2. kolo
01.09.2018 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach 1:1

Zápas mezi Augsburgem a Gladbachem byl podle očekávání vyrovnaný. Remízu pro hosty zachránila letní posila z Nice.

Kdo ví, jak by utkání probíhalo, kdyby už ve 2. minutě nezakročil Philipp Max proti dobré střele Thorgana Hazarda. Augsburg mohl jít do vedení ještě v úvodní desetiminutovce, a to zásluhou Marco Richtera, jenže to by si musel lépe seřídit mířidla. Ve 12. minutě se už Sandro Schwarz na lavičce zaradoval.

Maxův výborný centr do vápna našel Michaela Gregoritsche přesně mezi dvěma obránci. Balon si zpracoval hrudí rovnou do běhu a tvrdou ranou z nějakých deseti metrů nedal Yannu Sommerovi pražádnou šanci - 1:0. Brzy se však málem začínalo znovu od nuly. Hazard stylově obešel brankáře Giefera, načež dával pod sebe pro Fabiana Johnsona, jehož zakončení čistil na brankové čáře Jeffrey Gouweleeuw.

Ve zbytku úvodního dějství to vypadalo, že jsou pokutová území obou mužstev zakletá. Teprve až v samotném závěru se k hlavičce propracoval střelec do té doby jediného gólu, nicméně cílil nad břevno. Na druhý poločas přišli Denis Zakaria a hlavně Alassane Pléa, jenž ve francouzské Ligue 1 podával spolehlivé výkony.

Ještě předtím, než se dostal ke slovu, musel čarovat Sommer. Zvláště zákrok z osmačtyřicáté minuty proti Gregoritschovi lze označit za mimořádný. Bývalý hráč HSV se propracoval k dalším dvěma hlavičkám. A kdyby alespoň jednu z nich proměnil, nemusel za pouhou minutku sledovat, kterak prodlužuje Tobias Strobl rohový kop na zadní tyč, kde míč uklidil hlavou do sítě Alassane Pléa - 1:1.

Ve zbytku utkání se rozhodně nedalo mluvit o žádné precizní fotbalové podívané, takže se na skóre už nic nezměnilo. Další kolo si Fuggerstädter zahrají v Opel Areně v Mohuči, zatímco Borussia Mönchengladbach bude doufat, že jí tradičně vyprodaný Borussia-Park dopomůže ke tříbodovému zisku v derby proti Schalke.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele