18. kolo
17.01.2010 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FC Norimberk 1:0

Schalke se doma proti Norimberku trápilo, přesto však zvítězilo upoceně 1:0 a vrátilo se zpět na druhou pozici před Bayern a HSV. Jediný gól velice nudného utkání obstaral Kuranyi, o záchranu bojující hosté mohou litovat dvou nastřelených tyček.

O něco aktivněji začali hosté, první dobrá příležitost byla však na straně favorita. V deváté minutě přiťukl novic Edu míč Rakitićovi a jeho střele chybělo k úspěchu jen málo. Norimberští ale jinak působili vzadu velmi stabilně a čekali na svou šanci. Ta přišla ve 26. minutě, kdy Bordonovy chyby využil Charisteas, jenže trefil pouze pravou tyč.

Chvíli nato se v pokutovém území uvolňoval Bunjaku, v poslední možný okamžik byl ale odzbrojen Höwedesem. Schalke se herně trápilo, kvůli zranění navíc musel odstoupit Kluge, příchozí paradoxně z Norimberku. Dvě minuty před pauzou na pěkný centr nedoskočil Kuranyi, a tak nepříliš záživná první půle skončila bez branek.

Po obrátce se ale na gól čekaly jen tři minuty. Poté se na pravé straně uvolnil Farfán a nacentroval na zadní tyč, kde se přes Diekmeiera prosadil Kuranyi a zblízka poslal míč za Schäferova záda - 1:0. Branka ovšem hru domácích od svázanosti neosvobodila a herně navrch měli hosté z Franska.

Ti si dlouho nemohli vypracovat slušnou šanci, až v 68. minutě přihrál Charisteas do běhu střídajícímu Eiglerovi, který se vřítil do pokutového území a prudce vystřelil. Přáno mu však nebylo, Neuer míč reflexivně vykopl na levou tyč. Závěrečných dvacet minut už přineslo pouze jeden solidní brejk domácích, jmenovitě Sánchez ho ale neproměnil, a tak skóre už zůstalo neměnné.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele