2. kolo
01.09.2018 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - 1. FSV Mainz 05 1:1

Norimberk dokázal dohnat ztrátu a připisuje první bod. Die Nullfünfer za něj patrně budou rádi, jelikož směrem dopředu toho mnoho nepředvedli.

V úvodu byli aktivnější domácí, nicméně vyprodukovali pouze hlavičku v podání Georga Margreittera. Po patnácti minutách našel Federico Palacios Martínez volného spoluhráče Yuyu Kuba, který svou pozoruhodně vyhlížející možnost poněkud zadrbal. O minutku později pálil Tim Leibold a chyběly centimetry k tomu, aby šel Der Club do vedení.

Nestalo se, a tak udeřilo na opačné straně hřiště. Ve 25. minutě si Aarón Martín Caricol na levé straně udělal prostor a zacentroval pro Jean-Philippa Matetu, jenž v běhu hlavičkoval z nějakých třináct metrů naprosto přesně do horního rohu brány - 0:1. Svěřenci Michaela Köllnera pak působili opařeným dojmem a ve zbytku prvního poločasu se k dalšímu obstřelu dostal akorát útočník Palacios.

Diváci na Max-Morlock-Stadionu se dostali do varu tři minuty po změně stran. Valentini přihrával od rohového praporku nad penaltový puntík. Hanno Behrens balon přeběhnul (i když těžko soudit, jestli se jednalo o záměr) a za ním tvrdou ranou pod břevno zakončoval Mikael Ishak - 1:1. Za deset minut mohlo být ještě veseleji, kdyby po kvalitní kombinaci Behrense a Leiboldta nevychytal výborným zákrokem Florian Müller zakončujícího švédského forvarda, který tedy druhou trefu nepřidal.

Ve zbytku zápasu byli nadále aktivnější Norimberští, jenže ze svých pěti solidních šancí nevyužili ani jednu. Na vině byla buď nepřesnost, nebo výborně chytající Müller. V mohučském dresu se osmělil akorát Karim Onisiwo. Takže on i jeho spoluhráči nepochybně můžou být za bod rádi. Za dva týdny proti Augsburgu to bude chtít předvést lepší výkon. Norimberk zajíždí do Brém.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele