2. kolo
01.09.2018 15:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - SC Freiburg 3:1

Ádám Szalai přidal ke gólu z prvního kola další dva a pomohl Hoffenheimu k výhře nad Freiburgem. Svěřenci Christiana Streicha tedy zůstávají bez bodu.

V 6. minutě se po hlavičce začal radovat Leonardo Bittencourt. Jenže poněkud předčasně, protože rozhodčí Hartmann na radu asistenta u videa tuhle trefu správně neuznal, jelikož střelec přešel z pasivního do aktivního ofsajdu. Stejný hráč byl hodně blízko i tři minutky poté. Tentokrát však jeho záměr výtečně přečetl Alexander Schwolow.

Po patnácti minutách hry na chvíli převzali iniciativu hosté, leč brzy se zase všechno vrátilo do starých kolejí a Nico Schulz z voleje těsně minul. Řada tedy znovu přišla na borce z Freiburgu a ti tentokrát nepohrdli. V šestatřicáté minutě rozehrál standardní situaci Gondorf. Kevin Akpoguma svým obranným odkopem vlastně jenom posunul na vedle sebe číhajícího Dominiqua Heintze, který zblízka propálil Baumanna - 0:1.

Provinilec Akpoguma přišel na hřiště až v 19. minutě místo zraněného Ermina Bičakčiće a o poločasové pauze byl zase stažen. Pro zranění musel před pauzou střídat také Kasim Nuhu, jehož místo zaujal Andrej Kramarić. Samotný závěru úvodního dějství ovšem ještě přinesl do Wirsol Rhein-Neckar-Areny trochu vzruchu.

Nejprve se Florian Niederlechner ocitnul tváří v tvář brankáři, ale neuspěl. Na druhé straně pak vychytal Schwolow pozdějšího hrdinu Szalaie. Maďarský forvard se dočkal hned v 50. minutě. Centr Pavla Kadeřábka vyvolal ve vápně takový zmatek, že Nicolas Höfler hlavičkoval akorát ke svému protihráči, který měl před sebou pouze odkrytou klec - 1:1.

Z časomíry neuběhla ani čtvrthodina a Szalai znovu potěšil příznivce na tribunách. Nico Schulz mu z levé strany poslal ideální přihrávku na malé vápno. Schwolow se sice balonu dotknul, avšak v cestě do sítě mu nezabránil - 2:1. Zřejmě rozhodující moment se odehrál ve třiasedmdesáté minutě. Protože kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby Petersen neorazítkoval jenom břevno.

Takhle museli v nastaveném čase vrhnout hosté všechny síly do útoku, tj. včetně gólmana. Rohový kop byl rozehrán mizerně, takže se balonu zmocnil Bittencourt a poslal dlouhou přihrávku před bránu, kam z vlastní poloviny dosprintoval Kramarić a není divu, že se radoval ještě předtím, než kopnul do míče - 3:1.

Po velmi pěkném duelu mohl Julian Nagelsmann slavit. Po reprezentační přestávce se jeho hoffenheimská družina střetne s jedním z nováčků, jmenovitě s Fortunou Düsseldorf. Freiburg se pokusí vyzrát na Stuttgart, kterému se zatím také vůbec nedaří. I když je fakt, že Korkutův tým měl na úvod těžký los.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele