Bundesliga - souhrn 10. kola

29.10.2010, 22:22, aktualizováno 31.10.2010, 19:23
Komentáře a souhrny
Bundesliga má nového lídra. Dortmund totiž ve šlágru zvítězil v Mainzu a vystřídal ho na čele tabulky. Hoffenheim přehrál Hannover a poskočil na třetí místo. Schalke stále čeká na domácí ligovou výhru, tentokráte jeho stánek vyloupil Leverkusen. Brémy doma nestačily na Norimberk, všechny body veze také Frankfurt ze St. Pauli. Köln díky Novakovičově hattricku otočil duel s Hamburkem. Doma uspěly Wolfsburg i Kaiserslautern. Včera porazil doma Bayern Freiburg.

TSG Hoffenheim - Hannover 96 4:0

31.10.2010 17:30

Góly: 45. Gylfi Sigurdsson, 48. Gylfi Sigurdsson (pen.), 51. Demba Ba, 71. Peniel Mlapa

V souboji o třetí místo zabodoval Hoffenheim, který doma proti Hannoveru sice nepředvedl žádnou hitparádu, přesto ale svého soupeře porazil jasně 4:0. TSG těžilo především ze sedmdesátiminutové převahy jednoho muže v poli a gólové smršti, která olemovala přestávku.

Kraichgauští se podle očekávní chopili taktovky a po čtvrthodině měli první šanci, když Weis nahrál do běhu Dembovi Ba a proti jeho střele předvedl solidní zákrok Fromlowitz. Hostům se ale koncepce začala hroutit v 19. minutě, Schmiedebach šel do souboje s Rudym loktem napřed a sudímu Gräfemu nezbylo nic jiného, než ho po druhé žluté poslat do sprch. Tím byly role jasně dané, Hoffenheim se ale dlouho nemohl prosadit, až mu v nastavení pomohlo štěstí - Sigurdsson poslal odražený míč na bránu a díky nešťastné teči Schulze to bylo 1:0.

Hostující stoper byl i u druhého domácího zásahu, ve 48. minutě fauloval v šestnáctce Obasiho a následnou penaltu s přehledem proměnil Sigurdsson - 2:0. Islandský středopolař je specialistou na standardní situace a to potvrdil také za další tři minuty, kdy jeho skvělé zahrání z levé strany zužitkoval hlavičkující Ba - 3:0.

Hannoverští v deseti mužích stáli před hrozbou debaklu a zatáhli se do hlubové defenzivy, ambice zápas zvrátit či alespoň zdramatizovat totiž za tohoto stavu již pochopitelně neměli. Další branky se ale nevyvarovali, v 71. minutě střídající Chahed zbytečně ztratil míč ve středu hřiště, čehož využil Rudy k přihrávce Mlapovi a ten zacílil přesně k pravé tyči - 4:0. Osamocený Ya Konan pak mohl v závěru vstřelit alespoň čestný úspěch hostí, Starke si ale čisé konto vzít nenechal a jeho tým tak triumfoval čtyřgólovým rozdílem.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 0:2

31.10.2010 15:30

Góly: 26. Mario Götze, 67. Lucas Barrios

Týden se s týdnem sešel a na čele bundesligy se opět mění stráže. Šlágr ligy na hřišti dosavadního lídra s grácií zvládl Dortmund a po páté venkovní výhře je o bod před dnešním soupeřem, který doma zaváhal podruhé v řadě a zaslouženě prohrál 0:2.

V úvodu ale vykazoval mnohem více aktivity právě domácí tým a hrajíc v obrovském tempu se snažil dostat dortmundskou defenzivu do úzkých, ta se ale nedala. Hosté nepřipustili žádnou větší šanci a po čtvrthodině hry naopak sami začali zlobit. Obraně Mainzu nevyšel ofsajd systém, čehož k samostatnému úniku využil Barrios, jenže míč "píchl" jednak kolem Wetkla, tak i vedle branky.

Většině fanoušků na bruchwegském stadionu zatrnulo o chvilku později, kdy Wetklo nezvládl malou domů od Noveského, k jeho štěstí ale balon skončil v boční síti. Domácí brankář pak své zaváhání hned dvakrát napravil, když si poradil jak s pokusem Barriose, tak i tutovkou mladíčka Götzeho. Ofenziva Mainzu marně hledala rytmus a jedinou vážnější situací byla snad pouze hlavička Szalaie, která ale cíl nenašla.

Ve 26. minutě se Borussia konečně prosadila. Sahinův pas nedokázal odvrátit do bezpečí Bungert, míč si tak vzal do správy Götze a zkušeně do Wetklova protipohybu zakončil - 0:1. Pár minut nato se do balon opřel Schmelzer a Wetklo mohl být rád, že jeho pumelice šla doprostřed branky, další porci štěstí pak domácí měli po Sahinově rohu, kdy Subotić hlavičkou mířil do tyče.

Vzhledem k průběhu hry tak mohl být Mainz s jednogólovým mankem spokojen a po obrátce zahájil ofenzivu. Ta vyústila již ve 47. minutě v Subotićův faul na Szalaie v pokutovém území a kopala se penalta, tu ale Polanski neumístil příliš dobře a Weidenfeller udržel BVB o krok napřed. Matador v hostující svatyni byl v permanenci i o dvě minuty později, když Holtby oslovil Allaguiho, i s jeho zakončením si ale kapitán Dortmundu poradil.

Posléze se ovšem opět dostal na koně hostující celek. Nejprve napřáhl ke střele Kagawa a Wetklo musel předvést vynikající zákrok, aby míč vyškrábl na roh, v 67. minutě byl ale už i on bezmocný. Götze si to namířil z pravé strany do středu hřiště a na vápně prostrčil míč Barriosovi, který už si poradil v duchu velkých střelců a po kličce Wetklovi pověsil míč pod břevno - 0:2. Tím byl zápas prakticky rozhodnut a nic už s tím neudělal ani domácí žolík Schürrle, všechny body tak putují do Vestfálska.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Bayer Leverkusen 0:1

30.10.2010 18:30

Góly: 65. Sidney Sam

Střetnutí druhého nejhoršího domácího týmu proti nejlepšímu celku na soupeřových hřištích skončil statisticky dle očekávání, Leverkusen si ze hřiště Schalke odvezl šťastnou jednogólovou výhru a drží se na pohárových příčkách, zatímco domácí jsou v tuto chvíli až předposlední.

Königsblauen se od samého začátku snažili tvořit hru a balon cirkuloval mezi jejich kopačkami, Porýňané ale přijeli s dobře postavenou defenzivou a dlouho takřka nic nepřipustili. Až po dvaceti minutách se ve Veltins Areně začalo něco dít. Farfán provětral pravý kraj hřiště a precizním centrem našel Huntelaara, jeho hlavička ale skončila na břevně a na druhé straně málem Leverkusen trestal, ovšem Helmes míč minul a Vidal následně mířil mimo branku.

Těsně před vypršením půlhodiny hry Bayeru podruhé pomohla branková konstrukce, když se z pravé strany pokusil odcentroval domácí Uchida a balon mu sjel po kopačce tak, že se Adler musel hodně natahovat, aby alespoň ve spolupráci s tyčkou zažehnal nebezpečí. Hosté začali pořádně hrát až před přestávkou, vyjma Derdiyokova pokusu z dálky ale nic moc nevymysleli.

Krátce po přestáce mohl bezbrankový stav prolomit opět Huntelaar, když ho centrem našel znovu Farfán, nizozemský šutér ale tentokrát trefil levou tyč. Kdo by čekal, že se Schalke dostane do tlaku, ten by se šeredně mýlil. Místo toho utekl Sam a Metzelder musel jeho únik hasit na poslední chvíli. V 65. minutě ale domácí defenziva vytvořila ve svém středu dálnici o šesti pruzích, Sam si na ní po Benderově skvělém pasu najel a proti jeho bezchybnému zakončení byl Neuer bez šance - 0:1.

Hosté se pak zase zatáhli a hráli to, co jim momentálně stačilo k úspěchu. V 73. minutě mohl změnit osud utkání Farfán, ale z úhlu Adlera nepřekonal a ve stejném duchu si ve svých pološancích vedli i Huntelaar či Jurado. V samém závěru již ze Schalke čišela bezradnost a branka Leverkusenu již prakticky nebyla ohrožena. Sečteno a podtrženo, hosté si připisují další venkovní triumf, naopak S04 prohloubilo svoji krizi.

Více informací k zápasu

1. FC Kaiserslautern - Borussia Mönchengladbach 3:0

30.10.2010 15:30

Góly: 72. Christian Tiffert, 83. Adam Nemec, 88. Srđan Lakić

Borussia Mönchengladbach se nadále topí v krizi. Z ní se naopak vysvobodil Kaiserslautern výhrou 3:0. Jednou asistencí se na vítězství domácích podílel i Jan Morávek.

Po více než třiceti letech se představili v dresech bez jakýchkoliv reklam fotbalisté Kaiserslauternu. Ti tak ve svém domácím stánku uctili památku největší klubové legendy Fritze Waltera. Kapitán prvního zlatého německého týmu z MS by se v neděli dožil devadesáti let. Úvodní šance ale i přes bouřlivou atmosféru šla na účet hostí, Sippel v 7. minutě trochu zabrnkal na nervy všem fanouškům, nakonec si ale nadvakrát s Reusovou ránou poradil.

Domácí se ke své první možnosti dostali o dvě minuty později. Lakićovi ale k úspěšné hlavičce po centru De Wita chybělo jen pár centimetrů. V 16. minutě zaváhal hrdina středečního utkání DFB-Pokalu s Bayerem Leverkusen brankář Borussie Heimeroth, když podběhl centrovaný míč De Wita z volného kopu. Naštěstí pro tým Michaela Frontzecka ale ještě stihl vyrazit míč alespoň na roh.

Ten však hostům způsobil komplikace vážnějšího rázu. Prakticky hned po něm se biliárovým způsobem k míči dostal Micanski, jehož rána jen s přispěním teče prosvištěla těsně vedle pravé tyče na další rohový kop. Po něm se tentokrát odrazil míč k Bílkovi, jehož ránu z dvaceti metrů vyrazil sám Heimeroth a ukončil tak velký tlak domácích.

Domácí ale v horlivém nátlaku pokračovali. V 27. minutě měli obrovskou smůlu, když Tiffertova dorážka z bezprostřední blízkosti trefila jen břevno. Co se nepovedlo Tiffertovi, o to se pokusil za dvě minuty Micanski, jenomže Heimeroth jeho umístěnou ránu na zadní tyč reflexivně vyrazil nohou.

A když se skóre pět minut před přestávkou nepodařilo změnit ani Lakićovi, jehož v nadějné pozici na hlavičku zezadu postrčil Andersenem, týmy se do kabin rozešly za bezbrankového stavu.

Do začátku druhého poločasu jako velká voda vtrhli hostující hříbata a mohli se brzo radovat z branky. To by ale v 51. minutě nesměla selhat letní posila z Freiburgu Idrissou. Marxovu ránu Sippel vyrazil jen do strany k volnému kamerunskému útočníkovi, ale ten, ačkoliv měl před sebou prázdnou branku, poslal míč jen vedle levé Sippelovy tyče. Domácí brankář si musel pořádně oddechnout i o minutu později, když stejně jako volný De Camargo promáchl nadějný centr Idrissoua.

Od té doby byli znovu aktivnější domácí. Christian Tiffert v 72. minutě převzal ve středu pole míč, rozhlédl se a uviděl, že Heimeroth stojí na malém vápně. Za jeho záda pak poslal z pětadvaceti metrů krásnou technickou ránu.

Tři minuty nato mohl vyrovnat skoro stejným způsobem Bradley, jenomže střela se mu na rozdíl od domácího křídla nevyvedla a Sippel tak přízemní míč pokryl. V 78. minutě hlavou jen těsně posunul míč nad břevno Schachten a zakončil tak veškeré úsilí Gladbachu o vstřelení branky.

Skórovat se naopak povedlo domácím. Slovenský útočník Adam Nemec v 83. minutě převzal přihrávku Bugery do uličky a ze šestnáctky překonal Heimerotha na jeho bližší tyč. Zmar hostí dokonala 88. minuta a třetí branka v jejich síti. Morávkův centr nedokázal jako poslední instance zastavit Daems, míč se tak dostal k Lakićovi, jenž potvrdil úlohu střelce a naprosto klidně překonal bezmocného Heimerotha.

Zápas tak skončil na první pohled pohodlnou výhrou domácího celku.

Více informací k zápasu

FC St. Pauli - Eintracht Frankfurt 1:3

30.10.2010 15:30

Góly: 5. Carlos Zambrano - 42. Theofanis Gekas (pen.), 70. Theofanis Gekas, 90. Caio

Frankfurt už páté utkání v řadě neprohrál a minimálně do konce utkání Leverkusenu se usídlil na 3. místě tabulky. Naopak St. Pauli se přiblížilo k sestupovým vodám.

Vítězství hesenského celku se ale v Hamburku nerodilo lehce. Svěřenci Michaela Skibbeho dokonce od páté minuty prohrávali. Nikolov neudržel centrovaný míč, ten se dostal k Zambranovi, jehož dorážku se podařilo Russovi vychýlit pouze tak, že nadále mířila na branku. Toho využil peruánský obránce, jenž míč mířící za koncovou čárou ještě akrobaticky směrem za brankovou čáru. Na ní nedokázal zasáhnout Franz.

Hosté se vyrovnání dočkali až tři minuty před pauzou a opět u toho byl Carlos Zambrano. Jeho zákrok proti Gekasovi v šestnáctce byl sudím Marcem Fritzem posouzen jako faul, následovala tedy penalta. Té se ujal sám postižený Theofanis Gekas a brilantně do pravého horního rohu proměnil. Do kabin tak oba týmy šly za nerozhodného stavu 1:1.

Na vítěznou branku hosté od Mohanu čekali do 70. minuty. Schwegler krásným nákopem z vlastní poloviny našel Gekase, jenž si v šestnáctce elegantně zpracoval míč a poslal jej za Kesslerova záda.

Domácí se sice ještě snažili o odpověď, jakékoliv debaty ale v posledních sekundách ukončil Caio, jenž hlavou poslal do sítě volný kop Tzavellase. Do utkání se také alespoň jako střídající hráč zapsal Martin Fenin, jenž v 90. minutě na hrací ploše nahradil hrdinu Gekase.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Hamburger SV 3:2

30.10.2010 15:30

Góly: 11. Milivoje Novakovič, 29. Milivoje Novakovič, 84. Milivoje Novakovič - 15. Mladen Petrić, 24. Heung-min Son

1. FC Köln se odpíchl ode dna bundesligové tabulky a děkovat za to může především dvěma mužům. Tím prvním je nový trenér Frank Schaefer, který na rozdíl od předchůdce Solda vrátil do sestavy Milivoje Novakoviće a ten hattrickem rozhodl o vítězství 3:2 nad HSV.

Pozdější hrdina utkání o sobě dal vědět hned v úvodu, kdy z dálky vystrašil Drobného v hamburské brance, čímž ukončil počáteční oťukávání. V 11. minutě už si Novaković vedl lépe, kdy k němu Westermann nešťastně prodloužil Podolského standardku a slovinský reprezentant nadvakrát dostal míč do sítě - 1:0. Hned minutu nato mohl šokované hosty dorazit Lanig, jenže mířil těsně vedle a po čtvrthodině hry mohl litovat ještě víc, když Brečko odvrátil Mathijsenovu hlavičku jen k Petrićovi a ten z bezprostřední blízkosti srovnal na 1:1.

Tempo zápasu začalo přidávat na obrátkách a HSV si pomalu vypracovávalo převahu, kterou navíc ve 24. minutě zužitkovalo. Kačar skvěle vysunul Sona, jenž si poradil jak s Salgerem, tak s pozdě vybíhajícím Varvodićem a do prázdné pak vstřelil první bundesligový gól hned při svém debutu - 1:2. Reakce domácích na sebe ale nenechala dlouho čekat, po necelé půlhodině hry rozebrali Clemens s Podolskim pravý kraj hamburské obrany, druhý jmenovaný předložil Novakovićovi a ten se štěstím vyrovnal na 2:2.

Do konce půle již oba soupeři sundali nohu z plynu a 50 tisícovek fanoušků na stadionu tak viděli zajímavé situace zase až po změně stran. Ve 47. minutě zahrával roh Podolski a Lanig hlavou jen těsně minul Drobného branku, o chvilku později Trochowski nádhernou přihrávkou oslovil Guerrera a jeho ránu z voleje zastavilo až břevno. Po chvilkovém oddechu pak začali Kozlové topit pod kotlem a Podolski málem strhl vedení na jejich stranu, jenže jeho ráně milimetry chyběly.

Hamburští favorité jako kdyby se začali soustředit na udržení remízového stavu a Köln tak dostal mnoho prostoru k tomu, aby je mohl přišpendlit k vápnu. Kačar z ojedinělé akce sice vystrašil Varvodiće, následně už ale hráli jen domácí. V 79. minutě nejprve ještě Podolského trefa nebyla uznána pro ofsajd, pět minut nato ovšem Clemens uvolnil Brečka, který si počkal na vhodný okamžik k přihrávce a před brankou hlídkující Novaković již neměl problém vstřelit zasloužený vítězný gól na 3:2.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart 2:0

30.10.2010 15:30

Góly: 6. Edin Džeko, 76. Edin Džeko

Stuttgart si ve Volkswagen Areně nedokázal vypracovat kloudnější akci a po zásluze prohrál. Propadl se tím tak na barážové místo, Wolfsburg po třech neúspěšných pokusech v lize opět vyhrál.

Rozhodující branka střetnutí přišla už v šesté minutě. Simon Kjaer si naběhl na rohový kop Diega, hlavičku nasměroval do břevna, od něhož se míč odrazil za brankovou čáru. Míč pak ještě pro jistotu vrátil do sítě Džeko, nicméně gól byl správně připsán letní dánské posile z Palerma.

Ve 13. minutě diváci ve vlčím doupěti zaregistrovali snad jedinou vážnější šanci hostí. Gentner přistrčil míč Cacauovi, ten ale nártem Hitze prakticky neohrozil. Dvě minuty na to mohl Stuttgart ještě více do kolen srazit Džeko, Kuzmanović jej nedokázal při jeho úniku zastavit, bosenský útočník ale stejně trefil míč jen do rukavic Ulreicha.

Wolfsburg nadále vsázel spíše na protiútoky, jeden z těch nadějnějších v 18. minutě zastavilo pozdní vysunutí Diega na Džeka. Největší nebezpečí pro švábský klub ale představovalo bránění rohových kopů. Nejprve ve 23. minutě zachraňoval až na brankové čáře u tyče stojící Molinaro po střelu Barzagliho, pak v 25. minutě Diego přiťukl Grafitem, jehož tečovaná rána skončila na tyči. Po následném rohu se opět zaskvěl Molinaro, když "vychytal" dorážku Grafiteho.

Brazilský kanonýr se neprosadil ani osm minut po změně stran. Centr skvěle hrajícího Diega v šestnáctce propadl, nicméně Grafite nedal hlavičce dostatečnou razanci a nechal tak zasáhnout Ulreicha.

Stuttgart si svou největší šanci utkání nechal na 61. minutu. Träschovu ránu doprostřed branky vyrazil Hitz jen před sebe, nicméně dorážející Harnik nesmyslně zvolil místo dorážky nohou dorážku hlavou a Hitz dokázal svou chybu odčinit.

Konečnou podobu výsledku přinesla 76. minuta. Míč do malého vápna zakroutil Diego, Ulreich se pro míč nedostal a tak mohl už jen bezmocně sledovat, jak Džeko pozměnil dráhu míče do branky.

Stuttgart nenavázal na své poslední výkony a prohrál.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - 1. FC Norimberk 2:3

30.10.2010 15:30

Góly: 5. Hugo Almeida, 90. Claudio Pizarro - 45. Ilkay Gündogan, 47. Mehmet Ekici, 73. Ilkay Gündogan

Norimberk si letos vede nad poměry dobře a potvrdil to i dnes, když zvítězil 3:2 na hřišti favorizovaných Brém a poskočil do první poloviny tabulky. Werder může litovat neproměněných šancí z prvního poločasu, doma totiž opět zbytečně ztratil.

Domácí tým ovšem měl začátek jako z partesu a hned v páté minutě šel po zásluze do vedení. Mertesackerův pas z hloubi pole prodloužil Almeida na Marina a seběhl si na zadní tyč, kam jeho spoluhráč doručil precizní centr a portugalský útočník hlavou neomylně zakončil - 1:0. Hosté byli jako omámení, jejich hra byla pranýřována mnoha nepřesnostmi a agresivně hrající Werder z toho těžil.

Brémští ovšem příliš nezvládali koncovku, hostující brankář Schäfer tak proti Almeidovi a Marinovi hned dvakrát udržel svůj tým ve hře. Dvě velešance pak měl i Arnautović, z přímého kopu ale nezacílil dobře, a když se pak ocitl před Schäferem sám, neúspěšně se pokusil o lob. Norimberk byl až do poslední minuty první půle takřka neškodný, poté ale Schieber zacvičil s Prödlem a před brankou našel Gündogana, který z bezprostřední blízkosti stanovil poločasový výsledek 1:1.

Další šok pro Werder přišel krátce po změně stran. Nejprve Arnautović znovu neuspěl z přímého kopu a na druhé straně navíc udeřili hosté, když Schiebera sice vychytal Mielitz, na dorážku Ekiciho ale už neměl nárok - 1:2. Domácí byli naprosto demoralizováni a než se stačili vzpamatovat, mohli dostat třetí branku, Ekici ale tentokrát hlavou neuspěl.

"Der Club" efektivně bránil a nenechával soupeři příliš prostoru, sám navíc byl v útoku úspěšný. Frantz nejprve odmítl přidat pojistku, v 74. minutě pak trefil Gündogan břevno, Schieber v pádu tyč a až na třetí pokus dostal Gündogan míč na místo určení - 1:3. Tím bylo první vítězství Norimberku na Weserstadionu od roku 1998 zpečetěno a nic na tom nezměnil ani Pizarro, který pár sekund před závěrečným hvizdem zkorigoval na konečných 2:3.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - SC Freiburg 4:2

29.10.2010 20:30

Góly: 39. Martín Demichelis, 61. Mario Gómez, 73. Anatolij Tymoščuk, 80. Toni Kroos - 64. Stefan Reisinger, 87. Edson Braafheid (vl.)

Bayern ze sebe smyl nálepku nejhůře střílejícího týmu bundesligy, když doma porazil 4:2 Freiburg a o skóre ho přeskočil v tabulce. V utkání, kterému sice nechyběly góly, zato ale tempo a vzrušení, byl hodně vidět Danijel Pranjić, trojnásobný asistent.

Pokud náhodou některý z fanoušků dorazil do hlediště Allianz Areny o akademickou čtvrthodinku později, nemusel ničeho litovat, oba týmy se totiž jen a jen oťukávaly. Poté si na Schusterovu standardku na zadní tyč naběhl Cissé, nejlepší bundesligový kanonýr ale hlavou nemířil přesně, probudil tím však Mnichovany.

Po kombinaci s Kroosem střílel vedle Gómez, Ottlova rána z voleje letěla pro změnu nad branku a v 39. minutě už Bayern vedl. To si na Pranjićův roh z levé strany naskočil na přední tyči Demichelis, jenž v sestavě nahradil na poslední chvíli zraněného Badstubera, a hlavičkou určil poločasový stav 1:0.

Na začátku druhé půle se opět dlouho nic nedělo, až se po krásné příhře Schweinsteigera dostal do zakončení Gómez, jenže ztroskotal na reflexivním zákroku Baumanna. Chvíli nato, konkrétně v 61. minutě, si ale domácí útočník spravil chuť, když si našel místo k hlavičce po rohovém kopu Pranjiće, identickém jako na konci první půle - 2:0. O tři minuty později ovšem Putsila využil špatné rozehrávky domácích a našel střídajícího Reisingera, který umístěnou hlavičkou snížil na 2:1.

Freiburští pak mohli dokonce srovnat, když Abdessadkiho střelu vyrazil Butt, kterému pak na čáře vypomohl Tymoščuk. V 72. minutě ale bylo hotovo, Pranjić tentokrát nahrál právě ukrajinskému defenzivnímu univerzálovi a ten uklidil míč k levé tyči - 3:1. Chvíli nato mohl přidat další branku Müller, dvě obrovské šance v následujících minutách neproměnil Gómez.

V 80. minutě ale mohli domácí fanoušci opět jásat, to se z uctivé vzdálenosti odhodlal ke střele Toni Kroos a rozhodně neprohloupil, jeho rána vymetla levý horní roh branky a Baumann vzduchem plachtil marně - 4:1. Hosté se čtyři minuty před vypršením základní hrací doby ještě dočkali zkorigování výsledku, po centru Bastianse se z malého vápna do vlastní sítě neomylně trefil Braafheid a určil tak konečné vítězství svého týmu 4:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund1081123:725
2.1. FSV Mainz 051080219:1024
3.TSG Hoffenheim1053221:1318
4.Bayer Leverkusen1053219:1518
5.Eintracht Frankfurt1051417:1016
6.Hannover 961051413:1616
7.Bayern Mnichov1043312:1015
8.Hamburger SV1043315:1415
9.1. FC Norimberk1043314:1415
10.SC Freiburg1050516:1815
11.Werder Brémy1042419:2114
12.VfL Wolfsburg1041517:1613
13.FC St. Pauli1041512:1513
14.1. FC Kaiserslautern1031613:1810
15.1. FC Köln1022612:198
16.VfB Stuttgart1021716:197
17.Schalke 041013610:176
18.Borussia Mönchengladbach1013614:306

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (206)

Přidat komentář
smazaný uživatel

...škoda, že v sobotu půjdeme 100% minimálně o příčku dolů

Reagovat
smazaný uživatel

...tak jsem se přehlídl v řádku, pokud FCN vyhraje 1:0 tak zůstanem 7.

Reagovat
smazaný uživatel

:-X

Reagovat
smazaný uživatel

...to se ale nestane

Reagovat
smazaný uživatel

to je jedno ci ostaneme na siedmej priecke ale aby sme teraz pokracovali vo vitaznej snure ked sa do zimnej prestavky prepracujeme do prvej trojky budem velmi spokojny

Reagovat
smazaný uživatel

A v St. Pauli by musela být remíza

Reagovat
smazaný uživatel

až tak do podrobna jsem to nestudoval... paráda, záleží na dvou utkáních, takže můžu stále doufat

Reagovat
smazaný uživatel

Tak že Norimberk vyhraje v Brémách, tomu bych nevěřil a St.Pauli vs Frankfurt skončí v 2/3 výhrou jednoho nebo druhého, takže se zítra večer můžete těšit zpátky na 9. flek

Reagovat
Bayern +

dva dni pred Vianocami budeme tretí, o to sa stavím !

Reagovat
smazaný uživatel

Tak není to nic nepravděpodobného

Reagovat
smazaný uživatel

v současnosti byste měli vést ligu o dobrých 5bodů (Letos je bundesliga hodně vyrovnaná, řekl bych "slabší" než-li loni

Reagovat
smazaný uživatel

to -slabší- opravdu jen v uvozovkách, v Evropě je Bayern zatím 100%

Reagovat
smazaný uživatel

to, že je v evropě 100% ale není herní kvalitou bayernu, spíš neschopností neschopných soupeřů

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Ondraa24

něco na tom možná bude

Reagovat
Arne

Důvod? Letos je to mnohem nabytější než loni, aspoň co týče boje o titul... Připomíná mi to předloňskou sezónu, kde se to ale vykrystalizovalo až na jaře.

Reagovat
smazaný uživatel

...přál bych si tu napínavost s tím, že by nakonec vyhrál Bayern (přinejhorším BvB)

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, tehdy Hoffenheim překvapivě podzimní mistr, ale titul nakonec vyhráli Vlci, kteří zaútočili z 9. místa s 9ti bodovou ztrátou. A stíhací jízda Stuttgartu byla rovněž obdivuhodná. Mainz podle mě na jaře taky vyklidí pozice jako tehdy Hoffenheim a o titul se popera Bayern s Borussií. Žlutočerným bych ten titul po letech přál, v Bayernu jsou stejně zvyklý na sudé ročníky

Reagovat
Arne

herbage? Cos zase prohrál za sázku?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak zase, zatím podruhé a nebyla to ani sázka. Jen jsem napsal, že jestli dá Bebé gól, tak si dám tento nick a on se ten haluzácký bezdomovec jako napotvoru trefí

Reagovat
Arne

Nj

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě, mě se taky líbí celá liga (nevyzpytatelností, nasazením, kvasicky parádní atmosférou atp...), ale přijde mi, že jsou letos němci v porovnání s evropou trošičku "vzádu". Ale zajíci si počítají po honu, uvidíme na konci jara. Každopádně titul věřím stále Bayernu (právě proto, že by teoreticky měl nejméně ztrácet, což se teda zatím moc neděje, ale uvidíme v dalších kolech). Jinak, před rokem se najížděl v německu jednu výrobní linku (cca 12km od Baden Baden směr Rastatt), místní zde žili hodně Karlsruhem, jak si zatím vedou v druhý lize? Na jaře prej měli ambice o špici tabulky) Díky za info.

Reagovat
Arne

KSC je letos špatný, zatím suverénně nejhorší tým, se kterým jsme hráli a který jsem tak měl možnost vidět... Podle mě dost možná i spadnou do třetí, s financema jsou na štíru, jsou tam nějaký čachry a spory ve vedení a ten kádr je zoufalej.

Na jaře moc nevím, jak si vedli, možná o postupu v koutku duše mohli snít, ale mezi reálný kandidáty určitě nepatřili.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel jsem pracoval od nevidím do nevidím a on směr KSC (okolo Stuttgartu a na Manheim) je dost frekventovaný, takže sem byl rád, když jsem nemusel nikam jezdit. Jinak díky za info, trošku si mě zklamal. a ještě jeden dotaz (dřív jsem hodně jezdil směr Forst-Suden (sever německa - pohraničí s polskem). Kousek odtud sem byl na prohlídce Freudschafstadionu tušííím?? Cottbus. Jak si tenhle tým vede? Už je to určitě 6let, co jsem tam byl naposled, ještě jako 17ti letej rádoby frajer

Reagovat
Arne

Energie Cottbus je na tom slušně, mají ten tým dobře poskládaný a vede to tam Pelle Wolitz, nadějnej, energickej trenér... Pro mě jsou kandidátem na postup č. 3, mohli by se vrátit, ať je v BL aspoň jeden dederon.

Jinak ty dálnice kolem Mannheimu jsem poznal asi dva měsíce zpět, je to docela síla, ke všemu tam dost stavěli, nikde jinde v Německu jsem to nezažil takhle kritický.

Reagovat
smazaný uživatel

no mě to povídej... směr Mannheim, Stuttgart katastrofa.... pak už jak jedeš na Karsruhe, tak to celkem jde... Zpátky do čr sem radši jezdil po A8 směr Mnichov a před norimberkem sem najel na A6tku.... Jinak by ses fakt zbláznil . Jinak k Cottbusu, pořád je tam "balkánská" stopa? Dřív tam byla přímo kolonie

Reagovat
Arne

No, takhle daleko jsme zase nebyli... Jen kousek za Heilbronnem, když jsme jeli do vidlákova na Hoffenheim - Bremen.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidlákova

Reagovat
Arne

To mě nakazil SVW, dřív jsem jim tak neříkal. Zato ale mám doma šálu "Scheiß Hoppenheim", co tam prodával na ulici nějaký podnikavec.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Loukas

Reagovat
smazaný uživatel

A ne?

Reagovat
Arne

No ne... Ještě příjmení tam bylo takový vadný, tak jsem od toho raději utekl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jé, to abych si to po sobě ještě přečetl Už píšu Brémy

Reagovat
smazaný uživatel

právě jsem si vzpomněl na fotku Mirka Slomky s šálou Sheiße 04

Reagovat
Arne

Kde a kdy?

Reagovat
smazaný uživatel

tak teda "Scheiß Schalke" přišel za ním fnaoušek BvB a on si toho nějak nevšiml...

http://img235.imageshack.us/img235/664/fotoslomkapropertybild9xc.jpg (tenkrát to tušim bylo i v tisku)

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Najížděl výrobní linku? Může se zeptat, co děláš za práci?

Reagovat
smazaný uživatel

V Bischweieru (3km od Kuppenheimu). Je to KronoSpan (výrobní linka na dřevotřískovou desku). Základna je ale v Jihlavě, kde taky pracuji :)

Reagovat
smazaný uživatel

Mně spíš zajímalo jaký obor, protože mi to přišlo spojené s kybernetikou

Reagovat
smazaný uživatel

obor strojírenství - dřevařství (osobně mám na starosti přímo technologii tý výroby a sám jsem ty lisy a výrobní zařízení "stavěl" (asistoval jsem německý firmě Dieffenbacher, která tyhle lisy staví po evropě (takže jezdím a ladím :-P a když nejezdím, tak jsem na svém stálém místě doma :-P)

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, takže má na starosti spíše tu mechanizaci a konstrukci. Já měl namysli spíše řízení té linky apod, tím se zabývá kybernetika. To studuje málo lidí, tak jestli to náhodou neděláš. Tady na EF je totiž kupa ekonomů, právníků, mnoho absolventů gymnázia, ale prakticky žádní lidé technického zaměření. Tak alespoň pár nás tu je

Reagovat
smazaný uživatel

noo takhle, pokud je vše postaveno a naladěno, tak vlastně mám na starosti zaučování místních lidí, aby vše poznali a technologicky to uměli obsluhovat... vše se naladí a klasicky chodíš do práce s těma lidma a učíš je (ať už miliony poruch nebo tu technologii). Tedka sem na nejmodernější lince v evropě, která je právě v ČR. (např.kolega ladí v Brašově a další dárek v Rize a to už je vážně zajímavý ). Ale shrnuto, díky za přívítání

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ona praxe bývá většinou zajímavější než teorie. Tak hlavně že tě to baví

Reagovat
smazaný uživatel

tak baví, živí a je to rozmanitý. Ale všechno má svý pro a proti

Reagovat
smazaný uživatel

To je jasný, ale zrovna na vysočině není nabídka práce zrovna velká, tak když člověk najde práci která ho baví a ještě dobře živí, tak je asi rád, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

tak mám se na český poměry hodně dobře. Ale zase máš závazky, seš mladej, máš novej byt, auto, do toho holka, KULTURA a všechno do toho... Takže závazků až až a seš trošku svázanej... ale měl bych být nejlepším ve svým oboru a proto jezdím a mám důvěru . Ale to neřešme, každej máme svý problémy . Jak si se dostal k německýmu fotbalu ty?? (Já sem byl kdysi jako malej žáček ve Forstu (kousek od severních hranic s Polskem), pak sem tam jel coby 17ti letej trenér přípravky no a nějak mi to přirostlo k srdci (německo) + tedkom ta moje práce

Reagovat
smazaný uživatel

Od 15ti sleduji sestřihy na DSF(poslední 2-3 roky tedy už ne) a Bundesliga si mě prostě získala. Skvělý fanoušci, krásné góly, krásný fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak na technicky vzdělané lidi máme dost demetní nicky

Reagovat
smazaný uživatel

tak já mám nejradši Serii A, takže to k tomu celkem jde... Ty máš asi hodně rád bezdomoveský MS co??

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ale napsal jsem, že jestli dá Bebé gól v zápase s Wolverhaptonem, tak si dočasně změním nick na tento. Jinak diskutuji pod jménem herbage

Reagovat
smazaný uživatel

vím, znám tě (odtud). Většinou nekomentuju (v práci mockrát přihlášenej nejsem a doma nějak není čas ). Nic, jdu o dům dál. Čago

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, měj se

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tymoščuk . Jsem rád, že si podmaňuje Německo .

Reagovat
smazaný uživatel

Neříklas náhodou, že budeš už navěky psát jen Timoščuk?

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajinština to má jinak a to jsem nevěděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je to tedy správně?

Reagovat
smazaný uživatel

Tymoščuk.

Reagovat
smazaný uživatel

V ruštině je "и" měkké i, v ukrajinštině ten samý znak tvrdé.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, díky

Reagovat
rufus

Takže to asi bude důvod proč je na Ukrajině Dynamo Kyjev a v Rusku Dinamo Moskva. A já si pořád říkal, proč se každý Dynamo píše jinak..

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíš, to mi nenapadlo

Reagovat
Arne

Jedině y je správně, páč Dynamo Dresden!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rufus

A Dynamo České Budějovice.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

...teď bych si konečně mohl zapamatovat, který je to s i a který jsou ty s Y

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak.

Reagovat
rufus

Tak super. A teď zase můžu dělat chytrýho.

Reagovat
smazaný uživatel

potřeboval čas, kterého je v Bayernu málo - teď ho výjimečně dostal více a dokázal co umí, tak snad bude takto pokračovat...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem to ze srandy . Ale jestli se mu daří, tak jsem velmi rád. Bayern byl jeho vysněným klubem, tak mu to moc přeju.

Reagovat
jv

Jj, dneska byl výbornej, navíc dal pěknou branku...

Reagovat
Arne

Reagovat
TonCZek

a my ten titul stejne vyhrajem jo stejne vyhrajem....FCB!!!

Reagovat
Ferguson6

Freiburg este neremizoval

Reagovat
smazaný uživatel

gól, který prošel kopírkou http://www.youtube.com/watch?v=UfTfzn8UqoU

Reagovat
smazaný uživatel

wunderschön

Reagovat
Arne

Spíš mě udivil Tymoch, viděl jsem to až teď a docela zkušeně to tam uklidil.

Jinak Aueschweine jsou s náma bodově na stejno, kam to ten svět spěje. (to nic, zítra zase odskočíme). Jinak ten kouč Schmitt je první od dob Rehhagela a Topmöllera, kdo z trenérů nosí kopačky.

Reagovat
smazaný uživatel

bo je zkušený

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

ty jo, na tradiční páteční zápas padlo hodně gólů, to se jen tak nestává

Reagovat
Arne

Lepší o polovinu méně gólů a hra a tempo zápasu Köln - BVB, vážně.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

JE VIDĚT ,ŽE NAŠE LAVIČKA MÁ KVALITU,ŽÁDNEJ -ROBBEN ,RIBERY ,VAN BOMMEL ALE TYMOSCHUK ,KROOS A HLAVNĚ PRANJIČ BYLI STRŮJCI NAŠEHO VČEREJŠÍHO PŘEDSTAVENÍ A VÝHRY 4:2,SICE MĚ TROCHU MRZÍ GOL BRAFHEIDA ALE JEN KVŮLI NĚMU PROTOŽE ,UŽ TEĎ JE RÁD ,ŽE SE DOSTANE DO HRY A VL. GOL SE URČITĚ GAALOVI NELÍBIL .JINAK NÁHERA KLUCI JEN TAK DÁL FCB

Reagovat
smazaný uživatel

braahfeid nema v bayernu co delat...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zápas jsem sledoval od šedesátý minuty,a musim pochválit komentátory. líbilo se mií jakym stylem to komentovali

Reagovat
smazaný uživatel

Joooo, konečně Lautern! Bylo potřeba už zabrat a vyhrát, 3:0 je parádní výsledek, Lakic je borec!

Reagovat
jv

Jj, dneska to byl veledůležitej zápas, teď mají hodně těžkej los, uvidíme, jak to zvládnou...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně těch proher už bylo hrozně moc, bylo potřeba to prolomit. Třeba se začne zas dařit a přijde nějaká podobná haluz jako proti Bayernu.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Arne

Marin Takovej slalom na pětníku, to byla nádhera, škoda že z toho nepadla branka. Norimberk měl kliku, ale jejich tah na branku je úžasnej, z toho Schiebera něco bude, moc se Stuttgartu nedivím, že ho chce zpátky už v zimě.

Reagovat
jv

Jj, Norimberk hraje letos až nečekaně dobře, porazit doma Stuttgart, S04 a Wolfsbug, to už ten tým musí mít kvalitu, i když ty týmy zrovna nemají formu...Letos bude ten boj o záchranu neskutečně zajímavej, protože ty týmy co se měly pohybovat dole, tak zatím hrajou nad očekávání dobře, ať už H96, Freiburg, Norimberk i St. Pauli a týmy jako Gladbach, S04 a Stuttgart jsou v sestupové zóně a zatím to nevypadá, že by se na tom mělo něco měnit...

Reagovat
Arne

Já tam vidím St. Pauli a Gladbach, ten třetí by se zase mohl zachránit baráží, poněvadž ty druholigové celky zatím moc nepřesvědčují.

Reagovat
jv

Asi jo, toho Gladbachu je ale škoda, před sezónou dobře posílili, vypadalo to, že se budou pohybovat nahoře, je to velká škoda, mají tam celkem sympatický mladý hráče, uvidíme třeba se jim povede něco podobnýho co před dvěma roky, kdy na tom po podzimu byli taky hodně mizerně, ale nevzdali to, přes zimu výborně posílili a na jaře se zachránili.

Reagovat
Arne

Tak ono je hodně zapříčiněné, že mají velkou marodku... Podle mě kdyby ve středu nedali ten Leverkusen, tak by už Frontzeck šel, v dalších dvou kolech ale mají Bayern a jednou do Kölnu, takže jeho vyhazov vidím docela reálně. Jinak když vezmu kádr jako takový, tak můžou být ve středu tabulky a já bych jim ho i přál.

Reagovat
jv

Bohužel, ty zranění, hlavně v obraně je hodně srazili, nejvíc asi chybí Dante s Brouwersem a asi i Jaurès, navíc se k tomu přidaly ne úplně jistý zákroky Baillyho a je to, obrana se jim úplně rozpadla, k tomu se přidaly ty zranění ofenzivních hráčů jako Matmour, trest za kartu pro Aranga, zkrátka je tam toho hodně...Jinak Frontzeka by byla obrovská škoda, snad ho vedení ještě podrží, buduje tam hodně sympatickej tým.

Reagovat
Arne

Což to jo, zálohu i útok mají dost nabytý, obranu už méně, ale Brouwers svý nedostatky dohoní góly a Dante se dost vypracoval za ty necelý dva roky, co tam je. Sympatický jsou jako klub i ten kádr, já teda nemám moc rád Frontzeka, tak by mi jeho odchod zas tak moc nevadil, uvidíme.

Reagovat
Liquid

Také si zítra přejete vítězství Mohuče?

Reagovat
Arne

Ne.

Reagovat
jv

Ani nápad, vyhraje BVB.

Reagovat
jv

Jinak Tiffert dneska napodobil Ya Konana z minulého kola, jenom s tím rozdílem, že "vymetl" opačnou šibenici...

Reagovat
Arne

100. pro zítřejší dvojku na Bruchwegu.

Reagovat
jv

Reagovat
Bayern +

o ničom inom, ako o remíze ani nejde uvažovať

Reagovat
fantomas

Všechny čtyři aktuálně nejhorší týmy Bundesligy si v minulosti zahrály ve finále LM (PMEZ). Docela kuriozita.

Reagovat
fantomas

Teda...ve finále nějakého evropského poháru, takle. Včetně PVP.

Reagovat
Arne

Lze to omezit jen na PVP, jen Gladbach má k tomu tu LM (tuším).

Reagovat
fantomas

Jj, máš pravdu.

Reagovat
Arne

No, nemám, zamotal jsem se do toho taky... Všichni mají alespoň jednu účast ve finále Poháru UEFA, akorát Stuttgart k tomu má PVP a Gladbach PMEZ. Takhle.

Reagovat
fantomas

No, tak já bral to PVP, že to de omezit na tuhle jednu linku (bez LM a PMEZ) jakoby druhořadého evropského poháru.

Reagovat
Arne

V PVP byl právě jen Stuttgart, teď jsem na to koukal. Nevím, trochu se v tom motáme oba dva, no.

Reagovat
fantomas

No, já jak u tebe čet PVP, spojil sem si to automaticky i s UEFou dohromady, víš.

Reagovat
Arne

Nj, hned pět tradičních klubů ve spodku... Ale co, na konci tam bude max. jeden až dva, snad.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke a Stuttgart se zvednou, no a hlavně aby se zachránil Kaiserslautern. Teď to chce pár let ze začátku přežít, no a pak zaútočit na pozice, kam 1.FCK patří, takže titul a výsluní Evropy. Když budu realista, budu rád, když do 5-10 let budou poháry.

Reagovat
Arne

Hlavně ať se usadí v BL, víc prozatím nemůžeme chtít.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

FCN už by si měl konečně nějaký hráče pořídit natrvalo

Reagovat
Tomanatura

Moc pěkný zápas, paráda BVB

Reagovat
Footballer

Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

sem nic nevidel Ale diky bohu za ty dary

Reagovat
jv

Dneska to byl zaslouženě vyhranej zápas, výborně zahrál Götze, kterej měl podíl na obou gólech, jinak nás dneska hodně podržel Roman, nebýt tý chycený penalty, tak to mohlo dopadnout úplně jinak...Hlavně musíme body z Bruchwegu potvrdit za týden v Hannoveru.

Mario Götze dal dneska 2 500 gól v historii klubu v BL, takže velká gratulace , jinak jsme pátým klubem v historii, kterému se tohle číslo podařilo dosáhnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

V Hannoveru vyhrajete, pro vás je momentálně lepší hrát venku, kde soupeř musí taky trochu hrát.

Reagovat
jv

Snad jo, jinak

Reagovat
Ondraa24

Reagovat
smazaný uživatel

Taky gratulace, byli jste lepším týmem. Mainz nebyl špatný, ale finální fáze byla v jeho podání špatná. Mainz má ale do konce podzimní části lehčí los, jediný těžší soupeř který je ve zbývajících kolech čeká je Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Gratuluji

Reagovat
Logan

Ahoj, jsem rad ze jsem te tu zastihl, muzes mi napsat na icq 210-540-863, pokud to pouzivas, dik

Reagovat
jv

Jj, určitě se ozvu, ale dneska už to asi nestihnu, jsem tu jenom na skok.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak dlouho jeste prezije Magath?

Reagovat
Arne

Do titulu.

Reagovat
Ondraa24

Reagovat
jv

Reagovat
Godwinson

Co to ta Mohuč provedla, to měla vyhrát.

Reagovat
Godwinson

.. a ještě Hoffenheim a Gylfi.

Reagovat
Arne

Hoffe plete bič z docela velkýho hovna, ale Sigurdsson je dobrej, takovej vyzrálej.

Reagovat
Godwinson

Doufám, že budou plést takhle biče stále.

Reagovat
Arne

Tak to tě zklamu, resp. oni tě zklamou... Zase skončeji za pohárama, ten kádr nemá takovou kvalitu.

Reagovat
Godwinson

Věřim jim a přeju jim to, nic neni nemožný. A když si vezmu to, jak se daří těm, kteří by o ty poháry hrát měli, no, uvidíme. Třeba to dají.

Reagovat
Arne

Třeba jo, i když v to nedoufám... Ale líbí se mi, že tys tak jedinej tady zůstal, co jim přeje i normálně, ne jen když jsou zrovna na pár kol první.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Dortmund hraje fotbal jak víno. Parádně jsem se bavil. Ty kombinace na jeden dotek, ten přehled a technická vybavenost hráčů ... Jako bych viděl Barcu v loňských venkovních dresech

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi trošku zaspal, ne? Nebo jsi dokoukal sestřih?

Reagovat
smazaný uživatel

co bych zaspával? Prostě jsem odpoledne sledoval Serii A a náhodou přepnul na ty žlutý zázraky a jen jsem zíral ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je jasné, Borussie s Mainzem hrají v jinačím tempu než Taliáni

Reagovat
smazaný uživatel

nebudu se zaobírat vaší debatou na téma "Serie A vs. BL". Je mi to +- jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak spousta bundesligových zápasů je nekoukatelná, ale ten dnešní se hrál vážně v parádním tempu a nádherný technický fotbálek. Taky hrál první s druhým o první flek

Reagovat
Arne

Nezačínej zase.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechal jsem se zápasem unést. Ale tys taky včera viděl AC-Juventus, tak můžeš srovnat tempo hry, přenost, napadání, apod.

Reagovat
Arne

Neviděl jsem to ani zdaleka celý, ale docela se mi to líbilo, i když oproti dnešku to tempo bylo kostrbatější... Ale byl to taky fajn fotbal, já přece jen mám jiný požadavky než ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky neviděl zápas celý, ale tak první půli a 10 minut z té druhé. Neřikám, že to byl vyloženě špatný fotbal, ale protože předtím dávali Arsenal a potom Barcelonu, tak ty rozdíly mezi hrou jednotlivých týmů byly o to citelnější

Reagovat
Arne

No vidíš, já kdybych viděl ty tři zápasy, co ty, tak by pro mě zřejmě, zřejmě byl nejzajímavější ten italský, páč styly těch dvou mi nevoněj... Ale koukal jsem předtím na Schalke - Bayer a to byl zápas o ničem, domácí bezzubí a hosté nezvykle bránili, navíc Nordkurve se na to vykašlala a jen občas pískala, takže jo, AC - Juve pro mě pak byl balzám na duši.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jeden tým nemá 90% držení míče a nedělá z těch druhých šašky, tak mi to nebaví

Reagovat
Arne

Jinak zhruba tak stejný tempo jako dneska mají třetiligový zápasy SGD, to nekecám. To je potom pošušňání, i když ty kvality tam většinou nejsou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A ten Gotze ... 18 let a hraje takhle. Parádní.. Jak dlouhou má ve Westfálsku smlouvu? Popřípadě - spekuloval se už o nějaké přestupové částce? Tohle je jeden z nejnadanějších fotbalistů dneška

Reagovat
smazaný uživatel

2014, zapomeň

Reagovat
smazaný uživatel

co bych zapomínal. Jen se informuju. Kolik si myslíš, že by mohl stát? 8 mega? 10?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Borussie jej nebude chtít prodat a on sám taky nemá důvod odcházet. Jestli odejde, tak za rok za dva až bude hotovej hráč a maximálně někam do zahraničí

Reagovat
smazaný uživatel

Herbage, triviální otázka: Kolik si myslíš, že by za něj mohli chtít?

Já neřeším, jestli přestoupí, ale jaká je jeho cena +-

Reagovat
smazaný uživatel

Na TM je uvedená cena 5 milionů eur, ale momentálně je neprodejný a čerstvě pod dlouhodobou smlouvou, takže si můžou říct tak o 20. Ale vážně si nedokážu představit situaci, kdy by tolik někdo za něj dal a on sám chtěl odejít

Reagovat
jv

Tak on hlavně odejít nechce.

Reagovat
jv

A ani nemá důvod odcházet.

Reagovat
smazaný uživatel

Vím, píšu výše i níže

Reagovat
jv

Jj, vidím..

Reagovat
smazaný uživatel

Özila kterého jsem vás doporučoval jste prováhali, tak by se ti zachtělo Götzeho, jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

těžko říct... na Subotiće bylo 20 mil. málo... tak zůstal...

Reagovat
smazaný uživatel

Já právě vážně netuším, jiřího otázka mi přijde nesmyslná, ale když chtěl konkrétní číslo, tak jsem plácnul 20

Reagovat
jv

Nech si na něj zajít chuť...

Reagovat
smazaný uživatel

Gotze, Holtby, Ozil, Marin.. To je fakt neskutečný.. Proč tohle neroste třeba v Norsku, aby se tomu mohlo normálně fandit..

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou taky árijci, stejně by skončili v Německu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Norsku bych takovýhle hráče taky přál. Ale i tam se něco urodilo a urodí.

Reagovat
Arne

Ty seš taky neskutečnej.

Reagovat
Tomanatura

Jako Němce taky nemám rád a jejich nároďáku bych v životě nefandil, ale jak může někdo, kdo fandí Francouzům nadávat na německo, to nepochopím

Reagovat
jv

Nejdřív si ukliď před vlastním prahem, ty určitě víš, jak to myslím...

Reagovat
REPLIKATOR

Norové mají Markuse Henriksona

Reagovat
REPLIKATOR

Henriksena

Reagovat
smazaný uživatel

njn Německo je evropská Amerika bokatá země se vším a hromada různejch národů ale fotbal je v Německu o hodně lepší ,vůbec myslím že za nedlouho nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

těžko.... to nejlepší jim utíká do zahraničí

Reagovat
smazaný uživatel

Napr?

Reagovat
smazaný uživatel

Özil, Boateng, Khedira.... ale i neněmci

Reagovat
smazaný uživatel

Jaky ma vliv na nemecky fotbal, ze Nemcum utikaji Nenemci? Mj. vetsina Nemcu zustane doma v teplicku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, neovlivnuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Boateng a Khedira? jinak hráči jako Wesley, Huntelaar, Kagawa... tu ligu ještě více zkvalitňují, takže se bez Özila liga obejde...

Reagovat
Arne

Táhni.

Reagovat
jv

Nenapsal bych to líp...

Reagovat
smazaný uživatel

Mario Gotze je ale Němec jak poleno

Reagovat
smazaný uživatel

Baaaaaaaaaaaayern !!!

Reagovat
smazaný uživatel

DFB: Stuttgart - Bayern

btw. toto kolo už se hraje po zimní přestávce, že?

Reagovat
Arne

Nene, ještě před ní, 21. a 22. prosince...

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro SUNDERLAND AFC!

Reagovat
jv

Že by návrat ztraceného syna?

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Bayeeeernn!

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern se dostane do 3.místa do zimy i bez dua Robbery a na jaře všem nakope prdel!FCB!

Reagovat
smazaný uživatel

BvB 09

Reagovat
smazaný uživatel

Joo, Gylfi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele