18. kolo
15.01.2011 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov 1:1

Nádherný zápas plný překvapivých zvratů se dnes odehrál ve Volkswagen Aréně. Bayern se sice záhy ujal vedení, ale domácí dokázali v závěru srovnat stav utkání na 1:1 a připisují si tak již 7. nerozhodný výsledek v řadě.

Ač se hrálo na velmi podmáčeném trávníku, který místy připomínal spíš pole než fotbalové hřiště, hrál se poměrně slušný kombinační fotbal. Již v 5. minutě zahrozil Bayern, když na levé straně Ribéry posunul míč do běhu na Pranjiće, který prudce nacetroval před bránu. Na přední tyč si sice naběhnul Mario Gómez, ale při snaze uklidit míč pod víko trefil pouze brankovou konstrukci, od které se míč odrazil ven z brány.

O dvě minuty později se však již hosté mohli naplno radovat. Nová jednička Bavořanů Thomas Kraft si všimnul rozběhnutého Thomase Müllera, urychlil svojí rozehrávku a poslal přesný dlouhý míč do rozhozené obrany Vlků. Vyběhnuvší Benaglio sice stihnul míč doběhnout první, ale napálil jej tak nešikovně, že pouze trefil Thomase Müllera, od kterého se míč dokutálel do prázdné branky - 0:1.

I další minuty patřily hráčům Bayernu, hlavně trojice Ribéry, Schweinsteiger, Gómez nedala obraně Wolfsburgu vydechnout a vymýšelela jednu akci za druhou. V 16. minutě však přišla pro hosty krutá rána. Franck Ribéry byl při pokusu o odkop tvrdě atakován, musel být následně odnesen z hřiště a i střídán. Arjen Robben se tak na trávník podíval o něco dříve, než asi sám čekal.

Dobrých 10 minut hrál Bayern v deseti mužích, přesto bylo na hřišti stále jen jedno mužstvo. V 19. minutě centroval pod sebe aktivní Pranjić, Müller míč chytře přepustil na van Bommela a jeho jedovka byla sražena na roh. Z něj se po centru Holgera Badstubera málem zapsal mezi střelce právě Müller, ale Diego Benaglio se vytasil s pohotovým zákrokem.

Necelou minutu na to přišla pro Vlky pohroma. Daniel Pranjić byl ve vápně hloupě atakován Ashkanem Dejagahem a hlavní rozhodčí nařídil nekompromisně pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Phillip Lahm, jenže k překvapení všech trefil pouze tyč, od které se míč odkutálel za postranní čáru. Benaglio tak zasahovat nemusel, i když směr střely dobře vystihnul.

Vlci se poprvé vážněji osmělili až v 37. minutě, když Schäferův přímý volný kop načechral svojí lesknoucí se hlavou Ashkan Dejagah, ale míč se snesl pouze na břevno. V zápětí málem udeřil na druhé straně Gómez, když vystihnul malou domů, ale se zakončením příliš otálel, až Kjaer jeho střelu zblokoval. Zbytek první půle však patřil již jen hráčům Wolfsburgu.

Ve 42. minutě bylo hodně živo před brankou Thomase Krafta. Nejdříve byl Marcel Schäfer poblíž vápna faulován van Bommelem, poté se šplímachr Diego ujal exekuce volného přímého kopu a k překvapení všech míč zatočil přímo na branku na bližší tyč, kde také propadl Kraftovi mezi prsty do brány. Gól však nebyl uznán pro sporné ofsajdové postavení Cícera, který před bránou stínil a clonil Krafotvi ve výhledu. Ať již šlo o ofsajd nebo ne, gól nebyl uznán a přes mohutné protesy domácích se pokračovalo ve hře.

Ani neuběhla další minuta a Grafite šikovně prostrčil míč na Diega, který z první napálil pouze nohy Thomase Krafta. Největší okamžiky slávy tohoto mladého gólmana však přišly o něco později. V první minutě nastavení první půle nemusel při hlavičce Grafita ještě zasahovat, byť těsně minula tyč, ale ve třetí minutě nastavení po nařízeném pokutovém kopu po faulu na pronikajícího Dejagaha prokázal, že van Gaal jej učinil novou jedničkou Bavořanů poprávu.

Grafite jako specialista Vlků na podobné situace se zhostil kopu ze značky jedenácti metrů, ale Kraft jeho dobře mířenou střlu k tyči vytáhnul na brankovou konstrukci, od které se míč odrazil ven. Hráči Bayernu plácali svého hrdinu po zádech, hráči Wolfburgu nemohli uvěřit, co všechno v závěru prvního poločasu dokázali zahodit a tak se šlo za stavu 1:0 pro hosty do kabin.

Druhý poločas nenabídl již takovou podívanou jako ten první, ale nelze říci, že by byl nezajímavý, ba naopak. Trenér Vlků Steve McClaren stáhnul nevýrazného Cícera, kterého nahradil mladý talent Tolga Cigerci, který si nepočínal přes svůj nízký věk a malé zkušenosti vůbec špatně. Domácí zahrozili poprvé v 50. minutě po Schäferově centrovaném míči do vápna, na který si naskočil Simon Kjaer a těsně minul bránu. Avšak pro ofsidové postavení by ani případný gól stejně nebyl uznán a tak se domácí museli snažit dál.

Po rohovém kopu v 56. minutě zahrávaném Diegem byl blízko gólu chorvatský šutér Mario Mandžukić, ale jeho prudkou hlavičku zázračně vyrazil Kraft nad bránu a skóre tedy zůstalo stejné. Hosté hráli druhou půli více na breaky, avšak srážely je nepřenosti ve finální fázi a často i hamounství jednotlivých hráčů v čele s Arjenem Robbenem. V 68. minutě mohl být blízko vstřelení gólu Mario Gómez, to by se mu však nesměl v gólové pozici zamotat míč mezi nohy.

V 73. minutě se Arjen Robben dostal po jednom svém z řady průniků konečně do vápna, ale když už překonal Marcela Schäfera, kde se vzal, tu se vzal Mario Mandžukić a čistým skluzem Robbena o míč obral. Chvilku předtím měli velkou šanci i domácí, kteří však doplatili na nesobeckost Sashy Riethera v zakočení, který místo střely volil zbytečnou přihrávku zpátky a celou akci tak lidově řečeno zazdil.

Domácím nechyběla snaha, jenže nedokázali udržet míč na svých kopačkách a ve finální fázi působili lehce nemohoucným dojmem. K vyrovnávacímu gólů jim velkou měrou pomohl Bastia Schweinsteiger, který po zápase zřejmě hodně zpytoval svědomí. Čtyři minuty před koncem se odvráceného míče zmocnil Marcel Schäfer a proti němu stál Bastian Schweinsteiger jako jediná překážka před vápnem. Schäferovi sice jeho čitelná klička vůbec nevyšla, jenže Schweinsteigerovi se při pokusu o zkrocení míče odrazil balón od paty, Schäfer jej lehce doběhnul a prudce nacetroval před bránu, kde měl Sasha Riether již lehkou práci se zakončením - 1:1.

Hosté nebyli s výsledkem spokojeni a pokusili se ještě o nápor, avšak příliš času jim nezbývalo. Přesto si ale dokázali vytvořit ještě dvě velké příležitosti. V poslední minutě normální hrací doby se Robben prokličkoval k jedovaté střele zpoza vápna, kterou do prádné branky uklidil Thomas Müller. Nadšení však netrvalo hráčům Bayernu dlouho, když pomezní rozhodčí vztyčil nad hlavu praporek oznamující Müllerův prohřešek proti pravidlu o ofsidovém postavení.

V třetí minutě nastavení se ještě pokusil odčinit sovjí chybu Bastian Schweinsteiger, ale jeho prudkou i dobře umístěnou hlavičku vyškrábnul konečky prstů Diego Benaglio a zápas tak skončil zaslouženou remízou 1:1.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Arjen, Schweiny a Müller/Gomez

Reagovat
jardakolo1

nesdilim golovou euforii a dávám bídnych 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Frontální utok na pokud možno všechny trofeje podnikne GIGANT FC BAYERN 1.rok-1:2 Fc Bayern Munchen

Reagovat
smazaný uživatel

oprava: 1.krok

Reagovat
Tomtaf

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1 2

Reagovat
Ranoth

a bayern se muze s titulem rozloucit :D

Reagovat
smazaný uživatel

no neni to supr

Reagovat
Ranoth

je doufam ze titul ziska dortmund urcite si ho zaslouzi uz jen za tu prvni pulku sezony

Reagovat
smazaný uživatel

do riti pivkári...další tiket v riti...

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak

Reagovat
smazaný uživatel

co na to říct!!! FC BAYERN

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele