18. kolo
15.01.2011 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Hamburger SV 0:1

Schalke dnes předvedlo dost možná nejhorší výkon v sezóně, a že těch opravdu špatných už letos pár bylo. Z utkání proti Hamburgeru SV odcházejí Königsblauen stejně jako v létě bez bodu, zatímco hosté se díky gólu van Nistelrooye dostali na tříbodový dostřel pohárovým příčkám.

Začátek přitom ze strany domácích nebyl až tak špatný a hned ve druhé minutě měl menší příležitost k hlavičce Huntelaar, o pár minut později zase musel proti Eduově přímém kopu zasahovat Rost. Na druhé straně Metzelder svou nedůsledností připravil šanci Ben-Hatirovi a jeho střelu na zadní tyč skvěle vytěsnil Neuer.

Ani domácí brankář ale neměl svůj den, dvakrát nezvládl centrované míče a mohl být setsakramentsky rád, kdy jednou van Nistelrooy z obtížné pozice přestřelil a podruhé Kačarovu hlavičku odvrátil z brankové čáry Moritz. Mezitím se pokoušel trapným pádem vymodlit penaltu Pitroipa, sudí Kircher jí nenařídil, zároveň však hostujícímu štírkovi kartu neukázal.

Dále již první dějství zabředlo do šedi a něco k vidění bylo zase až po obrátce. Nejprve díry ve středu domácí obrany využil Elia, ale zblízka střílel vedle, v 53. minutě každopádně již HSV vedlo. Demel na pravé straně zesměšnil Schmitze a nacentroval na zadní tyč, kde s pomocí hlavy a ruky dotlačil míč za čáru Ruud van Nistelrooy - 0:1.

Reakce ze strany Schalke ovšem nepřišla, domácí celek byl směrem dopředu naprosto nemožný. Jeho hru trošku oživil Pander, ani přímý kop v jeho podání ale královsky modré štěstí nepřinesl. Hamburští však definitivu svému vítězství nedali a v závěru málem litovali, když míč propadl na zadní tyč, ale Schmitz prázdnou branku netrefil, a tak utkání skončilo zaslouženým úspěchem hostí.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele