2. kolo
31.08.2018 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hannover 96 - Borussia Dortmund 0:0

Borussia Dortmund nedokázala navázat na úvodní vysoké vítězství s Lipskem v poměru 4:1 a nyní v páteční předehrávce 2. kola zaváhala na půdě Hannoveru, se kterým se pouze rozešla smírně bez branek. Jasný favorit tohoto duelu měl sice téměř v celém průběhu navrch a vytvořil si i více gólových příležitostí, ale prosadit se nedokázal. Domácí naopak vykročili směle za záchranou a po minulém cenném bodu z Brém zaskočili velkého giganta.

Hannover od samého začátku vyznával defenzivní pojetí hry a soupeře téměř k ničemu nepouštěl, převážnou část prvního poločasu se tak fanoušci na stadionu HDI-Arena nudili. K prvnímu většímu vzrušení došlo až ve 40. minutě, kdy hostující Reus všem unikl po pravém křídle a prodral se až do pokutového území, jeho následnou přízemní střelu směřující ke vzdálenější tyči dokázal brankář Esser fantastickým způsobem odvrátit na rohový kop.

Stejný hráč se zjevil v ještě větší možnosti o dvě minuty později. Tentokráte obdržel komici za obranu na pravou stranu šestnáctky a nikým nehlídán tvrdě vypálil z mírného úhlu, balón se od horní tyčky odrazil do zámezí. Po hodině hry zahrozil Dortmund potřetí a znovu byl u toho Reus. Po jeho odvráceném centru našel Wolf v jasné pozici Philippa, který hlavou orazítkoval levou spojnici, a ke skórování mu vskutku chybělo jen několik centimetrů.

V polovině druhého dějství přenesl Dahoud míč na levou stranu, kde se nacházel Wolf. Ten hledal u zadní tyče Reuse, jemuž scházel k zakončení ve skluzu opravdu malý kousek. V 78. minutě se na druhé straně mohl z ničeho nic radovat Anton, ale po rohovém kopu zprava mířil těsně vedle pravé konstrukce. Ve zbývajícím průběhu Hannover výtečně bránil a Borussii až do závěrečného hvizdu nic nedovolil.

Sám naopak mohl rozhodnout v 87. minutě, nicméně střídající Wood se nakonec mezi dvěma protihráči ke střele neprobojoval. Dortmund bude po reprezentační přestávce skládat reparát s Frankfurtem, Hannover se pokusí prodloužit sérii neporazitelnosti v Lipsku.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
oli9

1:2

Reagovat
RadekVonCZE

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele