18. kolo
15.01.2011 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

FC St. Pauli - SC Freiburg 2:2

Freiburg dosud na hřišti St. Pauli nikdy nevyhrál a bundesligoví historikové a statistikové tuto skutečnost ani letos přepisovat nemusí. Domácí sice dvakrát vedli, soupeř ale má v kádru kanonýra Cissého, který zařídil svému týmu bod a sobě posun do čela ligových střelců.

Oba celky se v úvodních minutách spíše hledaly a nebylo moc na co koukat, to se ale změnilo po deseti minutách. Cissé si na kraji šestnáctky chtěl přehodit Zambrana a ten hlavou uklidil na rohový kop, sudí Wingenbach ale viděl ruku domácího obránce a nařídil penaltu. Spravedlnost ovšem zůstala zachována, nepříliš povedený pokus Cissého zneškodnil hamburský brankář Kessler.

St. Pauli bylo najednou do zpěvu a navíc ve 13. minutě šlo i do vedení, když Oczipka centrem z levé strany našel Ebberse a jeho perfektní hlavička zaplula k zadní tyči - 1:0. Hosté z Breisgau byli naprosto demoralizovaní a to mohli být rádi, když Baumann nemusel vytahovat míč ze své sítě po ráně Nakiho.

Do druhé půle poslal hostující kouč Dutt do hry Japonce Yana a ten hru jeho týmu hned rozproudil. Mimo jiné vybojoval roh, po němž o chloupek minul hlavičkující Barth, a výrazný podíl měl i na vyrovnávací brance. V 61. minutě sklepl Mujdžův centr hlavou pro Cissého a ten nekompromisně zavěsil pod břevno - 1:1. Příliš dlouho jej to ale těšit nemohlo, o sedm minut později se v dobrém světle ukázal střídající hráč i na druhé straně, po centru Oszipky vrátil St. Pauli vedení Asamoah - 2:1.

"Kiez-Kicker" sahali po třetí, pojišťovací brance a v 74. minutě střelu Ebberse na brankové čáře vykopával Cissé, který se zaslouženě stal mužem utkání. Vzápětí se senegalský šutér zjevil na druhé straně, využil nedorozumění domácí defenzivy a přehodil překvapeného Kesslera - 2:2. Ve zbytku utkání už zaujala jen střela domácího Rothenbacha, tu ale v klidu lapil Baumann a body se tudíž na Millerntoru dělily.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
klokan.paul

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele