18. kolo
16.01.2010 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Werder Brémy 1:0

Stejně jako první podzimní, tak i první jarní zápas Brémy nezvládly. Šokem se tak stala výhra Frankfurtu 1:0.

Celkem 45 600 diváků ve frankfurtské Commerzbank Areně v prvním poločase přihlíželo nepříliš líbivému fotbalu. Werder zpočátku utkání kontroloval hru, ale oba týmy si za prioritu zvolily spíše defenzivu a spoléhaly na protiútoky. Po jednom z nich přišel v desáté minutě varovný výstřel Hunta, ten ale skončil neúspěchem.

Po uběhnutí dvaceti minut dostala hra nový náboj, v 22. minutě se díky Meierovi dostal před Wieseho Ochs, ale brankáře Brém nepřekonal. O pár okamžiků později nejprve vychytal Hunta na druhé straně Nikolov, načež Marin upadl v pokutovém území, ale sudí Michael Weiner nechal ve hře pokračovat. Brémy nepřestávaly svého soupeře tlačit, ve třicáté minutě ale musel Özilovu jedovku vytlačit až obránce Franz.

Po změně stran skončila hned první šance gólem. V 57. minutě se přes Schweglera s Chrisem dostal míč až k Russovi, který pravou nohou dopřál fanouškům domácích emocí. Trenér hostí Thomas Schaaf na to zareagoval vystřídáním Rosenberga za Pizarra a Borowskiho za Jensena, jenomže ani oni průběh a stav utkání změnit nedokázali. Naopak harmonii narušovali domácí, Spycher v 72. a Teber v 74. minutě ale už neuspěli.

Schaaf pak patnáct minut před koncem ještě vložil své naděje do debutanta Abdennoura, který nahradil Almeidu, ale do konce utkání i přes šance Tebera s Liberopoulosem gól už nepadl. V závěru se ještě Nikolov vyznamenal proti hlavičce Nalda a ve Frankfurtu nad Mohanem mohly propuknout oslavy triumfálního vítězství.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele