2. kolo
01.09.2012 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Fortuna Düsseldorf - Borussia Mönchengladbach 0:0

Fortuně Düsseldorf se první bundesligový zápas na vlastním stadionu vydařil. Se čtvrtým týmem loňského ročníku si totiž svěřenci trenéra Meiera body rozdělili po bezbrankové remíze. Pro nezaujatého diváka však prestižní duel dvou celků ze Severního Porýní nepředstavoval bůhvíjakou fotbalovou delikatesu a favorizovaná Hříbata hrozila jen v prvním poločase. Výsledek tak lze označit za spravedlivý.

Hosté mohli jít do vedení již ve druhé minutě utkání, když po dlouhém autovém vhazování Nordtveita neodhal dráhu balonu brankář Giefer a míč se tak ocitl před nohama překvapeného Stranzla. Rakušan z krátké vzdálenosti přestřelil a domácí fanoušci si mohli zhluboka oddechnout. Gladbach se ze začátku vytrvale snažil o důsledný pressing a měl i o něco delší držení balonu. Domácí na svou první velkou šanci čekali do 23. minuty, když se na pravé straně prodral do pokutového území soupeře Kruse. Ten si všiml skvěle postaveného Bellinghausena, avšak navrátilec z Augsburgu ze své šance nevytěžil tolik, kolik měl.

Do konce poločasu byla Hříbata jednoznačně lepším týmem. Favreho svěřenci si vypracovali několik zajímavějších příležitostí, žádnou však nedotáhli do zdárného konce. Jednou byl proti brankář Giefer, podruhé sporný verdikt rozhodčího mařící slibně rozjetou akci, jindy byla zase na vině neschopnost zjednodušit hru ve vápně soupeře. Až příliš komplikovaná hra v šestnáctce Fortuny tak usnadňovala domácím zadákům práci. A tak se oba celky odebraly do kabin za bezbrankového stavu.

První zajímavou událostí druhého dějství byla Arangova nebezpečná střela, jež dokázal domácí brankář pohotově vytěsnit. Minutu nato se po rychlém kontru Fortuny ocitl ve vápně soupeře na zemi Kruse po kontaktu se Stranzlem. Domácí borec volal po penaltě, avšak rozhodčí do své píšťalky nezadul. Postupem času se Düsseldorf stále více dostával do hry, čemuž napomáhala i patrná nejistota na kopačkách Borussie. Po hodině hry se o slovo přihlásil i trumf F95 z předešlého zápasu Schahin, když rozvlnil v nadějně vyhlížející akci boční síť.

Začaly se množit nebezpečné pokusy domácího týmu a Gladbach postrádal onu lehkost, jež ho zdobila zejména v prvém poločasu. A jakoby si se zápasem nevěděl rady ani stratég Lucien Favre, švýcarský trenér se překvapivě odhodlal nasadit do hry mladičkého Hrgotu. Ten v 78. minutě se svými spoluhráči přestál nebezpečný rohový kop Fortuny, když si na balon příkladně naskočil Schahin - skórování chybělo málo. Větší akce se do závěrečného hvizdu nepřihodila a tak se oba celky rozchází smírně 0:0.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gladbach ťažky zapas zvladne 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tazky?

Reagovat
smazaný uživatel

bol tak tažky že dokonca nevyhrali

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele