2. kolo
01.09.2012 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Leverkusen napravil úvodní porážku a snadno přehrál Freiburg

Selhání na půdě Eintrachtu Frankfurt budiž zapomenuto. Farmaceutický celek dokázal zareagovat tím nejlepším možným způsobem - výhrou nad SCF. Premiérový zásah si v dresu Werkself připsal Philipp Wollscheid.

Natěšení fanoušci v BayAreně se dočkali vřelého přivítání, jejich miláčci působili hodně aktivním dojmem a hned si vytvářeli územní převahu. To mohl protrhnout Schürrle, jenž se hnal tváří v tvář na Baumanna, užuž se radoval, za minutu dvanáct ale celou situaci z hostujícího pohledu zachránil Diagne. Werkself se přesto záhy mohla radovat: Lars Bender našel ve vápně hlavu Kießlinga, tomu sice ještě vystavil strážce freiburské svatyně stopku, kulatý nesmysl však dopravil na místo určení Castro - 1:0.

Brzké vedení domácí mužstvo uklidnilo a dodalo mu tolik potřebný klid a jistotu. Leverkusen byl od této chvíle na trávníku naprosto dominantní a zejména přes kraje si vytvářel značnou územní převahu. K vidění byly pohledné kombinační akce jako ze škatulky a po jedné takové mohl krátce před odchodem do kabin zvýšit na dvoubrankový rozdíl Kießling, stopku mu ovšem vystavil skvělý Baumann!

Tak kde se skončilo před pauzou, se po krátkém oddechu zase pokračovalo. Vytáhlý kanonýr měl v 54. minutě po Kadlecově standardce další velkou příležitost, strážce hostující branky si však s jeho hlavičkou opětovně poradil. Hned nato však rozehrál rohový kop Castro a Wollscheid už nedal Baumannovi sebemenší naději svůj tým zachránit - 2:0.

Bádenský celek ani odpovědět nemohl, neboť útočné duo Kruse - Freis bylo od středové formace prakticky odříznuto a dostávalo jen velmi pramálo použitelných balónů. Na tomto trendu očividně nic nezměnila ani následná střídání Jendrišeka a Dembélého. Bayer pohodlně kontroloval hru a dokonce mohl Castro ještě upravit skóre, na freiburského brankáře ovšem zpoza vápna recept nenašel. Přesto se náprava podařila.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Ebola SVK

dúfam ,že opäť nastúpi ten náš ,,opálený,, Slováčisko držím palce Karim

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele