18. kolo
14.01.2011 20:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 1:3

Jarní premiéra Bundesligy servírovala v prvním poločase jen nudou prošpikované menu. Změnu přinesla až přestávka. Po ní předvedli domácí hráči hned tři chyby v defenzívě, kterých Borussia dokázala využít. Leverkusenu se povedlo snížit až deset minut před koncem.

Zápas začal ve vyprodané a pořádně promoklé Bayaréně zostra. Na obou týmech byla znát natěšenost do úvodních minut bundesligového jara, což ostatně dokazovala především Borussia. Ta měla hned ve třetí minutě obrovskou šanci, když si pro centrovaný míč jako po žebříku vystoupal Sven Bender. Jeho hlavička ze střední vzdálenosti ale mířila do tyče. Podzimní král Německa byl v úvodu zápasu lepší ve všech aspektech hry. Především střed hřiště patřil hráčům ve žlutém. Ti nastoupili bez tolikrát zmiňovaného Japonce Kagawy, ale na jejich hře to znát příliš nebylo.

Právě sestavy obou týmů nabídly několik zajímavostí. V útoku hostů dostal od úvodní minuty šanci Robert Lewandowski. Úkol nahradit Kagawu pak převzal především mladý talent německého fotbalu Mario Götze. To domácí Bayer si musel poradit s chybějicími kraji obrany. Šanci tak dostali Daniel Schwaab a Gonzalo Castro, který nahradil českého obránce Michala Kadlece.

A byl to zmíněný Castro, okolo kterého prošla krásná přihrávka Nevena Subotiće. Jeho pas milimetrově našel nabíhajícího Roberta Lewandowského. Ten se snažil co nejrychleji vystřelit pod vybíhajícím a hlavně padajícím Adlerem, ale brankář Leverkusenu si v této situaci poradil.

Jinak bylo první dějství fotbalového představení relativně chudé. Vystoupit ze stínů kulis se rozhodl až domácí Sidney Sam, který ve 40. minutě našel hlavu Kießlinga. Ten přeskočil Hummelse, ale v dobré příležitosti si se zakončením příliš neporadil - hlavičkoval nad.

Druhý poločas začal velkou příležitostí Borussie. Aktivní Jakub Błaszczykowski poslal ostrý centr z malého úhlu před bránu, kde byl jeho polský krajan Lewandowski, který nedokázal trefit míč a Adler vyrazil na roh.

Smutek z neproměněné šance ale netrval dlouho. Ve 49. minutě doputoval dlouhý aut z dílny Piszczeka až ke Schwaabovi. Ten neodhadl na mokrém povrchu odskok míče a zahrál jednoznačně rukou. Hlavní rozhodčí ale prokázal velký cit pro hru, ve které nechal pokračovat. Z malého vápna tak přesnou střelou zakončil Kevin Großkreutz - 0:1.

V 53. minutě proběhla stejná scéna se stejným hercem. Kevin Großkreutz přidal druhou branku po chybě Manuela Friedricha, který trestuhodně nezpracoval míč a daroval tak možnost k bleskovému zakončení právě hostujícímu záložníkovi - 0:2.

Hrůznou šestiminutovku pro domácí dokonal Mario Götze. Ten se dostal k míči poté, co jeho spoluhráči vyhráli dva osobní souboje v řadě. Pro osmnáctiletého záložníka následně nebyl problém potáhnout míč, vytáhnout smyčec a zahrát brankáři Adlerovi na housličky - 0:3.

Až poté se z dlouhého přestávkového spánku probudil také Leverkusen, jenže na střílenou přihrávku Rolfese nikdo nedosáhl. Čtvrthodiny před koncem pak po parádní sérii pěti přihrávek ve vápně střílel Augusto. Jeho střela ale trefila jen rameno bránícího hráče, a tak ani z této příležitosti nic nebylo.

Nakonec se po krásné přihrávce prosadil až deset minut před koncem Kießling, který ale při usměrňování míče do branky nešťastně narazil do tyče. Bolístku velmi záhy rozběhal. Více střel se ale do branky nevešlo, a tak Borussia vyhrála 3:1 a na čele tabulky navýšila svůj náskok, minimálně do zítřejších zápasů, už na 13 bodů.

Autor: Filip Horký

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 a nebo remiza

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
Shevchenko

Kdo se na to má v pátek večer dívat?

Reagovat
xfox88

2X

Reagovat
pavel.fotbal

remis nebo dvojka , dortmund to Leverkusenu oplatí( možná) nebo plichta.

Reagovat
smazaný uživatel

remíza s hodně gólama...3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

super!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

skvelej zapas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele