18. kolo
16.01.2011 15:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Hannover 96 0:3

Hannover dokázal zvítězit na půdě Eintrachtu Frankfurt a posunul se už na druhé místo v tabulce. Tým trenéra Mirka Slomky navázal na výborné podzimní výkony a zaslouženě si odváží z Commerzbank Arény všechny tři body.

Hostující trenér Slomka nechal překvapivě jenom na lavičce náhradníků dosavadní brankářskou jedničku Floriana Fromlowitze a dal šanci mladému Ronu-Robertu Zielerovi. Novic v hannoverské svatyňi neměl překvapivě příliš mnoho práce, ale i tak se výrazným způsoben podepsal pod dnešní výhru svého týmu.

Ze začátku zápasu se hrál z obou stran velice opatrný a takticky svázaný fotbal. Postupem času se však začalo tempo hry zvyšovat a hráči Hannoveru si vytvářeli znatelnou převahu. Hosté udeřili hned ze své první vážnější šance v 15. minutě, Pinto vyslal nádherný míč do uličky mezi domácí stopery na Abdellaoua, ten se nenechal odstrčit Clarkem a potom bezpečně prostřelil Nikolova.

Než se stačili domácí hráči vzpamatovat z inkasované branky, tak udeřilo podruhé. Po rohu Konstantina Rausche se dostal na první tyči k hlavičce Christian Schulz a rázem to bylo už o dvě branky. Z domácích najednou spadl jakýsi tlak a konečně také začali hrát. Střela Schweglera ovšem mířila mimo. Ve zbytku prvního poločasu se už nic zajímavého nestalo a domácí tak šli do kabin za nepříznivého stavu.

O přestávce udělal každý trenér jednu změnu. Domácí kouč Michael Skibbe se rozhodl vystřídat nevýrazného Meiera a nahradit ho Martinem Feninem. Vystřídali i hosté, za Schlaudraffa přišel Stindl. Druhá půle začala tak jak končila ta první, tedy tlakem domácích. Jenže ti z toho nedokázali nic vytěžit, a tak málem udeřilo na druhé straně. Po krásné kombinační akci před vápnem Eintrachtu se k míči dostal Ya Konan, posunul patičkou na Pinta, který trefil levou tyč Nikolovovi brány. Následná dorážka Abdellaoua mířila hodně nad branku.

Postupem času se snažil domácí trenér mužstvo oživit, na hřiště se tak dostali Caio s Amanatidisem. Druhý jmenovaný měl hned po svém příchodu na trávník velkou šanci, Ochs centroval z hlouby pole, míč si našel Amanatidis a Zieler se měl co ohánět, aby udržel čisté konto. Řecký útočník byl po svém příchodu hodně nebezpečný a dostával se do šancí. Po rohu Köhlera znovu hlavičkoval, Zieler však výborně zasáhl. I tady nakonec platilo známé pořekadlo. Míč potáhl Stindl, nadvakrát odcentroval na rozběhnutého Konana a ten potřetí překonal Nikolova. Hráči Hannoveru si tak z Commerzbank Arény odváží zasloužené tři body.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele