2. kolo
01.09.2018 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Werder Brémy 1:2

Zápas s poněkud nestandardním průběhem odehrály celky Eintrachtu Frankfurt a Werderu Brémy. Neradi na něj budou vzpomínat především holandský obránce Jetro Willems a český brankář Jiří Pavlenka.

V úvodu byli aktivnější Orli a svou převahu mohli zužitkovat ve 14. minutě. Po centru se ke střele z hranice malého čtverce dostal Sébastien Haller a tribuny nepotěšil, protože mířil nad. Na druhé straně chtěl odpovědět Max Kruse, jenomže to by jeho hlavička nesměla postrádat razanci. Gólově zapršelo tedy až ze třetího slibného mráčku.

Po dobré práci od Theodora Gebre Selassieho se míč dostal k Maximilianu Eggesteinovi, jenž si všiml nabíhajícího Osaka, a proto mu taky adresoval přihrávku. Japonský fotbalista procedil balon mezi nohama Kevina Trappa, který se vrátil do Frankfurtu na hostování z PSG. Pomezní sice zvedl praporek, ale videorozhodčí usoudil, že neprávem - 0:1.

Svěřenci Adiho Hüttera už si plánovali, jak se poženou za vyrovnáním, jenže čáru přes rozpočet jim vystavil ve dvaatřicáté minutě Willems, když naprosto zbytečně dvakrát udeřil do obličeje Gebre Selassieho a bez předchozího napomenutí byl sudím Sörenem Storksem poslán po červené kartě do šatny.

Na využití početní výhody si ale museli hosté sakramentsky počkat. V 54. minutě došlo na velice důležitý okamžik. Gacinović využil Augustinssonova zaváhání a snažil se obejít Pavlenku, který proti němu vyběhl a inkasoval tvrdý úder loktem do tváře. Kvůli tomuto zranění musel střídat, přesto se kopala penalta. Haller nedal osmnáctiletému náhradníkovi Lucovi Plogmannovi pražádnou příležitost zasáhnout a vyrovnal - 1:1.

Werder však rozhodně nesložil zbraně a do vedení mohl znovu jít díky Gebre Selassiemu, jehož volej sice vyřadil ze hry Kevina Trappa, nicméně za svého gólmana na poslední chvíli zakročil David Abraham. Ani střídající legenda Claudio Pizarro nebyla ve svém počínání úspěšná, a tak musel všechno rozseknout v poslední minutě nastaveného času další hráč, který přišel na trávník až v průběhu utkání.

Milot Rashica se postavil k přímému kopu nějakých pětadvacet metrů od brány. Podařilo se mu obstřelit zeď, respektive skákající Sébastien Haller možná letící předmět malinko tečoval. V každém případě Trapp asi mohl zareagovat hbitěji. Nestalo se, a tak Brémy odjíždějí z Commerzbank-Areny s vítězstvím 2:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele