18. kolo
15.01.2011 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Werder Brémy - TSG Hoffenheim 2:1

Werder má na jaře co napravovat, do druhé poloviny sezóny ale vykročil tou správnou nohou, když doma zaslouženě zdolal Hoffenheim 2:1. Hostům se sice krátce před koncem podařilo smazat jednogólové manko, domácí ale ještě dokázali strhnout všechny body na své konto.

Hosté z Kraichgau začali na Weseru aktivněji, jejich hra ale postrádala řád a myšlenku. Totéž se dá říct i o počínaní domácích, těm ovšem alespoň vyšla standardní situace a v desáté minutě tak málem šli do vedení, po Huntově kopu ale hlavičkoval Prödl jen do břevna. Oba celky příliš ze svého potenciálu nenabídly a vzruch před brankami tak přicházel v úvahu jen po centrech. Jedna taková situace se naskytla po necelé půlhodině Hoffenheimu, Ibišević ale z velenadějné pozice vystřelil velice slabě a na čáře tak mohl v klidu odkopnout do bezpečí Bargfrede.

Když už fanoušci pomalu ztráceli trpělivost a začínal se ozývat první pískot, přišlo pro Werder vysvobození. Ve 36. minutě postrčil Arnautović míč Pizarrovi, který se bez problémů zbavil Ibertsbergera a po zemi uklidil balon do sítě - 1:0. Domácí značně oživli a krátce před odchodem do kabin málem přidali druhou branku, když Arnautović vyškrábl míč pro Pizarra a ten z nulového úhlu trefil tyč.

Do druhého poločasu vstoupili svěřenci hostujícího novice Pezzaiuoliho aktivněji, dlouho ale ze své převahy nemohli nic vytěžit. Nebezpečnější byl naopak nadále Werder, Pizarrovi a spol. k úspěšnému dotažení brejku kolikrát chyběl jen kousek. V 61. minutě se do zakončení málem dostal Mlapa, ale Wiese byl z branky včas, na druhé straně vytáhl Starke parádní dalekonosnou ránu Fritze.

V 87. minutě ale Weserstadion utichl, nákop Comppera si za obranou sebral Vukčević a sám proti Wiesemu nezaváhal - 1:1. Brémští se ovšem nevzdali a odpověděli obrovským náporem, který nakonec byl zaslouženě odměněn ve druhé minutě nastavení. Po faulu na Marina rozehráli domácí nakrátko a kapitán Frings napálil míč k levé tyči, čímž zajistil svému týmu vítězství 2:1.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Konečně Werder

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele