18. kolo
16.01.2010 15:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Hannover 96 - Hertha BSC 0:3

Berlínská Hertha hned v prvním jarním kole dala důrazně na vědomí, že to se záchranou myslí naprosto vážně. Stejně jako v prvním podzimním kole Hannover porazila, tentokrát zásluhou efektivní ofenzivy a vynikající obrany dokonce 3:0.

Hosté v AWD-Areně nastoupili bez Romana Hubníka, který si v posledním tréninku před utkáním poranil stehno, i přes tuto nepříjemnost ale začali dobře. V prvních deseti minutách měl dvě dobré příležitosti Ramos, jednou ale mířil vedle a podruhé jeho nedůraznou hlavičku v klidu lapil Fromlowitz.

Hannoverští ohrozili Drobného poprvé až po dvaceti minutách, zato ale pořádně. Štajner uvolnil Konana, který se prosadil přes svého strážce a i obešel Drobného, v poslední chvíli ho ale odzbrojil vracející se von Bergen. Ve 30. minutě tak mohla udeřit Hertha. Raffaelův roh odvrátila domácí obrana jen před Piszczeka, který zavřel oči a z voleje prostřelil Fromlowitze - 0:1.

Za tři minuty bylo Berlíňanům ještě více hej. Cícero rozjel rychlý brejk, Ramos posunul rychle míč doprava na Raffaela, který se trefil přesně k zadní tyči - 0:2. Ve zbytku poločasu se již hostující celek koncentroval jen na pečlivou obranu, v 45. minutě sice ještě vypálil z dvaceti metrů Pinto, Drobného tím ale z klidu nevyvedl.

Po změně stran se Hannover ujal slova a snažil se vyvinout tlak, jeho hráčům se ale na kopačky vkrádala nervozita a nepřenost. V 55. minutě mohl zvýšit už na rozdíl tří branek Ramos, který v osobním souboji přejel Ďuricu, následně ovšem zakončil příliš ležérně. Chvíli nato zase pálil ze střední vzdálenosti Raffael, brazilskému technikovi ale scházela přesnost.

Domácí dlouho nebyli schopni předvést něco, čemu by se dalo říkat fotbal, a po většině zbabraných akcí se na jejich hlavy snášel ohlušující pískot. Jakýsi tlak nakonec přišel čtvrthodiny před koncem, Hertha ho ale přestála bez úhony a následně své vedení pojistila. Nejprve šla sice Ramosova pumelice těsně nad břevno, v 80. minutě se ale míč odrazil od Raffaela ke Gekasovi a ten chladnokrevně upravil na 0:3.

Výsledek nakonec mohl narůst i do debaklu, neboť Ramos rychlostně předčil Ďuricu a ten mu málem roztrhl triko. To si oči sudího Gagelmanna nenechaly ujít, následnou Cícerovu penaltu ale zneškodnil Fromlowitz. V závěru měli ještě šanci domácí, ale míč do Drobného branky nedostali a českého brankáře tak kromě tří bodů může těšit i čistý štít.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

jano durica nepusti nikoho na branu

Reagovat
shitcool

Reagovat
smazaný uživatel

Parada, konečne sme vyhrali................IMMER WIEDER HERTHA!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele