18. kolo
17.01.2010 17:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

1. FC Köln - Borussia Dortmund 2:3

Strhující závěr nabralo utkání v Kölnu, kde domácí tým i přes mocný finiš nedokázal vydolovat ani bod.

První poločas posledního utkání prvního jarního kola by si mohl nechat patentovat nudu. Diváky na Rhein-Energia-Stadion probudily z ospalosti až v deváté minutě pokusy Petita z volného kopu, který vyrazil Weidenfeller, a nepřesná střela Maniche. Hosté z Dortmundu se i nadále nedokázali dostat do příležitostí a v 19. minutě mohl přijít trest. Podolski od půlící čáry vyslal Novakoviće, ten ale míč nezpracoval ideálně a dvojici Subotić - Weindenfeller se podařilo slovinského útočníka zastavit i za cenu zranění brankáře Borussie, jehož potíže se nakonec ukázaly vážnější než se zdálo a proto jej v brance musel nahradit Marc Ziegler.

Novice v dortmundské svatyni poprvé prověřil ve 25. minutě ránou zpoza šestnáctky agilní Maniche, ale Zigler se proti jeho ráně přes Schmelzera vyznamenal. Jako by ale byla ve 28. minutě fotbalová spravedlivost slepá. Dortmundu se snad poprvé v utkání povedla kloudnější akce, po rohu prodloužil hlavou na zadní tyč Barrios k Hummelsovi, který skóroval do odkryté brány.

Pak se opět až do 40. minuty, kdy Ziegler zkušeně vyrazil Chihiho střelu, nic nedělo. Köln sice ovládal hru, ale až na pár výjimek se k žádnému vážnějšímu ohrožení nedostal. Hlavní sudí zápasu Florian Meyer na konec ještě nastavil čtyři minuty, v druhé z nich pálil Novaković hry vedle branky. BVB na to odpovědělo pokusem Grosskreutze a do konce první pětačtyřicetiminutovky ještě přidalo jeden gól. Na Sahinův centrovaný míč si naběhl Mats Hummels a vstřelil pohodlně svůj druhý gól v utkání.

Ve druhém poločase musel Mondragon čelit střelám Valdeze, Bendera, Grosskreutze a Sahina, ale ani jedna z nich, až na tu poslední, brankáře dostatečně nevystrašila.

Až v 74. minutě se opět musel činit suplent Ziegler, Freisovu hlavičku ale dokázal vyrazit na roh. O tři minutky později míč zase propadl k Barriosovi, jeho volej ale jen těsně minula pravou tyč. O dvě minuty později mohl ještě zápas zdramatizovat Ehret, ale vestfálský tým od první pohromy uchránil výborný Ziegler.

Snížení Kölnu přišlo až v 83. minutě, kdy Ziegler nezůstal na čáře, udělal pár kroků z branky po Womého centru, na který naskočil McKenna a přehodil špatně vyběhnutého brankáře hostí. Kevin McKenna v 88. minutě byl i u vyrovnávací branky - jeho centr sice přeskočil Novakoviće, za ním ale číhal Youssef Mohamad a odstartoval výbuch emocí na Rhein-Energia Stadion. Při gólu se ještě trochu poranil Ziegler, což neunesl i trenér Klopp a byl vykázán na tribunu, aby se pohádal s domácími fanoušky. Následně se však vrátil a ještě si popovídal se čtvrtým rozhodčím.

Borussia se ale v nastaveném čase dočkala tří bodů. Běžela první minuta nadplán a Kevin Grosskreutz vystřelil zpoza šestnáctky, jenomže střelu tečoval McKenna a změnil směr natolik nešťastně, že se Mondragon už nedokázal vrátit k druhé tyči. V závěru pak ještě Zieglera provětral Freis, brankář hostí míč před sebe vyrazil, ale obrana jeho týmu situaci uhasila na roh, ze kterého gól nepadl.

Dortmund tak nakonec tři body v Kölnu doslova urval.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pome dortmund do LM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele