili. Müller nahrával Goretzkovi, ten zase posunul na Roberta Lewandowskiho, pro nějž už nebyl problém míč usměrnit do vzdálenějšího rohu brány.

Po druhém gólu Bayern polevil, bylo vidět, že hráči se nechtějí úplně vyčerpat před důležitou reprezentační přestávkou. Přesto přidali hosté v 76. minutě ještě třetí gól zápasu. Skóre upravil na konečných 0:3 po přihrávce od Lewandowskiho Thomas Müller. Do konce zápasu se již nic zásadního nestalo a Bayern tedy vyhrál o tři góly.

Stuttgart se nachází na posledním místě tabulky s nejhorším skóre a žádným vstřeleným gólem. Na opačném pólu bundesligové tabulky se ocitá právě mnichovský Bayern se šesti body a přívětivým skóre 6:1.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - SC Freiburg 3:1

01.09.2018 15:30

Góly: 50. Ádám Szalai, 63. Ádám Szalai, 90+5. Andrej Kramarić - 36. Dominique Heintz

Ádám Szalai přidal ke gólu z prvního kola další dva a pomohl Hoffenheimu k výhře nad Freiburgem. Svěřenci Christiana Streicha tedy zůstávají bez bodu.

V 6. minutě se po hlavičce začal radovat Leonardo Bittencourt. Jenže poněkud předčasně, protože rozhodčí Hartmann na radu asistenta u videa tuhle trefu správně neuznal, jelikož střelec přešel z pasivního do aktivního ofsajdu. Stejný hráč byl hodně blízko i tři minutky poté. Tentokrát však jeho záměr výtečně přečetl Alexander Schwolow.

Po patnácti minutách hry na chvíli převzali iniciativu hosté, leč brzy se zase všechno vrátilo do starých kolejí a Nico Schulz z voleje těsně minul. Řada tedy znovu přišla na borce z Freiburgu a ti tentokrát nepohrdli. V šestatřicáté minutě rozehrál standardní situaci Gondorf. Kevin Akpoguma svým obranným odkopem vlastně jenom posunul na vedle sebe číhajícího Dominiqua Heintze, který zblízka propálil Baumanna - 0:1.

Provinilec Akpoguma přišel na hřiště až v 19. minutě místo zraněného Ermina Bičakčiće a o poločasové pauze byl zase stažen. Pro zranění musel před pauzou střídat také Kasim Nuhu, jehož místo zaujal Andrej Kramarić. Samotný závěru úvodního dějství ovšem ještě přinesl do Wirsol Rhein-Neckar-Areny trochu vzruchu.

Nejprve se Florian Niederlechner ocitnul tváří v tvář brankáři, ale neuspěl. Na druhé straně pak vychytal Schwolow pozdějšího hrdinu Szalaie. Maďarský forvard se dočkal hned v 50. minutě. Centr Pavla Kadeřábka vyvolal ve vápně takový zmatek, že Nicolas Höfler hlavičkoval akorát ke svému protihráči, který měl před sebou pouze odkrytou klec - 1:1.

Z časomíry neuběhla ani čtvrthodina a Szalai znovu potěšil příznivce na tribunách. Nico Schulz mu z levé strany poslal ideální přihrávku na malé vápno. Schwolow se sice balonu dotknul, avšak v cestě do sítě mu nezabránil - 2:1. Zřejmě rozhodující moment se odehrál ve třiasedmdesáté minutě. Protože kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby Petersen neorazítkoval jenom břevno.

Takhle museli v nastaveném čase vrhnout hosté všechny síly do útoku, tj. včetně gólmana. Rohový kop byl rozehrán mizerně, takže se balonu zmocnil Bittencourt a poslal dlouhou přihrávku před bránu, kam z vlastní poloviny dosprintoval Kramarić a není divu, že se radoval ještě předtím, než kopnul do míče - 3:1.

Po velmi pěkném duelu mohl Julian Nagelsmann slavit. Po reprezentační přestávce se jeho hoffenheimská družina střetne s jedním z nováčků, jmenovitě s Fortunou Düsseldorf. Freiburg se pokusí vyzrát na Stuttgart, kterému se zatím také vůbec nedaří. I když je fakt, že Korkutův tým měl na úvod těžký los.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 1:3

01.09.2018 15:30

Góly: 24. Leon Bailey - 36. Ramazan Özcan (vl.), 55. Wout Weghorst, 60. Renato Steffen

Bayer Leverkusen zažívá hodně mizerný vstup do sezony. Po porážce od Gladbachu následuje další. Tentokráte byl nad síly celek z Wolfsburgu, který v květnu musel podruhé za sebou v baráži bojovat o udržení bundesligové příslušnosti.

Kouč Bruno Labbadia opět potvrdil, že se mu proti die Werkself, v jejichž službách působil v letech 2008-2009, velice daří. V úvodu ovšem musel spolu s třicetiletým Pavao Pervanem, náhradníkem za Koena Casteelse, přečkat dva dalekonosné pokusy od Jonathana Taha, respektive Juliana Brandta. Teprve potom se osmělil Wout Weghorst a po něm hned dvakrát zkoušel štěstí Yannick Gerhardt.

Ve čtyřiadvacáté minutě Leonu Baileymu výborně uvolnil svým pohybem prostor jeden ze spoluhráčů, díky čemuž mohl popojít na dostřel Pervanovy svatyně. To se ukázalo býti rozhodujícím, neboť jeho levačka cílila přesně do dolního rohu brány - 1:0 pro domácí.

Vedení jim ale nevydrželo vůbec dlouho. V minutě šestatřicáté se prodíral vápnem Gerhardt, až se dostal do velmi ostrého úhlu. K překvapení Ramazana Özcana jej nenapadlo nic lepšího, než zkusit přímou střelu, kterou si nástupce Bernda Lena (Arsenal) srazil do vlastní brány - 1:1.

Do konce poločasu stihl ještě spálit dobrou šanci Renato Steffen z Labaddiovy družiny. Po změně stran se hlavičkou připomenul Kevin Volland a nedlouho po něm zahrozil svým přímým kopem Bailey. Jenže na druhé straně byl připravený udeřit Weghorst. Psala se pětapadesátá minuta, když mu přistál na hlavě ukázkový centr od Jéroma Roussillona. Na malém vápně stojící posila z Alkmaaru to pak měla už hodně jednoduché - 1:2.

A za pět minutek bylo dílo dokonáno. Leverkusenská defenziva naprosto propadla, díky čemuž mohl Steffen levačkou obstřelit nebohého Özcana - 1:3.

Během následující půl hodiny se toho dalo ještě dost vymyslet. Nicméně Herrlichův tým prostě neměl den. Pokusy Paulinha a Isaaca Kiese Thelina hostujícího muže v rukavicích nijak zvlášť nevystrašily. A tak zůstávají Vlci před duelem s Herthou stoprocentní, zatímco Bayer bude doufat, že první bodový zisk přijde třeba v mnichovské Allianz Areně.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Werder Brémy 1:2

01.09.2018 15:30

Góly: 54. Sébastien Haller (pen.) - 20. Yuya Osako, 90+6. Milot Rashica

Zápas s poněkud nestandardním průběhem odehrály celky Eintrachtu Frankfurt a Werderu Brémy. Neradi na něj budou vzpomínat především holandský obránce Jetro Willems a český brankář Jiří Pavlenka.

V úvodu byli aktivnější Orli a svou převahu mohli zužitkovat ve 14. minutě. Po centru se ke střele z hranice malého čtverce dostal Sébastien Haller a tribuny nepotěšil, protože mířil nad. Na druhé straně chtěl odpovědět Max Kruse, jenomže to by jeho hlavička nesměla postrádat razanci. Gólově zapršelo tedy až ze třetího slibného mráčku.

Po dobré práci od Theodora Gebre Selassieho se míč dostal k Maximilianu Eggesteinovi, jenž si všiml nabíhajícího Osaka, a proto mu taky adresoval přihrávku. Japonský fotbalista procedil balon mezi nohama Kevina Trappa, který se vrátil do Frankfurtu na hostování z PSG. Pomezní sice zvedl praporek, ale videorozhodčí usoudil, že neprávem - 0:1.

Svěřenci Adiho Hüttera už si plánovali, jak se poženou za vyrovnáním, jenže čáru přes rozpočet jim vystavil ve dvaatřicáté minutě Willems, když naprosto zbytečně dvakrát udeřil do obličeje Gebre Selassieho a bez předchozího napomenutí byl sudím Sörenem Storksem poslán po červené kartě do šatny.

Na využití početní výhody si ale museli hosté sakramentsky počkat. V 54. minutě došlo na velice důležitý okamžik. Gacinović využil Augustinssonova zaváhání a snažil se obejít Pavlenku, který proti němu vyběhl a inkasoval tvrdý úder loktem do tváře. Kvůli tomuto zranění musel střídat, přesto se kopala penalta. Haller nedal osmnáctiletému náhradníkovi Lucovi Plogmannovi pražádnou příležitost zasáhnout a vyrovnal - 1:1.

Werder však rozhodně nesložil zbraně a do vedení mohl znovu jít díky Gebre Selassiemu, jehož volej sice vyřadil ze hry Kevina Trappa, nicméně za svého gólmana na poslední chvíli zakročil David Abraham. Ani střídající legenda Claudio Pizarro nebyla ve svém počínání úspěšná, a tak musel všechno rozseknout v poslední minutě nastaveného času další hráč, který přišel na trávník až v průběhu utkání.

Milot Rashica se postavil k přímému kopu nějakých pětadvacet metrů od brány. Podařilo se mu obstřelit zeď, respektive skákající Sébastien Haller možná letící předmět malinko tečoval. V každém případě Trapp asi mohl zareagovat hbitěji. Nestalo se, a tak Brémy odjíždějí z Commerzbank-Areny s vítězstvím 2:1.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach 1:1

01.09.2018 15:30

Góly: 12. Michael Gregoritsch - 68. Alassane Pléa

Zápas mezi Augsburgem a Gladbachem byl podle očekávání vyrovnaný. Remízu pro hosty zachránila letní posila z Nice.

Kdo ví, jak by utkání probíhalo, kdyby už ve 2. minutě nezakročil Philipp Max proti dobré střele Thorgana Hazarda. Augsburg mohl jít do vedení ještě v úvodní desetiminutovce, a to zásluhou Marco Richtera, jenže to by si musel lépe seřídit mířidla. Ve 12. minutě se už Sandro Schwarz na lavičce zaradoval.

Maxův výborný centr do vápna našel Michaela Gregoritsche přesně mezi dvěma obránci. Balon si zpracoval hrudí rovnou do běhu a tvrdou ranou z nějakých deseti metrů nedal Yannu Sommerovi pražádnou šanci - 1:0. Brzy se však málem začínalo znovu od nuly. Hazard stylově obešel brankáře Giefera, načež dával pod sebe pro Fabiana Johnsona, jehož zakončení čistil na brankové čáře Jeffrey Gouweleeuw.

Ve zbytku úvodního dějství to vypadalo, že jsou pokutová území obou mužstev zakletá. Teprve až v samotném závěru se k hlavičce propracoval střelec do té doby jediného gólu, nicméně cílil nad břevno. Na druhý poločas přišli Denis Zakaria a hlavně Alassane Pléa, jenž ve francouzské Ligue 1 podával spolehlivé výkony.

Ještě předtím, než se dostal ke slovu, musel čarovat Sommer. Zvláště zákrok z osmačtyřicáté minuty proti Gregoritschovi lze označit za mimořádný. Bývalý hráč HSV se propracoval k dalším dvěma hlavičkám. A kdyby alespoň jednu z nich proměnil, nemusel za pouhou minutku sledovat, kterak prodlužuje Tobias Strobl rohový kop na zadní tyč, kde míč uklidil hlavou do sítě Alassane Pléa - 1:1.

Ve zbytku utkání se rozhodně nedalo mluvit o žádné precizní fotbalové podívané, takže se na skóre už nic nezměnilo. Další kolo si Fuggerstädter zahrají v Opel Areně v Mohuči, zatímco Borussia Mönchengladbach bude doufat, že jí tradičně vyprodaný Borussia-Park dopomůže ke tříbodovému zisku v derby proti Schalke.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - 1. FSV Mainz 05 1:1

01.09.2018 15:30

Góly: 48. Mikael Ishak - 25. Jean-Philippe Mateta

Norimberk dokázal dohnat ztrátu a připisuje první bod. Die Nullfünfer za něj patrně budou rádi, jelikož směrem dopředu toho mnoho nepředvedli.

V úvodu byli aktivnější domácí, nicméně vyprodukovali pouze hlavičku v podání Georga Margreittera. Po patnácti minutách našel Federico Palacios Martínez volného spoluhráče Yuyu Kuba, který svou pozoruhodně vyhlížející možnost poněkud zadrbal. O minutku později pálil Tim Leibold a chyběly centimetry k tomu, aby šel Der Club do vedení.

Nestalo se, a tak udeřilo na opačné straně hřiště. Ve 25. minutě si Aarón Martín Caricol na levé straně udělal prostor a zacentroval pro Jean-Philippa Matetu, jenž v běhu hlavičkoval z nějakých třináct metrů naprosto přesně do horního rohu brány - 0:1. Svěřenci Michaela Köllnera pak působili opařeným dojmem a ve zbytku prvního poločasu se k dalšímu obstřelu dostal akorát útočník Palacios.

Diváci na Max-Morlock-Stadionu se dostali do varu tři minuty po změně stran. Valentini přihrával od rohového praporku nad penaltový puntík. Hanno Behrens balon přeběhnul (i když těžko soudit, jestli se jednalo o záměr) a za ním tvrdou ranou pod břevno zakončoval Mikael Ishak - 1:1. Za deset minut mohlo být ještě veseleji, kdyby po kvalitní kombinaci Behrense a Leiboldta nevychytal výborným zákrokem Florian Müller zakončujícího švédského forvarda, který tedy druhou trefu nepřidal.

Ve zbytku zápasu byli nadále aktivnější Norimberští, jenže ze svých pěti solidních šancí nevyužili ani jednu. Na vině byla buď nepřesnost, nebo výborně chytající Müller. V mohučském dresu se osmělil akorát Karim Onisiwo. Takže on i jeho spoluhráči nepochybně můžou být za bod rádi. Za dva týdny proti Augsburgu to bude chtít předvést lepší výkon. Norimberk zajíždí do Brém.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Borussia Dortmund 0:0

31.08.2018 20:30

Góly: -

Borussia Dortmund nedokázala navázat na úvodní vysoké vítězství s Lipskem v poměru 4:1 a nyní v páteční předehrávce 2. kola zaváhala na půdě Hannoveru, se kterým se pouze rozešla smírně bez branek. Jasný favorit tohoto duelu měl sice téměř v celém průběhu navrch a vytvořil si i více gólových příležitostí, ale prosadit se nedokázal. Domácí naopak vykročili směle za záchranou a po minulém cenném bodu z Brém zaskočili velkého giganta.

Hannover od samého začátku vyznával defenzivní pojetí hry a soupeře téměř k ničemu nepouštěl, převážnou část prvního poločasu se tak fanoušci na stadionu HDI-Arena nudili. K prvnímu většímu vzrušení došlo až ve 40. minutě, kdy hostující Reus všem unikl po pravém křídle a prodral se až do pokutového území, jeho následnou přízemní střelu směřující ke vzdálenější tyči dokázal brankář Esser fantastickým způsobem odvrátit na rohový kop.

Stejný hráč se zjevil v ještě větší možnosti o dvě minuty později. Tentokráte obdržel komici za obranu na pravou stranu šestnáctky a nikým nehlídán tvrdě vypálil z mírného úhlu, balón se od horní tyčky odrazil do zámezí. Po hodině hry zahrozil Dortmund potřetí a znovu byl u toho Reus. Po jeho odvráceném centru našel Wolf v jasné pozici Philippa, který hlavou orazítkoval levou spojnici, a ke skórování mu vskutku chybělo jen několik centimetrů.

V polovině druhého dějství přenesl Dahoud míč na levou stranu, kde se nacházel Wolf. Ten hledal u zadní tyče Reuse, jemuž scházel k zakončení ve skluzu opravdu malý kousek. V 78. minutě se na druhé straně mohl z ničeho nic radovat Anton, ale po rohovém kopu zprava mířil těsně vedle pravé konstrukce. Ve zbývajícím průběhu Hannover výtečně bránil a Borussii až do závěrečného hvizdu nic nedovolil.

Sám naopak mohl rozhodnout v 87. minutě, nicméně střídající Wood se nakonec mezi dvěma protihráči ke střele neprobojoval. Dortmund bude po reprezentační přestávce skládat reparát s Frankfurtem, Hannover se pokusí prodloužit sérii neporazitelnosti v Lipsku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov22006:16
2.VfL Wolfsburg22005:26
3.Hertha BSC22003:06
4.Borussia Dortmund21104:14
5.Borussia Mönchengladbach21103:14
6.FC Augsburg21103:24
 Werder Brémy21103:24
8.1. FSV Mainz 0521102:14
9.Eintracht Frankfurt21013:23
10.TSG Hoffenheim21014:43
11.Hannover 9620201:12
12.Fortuna Düsseldorf20112:31
13.1. FC Norimberk20111:21
14.RB Lipsko20112:51
15.Schalke 0420021:40
16.SC Freiburg20021:50
 Bayer Leverkusen20021:50
18.VfB Stuttgart20020:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (98)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak bohužel, druhý poločas stáhli nohu z plynu a tlak se nedostavil. Jasné, někdo bude říkát, že jsme nastřelili břevno a tyčku, ale proti takovému týmu, jako je (a to při vší úctě) Hannover, to prostě musí být daleko větší tlak. Když to vezmu odzadu, byť stopeři udělali drobné chybky, mám z nich opravdu radost a myslím, že nám do příštích let roste dvojice stejně dobrá, jako byli Subotič s Hummelsem. Na krajích obrany nám chybí více snahy dopředu, ale dozadu dnes jak Schmelzer, tak Piszczek dobře. Střed hraje dobře, asi do něj Favre sahat nebude, ale v obou zápasech se mi zdálo, že všichni tři hrají v některých fázích zápasu dost nízko. Možná místo jednoho z té trojce zkusit Götzeho, nebo při žádné absenci na vrcholu toho trojúhelníku pod útočníkem Reus a na křídlech Pulišič a Sancho, i když nevím, jak by se mu hrálo zleva. Je to těžké, ta lávka je holt slabá. Marco se rve, ale nemá dostatečnou podporu, Wolf nevýrazný a Philipp je téma samo pro sebe. Už aby naskočil Paco.

Dneska tři nejlepší: Diallo, Akanji, Delaney

Tři nejhorší: Philipp, Wolf, Bürki (ach ta rozehrávka...)

Asi ideální sestava za mě pro příští kolo, jestli budou všichni zdraví:

Bürki - Piszczek, Akanji, Diallo, Guerreiro - Witsel, Delaney, Götze - Reus, Paco, Pulišič

Reagovat
smazaný uživatel

Dodatek, abych nemluvil jenom o BVB, Maina dneska skvělý, Vůbec jsem ho do teď neregistroval, ale dneska na svůj věk zahrál fantasticky, až mazácky.

Reagovat
Rudnevs

Súhlas, dnešný zápas som síce nevidel (pokúšal som sa pozerať, ale sekalo mi to a navyše mi šiel zvuk pred obrazom, čo sa mi stáva celkom často - otázka pre tých, čo pozerajú Bundesligu na sport365 - stáva sa niečo podobné i vám?), ale toho Mainu som si všimol už i predtým, minulú sezónu nastúpil v poslednom kole proti Leverkusenu a tú hru pekne oživil, vyzerá ako veľký talent a teraz začína nastupovať pravidelnejšie...

Škoda je, že tam Hannover neposlal Weydandta, ten toho v profesionálnom futbale moc neodohral, ale v tých dvoch zápasoch ukázal, že góly strieľať rozhodne vie... Som zvedavý na jeho ďalší vývoj - či bude tá rozprávka pokračovať alebo či si na neho zachvílu už nikto nespomenie.

Reagovat
vladino10

Nie, ja som tam stretol už s kadecim- ale zvuk mi išiel vždy dobre

Inak, aký je rozdiel medzi sportom365 a sportom247? Obe stránky vyzerajú navlas rovnako..keď tak skús ten 247- neviem či tam je nejaký rozdiel, ale nemám tam podobne problémy..

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel s tím zvukem mám taky problém a nebylo to poprvé...

Reagovat
vladino10

Obrana fungovala a začína byť dosť zrejmé, že Favre to chce stavať hlavne na nej..

Útočná faza- 2 tyčky, ďalšie dve gólové sance- vzhľadom na to koľko Dortmund stracal zbytocnych lopt to nie je úplne zlá vizitka, samozrejme sa asi nedá byť spokojný..strašne chýba nejaký hrot ktorý by dokázal vpredu podržať loptu a rozdať ju na krídla- proste keď niekto vpredu bvb dostal dlhšiu loptu, tak ho zadák hannoveru doslova zožral..Ak by sa toto Pacom vyriešilo, tak by mohla byť Borussia omnoho nebezpečnejšia- lebo ako fakt, vytvoriť si 4 čisté golovky pri takomto obraze hry keď stratis každú druhú loptu je fakt zázrak..

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně. Prostě si představuju daleko větší tlak do brány a mnohem aktivnější presink, hlavně u soupeře, kde je velký předpoklad, že ho budeš přehrávat. Moc si přeju, aby to všechno vepředu vyřešil ten Paco, ale uvidíme, jak dlouhá bude adaptace na bundesligu. Vzpomínám si, jak jsem se strašně těšil z příchodu Immobileho a pak z toho bylo úplně kulový.

Reagovat
Ed_Hazard

Absolutne nechapem hostovanie Hakimiho. Ten dostane menej minut ako by dostal v Reale. Cez Piszczeka cesta nepovedie..

Reagovat
stas87

Pisat toto prveho septembra.

Reagovat
Ed_Hazard

Okej tak tebe osobne to napisem aj v marci.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to naopak úplně chápu. Toljan se mi v zápasech, kdy nastoupil, vůbec nelíbil, a hrát na beku Zagadoua je nesmysl. Po odchodu Sokratise, který zvládnul zahrát i na beku a na stopera mohl třeba právě Zagadou, je nějaký back-up za Piszczeka prostě potřeba. Právě loni, když si zranil to koleno, tak přišla série osmi zápasů bez výhry. Jasně, nedá se říct, že za to mohla jen a právě jeho absence, ale v defenzivě jsme bez něj byli fakt jaloví. Hakimiho upřímně neznám a neviděl jsem Dortmund bohužel ani jednou v přípravě, ale Dortmund dlouhodobě příchody těchto mladých talentů umí, tak mi nezbývá nic jiného, než Zorcovi a spol věřit

Reagovat
Ed_Hazard

Samozrejme ak pride zranenie tak asi nejake sance dostane, ale z pohladu Realu je takato hostovacka nezmysel. Mal ist niekam, kde bude hrat pravidelne..

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak, promiň, já nepochopil, žes psal, že je to nesmysl z pohledu Realu. Fakt bych se ale nebál. Hrají se tři soutěže a na to místo tam v podstatě nikdo jiný není. Čas dostane.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, ztráta 2 bodů, Hannover by jsme měli porážet

Reagovat
Euphael

Dneska se mělo vyhrát Snad bude Pavlenka ok, ale vypadá to přinejmenším na otřes mozku.

Reagovat
Euphael

Přesně to byl účel

Reagovat
stas87

A U S W Ä R T S S I E G !!!

Nezasluzena vyhra podla mna, pretoze Eintracht aj v desiatich len nezalieziol ale naopak hral aktivne so snahou minimalne vyrovnat. Nechapem co sme hrali od 46. minuty do takej 70. minuty. To som skor cakal, ze inkasujeme este raz a zvysok zapasu bude dobyvanie Trappovej branky aby sme mali aspon bod. No a nakoniec mame tri po perfektne kopnutom priamaku Rashicu. On uz mohol rozhodnut skor, ale zvolil bohuzial zle zakoncenie a Trappa v podstate len trafil.

Cenne tri body, odkial ich az tolko zasa nevozime a pre mna specialne je to skvele vitaztstvo. Ja SGE nemusim dlhodobo a aj som si poriadne zakrical po gole na 1-2. Bohuzial sme za to zaplatili zranenim Pavlenku. Uplne hlupa penalta a hlupe zranenie. Co uz, taky je futbal a prinasa aj taketo tazke momenty. Augustinsson nemal zlu myslienku, chcel poslat malu domov ale loptu uderil prilis slabo a poskytol tak Gacinovicovi sancu dostat sa k lopte.

Plogmann okrem penalty nic chytat nemusel, cize debut v BL si moze zapamätat ako lahky zapas pre neho. Fakt osm sa bal, ze dostaneme nejaky blby gol a oni to komplet otoci. Dnes nikto nevycnieval, vsetci makali do posledneho hvizdu a odmena prisla. A este v case, kedy uz super nemohol adekvatne reagovat. Nastastie pre Werder je teraz repre pauza, cize Pavlenka bude moct zregenerovat a pripravit sa na Der Club. Cakam ze by o dva tyzdne mohol byt fit. Takze Jabulim musi nominovat dalsieho brankara.

Reagovat
KingMaster13

Naštěstí s golmany zrovna problém nemáme Hlavně ať se dá Pavlenka dohromady pro Werder

Reagovat
20fredy20

dnesny vykon bol vynikajuci , len skoda ze Hummels zase spalil hadam 3 tutovky

Reagovat
smazaný uživatel

proti Leverkusenu se bude opět krásně sázet

Reagovat
db18

Thomas zase 1+1

Reagovat
Kovi81

Reagovat
SpartaOvenka

Goretzka paráda, přeju mu to, Thomas zase bodoval a Lewa skvělá asistence u třetího gólu.

Reagovat
Heresy

fakt dobrej vykon od bayernu jen tak dal panove

Reagovat
smazaný uživatel

OT: je tu někdo, kdo by mi byl schopný pomoct sehnat lístky na Dortmund? Rádi bychom vyrazili s partou na Herthu, ale trochu se bojím, že je v předprodeji nebudu schopný ukořistit. Není tady nějaký club member, který by byl ochotný pomoct?

Reagovat
blackhawk88

Robben a Ribery boli nahnevani, ze striedali. Robben siel rovno do satne a uz sa nevratil na lavicku. Toto nam bolo treba ?

Reagovat
vladino10

To robbenove vyvádzanie je nechutné, má 35, posledný rok kariéry v mnichove pred sebou a miesto toho aby nejakým spôsobom mentoroval gnabryho ktorý môže byť budúcnosťou bayernu vyvadza ako malé dieťa keď ho za stavu 3:0 stiahnu..

Byt po jeho, tak odohrá 90 minút, gnabry nedostane v zápase ani šancu a potom keď mu frajerovi zase rupne sval proti realu madrid, tak na lavičke nebude žiadny rozohratý hráč..

Máme nového, mladého trénera a miesto toho aby mu títo starší a skúsení hráči trochu držali chrbát, tak sa mu radšej snažia skákať po hlave..

Reagovat
blackhawk88

suhlasim, ja by som ho este za take divadielko dalsi zapas nechal na tribune

Reagovat
db18

Fortuna

Reagovat
vladino10

V bl snáď nie je poharovy klub ktorý by dokázal mať dve dobré sezony po sebe..

Reagovat
Kixi Syhimour

Bayern?

Reagovat
JozkokozleJ

Myslim, ze narazal na Leipzig.

Reagovat
Kixi Syhimour

Já jen, že Bayern je tým s dvěma a více dobrými sezónamy, nemyslil spíš Bayer?

Reagovat
Rudnevs

A nemyslel skôr Schalke? Tam by to sedelo - minulá sezóna podarená a táto naopak minimálne zo začiatku nevyzerá moc dobre...

Pri Leipzigu ani Leverkusene mi nepríde, že by tú minulú sezónu mali nejak extra dobrú...

Reagovat
Kixi Syhimour

Taky jsem si myslel, ale nechtěl jsem s tím moc zaspamovat diskuzi

Reagovat
JozkokozleJ

Tak si pockame na rozuzlenie Ale za mna, na Schalke sa este nemohlo stihnut prejavit poharove zatazenie, takze tip je Leipzig.

Reagovat
vladino10

Myslel som to v globale- Lipsko samozrejme, ktoré už hralo predkola, avšak komentár som písal popri sledovaní schalke.. je síce pravda, že oni ešte poháre nehrali, ale o to horšie to vyzera- majú 0 bodov a to ešte ani neprišli tie ťažké anglické týždne..

Ale ako žiadnu hlbšiu myšlienku som nemal, iba som pozeral na zápas a povedal si, že sakra, čo s nimi asi bude keď začnú hrať ešte aj Európu..

A kixi- ano, Bayern samozrejme je poharovy klub ktorý dokáže mať popritom aj dobré výkony v bl, ale nenapísal som to hore- lebo to je predsa jasné..

Reagovat
Rudnevs

Zas na druhú stranu sa jedná o Schalke - o klub, ktorý je pravidelným účastníkom v Európe (s výnimkou jednej sezóny)... Nie je to žiaden Mainz alebo Köln, zas nejak extra ich to poznamenať nemusí.

Reagovat
vladino10

Tak ja mám pocit, že rozdiely medzi tými pravidelnými účastníkmi pohárov a skôr priemernými klubmi sa zmenšujú..

Kedysi hrali za S04 hráči ako huntelaar, farfan a prežili v klube najlepšiu časť kariéry..naproti tomu mám dnes pocit, že ak by takí huntelaar s farfanom boli v Schalke dnes, tak by po dvoch dobrých sezónach odišli do priemerného anglického klubu (a najlepšie zadarmo )..

A teda schalke tam má aj tú nevýhodu, že si pustilo preč dvoch hráčov základu zo zálohy, uvidíme ako sa chytia posily, ja im budem držať palce.. Nebyť dudu, tak som dnes nasrany

Reagovat
Rudnevs

Ten tím s Huntelaarom a Farfanom som mal rád! Výborný bol ešte Señor Raúl, veľká persona a sympaťák, za jeho čias som Bundesligu ešte nepozerával (tesne sme sa minuli, on odišiel po sezóne 11/12 a ja som začal sledovať v 12/13) , ale samozrejme mám všetko naštudované a napozerané a jeho som si veľmi obľúbil, tie jeho akcie boli parádne...

Jedna z vtedajších parádnych akcii: https://tinyurl.com/ycrycljf

Ťažko povedať, že či je to len moja nostalgia na časy, keď som začínal sledovať Bundesligu, alebo či má v súčasnosti Schalke naozaj slabší káder... A keby to tak bolo, tak nastáva ďalší otáznik - ťažko povedať, či je to spôsobené momentálnym stavom vo futbale a tými rozostupmi alebo či je to čiste len záležitosť Schalke.

Schalke patrí medzi moje najobľúbenejšie kluby a taktiež im rozhodne fandím a snažím sa situáciu vidieť pozitívne... I v prípade, že by bol ten káder menej kvalitný než vtedy, si stále myslím, že by na tom Schalke po stránke Európy a skúseností s ňou malo byť lepšie než sviatoční pohároví účastníci.

Reagovat
JozkokozleJ

O Herthe dnes len v superlativoch. Skvely vykon. A co je pozoruhodne, stal na mladikoch.

Torunarigha v obrane suverenny, u Maiera som konecne videl, kvoli comu mu Dardai veri - s Dudom si skvele rozumel, Mittelstädt urcite robi vrasky na cele Plattenhardtovi, pretoze v medzihre, technicky a kombinacne je urcite lepsi, nez Marvin. No a kral zapasu Duda. Nech zostanem pri Slovakoch, bol to taky Hamsikovky vykon za mlada. Prechodova faza do utoku bola prave vdaka nemu na pomery Herthy nevidana. Snad nebola situacia, ktoru by vyriesil zle. No sa samozrejme, goly...

Na druhej strane, Schalke dnes vyzeralo, akoby sa videli prvykrat. Taky zly vykon si od nich nepamätam. Otazka je, co bolo viac. Skvely vykon Herty, ci hrozny od Schalke? Klonim sa k prvemu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež som bol milo prekvapený. Tím fungoval výborne. Nepremenená penalta ich pekne nakopla, Schalke dovtedy malo celkom nápor. Ale odvtedy sa zápas úplne otočil.

Reagovat
Walter_Sobchak

Na akom poste vlastne hral? Krídlo? Pretože to by sa do repre hodilo. Na ofenzivneho záložníka máme Hamšíka a Rusnáka.

Reagovat
JozkokozleJ

Hertha viackrat menila rozostavenie (najprv zranenie Rekika, potom striedanie Ibisevica za Lustenbergera), tym sa aj menila pozicia Dudu na ihrisku. Vzdy to vsak bolo uprostred a väcsinu zapasu ako ofenzivny zaloznik.

Reagovat
Majk91

Snad sa Dudovi budu vyhybat zranenia. On ma talent na to aby dokazal velke veci. Podla mna este talentovanejsi nez napriklad Lobotka.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne sa podarilo pozriet tento vikend Lobotku aj Dudu a je pravda, ze som ockaval opacne vykony od oboch. Duda bol ten viac zapojeny do hry, aktivnejsi a presnejsi. Stano rovnako ako koncom minulej sezony absolutne vypojeny z hry s viacerymi dost velkymi nepresnostami...Zacal hravat trochu vysunutejsie, ale moc mu to vpredu neslo. Snad sa mu zacne darit viac, lebo takto nieze nebude ziaden prestup hore, ale o chvilu bude rad ak sa udrzi vobec v zaklade 5/10. Ondro ma prekvapil, velmi dobry zapas odohral. Az na zopar zbytocnych strat lopt a nepresnosti 8/10

Reagovat
JozkokozleJ

Lobotku som si pozrel v prvych dvoch zapasoch (necelych) a s tvojim zaverom uplne suhlasim. Celta pod novym trenerom zmenila rozostavenie, hraju na troch stoperov, takze Lobotka su uz nezasuva pre rozohravku a casto je az pod hrotom, kde je dost strateny.

Na Dudu si prisny, dnes to bolo od neho top. Ale to zo mna hovori fandenie. Je pravda, ze par prihravok, ktore nenasli zamyslany ciel, mal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, opravujem znamku na 8.5/10 :) naozaj hral pekne a co som bol prekvapeny, tak ani v obrane nebol uplne marny. Drzim Herthe palce a urcite si rad este pozriem nejaky zapas. Ako to inak vyzera s Pekym a jeho postavenim v muzstve?

Reagovat
JozkokozleJ

Dardai si ho velmi ceni. Ale obavam sa, ze aktuane viac ako predlzena ruka medzi nim a hracmi. Aj kvoli zraneniu (koleno od zaciatku jula). Kazdopadne na RB ostava aj po odchode Weisera c. 2, kvoli lepsim ofenzivnym kvalitam Lazara.

Reagovat
Majk91

Duda ma tu vyhodu, ze je to hrac, na ktorom sa da postavit hra celeho timu. Disponuje prehladom, nepredvidatelnostou a kreativitou, ktora sa neda natrenovat. Podla mna ho dost priprzdili tie zranenia ktore mal po prichode do Nemecka. Minulu sezonu mu zase Dardai vytykal, ze je na tom zle po fyzickej stranke, ale vidno ze cez leto na sebe zamakal. Lobotka sa o miesto v Celte bat nemusi, tam je s prehladom najlepsi stredovy zaloznik. Jeho velkymi vyhodami su zase perfektne krytie lopty, jej vyvazanie a mrstnost. Je to ten typ hraca, ktory sa velmi tazko odstavuje od lopty. No ta kreativita a nepredvidatelne riesenia situacii stavaju v mojich ociach Dudu pred Lobotku. Myslim, ze obaja sa vo svojich karierach este presunu do lepsich klubov. Este by to chcelo, aby sa zo svojich zraneni dostal Benes. Jemu tiez dost verim.

Reagovat
vladino10

Vieš vlastne niečo viac o benesovi? Lebo v príprave za gladbach hral, ale v bl zatiaľ nebol ani v nominácii

Reagovat
Walter_Sobchak

Posledný zápas bol na lavičke. Ale bude to mať pri tej konkurencii v zálohe veľmi ťažké, moc si podľa mňa nezahrá.

Reagovat
Walter_Sobchak

A na začiatku sezóny mal zase nejaké zranenie čo mu pozíciu tiež nezlepšilo.

Reagovat
vladino10

dik

Reagovat
Majk91

Minuly tyzden este len zacal naplno trenovat po tom zraneni a hned ho Hecking nominoval, ale na ihrisko sa nedostal, pochopitelne. Pred sezonou mal podla agenta na stole niekolko ponuk od BL timov, ale Gladbach ich odmietol, kedze Hecking sa vyjadril, ze s nim do sezony pocita. Z toho sa da usudit, ze ak sa mu budu vyhybat zranenia (co bohuzial asi nie ), tak sancu urcite dostane.

Reagovat
vladino10

dik

Reagovat
JozkokozleJ

Duda najskor musi presvedcit v Herthe, lebo toto bol azda jeho prvy skutocne prvotriedny vykon v Berline. Aj ked si uvedomujem jeho smolu so zraneniami, uz som zacinal byt skepticky. Ze mu jednoducho v Herthe nie je priane. Snad bude dnesok pre neho odrazovym mostikom. Dnes to bola parada a presvedcil urcite mnoho fanusikov Herthy, ktori nad nim mali otazniky.

Oproti tomu Bénes s este väcsimi problemami so zraneniami. On ale ked nastupil za M´gladbach, tak aj za 10 minut bolo vidiet, ze je megatalent, ze to v sebe ma. Jeho vykon prave proti Herthe (nejak zaverom sezony 16/17), kedy odohral takmer cely zapas a dal vitazny gol, to bola radost pozerat.

Pre mna z tej trojice (vylozene subjektivne) je talentom najvyssie Bénes. A stred zalohy: Lobotka, Bénes - Duda, ak by sa to zislo v zdravi a forme, by bol neskutocne nadupany.

Reagovat
Majk91

V minulej sezone som videl niekolko zapasov Herthy a bolo vidno, ze on to v sebe ma, maval v kazdom zapase nejake zablesky, ale prislo mi, ze bol strasne malo aktivny, takmer vobec nebehal a ked, tak maximalne nejaky vyklus. Aj to potvrdzovalo tie Dardaiove slova, ze je nespokojny s jeho fyzickou. V tejto sezone to podla mna naplno rozbali (snad ). S Benesom mas pravdu. Ja som ho hlavne videl hrat za nasu u21 a tam bolo vidno, ze je minimalne o triedu inde nez jeho rovesnici z nasej repre. Zaloha Lobotka - Benes - Duda ma potencial na to, aby bola nasa daleko najlepsia zaloha, aku sme v repre kedy mali.

Reagovat
twelwer

Tu si presne popisal Lobotkove silne stranky a presne to sedi aj s komentarom nad tebou ridely. On je vyborny ale ked hra takto vysunuty v predu ako ho stavia novy trener tak to neni pre neho si myslim. Tam mu chybaju tie Dudove vlastnosti. Cize bat sa o miesto nemusi ak bude hrat to co on vie na svojej pozicii.

Reagovat
celeb

Lobotka ma za sebou taku uzasnu sezonu, ze tieto experimenty so zostavou a nasledne nemastne vykony nemusime riesit. Pamatam si, ako minuly rok uplne z ihriska vymazal Denisa Suareza, ktoreho uplne zosmiesnil, vzal mu loptu 6x po sebe v priebehu 15 minut, svoju cast ihriska mal plne pod kontrolou. To, ze sa skusa aj trochu viac v predu vobec nie je zle, do buducna mu to moze len a len pomoct (aj ked mu to zatial nejde akoby s trenerom chceli). V repre ukazal, ze vie podporovat aj utok.

Reagovat
Dominator

vsak ale duda a lobotka su ine typy hracov na ine posty

Reagovat
Rudnevs

Gratulácia BSC, zápas som nevidel, ale pokiaľ hralo Schalke tak otrasne, jak píšeš, tak ma to mrzí... Myslel som si, že Schalke sa zdvíha a má svetlú budúcnosť, po rokoch prišla opäť dobrá sezóna a eufória, návrat do CL a s tým spojené peniaze, navyše investujú do budúcnosti (Berger Feld II), dokonca som už i čítal, že Mascarell pasuje do systému lepšie než Meyer. Nevravím, že si to teraz už nemyslím a je to beh na dlhé trate, ale tie dva zápasy, resp. výsledky a to, čo som o nich čítal, ma optimizmom moc nenaplňajú. No, uvidíme, ako to bude s S04 ďalej...

Zápasy Herthy BSC som minulú sezónu celkom ignoroval, i od fanúšikov BSC čítal, že sa na tú hru nedalo moc pozerať, každopádne túto sezónu sa rozhodne chcem pozrieť a motivujú ma k tomu práve mladíci... Eurofotbalový Arne má v Herthe po rokoch opäť svojho menovca, ten Maier je opisovaný ako veľký talent, dokonca som o ňom čítal už i v súvislosti s reprezentáciou. V tom kádri Herthy sa nachádza i mnoho ďalších mladíkov, patria medzi nich i štyria synovia prominentných otcov - Klinsmann, Dardai, Coric a Köpke. Proti Nürnbergu i Schalke prišiel zo striedačky na ihrisko Dennis Jastrzembski, čítal som ako o ňom hovoril jeho bývalý klub TSV Kropp, kde si kvôli nemu kúpili Sky a keď ho tréner poslal na ihrisko proti Nürnbergu, tak všetci neskutočne oslavovali, vraveli, že je to i povahovo skvelý človek.

Reagovat
stas87

Hra Hertha o nieco malo viac ofenzivnejsie ako minulu sezonu? Videl som poslednu polhodinu a tam Schalke nechali tvorit a vyuzili ich neschopnosti cokolvek vytvorit. Ako to teraz bude v suboji o miesto na ZM medzi Daridom a Maierom?

Reagovat
smazaný uživatel

Absolutne nesledujem Herthu, videl som par zapasov minulu sezonu a ten dnesny, ale vsimol som si prave toho Maiera (dres17?) a naozaj sa mi pozdaval. Sikovny, rychly, technicky a zaujal ma najviac z hracov Herthy. Okrem Ondra samozrejme :)

Inak krasna atmosfera v tej BL. Pozeral som si zapas celty s athleticom a na to, ze do viga prisiel jeden z top timov sveta tam bolo poloprazdne hladisko a atmosfera nic moc, co celkom nechapem a bol som trochu v soku z toho. V tomto ma u mna BL

Reagovat
JozkokozleJ

To ta zaujal Mittelstädt (c. 17), lavy bek. Alternativa za nemeckeho reprezentanta Marvina Plattenhardta

Reagovat
Rudnevs

Rozhodne súhlasím, Bundesliga je liga, pri ktorej má človek zážitok z atmosféry i pri sledovaní v televízii... Na štadióne je to samozrejme ešte znásobené, a nejde len o tú atmosféru, ale i tá organizácia a tá vášeň a záujem ľudí o ten futbal - proste paráda. To isté samozrejme i na nižších ligách, i tam je ten záujě ľudí o futbal a tradičné kluby obrovský.

Sedemnástku má mimochodom Mittelstädt, Maier je Nr. 23...

Reagovat
JozkokozleJ

K obom. Do nejakej 20. az 25. min. bolo drzanie lopty 60:40 v prospech Herthy. Potom sa aktivita presunula k domacim, ale zo strany Herthy to nebolo o upornom braneni ako kedysi. Zisk lopty znamenal zväcsa snahu o rychlu kombinaciu. Prave v tom ma velmi prekvapili mladici (Mittelstädt a Maier), ze dokazali zachovat pokoj a snazili sa kombinovat aj pod tlakom. Zapas s Nürnbergom som nevidel, ale dnesok ma velmi potesil.

Maiera som furt kritizoval. Nevidel som v nom nic nadstandardneho. Je pravda, ze nejak dynamicky nie je, ale dnes to dirigoval vyborne (tiez som si pomyslel, ze tunajsi Arne by v nom mohol ziskat impulz ). Snad v tom bude Maier pokracovat. Sam som zvedavy, ako to Dardai nakombinuje. Je vidiet, ze sa neboji na ihrisko poslat mladych aj na ukor skusenych. A to okrem Daridu tam je este aj Skjelbred.

Jestrembski dnes po prichode na ihrisko vybojoval cervenu kartu pre Konoplyanku, asi jedineho hraca Schalke, co hral solidne. Inak tomu ich vykonu vobec nerozumiem. Akoby boli pod dekou. Neraz si nezvladli prihrat na par metrov. Bolo vidiet, ze sami su z toho frustrovani. Ja som mal Goretzku a hlavne Meyera za top hracov, ktorych nahradit len tak nejde. Tedesco vsadza viac na organizovanu hru, kde hracicky (ako Meyer) az taky priestor nemaju, ale prave dnes mi tam u nich chybal hrac, ktory nieco prekvapive vymysli.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo ten mladý Dardai? Aký je to hráč? A pozerám, že má nemecké občianstvo...

Reagovat
JozkokozleJ

Priznam sa, ze netusim. Predpokladam, ze obcianstvo ma dvojite. Takze zalezi len na nom, ako bude dobry

Reagovat
smazaný uživatel

Co se stalo s tim Koziellem? Pred dvema roky se o nej zajimal Arsenal a ted sedi na lavce v druhy Bundeslize.

Reagovat
cologneFC

Chlapec má stále obrovský potenciál. Keď hrá, tak predvádza neskutočné driblingy a má super prihrávky. Podľa mňa sa dostane do základu. Veľa sa v Kolíne o tom diskutuje, že prečo nehráva častejšie. On je podľa mňa skôr hráč na prvú ligu ako na druhú. Tá jeho nízka postava je obrovský handicap.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, dekuji za info. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Duda

Reagovat
Rudnevs

https://youtu.be/itjrghqjDKQ - Jan Löhmannsröben o rozhodcovi zápasu Zwickau - Lautern.

Tentokrát malo 1. FCK vyhrať, tá penalta nemala byť nariadená, je to škoda, že takéto niečo sa stane zrovna v takejto dobe... Každopádne vyhadzov MF sa asi ešte odkladá, keďže tím vraj (zápas som nevidel) predviedol vylepšený výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

Výkon snad byl o něco lepší,aspoň podle komentářů.Penalta v nastavení zářez,ale asi se to už mělo uhrát na výhru...Každopádně zase ztráta a špička tabulky se pořád vzdaluje...

Reagovat
Rudnevs

Nj, rozhodca by mal ísť počítať cornflaky...

O tom, že stále môže byť i horšie, nám hovorí ďalší minuloročný zostupujúci z Braunschweigu - ten je dokonca úplne posledný, naposledy prehral s Unterhachingom, ktorý naopak vyzerá byť kandidátom na postup.

V súvislosti so situáciou FCK ma napadla situácia, keď bolo naposledy v tretej lige Dynamo, vtedy boli taktiež tú prvú sezónu bližšie k zostupu než k postupu... Po Bögerovi a Nemethovi sa im ale na novú sezónu podarilo dohodnúť príchod Uweho Neuhausa a s ním suverénne postúpili. Na Betze by to mohlo prebehnúť podobne (pokiaľ to teda nedajú už v tejto sezóne, to by bolo samozrejme najlepšie, ale momentálne to tak moc nevyzerá).

Reagovat
smazaný uživatel

No jo no,euforie po výhře nad 1860 je dávno pryč,bohužel se potvrdilo přísloví "První vyhrání z kapsy vyhání" a teď je to jen trápení. Prostě kluby ve 3.lize nejsou až takový "másla",jak si většina myslela

Reagovat
Werkrider

Hezky Hertha, pekne Dudlík, fakt dobre kopnuté.

Leverkusen. :(

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsem v sobotu ve Frankfurtu a po delší době jsem napsal nějaký shrnutí, tak jestli to někoho baví číst... :

EINTRACHT FRANKFURT – WERDER BREMEN 1:2

Je tady konečně nová sezona a na první zápas tentokrát vyrážíme do Frankfurtu. Do místa, který řadim fanouškama a stadionem do první trojky v celý Bundeslize. Vyrážíme v sobotu ráno, cesta probíhá bez komplikací. Celej den dostáváme zprávy z Čech, že chčije, je zkurvená zima a vůbec celkově počasí na hovno. Já se musim cestou naopak převlíknout do kraťasů, protože v kalhotech je docela vedro a čim víc se blížíme Frankfurtu, je teplo ještě větší. Ve Frankfurtu nás vítá modrá obloha a asi tak 30 stupňů, nádhera. Po zaparkování jedeme na místní hlavák, kde máme sraz s kamarádem z Česka, kterej ve Frankfurtu žije a fandí domácím. Ten má zrovna taky návštěvu z Čech, z níž jeden člen bydlí asi 15 km od nás. K tomu, abysme se potkali, jsme ale museli vyrazit zhruba 600 km do Frankfurtu. Proberem nějaký zážitky a zkušenosti z BL, padne i nějaký to pivo a pak už se přesunujem na stadion, kde je u vstupu menší problém s lístkama, nefunguje čárovej kód. Tenhle problém nemáme jen my, domácí pořadatelé ho během pár minut vyřešej výměnou lístků a pak už můžeme jít do sektoru, kam přicházíme těsně před nástupem hráčů. Stadion je skoro do posledního místa plnej, krásnej a náš sektor je taky zaplněnej, paráda jako vždycky tady. Na hřišti po úvodním oťukávání lehce přebíráme iniciativu a kolem 20.minuty pošle Maxi Eggestein krásnou přihrávku na Osaka, kterej posílám míč mezi nohama Trappa do brány. Rozhodčí mává ofsajd (nechápu, kde ho viděl), ale asi po půlminutě jeho kolega u videa rozhodnutí opravuje a vedeme 1:0. Zhruba po půlhodině po jednom ze soubojů dává domácí hráč nepochopitelně facku Gebremu, rozhodčí bez rozmejšlení vytahuje červenou a hrajem přesilovku. Do konce půle jí nevyužijem, ale vypadá to i tak dost nadějně. Jenže začátek druhý půle zachrápem. Augustinsson chce poslat hlavou míč našemu brankáři, jenže to udělá tak dokonale, že je u něj dřív Gacinovic, pošle si balon kolem Pavlenky, ten ho sestřelí a při pádu ho Gacinovic ještě nechtěně loktem vypne. Jirka zůstává ležet bez hnutí na zemi, takže musíme střídat brankáře a ještě je proti nám penalta… Tu náhradník Plogman nechytí a domácí vyrovnaj. To, co pak předvádíme asi do 70.minuty, je tragédie. Domácí jsou i v deseti nebezpečný a my nejsme schopný se dostat k vápnu. Posledních 20 minut si už ale konečně vytvoříme tlak a i šance. Další gól Osaka neplatí pro ofsajd. Tentokrát správně, což je vidět i z tribuny. Gebreho volej vyhlavičkuje domácí stoper z brány, v poslední minutě jde Rashica sám na bránu, ale trefí domácího brankáře do nohou… Už to vypadá, že z toho bude jen remíza. Jenže domácí udělaj v nastavení nesmyslnej faul asi 25 m od brány, míč si staví Rashica a v 96.minutě ho posílá k tyči, kam Trapp nedošáhne – 1:2! V sektoru, kde je celej zápas nacpáno, že se nedá skoro ani hnout, je najednou volno, protože všichni jsou buď na plotě nebo se válej po zemi a po sobě, k čemuž se přidávám i já. Prej se pak ještě chvíli hraje, ale to moc lidí včetně mě nezaregistruje, já si vybavuju jen, že je konec. Následuje samozřejmě děkovačka a zhruba hodinu se ještě slaví před stadionem. Zbytek mojí posádky mi pak nějak záhadně zmizí a já už mířim se svým novym německym kamarádem na jakousi diskotéku nebo něco podobnýho, ale v tu chvíli si uvědomim, že vlastně ještě musim vyřešit klíče od bydlení, tak to otáčim. Zkoušim mu pak ještě psát, že bysme se za nim stavili, ale nejspíš je už na šrot, protože se mi ozývá až druhej den v 5 odpoledne, že se akorát probírá a že dáme pivo až příště ve Stuttgartu :-D. Lehká oslava teda ještě proběhne v centru Frankfurtu, pak už přijde únava a odjezd na byt. Vzdávám se role navigátora, což byla chyba. Jedem uplně jinym směrem a divim se, že jsme nevystoupili třeba v Dortmundu. Řešíme to už radši taxikem, pak proběhne nápad, že bysme mohli najít nějakou hospodu v okolí bydliště. Já se ho chytám, protože mi přijde, že jsem celkem v pohodě. V tom mi ale vstoupí do cesty dopravní značka a zjišťuju, že až tak v pohodě nejsem a jdeme radši spát. Druhej den jedem domu, se třema bodama se jede dobře a cesta je bez problémů.

Na první výjezd to bylo výborný. Vyhrát gólem v 96.minutě je lepší, než vyhrát 4:0. Tak snad se za měsíc ve Stuttgartu bude taky dařit.

Reagovat
stas87

Skoda ze som nemohol ist tiez, pretoze stadion aj to okolie je nadherne. Kvalita treningoveho ihriska pred stadionom je top. Ja som z Frankfurtu videl len velmi malo, pretoze po zapase sme asi len na cca hodinu mali moznost vyrazit do centra. Videli ste potom to nadherne graffiti pri na tuneli co tam z jednej strany maju? Viem si predstavit tu euforiu po gole na 1-2 v 96. minute. Doma som si od radosti buchol pästou do stolu a odniesol to bohuzial pohar. Ako pises, do tej 70. mnuty to bolo zle smerom dopredu a v tej presilovke sme boli betradni. Skor mal clovek pocit, ze to SGE kompletne otoci aj v desiatich. No a Rashicovi som neveril, ze vobec ten mur prekopne a netrafi hraca v mure. Ale Rashica uz mal dat gol z tej sance predtym.

P.S. Dopadol si lepsie ako v Stuttgarte po zapase?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, dopadl jsem dobře. Euforie byla obrovská, takováhle výhra je parádní. Navíc ten trestňák byl k naší bráně, skončil jsem tak o 47 řad níž

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak k tomu městu - nijak zvlášť mě to nenadchlo. Je to takovej americkej styl města, uprostřed mrakodrapy, to neni zrovna muj top styl. Na druhou stranu, viděli jsme toho fakt málo, takže to hodnocení je dost zkreslený. Graffiti jsem neviděl. Jednim tunýlkem jsme na stadion procházeli, ale ničeho jsem si nevšiml. Nejsem nějakej velkej fanoušek graffiti, tak jsem to možná i přehlídnul

Reagovat
smazaný uživatel

Až přijedete příště tak si udělám víc času na vás a projdeme se i starým centrem....tam už je celkem dost zajímavostí

Reagovat
Rudnevs

Kiel!!! Prvý polčas nič moc, ten druhý bol už ďaleko atraktívnejší... Magdeburg kvalitne bránil, dobrý výkon odviedol Bregerie, ten sa mi dnes páčil, góly Kielu padli tiež až po jeho odchode z ihriska. Z domácich veľmi pekne hral kapitán Kinsombi. Prvý gól Kielu je veľmi podobný tomu, čo dostal Fejzic minulé kolo proti Ingolstadtu.

Ten druhý bol pekne vypracovaný, Kinsombi pekne sklepol nahrávku od Dehma k Schindlerovi a ten to vyriešil s hlavou hore a vynikajúco využil hlavičkový potenciál Seydela, ktorý ukázal, že vďaka svojej výške môže byť v takýchto situáciách na nezaplatenie.

Musím povedať, že Kiel mi je veľmi sympatický a na ich zápasy sa rád pozerám... Pred koncom prestupového obdobia získali ešte jedného zaujímavého hráča - na hosťovanie zo Salzburgu prišiel Japonec Okugawa. Síce je to len hosťovanie, ale na toho sa celkom teším. A taktiež sa teším na to, až dostavajú tú Osttribüne, ktorá sa teraz prerába.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nebudou mít tak dobrou sezonu jako vloni,to bude hodně těžký zopakovat.Na druhou stranu by neměli mít ani problémy s udržením,takže pohodová sezona Tyto starosti ať má radši Sandhausen,Ingolstadt nebo Heidenheim

Reagovat
Rudnevs

Súhlas, tento rok to asi boj o postup nebude, zvlášť keď sú v lige Köln a HSV... Zároveň súhlas s tým, že o zostup by hrať zas nemali. Ingolstadt s tretím najhodnotnejším kádrom inak asi o zostup hrať nebude. Naopak zatiaľ nevyzerá vôbec dobre Duisburg, tí sú zatiaľ bez bodu a bez streleného gólu, až som sa čudoval, koľko ľudí im v Kicktippe (mimochodom, gratulácia ) verilo proti tomu Fürthu.

Kiel je mi sympatickejší snáď ešte viac než minulú sezónu, čo som úprimne nečakal... Narozdiel od ostatných malých klubov typu Sandhausen na mňa ani neviem prečo pôsobia dojmom zaujímavého klubu. Ostatne to zaujímavejší klub asi i objektívne je - už len preto, že je to klub z oblasti, kde sú (momentálne) najväčší klub a kde sa Bundesliga nehrala nikdy. Taktiež je to veľmi tradičný klub, ktorý (za čias, keď ešte žiadna Bundesliga nebola) hrával prvú ligu.

A páči sa mi ako pracujú a akým spôsobom dokázali nahradiť tie neskutočné straty... Mám pocit, že časom by ten klub mohol ešte stúpať. Toto leto priviedli pekné posily, takmer všetko zaujímaví mladíci (takmer všetci Nemci, i po tejto stránke je Kiel sympatický - až na troch hráčov má každý v kádri nemecký pas), doplnení o stále mladých oskúšaných hráčov, na čele ktorých stojí Königstransfer Lee - neskutočná posila, hráč, ktorý bol na WM a ktorý je v Kóreji považovaný pomaly za futbalistu číslo dva po Sonovi, raz to vravel komentáror na Sky, že keby šiel trebárs i niekam do Crystal Palace, tak by sa nikto ani trochu nečudoval, ale napriek tomu ho dotiahli do Kielu a ešte k tomu len za 900 000 €. Navyše rekonštruujú štadión, čo tiež napovedá o tom, že by mohli v budúcnosti ešte stúpať alebo sa minimálne etablovať v 2. Bundeslige.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Lee je pro ně pecka,mně se moc líbil už v tom prvním zápase na HSV.Hráč, který si mohl vybírat z hromady lepších nabídek nakonec sedne do "čapího hnízda"!

Je dobře,že po házený se tam začalo dařit i jinýmu klubu,ten region M.-V. si to zaslouží. A až dodělají tu tribunu,tak bude stadion pěkný. Osobně jsem je před sezonou viděl jako kandidáta na sestup,přeci jenom zopakovat dobrou sezonu je o dost těžší,než zazářit,i když jako nováček. Změny v kádru,nový trenér...Ale zatím to zvládají s přehledem.

Taktéž Ti gratuluju za průběžné vedení v Kicktippu,je zajímavé,jak rozdílně se nám v obou ligách daří

P.S. Ten Ingolstadt byl spíš jen přání,další může být třeba i Regensburg

Reagovat
smazaný uživatel

Měla být reakce

Reagovat
Rudnevs

Jj, díky, ja som taktiež pozeral, že to v Kicktippe máme vlastne presne naopak... M.-V. myslíš Meckelenburg-Vorpommern? Lebo Kiel je práve v spolkovej krajine Schleswig-Holstein, ten Meckeleburg je tiež na severe, ale to je viac tak napravo. Regionalligu Nord minulý rok mimochodom vyhral Flensburg (v baráži narazili na Cottbus), o tom som tu už taktiež písal, tí sú taktiež z tej spolkovej krajiny, teraz v Pokali vyradili Bochum a v ďalšom kole majú Werder, práve dnes som čítal, že si na ten zápas nechali doviesť nejake nove reflektory z Anglicka... Vedie ich tréner, čo kedysi ako hráč s Homburgom zažil vyradenie Bayernu v Pokali. Tí by mohli taktiež trochu vyššie, aspoň do tej 3. Ligy.

Súhlas, s tou Osttribüne to bude vyzerať lepšie, taký ten oválový berón na státie, čo tam mali predtým, sa už dnes nenosí... Navyše to neni s ohľadom do budúcnosti len jedna tribúna, časom to tam postupne zrekonštruujú celé, tak ako na Millerntore. V dlhodobom horizonte majú v pláne štadión pre približne 25 000 a tá nová tribúna je začiatok, čo naznačil i Schwenke (generálny riaditeľ): “Staviame tu časť možného budúceho štadióna.”

Ingolstadt by mi tiež nevadil, vlastne nič proti nemu nemám a hoci sa dá považovať za firemný klub, tak tá ich cesta je x krát sympatickejšia než cesta RB, ja som tam i bol a bol to pekný zážitok, ale keď sa nad tým zamyslím, tak ma vlastne tiež nič moc neláka pozerať ich zápasy a tým pádom ich radím do rovnakej kategórie ako Paderborn, Regensburg, Heidenheim, Sandhausen a podobne... Zápasy klubov ako Rostock, Lautern, 1860, Aachen alebo kľudne trebárs i Münster by ma ťahali oveľa viac, každopádne i tak si nemám na čo sťažovať, 2. BL je parádna!

Reagovat
smazaný uživatel

Joj ten německý zeměpis Fakt jsem myslel ten Mecklenburg,ale Kiel je tam vedle Do M.-V. patří Rostock,což je vlastně bývalá východní půlka...

Ten Flensburg je taky zajímavý,další házenkářská bašta na severu,tak aspoň to nebude mít Werder daleko Uvidíme,jestli jim to osvětlení z Anglie přinese štěstí

Reagovat
Rudnevs

Ja toto celkom viem, rád pozerám rôzne dokumenty o Nemecku, dokázal by som vymenovať i všetkých 16 tých spolkových krajín...

Jj, tam patrí Rostock, Hansu by som tiež rád videl opäť niekde vyššie, jedná sa o ďalší z klubov, ktorý si spájam s tými Bundesliga Klassiker na DSF... Jednu sezónu mali fakt podarenú, porážali všetkých favoritov a boli ospevovaní ako tím s vášňou a tímovým duchom, kde nie su jednotlivci ale kolektív (hral tam napr. René Schneider, Beinlich alebo Breitkreuz)... Hansa je mimochodom nejaka veľmi obľúbená sorta zemiakov na tom severe Nemecka, i vo fanshope predávajú alebo predávali zemiaky. Čítal som rozhovor s ich manažérom a ten vravel, že v tejto sezóne je cieľom postup a podľa toho stavali i káder, tak som zvedavý.

Reagovat
smazaný uživatel

No já si vzpomínám,že v nultém ročníku Ligy mistrů Hansa jako mistr NDR porazila pozdějšího vítěze Barcelonu! Byla to sezona 1991-92,v sestavě byl i Franz Straka a tuším i další dva Češi,Machala se Sedláčkem.V dalších sezonách je gólově táhnul Steffen Baumgart. Jinak Hansa snad jako první východní klub zrekonstruovala svůj původní Ostssestadion,čímž o dost předběhla svého velkého rivala Dynamo.

Reagovat
Rudnevs

Jj, Baumgart (ktorý dnes mimochodom trénuje Paderborn) tam bol taktiež v tej sezóne, o ktorej som hore písal, ešte tam bol trebárs i bývalý tréner Unionu André Hofschneider a vtedajšia zimná posila z Mannheimu Akpoborie.

Kompletná rekonštrukcia bola dokončená už v roku 2001, ešte na tom rozostavanom štadióna vtedy padol ten legendárny gól, jak to tam Oli Kahn boxoval do brány... Starý Ostseestadion bol mimochodom v dosť biednom stave - horné časti tribún boli tak rozbité, že sa odtiaľ dal bez problémov zobrať kameň a použiť na hádzanie a do kabín sa vraj podkopávali potkany.

Teraz som si inak púšťal hymny klubov z treťej ligy a Hansa má jednu z najkrajších (spolu s TSV)...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo ten gól Oliho Ty jeho blikance,to bylo něco!Třeba jak málem pokousal do krku Heiko Herrlicha v zápase s BVB A ten gól pěstma to bylo na gól měsíce

Přiznám se,že v klubových hymnách vůbec nemám přehled,ale co tak je slyšet před začátkem zápasů,tak se mi líbí třeba v Kölnu,když zpívá celý stadion to jejich "FC Köööln" A pak song od Lotto King Karla "Trotzdem HSV",ten má super text,i když to není klubová hymna

Reagovat
smazaný uživatel

Zase to měla být reakce

Reagovat
Rudnevs

On toho Oli mal viac - https://youtu.be/XPi0ZKe0Ybc ... Ja ho mám celkom rád, trebárs za to, ako po finále CL prišiel utešovať toho brankára Valencie alebo ako pri WM 2006 znášal pozíciu dvojky a pred penaltami proti Argentíne prišiel popriať Jensovi veľa šťastia (Andi Köpke sa neskôr vyjadril, že pre neho to bola nejkrajšia scéna celých majstrovstiev). Nedávno sem Arne dával dokument o ňom a tam taktiež Oli hovoril celkom rozumne, i ako experta na ZDF ho mám rád, ja verím tomu, že on je v súkromí fajn, hoci to tak z toho videa vďaka tým blikancom nevyzerá.

Je celkom zaujímavé, ako veľmi je Oli populárny (od WM 2002) v Japonsku - trebárs súčasný brankár Kashiwy Reysol Nakamura sa ako 7-ročný stal brankárom, lebo ho upútal výkon Kahna na WM 2002. Alebo druholigista Ehime FC má maskota, čo sa volá Iyo Kahn (jedná sa o slovnú hračku zloženú z ovocia Iyokan, ktoré je populárne najmä v prefektúre Ehime, a z mena Oliho Kahna).

Tá hymna Kölnu je parádna, má to super melódiu a ten dialekt tomu dodáva svoje čaro... Pekné hymny má ešte Gladbach a Nürnberg a potom z druhej okrem Kölnu má výbornú ešte Darmstadt, s tou sa spája jedna zaujímavosť - pôvodne to mala byť pieseň pre DFB na WM, ale tí si vybrali inú pieseň. Následne prišli za spevákom Albertom Coluccim hráči Darmstadtu Labbadia, Trares a Sanchez, ktorí ho presvedčili, nech z toho urobí hymnu pre Darmstadt. Colucci mal podmienku, že tí traja musia byť pritom a to sa skutočne stalo, prišli do štúdia a robili tam tie tóny v pozadí. Bruno Labbadia teda naspieval hymnu Darmstadtu! A to mal pre neho Colucci pripravenú ešte ďalšiu pesničku, čo ale nevyšlo kvôli agentovi.

“Trotzdem HSV” som doteraz nepoznal, teraz som si to vypočul a ten text je super! Ešte som pozeral, že z ktorého roku to je, a zistil som, že z 1995. To je celkom paradox, pretože k dnešnej dobe sa tie slová hodia neskutočne...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo Oli řádil neskutečně,ale jako gólman byl famózní,po konci kariéry už se pak zklidnil a taky si rád poslechnu jeho postřehy ve studiu.A je fakt zajímavý,koho všechno dokázal jako hráč ovlivnit

S tím Darmstadtem to je taky pecka,jestlipak si Bruno dneska uvědomí,že zpívá před každým domácím zápasem Lilien

A máš pravdu,ten song o HSV je nadčasový,taky jsem kdysi hledal,z jakýho roku to je,protože tam ještě mluví o markách Ale povedl se a na poslední cca tři sezony sedí úplně neuvěřitelně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele