18. kolo
15.01.2011 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 05 1:0

Skvělý vstup do jara má za sebou Stuttgart. Bez diskusí největší zklamání dosavadního průběhu sezóny porazilo doma 1:0 na podzim vynikající Mainz a minimálně do zítřka se posunulo na barážovou příčku. Rozhodnutí přinesl deset minut před koncem žolík Harnik.

Labbadiovi svěřenci od začátku dávali najevo, že mají v úmyslu se o záchranu rvát celým srdcem, a navíc se jim ve vysokém tempu dařila i hra krátkých přihrávek. První příležitost se Švábům naskytla ve třinácté minutě, kdy pálil Pogrebňak a jeho pokus po teči skončil těsně vedle, nedůrazně si chvíli nato vedl jeho kolega z útoku Cacau.

Celek z Porýní-Falcka se postupem času dostal do hry, až na dvě dalekonosné střely Risseho si ale nic nevypracoval. Stuttgartští byli naopak v zakončení nebezpečnější, ani Träsch s Cacauem ale neuspěli a v závěru poločasu mohla pro domácí přijít pohroma. To se totiž k hlavičce dostal aktivní Risse a VfB zachránil od nepříjemného manka pozorný Ulreich.

Do druhé půle vyběhla obě mužstva bez personálních změn, stejný byl i průběh hry a takřka identická chuť do hry Marcela Risseho. Ten mohl poslat svůj týmu do vedení opět po necelé hodině hry, jeho chytré zakončení ale skluzem odklidil do bezpečí na poslední chvíli Molinaro. Labbadia i Tuchel pak sáhli k četným střídáním, poztivní efekt to ve hře ovšem ani na jedné straně dlouho nemělo.

Dva tahy domácího kouče se ale přece jen ukázaly jako šťastné, v 79. minutě totiž potáhl rychlý kontr Gebhart a poslal ho před branku, kde se k míči dlouho neměl Zabavník a další střídající Šváb Harnik jej dokázal dotlačit do sítě - 1:0. Stuttgart pak zadek zabetonoval a to mu vyšlo, střely hostujících Fathiho, Allaguiho a Bungerta totiž nic neřešitelného pro Ulreicha neznamenaly a Mercedes-Benz Aréna tudíž mohla slavit.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
jardakolo1

odvažny tip ktery počita ze zaskočenim soupeře v domacim prostředi a postaveni v tabeli , dal bych ještě gol stuttgartu kvůli napětí

Reagovat
Tomtaf

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 ted uz konecně dame trři body

Reagovat
vfb

3:1 s přehledem

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 i tak super, konečně výhra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele