18. kolo
15.01.2010 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim 2:0

Po dlouhých 51 kolech je Bayern tam, kde obyčejně chce být - totiž na prvním místě. Favorit na zisk bundesligového titulu doma zaslouženě porazil Hoffenheim 2:0 a po sedmém vítězství v řadě poskočil minimáně na pár hodin před dvojici Leverkusen, Schalke.

Utkání nabídlo v počátku slušné tempo a o něco lepší start hostí. Už ve druhé minutě rozchytal Butta střelou zpoza vápna mladíček Zuculini, čtyři minuty nato centroval po úniku z levé strany Vukčević na Dembu Ba, ten ale z obtížné pozice branku netrefil. Po pár rozpačitých minutách převzali iniciativu Mnichované, ale nespočet jejich centrů a standardek úspěch většinou nenesl, ačkoliv jednou musel hasit nebezpečí Demba Ba v hodině dvanácté.

Po necelé půlhodině přišla první opravdová šance a měli ji hosté z Kraichgau. Po rychlém protiútoku svižně vystřelil Ibišević, mazák Butt byl ale na zemi včas a míč vyrazil. Na opačné straně hřiště si strážce tří hoffenheimských tyčí Hildebrand poradil s pokusem Schweinsteigera, v 35. minutě ale už inkasoval. Byl to právě Schweinsteiger, kdo z levé straně poslal do ohně centr, ten nešťastně prodloužil Šimunić a na zadní tyči číhající Demichelis poslal z voleje Bayern do vedení.

To zůstalo do přestávky neměné, s opětovným příchodem na hřiště ale jako kdyby byl na hřišti jiný Hoffenheim. Jeho hráči přestali stíhat, domácí měli znatelně navrch a brzy mohli přidat pojistku. V 57. minutě vyslal Robben do úniku Gómeze, ten si ale míč zpracoval tak nemotorně, že se o šanci připravil takřka sám. Minutu nato si oba domácí hráči spolupráci zopakovali s tím, že Robben tentokrát lahůdkově centroval na zadní tyč a Gómez si se svou hlavičkou vylámal zuby na Hildebrandovi.

Za dalších pár minut se pozorný brankář TSG měl znovu co ohánět, tenokrát parádně vytěsnil střelu Müllera a poradil si i s pokusem Robbena. Hosté co do ofenzivy dlouho nic nepředvedli, i z ničeho ovšem občas padají branky. Stát se tak mohlo v 72. minutě, kdy po přímém kopu Maicosuela těsně minul Demba Ba, a přesto musel Butt předvést rychlý reflex.

Na víc se už ale Hoffenheim nezmohl a naopak Bayern přidal pojistku. Gómez nejprve střílel těsně vedle, v 86. minutě pak našel van Bommel před brankou střídajícího Kloseho a ten z jasné pozice překonal bezmocného Hildebranda. Na rozdíl třídy mohl ještě zvýšit Gómez, tomu ale dnes nebylo přáno - trefil jen levou tyč, přičemž dorážející Pranjić nastřelil jen boční síť.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bayern potvrdí skvělou formu a porazí TSG tip: 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Titul bude náš!!! FC BAYERN tip: 5:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern!Vyhrajeme!Tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

go go bajern, heure morgen imer vider bajern mussen sondern fliegen!! mein hause mein catel, bajern heute wurde siege!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně 1. po dlouhé době,i když asi na den.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele