2. kolo
02.09.2012 15:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

96ky excelovaly a po šesti letech vyplenily Volkswagen Arenu

Dolnosaské derby nabídlo skvělý fotbal, kdy zejména Hannover potvrdil skvělou formu, jíž se může na začátku sezóny chlubit a nadělil die Wölfe rovnou čtyři branky! Dvěma zásahy se pod úspěch podepsal Artur Sobiech, jenž si odbyl premiéru v základní sestavě.

Hned od úvodního hvizdu bylo jasně patrné, kdo bude diktovat tempo hry. H96 byl jednoznačně aktivnější a zejména pravá strana ve složení Cherundolo - Stindl, doplňována ještě šikovným Schlaudraffem působila domácí obraně značné potíže. Zrovna americká stálice v hannoverské sestavě měla prsty hned ve dvou nebezpečných akcích, nejdříve ovšem z druhé vlny branku netrefil, aby o něco později jeho centr zpracoval Sobiech, ten však ztroskotal na skvělém Benagliovi a Stindl poté z dorážky prostor tří tyčí taktéž nenašel.

Desátá minuta už však přinesla hostům zasloužené vedení: Haggui si na přední tyči naskočil na rohový kop a pohodlně poslal balón do sítě - 0:1. Odpovědět mohl ze standardky Diego, avšak neuspěl. Vzápětí na opačném pólu hřiště rozehrál přímý volný kop Huszti, na přední tyči prodloužil Andreasen, Eggimann ovšem o fous na kulatý nesmysl nedosáhl. Hned z protiútoku nedokázal přesně zacílit Olić.

Vyjma nedostatečné aktivity srážela Vlky také přemíra chyb v rozehrávce, především ve středu pole, díky čemuž se pak hosté dostávali ke smrtícím brejkům. Právě jedné osudové chyby se dopustil velezkušený Josué a balón se pak po ose Pinto - Schlaudraff - Huszti dostal až k Sobiechovi, jenž neměl z bezprostřední blízkosti problém poslat míč za brankovou čáru - 0:2. VfL tak čekalo na poločasovou pauza jako na vysvobození.

Ostatně Felix Magath dostál své pověsti a chybujícího Josuého nahradil mladíkem Robinem Knochem, který se před týdnem v Mercedes-Benz Areně ukázal v základu. Ani tato změna však nezpůsobila zvrat v ději. V 52. minutě rozehrál skvěle technicky vybavený Huszti další standardku a Andreasen mohl maďarskému středopolaři jenom poděkovat - 0:3. Ten samý hráč navíc o čtyři minuty po Schlaudraffově pasu oslovil Sobiecha a bylo to již o čtyři branky - 0:4.

Hodně ojedinělou příležitost na zkorigování měl bývalý hráč 96tek Pogatetz, hlavičkoval ale jen do místa, kde stál nachystaný Zieler. Definitivu pak Wolfsburgu nasadil Knoche, který hloupě poslal k zemi Rausche a po druhé žluté kartě musel hřiště po pouhých dvaceti minutách (!) opustit. Po tomto momentu domácí mužstvo definitivně rezignovalo. Naopak zvýšit na postupného bůra mohli postupně Cherundolo, Andreasen nebo Huszti, ani jeden z nich však neuspěl. Oproti tomu snad největší šance zelenobílých přišla po nepovedeném centru Jönssona, jenž zaťukal na břevno.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Ebola SVK

nie som zrovna fanúšik českých futbalistov ,ale aj tak nechápem ako mohol Magath ,,odstreliť,, Jiráčka ( vraj nezapadá do koncepcie )...ten chalan je fantastický futbalista . Držím palce v Hamburgu máš nato

Reagovat
smazaný uživatel

jeste bude litovat

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Veselac

X....1:1

Reagovat
bruchy

Reagovat
smazaný uživatel

pekne

Reagovat
pavel.fotbal

Je vidět,že Wolfsburg trénuje podobnej idiot jako Galatasaray..... (hloupému napověz, že !?( No, dobře ti tak Feldo Magathů, ještě párkrát a půjdeš zase mandlovat prádlo !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele