Bundesliga - souhrn 2. kola

31.08.2012, 22:24, aktualizováno 02.09.2012, 19:24
Komentáře a souhrny
Bayern v neděli rozstřílel Stuttgart, Wolfsburg zase utrpěl doma těžkou porážku od Hannoveru. Dortmund v sobotu prodloužil svou sérii bez porážky, z Norimberku si ovšem veze jenom bod. Suverénně si počínaly Schalke a Frankfurt. Tři body mají i Werder a Leverkusen, v Düsseldorfu gól nepadl. Už v pátek si svou historicky první bundesligovou výhru připsal Fürth...

Bayern Mnichov - VfB Stuttgart 6:1

02.09.2012 17:30

Góly: 32. Thomas Müller, 33. Toni Kroos, 43. Luiz Gustavo, 47. Mario Mandžukić, 49. Thomas Müller, 51. Bastian Schweinsteiger - 25. Martin Harnik

V jihoněmeckém šlágru uštědřil domácí FC Bayern stuttgartskému VfB nemilosrdnou porážku. Bavoři přitom potřebovávali probuzení v podobě inkasované branky, pak však Thomas Müller odstartoval nevídané galapředstavení. Za jednapadesát minut byl nad hosty vznesen definitivní ortel - porážka 1:6 a poslední místo v ligové tabulce po dvou soutěžních kolech. Naopak Mnichované se mohou pyšnit skvělým skórem 9:1.

Přitom by po úvodních minutách zápasu jen málokdo hádal, že by domácí borci měli dát Švábům lekci. Byli to totiž hosté, kdo působil o něco jistějším dojmem a Harnik již ve 4. minutě překvapil ospalou bavorskou defenzívu trefením brankové konstrukce. Na toto varování Heynckesovi svěřenci zareagovali zintenzivněným pressingem a jistější kontrolou balonu. Několikrát měli fotbalisté FCB na svých kopačkách vedoucí branku, nejblíže jí byl po své krásné ráně zpoza šestnáctky Luiz Gustavo. Nakonec to však byli hosté, kdo otevřel bohatý gólový účet utkání: Boka zahrál svůj přímý kop z levé strany na vzdálenější tyč, kde si na svou příležitost počkal nebezpečný Harnik. Rakušan svým krásným volleyem Neuera přehodil - 0:1.

Po obdržené brance zařadili Bavoři vyšší rychlostní stupeň a hned to bylo znát. Po Mandžukičově přihrávce vypálil z první zpoza vápna Müller, Ulreich stihl vyrazit míč jen před sebe. Hostující obrana svému brankáři nepomohla a jen sledovala, jak si Müller doběhl pro dorážku do pravého rohu, a bylo srovnáno. K této brance přibalili Mnichované "prémii" v podobě bleskového druhého gólu. O ten se postaral svou ranou z osmnácti metrů Kroos. A jako by se domácím najednou zachtělo navzájem se trumfovat ve výstavních gólech - na rozdíl dvou branek zvýšil po nádherné dalekonosné ráně Luiz Gustavo. Brazilec ze 30 metrů vyslal pro Ulreicha nechytatelnou střelu, která se ještě otřela o pravou tyčku.

Těsně před ochodem do kabin pak ještě mohli stuttgartští poděkovat svému brankáři, že poločasový rozdíl ve skóre nebyl třígólový, když strážce tolik stékané hostující svatyně zlikvidoval Müllerovu šanci. Co se však domácím nepodařilo před poločasovým hvizdem, zdárně vylepšili v šokujícím úvodu půle druhé. Trenér Labbadia zřejmě vše vsadil na ofenzivní kartu. Risk se však nezdařil - Švábům totiž definitivně odešla obrana. Hned po dvou minutách poslal Ribéry balon na Müllera, německý reprezentant nejprve na Ulreichovi ztroskotal, odražený míč si však našel dobře stojícího Mandžukiče. Chorvat zvýšil na 4:1.

49. minuta: další útok - další gól. Po rohovém kopu VfB poslal pohotový Ribéry balon na Mandžukiče. Na rozdíl od předešlého gólu se role vyměnily: Mandžukičův pokus nejprve zastaven Ulreichem, aby Müller následně uklidil do prázdné brány. Za další dvě minuty byla jatka dokonána: Svého gólového zásahu se dočkal i Bastian Schweinsteiger, jenž si doposud plnil povinnosti ve středu zálohy. "Basti" svou hlavičkou rozvlnil síť a půltucet byl na světě.

Bouřící Allianz-Aréna praskala ve švech, ale dalších gólů se domácí fanoušci nedočkali. Sytý Bayern měl dost a ochromení hosté vzývali konečný hvizd. O asi největší vzrušení se v posledních minutách postaral hostující Ibiševič: Bosenský reprezentant si asi nedá za rámeček svůj hrubý a především hloupý útok na Boatenga, za který po zásluze spatřil červenou kartu. To za situace, kdy bylo dávno rozhodnuto. Ibiševič tak bude v následujícím utkání svému týmu zbytečně chybět.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Hannover 96 0:4

02.09.2012 15:30

Góly: 10. Karim Haggui, 26. Artur Sobiech, 52. Leon Andreasen, 56. Artur Sobiech

Dolnosaské derby nabídlo skvělý fotbal, kdy zejména Hannover potvrdil skvělou formu, jíž se může na začátku sezóny chlubit a nadělil die Wölfe rovnou čtyři branky! Dvěma zásahy se pod úspěch podepsal Artur Sobiech, jenž si odbyl premiéru v základní sestavě.

Hned od úvodního hvizdu bylo jasně patrné, kdo bude diktovat tempo hry. H96 byl jednoznačně aktivnější a zejména pravá strana ve složení Cherundolo - Stindl, doplňována ještě šikovným Schlaudraffem působila domácí obraně značné potíže. Zrovna americká stálice v hannoverské sestavě měla prsty hned ve dvou nebezpečných akcích, nejdříve ovšem z druhé vlny branku netrefil, aby o něco později jeho centr zpracoval Sobiech, ten však ztroskotal na skvělém Benagliovi a Stindl poté z dorážky prostor tří tyčí taktéž nenašel.

Desátá minuta už však přinesla hostům zasloužené vedení: Haggui si na přední tyči naskočil na rohový kop a pohodlně poslal balón do sítě - 0:1. Odpovědět mohl ze standardky Diego, avšak neuspěl. Vzápětí na opačném pólu hřiště rozehrál přímý volný kop Huszti, na přední tyči prodloužil Andreasen, Eggimann ovšem o fous na kulatý nesmysl nedosáhl. Hned z protiútoku nedokázal přesně zacílit Olić.

Vyjma nedostatečné aktivity srážela Vlky také přemíra chyb v rozehrávce, především ve středu pole, díky čemuž se pak hosté dostávali ke smrtícím brejkům. Právě jedné osudové chyby se dopustil velezkušený Josué a balón se pak po ose Pinto - Schlaudraff - Huszti dostal až k Sobiechovi, jenž neměl z bezprostřední blízkosti problém poslat míč za brankovou čáru - 0:2. VfL tak čekalo na poločasovou pauza jako na vysvobození.

Ostatně Felix Magath dostál své pověsti a chybujícího Josuého nahradil mladíkem Robinem Knochem, který se před týdnem v Mercedes-Benz Areně ukázal v základu. Ani tato změna však nezpůsobila zvrat v ději. V 52. minutě rozehrál skvěle technicky vybavený Huszti další standardku a Andreasen mohl maďarskému středopolaři jenom poděkovat - 0:3. Ten samý hráč navíc o čtyři minuty po Schlaudraffově pasu oslovil Sobiecha a bylo to již o čtyři branky - 0:4.

Hodně ojedinělou příležitost na zkorigování měl bývalý hráč 96tek Pogatetz, hlavičkoval ale jen do místa, kde stál nachystaný Zieler. Definitivu pak Wolfsburgu nasadil Knoche, který hloupě poslal k zemi Rausche a po druhé žluté kartě musel hřiště po pouhých dvaceti minutách (!) opustit. Po tomto momentu domácí mužstvo definitivně rezignovalo. Naopak zvýšit na postupného bůra mohli postupně Cherundolo, Andreasen nebo Huszti, ani jeden z nich však neuspěl. Oproti tomu snad největší šance zelenobílých přišla po nepovedeném centru Jönssona, jenž zaťukal na břevno.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - Borussia Mönchengladbach 0:0

01.09.2012 18:30

Góly: -

Fortuně Düsseldorf se první bundesligový zápas na vlastním stadionu vydařil. Se čtvrtým týmem loňského ročníku si totiž svěřenci trenéra Meiera body rozdělili po bezbrankové remíze. Pro nezaujatého diváka však prestižní duel dvou celků ze Severního Porýní nepředstavoval bůhvíjakou fotbalovou delikatesu a favorizovaná Hříbata hrozila jen v prvním poločase. Výsledek tak lze označit za spravedlivý.

Hosté mohli jít do vedení již ve druhé minutě utkání, když po dlouhém autovém vhazování Nordtveita neodhal dráhu balonu brankář Giefer a míč se tak ocitl před nohama překvapeného Stranzla. Rakušan z krátké vzdálenosti přestřelil a domácí fanoušci si mohli zhluboka oddechnout. Gladbach se ze začátku vytrvale snažil o důsledný pressing a měl i o něco delší držení balonu. Domácí na svou první velkou šanci čekali do 23. minuty, když se na pravé straně prodral do pokutového území soupeře Kruse. Ten si všiml skvěle postaveného Bellinghausena, avšak navrátilec z Augsburgu ze své šance nevytěžil tolik, kolik měl.

Do konce poločasu byla Hříbata jednoznačně lepším týmem. Favreho svěřenci si vypracovali několik zajímavějších příležitostí, žádnou však nedotáhli do zdárného konce. Jednou byl proti brankář Giefer, podruhé sporný verdikt rozhodčího mařící slibně rozjetou akci, jindy byla zase na vině neschopnost zjednodušit hru ve vápně soupeře. Až příliš komplikovaná hra v šestnáctce Fortuny tak usnadňovala domácím zadákům práci. A tak se oba celky odebraly do kabin za bezbrankového stavu.

První zajímavou událostí druhého dějství byla Arangova nebezpečná střela, jež dokázal domácí brankář pohotově vytěsnit. Minutu nato se po rychlém kontru Fortuny ocitl ve vápně soupeře na zemi Kruse po kontaktu se Stranzlem. Domácí borec volal po penaltě, avšak rozhodčí do své píšťalky nezadul. Postupem času se Düsseldorf stále více dostával do hry, čemuž napomáhala i patrná nejistota na kopačkách Borussie. Po hodině hry se o slovo přihlásil i trumf F95 z předešlého zápasu Schahin, když rozvlnil v nadějně vyhlížející akci boční síť.

Začaly se množit nebezpečné pokusy domácího týmu a Gladbach postrádal onu lehkost, jež ho zdobila zejména v prvém poločasu. A jakoby si se zápasem nevěděl rady ani stratég Lucien Favre, švýcarský trenér se překvapivě odhodlal nasadit do hry mladičkého Hrgotu. Ten v 78. minutě se svými spoluhráči přestál nebezpečný rohový kop Fortuny, když si na balon příkladně naskočil Schahin - skórování chybělo málo. Větší akce se do závěrečného hvizdu nepřihodila a tak se oba celky rozchází smírně 0:0.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 0:4

01.09.2012 15:30

Góly: 39. Alexander Meier, 43. Pirmin Schwegler, 83. Alexander Meier (pen.), 90. Martin Lanig

Eintracht navázal na úvodní podařené představení s Bayerem a po skvěle takticky zvládnutém utkání si z Kraichgau odváží další tři body. Nováček se tak překvapivě po dvou neúplných kolech posouvá do čela bundesligového pelotonu!

Úlohy obou mužstev byly od úvodního hvizdu v Rhein-Neckar Areně jasně dané: TSG se spoléhalo především na rychlý přechod do útoku a snažilo se okamžitě ohrozit hostující branku stráženou Kevinem Trappem. Orli na druhé straně lpěli na bezchybnou defenzivu. To se ideálně ukázalo již ve druhé minutě, kdy Jung na poslední chvíli zatarasil cestu Robertu Firminovi. Šikovný Brazilec měl i nadále být hlavní útočnou silou koncernového celku, což jen potvrdil centrem na Derdiyoka, vytáhlý švýcarský reprezentant ovšem zakončil hodně nedůrazně.

Oproti tomu na opačné straně spíše symbolicky zahrozil Inui. Aktivita byla jednoznačně u domácích a především na kopačkách Firmina, jenž se snažil ohrozit branku pro změnu ve spolupráci s Vollandem, ani tato snaha ovšem kýžený efekt nepřinesla. Po třiceti minutách se obraz hry i díky naivním chybám Hoffenheimu otočil a vše korunoval ve 39. minutě Meier, jenž za přispění Comppera dopravil míč do sítě - 0:1.

Odpovědět se snažila dvojice Derdiyok - Volland, avšak marně. Zatímco hned vzápětí přišla další krutá rána: Schwegler se nikým neatakovaný odhodlal ke střele z 22 metrů a balón nakonec skončil podruhé na místě určení - 0:2. Frustrovaným domácím nevycházelo absolutně nic a definitivně jasno bylo v 70. respektive v 73. minutě, kdy byli po druhých žlutých kartách vyloučeni Salihović a Schröeck! Volland následně srazil ve vápně Oczipku a sudí Weiner ukázal na pokutový kop, který nekompromisně proměnil opět Meier - 0:3. Čtvrtý hřebíček do rakve potom ještě přidal Lanig.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Borussia Dortmund 1:1

01.09.2012 15:30

Góly: 31. Tomáš Pekhart - 40. Jakub Błaszczykowski

Navázat na poslední úspěšné výsledky na EasyCredit Stadionu se Dortmundu nepodařilo a tentokráte si z Bavorska odváží pouze bod za remízu 1:1. Skóre z ničeho nic otevřel Tomáš Pekhart, konečnou podobu dostal výsledek zásluhou Kuby. BVB i přesto natáhlo svoji sérii bundesligových zápasů bez prohry na číslo třicet!

Neustupující nachlazení u Mikea Frantze otevřelo premiérově cestu do základní sestavy der Clubu Robertu Makovi, česko-slovenskou kolonii pak doplnil ještě Tomáš Pekhart, jenž dostal přednost před Sebastianem Polterem. Také hostující strana musela udělat dvě vynucené změny: Kirchovo místo na kraji obranné čtveřice zaujala uzdravená a jinak obvyklá stálice Piszczek a do základu se podíval i Perišić.

Hned od začátku jsme byli svědky očekávaného průběhu hry: Borussia držela míč na svých kopačkách a vytvářela si značnou územní převahu, tu však nedokázala dotáhnout ke kýženému vyústění a její snaha povětšinou končila daleko před pokutovým územím Franků. Všechno ještě podstatně ztěžoval hustý a hluboko zatažený obranný blok diktovaný velezkušenou dvojicí Simons - Balitsch ve středu pole.

Žlučerní tak museli trpělivě čekat byť jen na sebemenší chybičku domácího mužstva. Ta přišla v 18. minutě, kdy se do odraženého balónu opřel Kehl a Schäfer musel předvést bleskurychlý skok ke své pravé tyči! Gündogan poté ukázal skvělou individuální akci, při které se dostal až do zakončení, branku ale i díky teči jednoho z obránců přestřelil. Po půlhodině hry udeřilo z ničeho nic na opačné straně: Pekhart si počkal na zadní tyči na balón od rohového praporku, ve vzdušném souboji předčil jindy bezchybného Hummelse a následně se mohl radovat ze svého desátého bundesligového zářezu - 1:0.

Reakce Borussen na sebe nenechala dlouho čekat. Lewandowski sice napoprvé po spolupráci s Kubou branku přestřelil a hned nato zakončoval příliš nedůrazně a domácí strážce svatyně tak měl značně usnadněnou úlohu. Naplnilo se však známé rčení... Schmelzer poslal do vápna nadýchaný centr, na který Schäfer i díky důraznému Lewandowskimu nedosáhl, Perišić sice ještě napálil břevno, ale Kuba už se mýlit nemohl - 1:1. Ještě před odchodem do kabin předvedl další parádu Gündogan, ovšem po efektním a především efektivním zpracování prostor tří tyčí nenašel.

Po obrátce se pokračovalo ve stejném duchu. Hra sice nabrala trochu více obrátek, pro změnu jsme se však nedočkali nebezpečných situací před oběma brankami. Výrazně na sebe mohl upozornit až po hodině hry Mak, který si šikovně obešel Subotiče, potom už však nedokázal nasměrovat míč do prostoru ohraničeného třemi tyčemi. Slovenský reprezentant se záhy marně dožadoval odpískání pokutového kopu.

Odpověď si nachystal "hříšník" Hummels, jenž si naskočil na rohový kop, jeho hlavičku ovšem na brankové čáře odvracel pohotový Pinola! Neefektivní hru BVB přišli během krátké chvíle podpořit dvě čerstvé posily v podobě Maria Götzeho a Juliana Schiebera, jimž místo uvolnili Perišić s Reusem. Mak byl po změně stran z domácího mužstva nejaktivnější, chytře vrátil na Balitsche, ten však branku vysoko přestřelil.

Bývalá opora FCN Julian Schieber na sebe také upozornila a hned dala k obdivu svoji výstavní disciplínu - Schäfer ale dalekonosný projektil hbitým reflexem vytěsnil mimo branku! Aktivní Frankové mohli nakonec sahat po celém bodovém příspěvku a byl u toho opět agilní Slovák, jenž utekl Schmelzerovi a následný balón zaťukal na tyč Weidenfellerovy branky. Oba celky se tak rozešly smírně.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Hamburger SV 2:0

01.09.2012 15:30

Góly: 52. Aaron Hunt (pen.), 67. Nils Petersen

97. severské derby zaslouženě ovládl domácí Werder Brémy. V pohledném utkání byli Schaafovi svěřenci fotbalovějším mančaftem, zprvu se však museli potýkat se smůlou i vlastní nedůsledností v koncovce. Na druhé straně se v táboře HSV po dvou porážkách na úvod ligové soutěže musí chtě nechtě již na začátku září hovořit o krizi.

Derby se nerozjíždělo nikterak pozvolně, naopak již ve čtvrté minutě mohla na Weserstadionu zahřmít gólová oslava. První velkou šanci měl na svědomí Petersen, jehož hlavička skončila na spodní straně břevna, od kterého se odrazila přesně na brankovou čáru a ven od hamburské svatyně. Smolné neproměnění této příležitosti se na psychice domácích nijak výrazněji neprojevilo, nadále to byli Zelenobílí kdo tvrdil muziku a cílevědomě se snažil o kontrolu hry.

A ačkoliv se hosté snažili, byli to nadále borci Werderu, kdo se dostával do zajímavých šancí - Hunt, Prödl a nadvakrát Arnautovič však své akce nedotáhli do konce. Brémy déle držely balon a snažily se přenést dění na soupeřovu hrací polovinu, narážely však čím dál častěji na mnohonohou a zahuštěnou defenzívu Rothosen. Hosté operovali před vlastní bránou, v ofenzívě nepředvedli za celou první půli žádnou akci, jež by stála za zmínku.

Za svou aktivitu byli domácí v jednačtyřicáté minutě "odměněni" pokutovým kopem, jenž zajistil Eljero Elia. Exekutor Aaron Hunt však ztroskotal na Adlerovi a tak oba týmy odcházely do kabin za bezbrankového stavu, jenž mohli svěřenci trenéra Finka vyhodnotit jako šťastný. Do druhého dějství pak hamburský coach nasadil Tescheho za nepříliš výrazného Badelje, jenž při svém bundesligovém debutu působil až příliš nenápadně. To druhý z nováčků v dresu HSV, český reprezentant Petr Jiráček, pokračoval i v poločase druhém.

Po zahájení druhé půle působil Hamburk o něco odvážnějším dojmem, avšak již po šesti minutách si neodpustil další velkou chybu: Aogo ve své šestnáctce trefil nohu Petersena a v následné penaltě si již Adler na statečného Hunta, jenž si nepřipustil opětovné selhání, nepřišel - 1: 0. Inkasovaná branka se na hostech projevila. Rudněvs a Iličevič navíc neměli při svých šancích štěstí a za několik okamžiků museli se svými spoluhráči strávit další obdrženou branku: Fritz obral o balon Jiráčka a bleskově našel svou přihrávkou Hunta, jenž si v zápětí všiml Petersena. Posila z bavorského Mnichova zvýšila stav utkání na 2:0.

Za dvě minuty mohlo být definitivně jasno, avšak Adler držel svůj tým nad vodou, když si na něm vylámali zuby Arnautovič a následně Junuzovič. O zoufalou odpověď se pak pokusil trenér Fink, když vyslal do boje čerstvé útočníky Berga s Beisterem. Ale protože příležitosti Jiráčka, Brumy a Beistera zůstaly nevyužity, nebylo proti zcela zasloužené porážce co namítat.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - SC Freiburg 2:0

01.09.2012 15:30

Góly: 8. Gonzalo Castro, 54. Philipp Wollscheid

Selhání na půdě Eintrachtu Frankfurt budiž zapomenuto. Farmaceutický celek dokázal zareagovat tím nejlepším možným způsobem - výhrou nad SCF. Premiérový zásah si v dresu Werkself připsal Philipp Wollscheid.

Natěšení fanoušci v BayAreně se dočkali vřelého přivítání, jejich miláčci působili hodně aktivním dojmem a hned si vytvářeli územní převahu. To mohl protrhnout Schürrle, jenž se hnal tváří v tvář na Baumanna, užuž se radoval, za minutu dvanáct ale celou situaci z hostujícího pohledu zachránil Diagne. Werkself se přesto záhy mohla radovat: Lars Bender našel ve vápně hlavu Kießlinga, tomu sice ještě vystavil strážce freiburské svatyně stopku, kulatý nesmysl však dopravil na místo určení Castro - 1:0.

Brzké vedení domácí mužstvo uklidnilo a dodalo mu tolik potřebný klid a jistotu. Leverkusen byl od této chvíle na trávníku naprosto dominantní a zejména přes kraje si vytvářel značnou územní převahu. K vidění byly pohledné kombinační akce jako ze škatulky a po jedné takové mohl krátce před odchodem do kabin zvýšit na dvoubrankový rozdíl Kießling, stopku mu ovšem vystavil skvělý Baumann!

Tak kde se skončilo před pauzou, se po krátkém oddechu zase pokračovalo. Vytáhlý kanonýr měl v 54. minutě po Kadlecově standardce další velkou příležitost, strážce hostující branky si však s jeho hlavičkou opětovně poradil. Hned nato však rozehrál rohový kop Castro a Wollscheid už nedal Baumannovi sebemenší naději svůj tým zachránit - 2:0.

Bádenský celek ani odpovědět nemohl, neboť útočné duo Kruse - Freis bylo od středové formace prakticky odříznuto a dostávalo jen velmi pramálo použitelných balónů. Na tomto trendu očividně nic nezměnila ani následná střídání Jendrišeka a Dembélého. Bayer pohodlně kontroloval hru a dokonce mohl Castro ještě upravit skóre, na freiburského brankáře ovšem zpoza vápna recept nenašel. Přesto se náprava podařila.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - FC Augsburg 3:1

01.09.2012 15:30

Góly: 33. Kyriakos Papadopoulos, 46. Jermaine Jones, 72. Klaas-Jan Huntelaar - 79. Torsten Oehrl

Na povedené představení z Hannoveru navázalo Schalke také ve Veltins Areně, kde pohodlně přehrálo odevzdaný Augsburg. Už druhý zásah ve dvou zápasech si zapsal nejlepší střelec loňského ročníku Klaas-Jan Huntelaar.

Úvodní dvacetiminutovka příliš fotbalově pohledných akcí nenabídla. Obě strany působily nejvíc ze všeho zmatečně a hra postrádala tempo i spád, přeci jen mírně navrch ale měl Augsburg. Ten si také ve 21. minutě vypracoval první vážnější akci: Koo vysunul de Jonga, jenž odcentroval do vápna, Musona však na jeho pobídku nedoskočil. Farfán sice o chvíli později hlavičkoval, ale nepřesně. Ani to ho nemuselo příliš mrzet. Právě peruánský křídelník po půlhodině hry posadil rohový kop na hlavu Papadopoulose a favorit se mohl radovat - 1:0.

Ani krátká pauza nezměnila nastoupený trend. Kulatý nesmysl se po ose Neustädter - Farfán dostal až k Jonesovi, jenž ukázal jednu ze svých pozitivnějších stránek a s balóněm přilepeným na kopačkách proběhl polovinu hřiště, přičemž celou akci zakončil parádní ranou mimo dosah Jentzsche - 2:0. Po 37 sekundách druhého dějství se tak zdálo být již definitivně rozhodnuto.

Přesto přese všechno se Weinzierlovi svěřenci nevzdali. Stejně jako před prvním inkasovaným gólem měl další šanci Musona, ovšem tentokráte pro změnu prostor branky nenašel! Udeřilo tak na druhé straně. Jones sice ještě neuspěl, ale Farfán následně v sedmdesáté druhé minutě doběhl Holtbyho míč, našel Huntelaara, a ten zavěsil - 3:0. FCA se nakonec dočkal symbolického snížení. Unnerstall pouze vyrazil Baierovu ránu a Oehrl pohotově snížil na dvoubrankový rozdíl.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Greuther Fürth 0:1

31.08.2012 20:30

Góly: 67. Felix Klaus

Skromný nováček se může ve druhém kole poprvé radovat. Ačkoliv Fürth tahal v Coface Areně po většinu utkání za kratší konec, odváží si od Mohanu premiérové a především velice cenné tři body.

Oproti porážce s Bayernem udělal hostující kormidelník Michael Büskens změnu v rozestavení a z moderního 4-2-3-1 se vrátil k osvědčenému 4-4-2 se zkušeným Miloradem Pekovičem ve středu, kde se před týdnem představil Sebastian Tyrala. Deštivé počasí však vyhovovalo spíše Mainzu, který měl v úvodu územní převahu, jeho iniciativa však častokrát končila ve středu pole anebo později před pokutovým územím.

Možná i proto mohlo z ničeho nic udeřit jako první na druhé straně, aktivní Sararer vybojoval možnost pro Falla, tomu se však branku nalézt nepodařilo. Tento moment jakoby FSV konečně probral a Szalai měl na kopačce vedoucí branku - Grün však skvělým zákrokem držel akcie Greutheru nad vodou. Zbytek poločasu se odehrával v domácí režii, vyjma střely Sota se však nic vážnějšího neurodilo.

Po obrátce hra přece jen trochu nabrala na intenzitě. Choupo-Moting hlavičkoval nad břevno a hned nato na opačném pólu hřiště nedosáhl Sararer na Klausovu pobídku. Mohanský celek měl i nadále navrch, nedařilo se mu ovšem nic, výjimkou nebyly ani standardky. V 67. minutě pak zažila Coface Arena šok: Azemi přesným pasem oslovil Klause, ten si šikovně odstoupil a přesným dloubákem poslal balón do sítě - 0:1. Odpovědět mohl nejprve Choupo-Moting, ale prostor branky opětovně nenašel, hlavičku Noveskiho pro změnu zlikvidoval skvělý Grün a zajistil tak Fürthu důležité vítězství.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov22009:16
2.Eintracht Frankfurt22006:16
3.Hannover 9621106:24
4.Schalke 0421105:34
5.Fortuna Düsseldorf21102:04
6.Borussia Dortmund21103:24
7.Borussia Mönchengladbach21102:14
 1. FC Norimberk21102:14
9.Werder Brémy21013:23
 Bayer Leverkusen21013:23
11.Greuther Fürth21011:33
12.VfL Wolfsburg21011:43
13.1. FSV Mainz 0520111:21
14.SC Freiburg20111:31
15.Hamburger SV20020:30
16.FC Augsburg20021:50
17.TSG Hoffenheim20021:60
18.VfB Stuttgart20021:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (96)

Přidat komentář
penepi

Pekne.

Reagovat
stas87

greuther

dost stastna a nezasluzena vyhra,ale prve 3 body su doma

kiez by fürth zajtra napodobnil werder

Reagovat
smazaný uživatel

Zavidim, ze se muzes radovat... Mne Koln opet prohral, navic doma. To je fakt spatne.

Reagovat
stas87

videl som asi poslednych 12 minut s cottbusom...sance boli ale nikto nepremenil,na konci velky tlak a holger vypadal naozaj znicene...verim tomu ze mu daju este cas a zlomi sa to,brecko ale spatny...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten byl spatny snad vzdycky, vubec nechapu, proc si ho tam porad drzi... No ty sance, to je asi nejhorsi, mne prijde, ze oni si nejsou schopni vypracovat snad zadnou, je to jalove dopredu, vzadu pruchodak, oni tam snad nemaji zadneho tvurce hry, uz vloni na konci sezony jsem mela dojem, ze jejich hrat nema hlavu ani patu...

Reagovat
smazaný uživatel

*hra

Reagovat
stas87

dost hracov odislo a novy hraci zatial nezapadli,ani jajalo sa mi za tu chvilu moc nepozdaval,chce to prvu vyhru,tim sa moze nastartovat neves hlavu,je len zaciatok sezony,hlavne je teraz podrzat holgera lebo neviem ak by ho vedenie odvolalo koho za neho...köln pojde hore,tomu verim

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, ale i ti "dobri", co odesli, to dotahli do 2. ligy. Ja ji veset trochu zacinam, 4. zapas a 1 bod, 1 gol, to neni moc oslnive, navic jsem opravdu videla Holgerovy vyrazy ve tvari a prijde mi opravdu zoufaly. Ja verim, ze to je dobry trener, jen se mi zda, ze na Koln asi plati, ze kde nic neni, ani smrt nebere. No nic, jdu spat, mozna se mi o tech vitezstvich bude alespon zdat :-).

Reagovat
Arne

Teď jsem viděl sestřih a jedinej problém je v proměňování šancí, plus samozřejmě mezery v obraně... Hra, přechod do útoku vynikající, jen ten míč dostat do brány. Včera pět, šest tutovek, ale prostě to tam nepadne.

Nepropadal bych ale skepsi. Na postup to nevypadá, ale vedení prý řeklo, že tenhle rok ok, ale příští se má na něj jet... FC má teď nejmladší mužstvo v 2. BL, ty zkušenosti chybí, ale poddá se to.

Reagovat
JozkokozleJ

Snad prichod Ujaha pomoze. Predsa len, pravy kanonier tam doteraz nebol.

Mimochodom ti radikalni fandovia Kölnu, ako citam, zase: "Kevin Pezzoni včera rozvázal smlouvu s 1. FC Köln, za což jsou do značné míry zodpovědní fanoušci porýnského klubu. "Skupina lidí si na něj v tomto týdnu počkala před jeho bytem a vyhrožovala mu. Dali mu na auto vzkaz, že mu chtějí ublížit. Tímto překročili veškeré hranice," řekl trenér Kozlů Holger Stanislawski."

Reagovat
JozkokozleJ

To ano, Stanislawskeho mi je celkom luto. Chcel svoju karieru po uspechu v St. Pauli posunut dalej, skusil to v Hoffe a nevyslo to. A teraz dalsie angazma zacina hrozostrasne

Reagovat
smazaný uživatel

kolín zatial valcuje 2 ligu

Reagovat
Filip12

Greuther ♥♥ Bayern asi stratí body tip X

Reagovat
smazaný uživatel

germánský celtic

Reagovat
smazaný uživatel

Pekhart nejužitečnější na place a Mak nejlepší

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim tento rok už spadne

Reagovat
smazaný uživatel

doufejme

Reagovat
penepi

Aj s Mainzom.

Reagovat
JozkokozleJ

V BL je mozne vsetko, ale ja by som tam videl inych adeptov na zostup. Mainz ma podla mna prilis kvalitny mansaft na to, aby zostupil.

Reagovat
Tomanatura

Dle meho je to nemozne..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

prečo?

Reagovat
JozkokozleJ

Pretoze s tak kvalitnym kadrom by nespadol ani Anton Dragun, nie to Babbel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Poslyš, ty ty lístky máš už v ruce nebo máš kvůli nim zítra spicha s lidma z cestovky?

Reagovat
Tomanatura

mam spicha, ty listky oni taky jeste nemaji v ruce, dostanou je az v Italii.

Reagovat
Arne

Ok, tak to se uvidíme a třeba někam sedneme na pivo.

Reagovat
Tomanatura

To bysme se ale meli videt uz pred zapasem nekdy odpoledne. Nevim, kdy sem dojedes, ale tusim, ze nam budou davat listky az nekdy pred zapasem a pak uz moc casu nebude. Jak jedes nazpet?

Reagovat
smazaný uživatel

Pekharta do základu repre místo Lafaty, kterej nemá na mezinárodní fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Děkujeme naší kriminální ústředně za rozbor.

Reagovat
smazaný uživatel

Pekhart umi 1na1?

Reagovat
REPLIKATOR

Pekhart umí 1 na 2... ve vzduchu

Reagovat
smazaný uživatel

hrot to tolik nepotřebuje. Pekhartovi míč rozhodně nepřekáží.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Nema na mezinarodní fotbal... To, že ho pravděpodobně kvůli věku věku přehlížejí zahraniční kluby, ještě neznamená, že je tak marnej, jak Ty tu uvádíš. Jsem přesvědčenej, že kdyby ho vloni angažovala např. Hertha Berlín, tak by dneska nekopali druhou Bundesligu..

Reagovat
smazaný uživatel

Na Eintracht se moc těším, vypadají dost silně

Reagovat
penepi

Ja sa teším na ďalšie kolo, prvýkrát BVB naživo a aj B04 vyzerá byť atraktívny.

Reagovat
Didier Drogba

Jak hrál Jiráček?

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem první poločas a tam mi přišlo, že hrál takovej svůj standart. Hodně se mi ale líbil Gebre

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí přidávají druhý gól díky velké individuální chybě Petra Jiráčka. Jiráček nezpracoval míč, zezadu jej obral Fritz,

Reagovat
JozkokozleJ

Ja by som to videl trosku inak.

Reagovat
REPLIKATOR

Hm dostal špatnou přihrávku pod tlak

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto kulový a 2. gol byl jeho.

Reagovat
smazaný uživatel

jak hrák Reus? Co jsem zatím BVB viděl, tak vyrovnat se s odchodem Kagawy bude mnohem horší, než s odchodem Nuriho

Reagovat
penepi

No nepovedal by som. Tiež mi napadali podobné myšlienky prvých 10´ pred týždňom, potom strelil gól a hral ukážkovo (ako už aj v príprave). Dnes nič moc, ale to celý tím. proti Werderu ukázal, že tá hra s ním môže byť aj lepšia. Ja sa nejakých problémov z odchodu Kagawy práve vdaka Marcovi neobávam.

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme, ale jsem na ně zvědavý hlavně v LM, což bude pro ně myslím letos po dvou titulech doma priorita

Reagovat
ACSMan

sledoval někdo HSV? jak hrál Jiráček nevíte?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Asi moc dobře ne. Ale neviděl jsem to.

Reagovat
stas87

gol mu vycitat nemozno ale bolo na nom vidiet ze hral prvy zapas s novymi spoluhracmi,hladal sa...v prvom polcase behal vsade ale nikoho si neobsazoval...werder hral v strede pola aktivne,agresivne a to jirackovi nesedelo,badelj bol vidiet este menej a prisiel za neho tesche,celkovo nepodareny debut,werder opanoval jednoznacne stred ihriska

Reagovat
ACSMan

díky škoda ale on je bojovník a hlavně už ho nevede Magath tak snad pohoda

Reagovat
smazaný uživatel

Magath je dobrý kouč.

Reagovat
smazaný uživatel

Našeho Danečka někdo neviděl dneska v akci?

Reagovat
smazaný uživatel

to ne, ale odehral prakticky celej zapas, gola nedostali, tak asi dobry

Reagovat
smazaný uživatel

Poprvé mám radost z Pekhartovi braky.

Reagovat
JacoBee

Tvrdit že druhý gól byl Jiráčka je směšný...dostal blbou přihrávku když už byl pod tlakem.

Pekhart

Gebre

Reagovat
2miguel1

hráč ako Mak ani na supiske proti Litve no luxus

Reagovat
smazaný uživatel

No minule nastupil na par minutiek. Ako hral dnes, sledoval niekto?

Reagovat
penepi

Vzhladom na úroveň zápasu výborne, povedal by som. V druhom polčase potiahol asi všetky brejky Norimbergu, bol aktívny.

Reagovat
JacoBee

Ono celá ta ofensiva Norimberku vypadá slibně...Pekhart tam ten ''Target man'' a všichni za nim rychlí a aktivní a mladí!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

ještě vědět, co tím bylo myšleno

Reagovat
JacoBee

Reagovat
smazaný uživatel

To je jakože imitace Parkstadionu

Reagovat
Oxbow

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

V BL už je uzavřené přestupové období?

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by tak chtěli toho umrda magatha vyhodit

Reagovat
penepi

Mal som si podať, dobre som vedel, že 96ky dnes vyhrajú.

Reagovat
smazaný uživatel

Felix očividně zkušeně posílil

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg napodobil Hoppenheim oba ven!!

Reagovat
OVi.77

Bayern !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby nebyl Müller dřevák, tak mohl mít Martínez famózní nástup do Bayernu, takovej nádhernej pas, Müller mohl dávat na Pizzara, kterej byl úplně sám před kasou ... ale to bych chtěl asi moc :) Jinak super vstup, hlavně to neposrat jako loni.

Reagovat
smazaný uživatel

Magath to máš za Jiráčka

Reagovat
penepi

Bayern sa poriadne vyjašil, len ma škre, že som nemohol vidieť ani jeden zápas.

Reagovat
stas87

preco si nemohol nic vidiet?

Reagovat
penepi

Mal som vlastný zápas.

Reagovat
stas87

tak ja skoncil s hranim futbalu aby som sa mohol jazdit pozerat popripade sledovat ho na nete alebo v TV

Reagovat
jv

Není to škoda?

Reagovat
stas87

tak ja to mam zlozitejsie,nepijem,nefajcim a bol som u nas na dedine vynimka,stranil som sa ich a videl som spoluhracov len raz za tyzden na 90 minut to mi stacilo,po case zacali ohovaracky aky som atd. tak som sa na to vykaslal...ani na sekundu toho nelutujem mozno ak by som sa dostal do nemecka tak by som zacal hravat tam ale to je este daleko

Reagovat
Bayern +

Presne.

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, letos ten titul půjde už do správných rukou.

FC Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

uz zase? BVB

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pospovič

Reagovat
Bayern +

Reagovat
godwood

Bravo BAYERN !!!

Reagovat
Kenneth

Kurna, Bayern si to letos nějak kurva dává.

Reagovat
Pospovič

v suchým triku

Reagovat
Arne

Kraft - Lustenberger , Franz , Hubnik , Holland - Niemeyer, Kluge - M. Ndjeng , Ben-Hatira - Allagui , Wagner

Haas - Pfertzel , Stuff , Schönheim , Kohlmann - Karl - Zoundi , Parensen - Mattuschka - Terodde , Nemec

Kraje obrany nechápu, ale jinak dobrá a až na posunutýho Ndjenga očekávaná sestava. Tak jedem hoši, všechny body do Charlottenburgu!

Reagovat
Arne

Tak nakonec bez Thomase...

Reagovat
stas87

nadherna akcia od herthy ben hatira sa neukvapil,len ma prekvapilo kolko priestoru hraci herthy mali

Reagovat
smazaný uživatel

je mezi Hertou a Unionem velka rivalita?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele