18. kolo
16.01.2010 18:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg 3:1

Stuttgart potvrdil, že pod novým koučem Grossem šlape, což tentokrát odnesl Wolfsburg. Úřadující mistři byli po většinu utkání horším týmem a Švábové díky zasloužené výhře 3:1 poskočili už na dvanáctou pozici.

Sotva se utkání rozběhlo, už mohl Wolfsburg vést. Grafite využil zaváhání soupeřovy obrany a šel sám na branku, rozhodl se ovšem ještě přihrávat Džekovi a tento úmysl vystihl domácí brankář Ulreich. Ten potom již jen odpočíval, protože otěže zápasu napevno převzal jeho tým. Jako první vyslal ránu na Lenze Hilbert, mířil ovšem těsně nad. Stejný hráč ve 13. minutě rozehrál rohový kop a proti Niedermeierově zakončení se musel vytáhnout Lenz, přičemž následně dorážející Khedira trefil jen boční síť.

Hilbert byl v centru dění i ve 20. minutě, kdy vyslal do tutovky Pogrebňaka, ten ale zakončil levačkou prachbídně. VfB se tak zaslouženého vedení dočkalo až o osm minut později, kdy Maricův centr prodloužil Khedira a na zadní tyči nekompromisně zakončoval kdo jiný než Hilbert - 1:0. Do přestávky mohl zvýšit aktivní Pogrebňak, v rozhodující chvíli se mu ale míč zadrhl pod nohama a bylo po šanci.

Po obrátce Vlci přidali na obrátkách a byli aktivnější, žádnou příležitost na vyrovnání si ale nevypracovali a místo toho inkasovali druhý gól. V 58. minutě zahrával standardku Hilbert, hlavičkující Tasci vrátil míč do ohně a na správném místě stojící Pogrebňak jej bez potíží poslal do sítě - 2:0. Dvoubrankového vedení si ale Švábové užívali jen sedm minut. Poté z ničeho nic zaúřadoval Džeko, který si rychle zpracoval míč a zpoza vápna trefil horní růžek branky - 2:1.

Od té chvíle Wolfsburg svého soupeře přehrával a vypadalo to, že vyrovnání je jen otázkou času, ale Ulreich si poradil se šancemi Džeka i Grafiteho. V 85. minutě pak dostal Džeko přihrávku za obranu, jenže trefil tyčku a následnou dorážku poslal Grafite nad branku. Dvě minuty nato tak Stuttgart definitivně rozhodl, když povedený kontr vzal na sebe Gebhart a svižnou přízemní střelou upravil na konečných 3:1.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vehu táhni už i stou z.asranou obranou plnou i.diotů

Reagovat
magnat7

mohol by po pol roku vratit do obrany pekarika, ved horsie to uz nemoze byt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele