2. kolo
31.08.2012 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Greuther vytěžil z minima maximum a veze si výhru z Mainzu

Skromný nováček se může ve druhém kole poprvé radovat. Ačkoliv Fürth tahal v Coface Areně po většinu utkání za kratší konec, odváží si od Mohanu premiérové a především velice cenné tři body.

Oproti porážce s Bayernem udělal hostující kormidelník Michael Büskens změnu v rozestavení a z moderního 4-2-3-1 se vrátil k osvědčenému 4-4-2 se zkušeným Miloradem Pekovičem ve středu, kde se před týdnem představil Sebastian Tyrala. Deštivé počasí však vyhovovalo spíše Mainzu, který měl v úvodu územní převahu, jeho iniciativa však častokrát končila ve středu pole anebo později před pokutovým územím.

Možná i proto mohlo z ničeho nic udeřit jako první na druhé straně, aktivní Sararer vybojoval možnost pro Falla, tomu se však branku nalézt nepodařilo. Tento moment jakoby FSV konečně probral a Szalai měl na kopačce vedoucí branku - Grün však skvělým zákrokem držel akcie Greutheru nad vodou. Zbytek poločasu se odehrával v domácí režii, vyjma střely Sota se však nic vážnějšího neurodilo.

Po obrátce hra přece jen trochu nabrala na intenzitě. Choupo-Moting hlavičkoval nad břevno a hned nato na opačném pólu hřiště nedosáhl Sararer na Klausovu pobídku. Mohanský celek měl i nadále navrch, nedařilo se mu ovšem nic, výjimkou nebyly ani standardky. V 67. minutě pak zažila Coface Arena šok: Azemi přesným pasem oslovil Klause, ten si šikovně odstoupil a přesným dloubákem poslal balón do sítě - 0:1. Odpovědět mohl nejprve Choupo-Moting, ale prostor branky opětovně nenašel, hlavičku Noveskiho pro změnu zlikvidoval skvělý Grün a zajistil tak Fürthu důležité vítězství.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele