2. kolo
02.09.2018 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Schalke 04 - Hertha BSC 0:2

Schalke znovu v novém ročníku selhalo a tentokráte v domácím prostředí překvapivě nestačilo na berlínskou Herthu, které podlehlo 0:2. Zlomovým okamžikem zřejmě bylo rozmezí od 13. do 15. minuty, kdy nejprve domácí neproměnili pokutový kop a hosté se okamžitě nato dostali do vedení. Svůj náskok poté pojistili v nastaveném čase. BSC je v tabulce třetí se šesti body, celek z Gelsenkirchenu je až patnáctý s nulovým ziskem.

První důležitý moment se zrodil po necelé čtvrthodině hry, kdy sudí Stegemann na základě poradě s videorozhodčím nařídil penaltu pro domácí výběr. K té se následně postavil Caligiuri a v zakončení selhal, svou prudkou střelu poslal o decimetry vedle levé konstrukce. Neuběhly ani dvě minuty a Schalke za toto zaváhání potrestal slovenský krajánek Ondrej Duda, který skóroval v Bundeslize teprve podruhé.

Třiadvacetiletý záložník obdržel krásnou zpětnou přihrávku z levé strany od Dilrosuna, navedl si balón do pokutového území a pak nekompromisně zavěsil do levého horního rohu. Po půl hodině hry chtěl srovnat Embolo, nicméně brankář Jarstein se dokázal včas přesunout a zabránil pohromě. Ihned na to mohl využít hrubky v domácí defenzívě Kalou, ale náskok Herthy nenavýšil, neboť jeho střela těsně minula zadní tyč.

Necelých pět minut před poločasovou přestávkou se Schalke dožadovalo odpískání druhé penalty po kontaktu Mittelstädta s Embolem, avšak Stegemann po konzultaci s videem tentokráte na pokutový puntík neukázal. Ve druhém dějství hosté zodpovědně bránili a protivníka vůbec k ničemu nepouštěli. Sami mohli rozhodnout v 88. minutě, jenomže Kalou neseřídil mířidla přesně po parádním pasu Maiera z pravého křídla.

Ve čtvrté nastavené minutě měl na kopačce vyrovnání Uth, ale v prostoru tří tyčí neskutečně čaroval Jarstein a zachránil berlínský klub. Poté domácí hráli na obrovské riziko a z toho pramenila červená karta pro Jevhena Konopljanku, jenž poslal k zemi unikajícího Jastrzembskiho a za zmaření vyložené brankové příležitosti odešel předčasně do kabin. K následnému přímému volnému kopu se postavil Duda a nádhernou ranou pod břevno skóroval podruhé v nedělním střetnutí.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ondro Duda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele