Bundesliga - preview 10. kola

29.10.2010, 08:48, aktualizováno 31.10.2010, 08:45
Previews
Nečekaný lídr z Mainzu nastoupí ke šlágru kola proti Borussii Dortmund, které patří druhé místo. Také druhou nedělní dohrávku obstarají celky z první poloviny tabulky - Hoffenheim hraje doma s překvapením z Hannoveru...
1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund  (neděle 15:30)
Nedělní odpoledne v německé bundeslize bude patřit souboji o čelo tabulky. Na něm momentálně dřímá senzace z Mainzu a jeho konkurent Dortmund ho chce po týdenní odmlce zpět, k tomu ale potřebuje nelehký čin - odvézt z Bruchwegu všechny tři body.

Když v předminulém kole Borussia urvala "last-minute" vítězství na hřišti 1. FC Köln, dostala se díky skóre alespoň krátkodobě do čela a po letošní premiérové prohře (a ztrátě bodů vůbec) Mainzu proti HSV na něm zůstala. Po minulé neděli je ale zase vše při starém, BVB mocný závěr tentokrát stačil pouze na bod proti Hoffenheimu, čehož k dvoubodobému trháku využilo 1. FSV zásluhou jednogólové výhry v Leverkusenu.

Oba celky měly před zahájením desátého kola před zbytkem bundesligového pelotonu již slušný náskok, před úskalím DFB-Pokalu je ale tento fakt neuchránil. Mainz ztroskotal na nadšených mladících Alemannie Aachen, na jejímž hřišti prohrál 1:2, a Dortmund dokonce nepřešel přes třetiligový Kickers Offenbach, který si sahal po postupu už v základní hrací době a po zásluze se ho nakonec dočkal v penaltovém rozstřelu.

Ve městě od soutoku Rýna a Mohanu ale nedělají z předčasného pohárového konce vědu. "Fotbal stále ještě hrají lidé. Že jsme porazili Leverkusen, ani zdaleka neznamená, že si musíme poradit i s druholigistou Aachenem. Pohár má svá vlastní pravidla, z tohoto hlediska nechápu, proč bychom měli brát jako blamáž, že jsme vypadli s menším celkem. To samé z opačného pohledu vlastně děláme už několik týdnů v lize," prohlásil Thomas Tuchel.

"Porážku jsme kriticky zanalyzovali, samotné mužstvo bylo velice sebekritické," prozradil Tuchel. "Naším cílem je v každém domácím zápase uchvátit publikum. I proti Dortmundu musíme jít na hranici našich možností, abychom mohli bodovat," dodal nejmladší bundesligový trenér, který se opět může spolehnout na osvědčené hráče - chybí mu totiž jen dlouhodobí marodi Müller, Heller, Löw, Gopko a Šimák.

Trochu vážněji se k pohárovému nezdaru postavil dortmundský lodivod Jürgen Klopp. "Museli jsme zkousnout nepovedený večer. Je potřeba porážku pořádně pocítit, abychom zamezili tomu, že se to bude stávat častěji," prozradil něco ze svých metod Klopp, který se podruhé vrací do svého bývalého působiště, kde strávil osmnáct let jako pravý obránce i jako trenér, a bude se chtít do Vestfálska vrátit s podstatně lepším výsledkem, než jakým byla dubnová porážka 0:1.

"Víme, co nás u oprávněného lídra soutěže čeká - běhavý, fyzicky i takticky silný a velmi flexibilní tým," popsal Klopp soupeře. Tomu mu ze hry vypadl zraněný Blaszczykowski, další čerstvé absence ale řešit nemusí, zvlášť když náhrada dlouhodobě marodného kapitána Kehla Bender se uzdravil. "Pauza mu prospěla," myslí si Klopp, jenž nadále nemá k dispozici Owomoyelu, Hajnala, Kringeho a Zidana.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Bungert, Svensson, Noveski, Fuchs - Caligiuri, Polanski, Soto - Holtby - Allagui, Szalai
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Sahin - M. Götze, Kagawa, Großkreutz - Barrios
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.15 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
TSG Hoffenheim - Hannover 96  (neděle 17:30)
V nedělní dohrávce svedou přímý souboj o 4. příčku TSG 1899 Hoffenheim a Hannover 96. Oba celky měly dobrý start do nového ročníku a nacházejí se příčkách zaručujících pohárovou Evropu. Tento duel tak napoví, kdo jí bude příští rok blíže.

Prezident Hannoveru Martin Kind však mírní před zápasem euforii a poukazuje na to, že reálné cíle klubu jsou někde jinde, než jeho současné postavení v tabulce: "Užíváme si naší pozice, ale nic více, nic méně. Musíme zůstat nohama na zemi. Budeme se snažit hrát pohledný fotbal jak dlouho to jen půjde, ale naším hlavním cílem sezóny je umístit se kolem 10. místa. Pokud se nám to povede, tak prokážeme naše kvality."

Někteří fanoušci Hannoveru již sní o účasti v evropských pohárech. Kind sice tyto sny vítá, ale raději by viděl Hannover mimo první šestku. "Pro nás je důležitá hlavně záchrana. Příklady Bochumi a Norimberka, kteří po senzačním probojování se do Evropy spadly následný ročník dolů, nám ukazují možná úskalí takového úspěchu. Jestli to znamená pro nás riziko, tak řikám radši do pohárové Evropy nepostoupit."

To v Hoffenheimu by si zahráli Evropskou ligu či dokonce Ligu mistrů hned, ale ví, že to nebude lehký úkol. Trenér Rangnick má sice k dispozici kompletní kádr, krom vykratovaného Sejada Salihoviće, ale řada hráčů se potýká se špatnou formou. Nezařívějším příkladem je Vedad Ibišević, kdy se z dříve obávaného střelce stal jen stín. Trenér Rangnick mu nemůže slíbit místo v základní jedenáctce, a tak do dnešního zápasu nastoupí Ibišević nejspíše z lavičky. "Poslední zápasy jsme bez Veda odehráli velmi dobře. Možná začně v základu, možná ho pošlu do utkání z lavičky a možná svým gólem rozhodne zápas," uvedl Ralf Rangnick.

Zatímco domácí nastoupí v plné síle, hosté se budou muset vyrovnat s asbencí tria Emanuel Pogatetz, Leon Andreasen a Carlitos.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Starke - Beck, Luiz Gustavo, Compper, Ibertsberger - Weis, Rudy, Vukčević - Mlapa, Ba, Obasi
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Fromlowitz - Cherundolo, Haggui, C. Schulz, Djakpa - Schmiedebach, Pinto - Stoppelkamp, Rausch - Ya Konan, Abdellaoue
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.70 - 5.40
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
1. FC Kaiserslautern - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Souboj dvou tradičních celků, s nimiž to jde v poslední době od desíti k pěti - tak zní stručná charakteristika střetnutí Kaiserslauternu a Mönchengladbachu. Oba týmy se po vydařeném úvodu sezóny pomaličku propadají až ke dnu tabulky a právě tento zápas pro ně představuje ideální odrazový můstek.

Jak Ďáblům z Betzenbergu, tak Hříbatům z Porýní se povedla úvodní dvě kola, od konce srpna ale výsledkově už jen paběrkují. Domácí mají v tuto chvíli za sebou pět ligových porážek v řadě, hosté sice pouze dvě, za svým nejbližším soupeřem ale stejně o bod a dvě příčky zaostávají. Dalším společným jmenovatelem těchto týmů je výborně zvládnuté druhé kolo DFB-Pokalu - Lautern díky hattricku Lakiće přejel Bielefeld, Gladbach po skvělé podívané udolal favorizovaný Leverkusen na penalty.

Oba trenéři tak ze sebe alespoň částečně sejmuli tlak a hrozbu odvolání, následující partii ale stejně musejí zvládnout za každou cenu. "Je to hodně důležité utkání a my v něm chceme získat tři body. Důležitá bude harmonie mezi mužstvem a obecenstvem, fanoušci mohou býti směrodatní pro sílu a energii hráčů," burcuje domácí Marco Kurz.

Jeho tým nastoupí ve speciálních dresech, klub totiž slaví nedožité devadesáté narozeniny Fritze Waltera, mistra světa z roku 1954 a legendy klubu, podle nějž je pojmenován padesátitisícový stánek na Betzenbergu. Do výjimečného utkání z týmu nezasáhnou zranění Dick, Amri, Micanski a Šimůnek, pro nějž se jedná o opravdovou smůlu - nepřesvědčivé výkony totiž poslaly na lavičku jeho konkurenta Rodneie, místo něj tak nastoupí veterán Abel.

Na opačné straně barikády je mimo hned devět hráčů, z nichž je cítit hlavně absence stoperské dvojice Brouwers - Dante, distancovaného Aranga či útočníků Bobadilly a Matmoura. Naopak brankáře Baillyho, který po čtyřgólovém výprasku od Brém dostal od vedení klubu volno, zatím dobře zastupuje zkušený Christofer Heimeroth.

"Vítězství nad Leverkusenem je důležitým krokem. V minulých týdnech jsme podobně dobře už několikrát zahráli, ale vždy jsme prohráli nebo jen remizovali. Situace pro nás zůstává složitá, ale bylo extrémně důležité, že tým byl za svůj výkon zase jednou odměněn," pochvaloval si pohárový postup Michael Frontzek.
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Sippel - Kirch, Amedick, Abel, Bugera - Tiffert, Bílek - Walch, Morávek, Iličević - Lakić
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Heimeroth - Levels, Anderson, Daems, Schachten - Bradley, Marx - Reus, Herrmann - de Camargo, Idrissou
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.40 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC St. Pauli - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Na hamburském stadionku Millerntor se utkají dva sousedé v tabulce, kteří si prozatím vedou nad plán a užívají si klidného středu tabulky. Ať už St. Pauli nebo Frankfurt by ovšem rády alespoň přičichly k boji o pohárové pozice a k tomu jim pomohou jedině tři body.

Menšímu z hamburských celků se v říjnu až do minulého víkendu dařilo a po výhrách v Hannoveru a nad Norimberkem si na Kiezu mohli říct, že takhle úspěšný vstup do sezóny ještě nezažili. Před týdnem rozlet nováčka soutěže přece jen zastavil Stuttgart, který se díky domácímu vítězství 2:0 odpíchl ode dna tabulky, St. Pauli ovšem ani ve Švábsku výkonem své fanoušky nezklamalo.

"Ve Stuttgartu jsme se prezentovali v dobrém světle, ale nebyli jsme odměněni," zhodnotil trenér Holger Stanislawski. "Víme o kvalitách Eintrachtu, ale nemluvme moc o soupeři, soustřeďme se na nás. Máme před sebou domácí zápas a musíme věřit v naši šanci, musíme fungovat jako kolektiv," burcuje devětatřicetiletý lodivod. Využít Stanislawski nemůže opět kvarteto hráčů, kterými jsou Morena, Rothenbach, Takyi a Sukuta-Pasu.

Frankfurtští Orli prožívají "hamburský týden", ještě před výjezdem do hansovního města totiž doma hráli proti HSV v rámci druhého kola DFB-Pokalu a nevedli si vůbec špatně, favorita vyprovodili po výsledku 5:2. Eintracht tak jen potvrdil formu z posledních týdnů, kdy v lize vyhrál třikrát v řadě a až minulé kolo jej přibrzdilo Schalke, které si z hesenské metropole odvezlo šťastnou bezbrankovou remízu.

Čtyřizápasová série bez prohry by ovšem měla být prodloužena i v tomto kole, alespoň podle přestav Michaela Skibbeho. "Jedeme do Hamburgu minimálně pro bod," uvedl frankfurtský kouč. "St. Pauli je velice bojovné mužstvo, a proto očekávám fyzicky těžké utkání. Musíme dobře bránit a postupně se dostat ke svojí hře," dodal Skibbe, kterému v poslední době ze hry vypadli Chris s Meierem a na marodce tak doplnili Bajramoviće, Rodeho a Titsche-Rivera.
FC St. Pauli - pravděpodobná sestava:
Kessler - Lechner, Zambrano, Thorandt, Oczipka - Boll, M. Lehmann - M. Kruse, Asamoah, Bartels - Ebbers
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - S. Jung, Franz, Russ, Tzavellas - Schwegler, Caio - Ochs, Halil Altintop, Köhler - Gekas
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.35 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Köln - Hamburger SV  (sobota 15:30)
1. FC Köln doma přívítá v 10. kole Hamburger SV, což bude pro Kozly tvrdý oříšek. Již 6 zápasů v řadě totiž nevyhráli, poslední tři duely dokonce prohráli. To odnesl kouč Zvonimir Soldo, kterého nahradil Frank Schäfer, pro kterého bude toto utkání znamenat doslova křest ohněm.

Kolínu po bídném startu do nové sezóny patří až poslední příčka, takže to zatím vypadá spíše na boj o záchranu, než na klidný střed tabulky. Pod Zvonimirem Soldem se židle notně kývala již delší dobu, ale tou příslovečnou poslední kapkou byla porážka 1:2 od Hannoveru. Nový trenér Schäfer se dobře uvedl již v týdnu, kdy Kozly dovedl k hladké výhře 3:0 nad Mnichovem 1860 v poháru.

Nicméně jeho pobyt na lavičce A-týmu nemusí mít dlouhého trvání. V deníku Bild totiž probleskla informace, že by klub mohl vést Huub Stevens - současný trenér Salzburgu. Prezident Kolína Wolfgang Overath však nevyloučil Schäferovo setrvání: "Mám v hlavě hned několik řešení, ale rovněž jsem Frankovi řekl, že v případě, že se mu povede dobře, nebude důvod hledat nového kouče." Nový trenér má i podporu v kabině. "Nyní nás vede člověk s duší i srdcem v Kolíně, tak proč bychom neměli věřit vlastním lidem?" klade si otázku Lukas Podolski, odchovanec a zároveň největší hvězda Kolína.

Rovněž na trenérské lavici hostů dojde před zápasem ke změně, ovšem nevynucené. Hlavní trenér Armin Veh měl chřipku a hráče Hamburgu tak v utkání vedl jeho asitent Michael Oenning. Ten si svojí premiéru jako hlavní kouč HSV odbyl ve středu, ovšem zápas neskončil pro jeho svěřence šťastně. Hamburg podlehl Frankfurtu 2:5 a vypadl tak z Německého poháru. "Důležité bude koncetrovat se na naší vlastní hru. Přijíždíme na půdu celku ze samého spodku tabulky, takže musíme domů přivézt tři body," prohlásil rezolutně Oenning.

Domácí budou postrádat kvarteto zraněných Kevin McKenna, Petit, Sebastian Freis a Alexandru Ionita. Hosté zase šestici Frank Rost, Dennis Aogo, Collin Benjamin, Dennis Diekmeier, Romeo Castelen a Eljero Elia. Nad startem dvojice David Jarolím a Ruud van Nisterooy navíc visí otazník.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Varvodić - Brečko, Geromel, Mohamad, Salger - Lanig, Matuschyk - Chihi, Podolski, Clemens - Novaković
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobný - Demel, Westermann, Mathijsen, Jansen - Rincón, Zé Roberto - Pitroipa, Guerrero, Trochowski - Petrić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.05 - 3.35 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Souboj zoufalých týmů uvidí diváci ve wolfsburgské Volkswagen Areně.

Oba týmy si zcela jistě začátek nového ročníku představovaly odlišně. Wolfsburg a Stuttgart od sebe dělí jen jedna příčka v tabulce, avšak oba se nacházejí těsně nad hranou sestupu a mají záporné skóre. Jednou z možností, jak si v prozatím dost mizerné tabulce polepšit, je výhra.

Když Steve McClaren v létě přicházel do vlčího doupěte, jistě si nepředstavoval, že souboje se Stuttgartem budou duely o přežití pro oba týmy. Svěřenci někdejšího lodivoda anglické reprezentace z devíti zápasů zvítězili jen třikrát. Chuť si tak alespoň napravili v rámci DFB-Pokalu proti Victorii Hamburg, kterou vyprovodili výhrou 1:3. Samotný McClaren si utkání pochvaloval. "Byli jsme favorité a nakonec jsme tuto úlohu splnili. Líbilo se mi, že hráči k utkání přistoupili jako profesionálové. Udělali svou práci dobře. Je před námi ještě hodně kol a v dalším můžeme být hned venku. Nicméně každé vítězství je pro tým důležité."

Oproti kouči švábského celku Janu Kellerovi si může pochvalovat zdravotní stavy svých hráčů. Do zápasu nezasáhne jen brankářská jednička Benaglio. "Stav Diega se lepší ze dne na den. Každý den jeho stav bedlivě monitorujeme. Ale v podstatě nemůžu být spokojený, protože nemáme v brance takovou konkurenci," řekl McClaren, jenž by švýcarského člena mistrovského celku zpřed dvou let měl v malém vápně nahradit mladíkem Marwinem Hitzem.

Rodák z anglického Yorku svým podřízeným v týdnu naordinoval tvrdou přípravu. "Chci tím docílit, abychom hráli ještě tvrději a agresivněji. Stuttgart byl na jaře nejlepším týmem ligy. Letos neměl dobrý start, ale to z našeho pohledu nic neznamená. Výsledky se můžou rychle změnit, protože v týmu má zásobu kvalitních fotbalistů. Ale i my máme takovou kvalitu. Zápas o tom může mnohé napovědět," dodal na závěr tiskové konference McClaren.

Stuttgart dlouhou dobu pobýval na posledním místě, z nějž vybruslil až po poslední výhře 2:0 nad St. Pauli, díky níž se zároveň prokousal na čtrnáctou příčku. Že se vše mění k lepšímu naznačily i výsledky týmu mimo bundesligu, v Evropské lize Kellerovi svěřenci ještě neztratili bod a jdou si tak za postupem, v domácím poháru pak ve středu po prodloužení vyřadili Chemnitz.

"V těchto výsledcích nemůžeme chtít nic jiného, než pokračovat," řekl Keller. "Každý tu v tuto chvíli pracuje na doraz. Máme před sebou ještě spoustu zápasů, v nichž můžeme na nepovedený podzim dát zapomenout. Wolfsburg je na tom letos podobně jako my, a stejně tak si takovou pozici nezaslouží. Proti němu budeme muset využít i těch nejmenších šancí, což si myslím, že se nám podaří, neboť jsem o Wolfsburgu dobře informován a dokáži tým na utkání připravit."

Nástupci nedávno odvolaného Christiana Grosse se ale panenky zřejmě neprotáčejí jen při pohledu na tabulku, ale také na seznam zraněných. Jen málokterý bundesligový tým má v současnosti na marodce hned 9 hráčů (jmenovitě Boka, P. Degen, Delpierre, Niedermeier, Didavi, Elson, Gentner, Marica a Pogrebňak), kteří často promlouvají do utkání ať už ze základní sestavy či z lavičky. Kellera ale ani tento nepříjemný fakt neznepokojuje. "Komunikace v týmu je momentálně úžasná, ještě více se semkl. Problém mi ale spíše dělá čas. Máme jej málo na to, abychom mohli nacvičit více taktických variant. Hrajeme hodně utkání, takže musím klást větší důraz na regeneraci. I tak jsme si ale dokázali vytvořit u soupeřů respekt, který už nesmíme znovu ztratit," dodal Keller.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Pekarík, Kjaer, Barzagli, M. Schäfer - Josué - Riether, Kahlenberg - Diego - Grafite, Džeko
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Celozzi, Bičakčić, Tasci, Molinaro - Kuzmanović, Träsch - Camoranesi, Gebhart - Cacau - Harnik
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.40 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
V sobotu odpoledne přijede 1. FC Norimberk na Weserstadion vyzvat domácí Werder Brémy na souboj o deváté místo tabulky, které Brémy momentálně okupují. Nicméně Brémy jsou momentálně rozjeté a mají nejlepší formu z celé Bundesligy. Z posledních 4 zápasů totiž vytěžili hráči Werderu rovných 10 bodů.

Nicméně ani dobrá forma nestačila v týdnu na fotbalisty Bayernu Mnichov, kteří Werder v Allianz Aréně v rámci poháru udolali 2:1. Prohra to však byla pro Werder krutá, neboť jeden regulérní gól jim nebyl uznán a Bayern tak nakonec utkání otočil z 0:1 na konečných 2:1. Sportovní ředitel Brém Klaus Allofs připouští, že hráče tato porážka stále bolí, ale myslí se již připravují na nadcházející zápas s Norimberkem. "Ačkoliv vyřazení z poháru bylo zcela zbytečné, musíte i s takovou možností počítat. Ale způsob, jakým jsme vypadli, má velmi hořkou příchuť. I když jsme stále naštvaní, jdeme zas o zápas dál," neskrýval zklamání Klaus Allofs.

I trenér Thomas Schaaf byl velmi zklamaný, bral to však celé sportovně. "Tým byl sice zklamán, ale hrajeme zápas každé tři dny a nyní se již plně soustředíme na ten další," uvedl Schaaf.

Hosté z Norimberka dokázali v Německém poháru postoupit do dalšího kola, ale měli o poznání lehčího soupeře než Brémy. Vyřadili totiž Elversberg 07 z regionální ligy. Kouč Dieter Hecking si ale na Brémy věří, neboť v této sezóně obral na výjezdu o body i jné silné celky. "Umíme být velmi disciplinovaní proti velkým klubům jako Hamburg či Leverkusen a sbírat body. Do Brém jedeme pokusit se o něco podobného."

Krom Alberta Bunjakua má Hecking k dispozici všechny hráče, byť Ilkay Gündogan prodělal v týdnu chřipku. Na zápas by však měl být přípravený. Domácí budou postrádat brankářskou dvojici Wiese-Vander, a tak by se měl do brány postavit opět mladík Sebastian Mielitz, který si předchozí zápasy rozhodně nevedl špatně. V obraně stále schází duo Sebastian Boenisch, Naldo, ke kterým se čerstvě přidal Clemens Fritz, toho by měl na pravém kraji obrany nahradit Brazilec Wesley.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Mielitz - Wesley, Mertesacker, Prödl, Silvestre - Bargfrede, Frings - Hunt, Arnautović, Marin - Pizarro
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Judt, Nilsson, Wolf, Pinola - Simons, Gündogan - Hegeler, Ekici, Frantz - Schieber
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 4.15 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - Bayer Leverkusen  (sobota 18:30)
Schalke si bude chtít navrátit vítěznou hrdost, Leverkusen zase konečně začít střílet góly.

Jeden z největších letošních kandidátů na titul se topí v problémech. Schalke 04 Felixe Magatha vůbec nenaplňuje předsezónní prognózy a v současné době pobývá na 16. místě bundesligové tabulky. Odborník na dělání německých titulů dostal od vedení klubu před sezonou zvýšený rozpočet na přestupy, přivedl mnoho zvučných jmen, ale nakonec s nimi vyhořel. Königsblauen v úvodních devíti kolech zvítězili jen jednou a pak třikrát remizovali. Jedinou naději tak rodákovi Aschaffenburgu dávají výsledky v Lize mistrů a DFB-Pokalu.

"V posledních třech utkáních jsme vždy podali dobrý výkon a byli úspěšní," reagoval Magath na výhru v Champions League s Hapoelem Tel Aviv, ligovou remízu s Eintrachtem Frankfurt a postup do 3. kola národního poháru přes FSV Frankfurt. "Nyní chceme proti Leverkusenu konečně získat první domácí vítězství. Klub a fanoušci si jej zaslouží! Podmínky nám hrají do karet, neboť Leverkusen bude hodně oslaben kvůli DFB-Pokalu. S Gladbachem hrál sto dvacet minut a prohrál, což mu nepřidá ani po stránce psychické."

"Remízu neberu, beru jen výhru. Remíza by nic nevyřešila. Potřebujeme se rychle dostat ze současného stavu. Bayer by mohl být ideální soupeř. Je mnohem výš v tabulce než my, je unavený a navíc jsme proti němu letos na jaře předvedli snad náš nejlepší výkon, za který jsme byli odměněni výhrou 2:0."

Úspěšnější ve vzájemných utkáních je ale Leverkusen. Z celkových 52 střetnutí jich opanoval 23, 12 ztratil a 17 skončilo remízou. On sám teď ale bude potřebovat zvednout. Před týdnem v Soluni předvedl mizerný výkon a bral jen bod za bezbrankovou remízu. Pak doma i přes obrovské kvantum šancí nestačil na Mainz, na závěr těžkého týdne také vypadl po penaltovém rozstřelu z domácího poháru v Gladbachu. "Je velmi těžké soustředit koncentraci na další utkání po tom, co jste odehráli dobrý zápas, ale protože jste neproměnili šance, vypadli jste pro celou sezonu z jedné soutěže," přiznal trenér Jupp Heynckes pro deník Rheinische Post.

"Jediné, co od příštího zápasu očekávám je, že upustíme od individuálních chyb. Ty se k nám neustále přisávají a my je nedokážeme odsát. Až se jim dokážeme vyvarovat, můžeme myslet na čelo tabulky. Teď bych se tam raději moc nedíval, aby nás něco neozářilo. V Gelsenkirchenu to bude velmi, velmi těžké bez ohledu na to, v jaké pozici se soupeř momentálně nachází," poznamenal na závěr Heynckes.

Oba celky mají na své straně pětice zraněných. Z domácích nezasáhne do utkání Hoogland, Pander, Hao, Jones a Kenia, z hostů pak Castro, Hyypiä, Renato Augusto, Ballack a dlouhodobě zraněný kanonýr Kiessling.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Schmitz - Moritz - Farfán, Rakitić - Jurado - Raúl, Huntelaar
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Schwaab, M. Friedrich, Reinartz, Kadlec - Vidal, Rolfes, L. Bender - Sam, Derdiyok, Barnetta
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.30 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - SC Freiburg  (pátek 20:30)
V páteční sváteční den se v předehrávce 10. bundesligového kola setkají dva týmy, které jako jediné dosud v letošní sezoně během bundesligových střetnutí vstřelily stejně branek jako inkasovaly. Jinými slovy Bayern přivítá Freiburg.

Svěřenci Robina Dutta cestují na nedobytnou tvrz. Bádenskému celku se totiž ještě nikdy v historii nepodařilo v domácím svatostánku svého pátečního soupeře zvítězit. Jediné tři výhry proti dvaadvacetinásobnému německému mistrovi si připsal v domácím prostředí. Poslední triumf je navíc již velmi vousatý - zrodil se totiž v březnu 1996.

Tentokrát ale aktuálně sedmý celek tabulky bude mít velkou možnost. Bayern si totiž v bundeslize s formou moc netyká, v devíti zápasech pouze osmkrát skóroval a právem mu tak patří až jedenáctá pozice. Chuť si zlepšil alespoň v DFB-Pokalu, z nějž ve druhém kole vyřadil Brémy. Naopak Freiburg se po prohře 2:1 v Cottbusu se soutěží rozloučil.

Trenéru Louisi van Gaalovi kromě herních problémů dělá starosti i marodka. Kvůli absenci Brena a Contenta musí v obraně improvizovat s Tymoščukem a Pranjićem. Záložní řada díky personálním nedostatkům dostála taktéž oproti loňské sezoně velkých změn. Mimo jsou Ribéry, Robben a van Bommel. Zranění stehna si navíc na středečním tréninku obnovil Miroslav Klose a svým spoluhráčům tak nevypomůže v průběhu dalších třech týdnů. Jedinou útěchou pro nizozemského autoritativního kouče tak jsou návraty Ivici Oliće a Daniela van Buytena.

"Byl jsem velmi překvapen prohrou Freiburgu v týdnu. Myslím si, že je to těžký soupeř, který se oproti loňsku zlepšil," řekl van Gaal. "Budou teď ještě více motivovaní, myslím si, že budou dvakrát agresivnější. Tuto překážku nesmíme brát na lehkou váhu. Pro nás teď vlastně začíná liga."

Asi jen málokdo před sezonou očekával, že se Freiburg bude v tabulce po více než první čtvrtině pohybovat o čtyři místa výše než úřadující mistr. Skutečnost však takových rozměrů nabyla a Freiburg k překvapení mnohých odborníků vybojoval z úvodních devíti zápasů 15 bodů. Těžké vystřízlivění tak na tým přišlo v úterý v Cottbusu, odkud si odvezl prohru 2:1 a trpké vypadnutí z národního poháru. Hned další ráno se proto přesunul do Mnichova, aby se plně soustředil na těžké završení britského týdne.

"Bude to zkouška pro můj tým. Na jednu stranu je velmi těžké po vypadnutí z národního poháru jet do Mnichova, na stranu druhou si ověřím, jak na tom jsme s psychikou," řekl před utkáním trenér hostí Dutt, jehož celek by do Allianz Areny mělo přijet podpořit na čtyři tisíce fanoušků. Ti tak budou doufat, že se nebude opakovat scénář posledního vzájemného utkání. Tehdy do Mnichova z Breisgau dorazilo dokonce osm tisíc příznivců, jenomže ačkoliv Freiburg zásluhou Makiadiho od 31. minuty vedl, nakonec si fanoušci díky dvěma brankám Arjena Robbena odvezli domů místo radosti slzy.

Ani Robin Dutt si stejně jako jeho protivník na lavičce bavorského celku nemůže pochvalovat zdravotní stavy svých hráčů. Brankářská jednička Pouplin má stálé problémy s kotníkem, kapitán Butscher nehraje kvůli kolenu, mimo hru jsou navíc i český obránce Krmaš a ofenzivní hráči Flum, Jäger, Rosenthal a Bechmann. "Je to sice problém, ale myslím si, že jej dokáži vyřešit," řekl Dutt, jemuž se nabízí varianta 4-1-4-1 s nejlepším střelcem ligy Cissém jako osamoceným hrotem, nebo hra na dva útočníky. "Tým je po taktické stránce velmi flexibilní a mohu provádět různé koncepty, což je velmi příjemné. Jako trenérovi se vám pak lépe a snadněji pracuje. Musíme být čerství a takticky soustředění. Jinak nemáme šanci," přiznal na závěr kolínský rodák.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Butt - Lahm, Tymoščuk, Badstuber, Pranjić - Ottl, Schweinsteiger - Hamit Altintop, Kroos, T. Müller - Gomez
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Mujdža, Barth, Toprak, Bastians - Schuster - Nicu, Makiadi, Caligiuri, Abdessadki - Cissé
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.28 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.1. FSV Mainz 05980119:824
2.Borussia Dortmund971121:722
3.Hannover 96951313:1216
4.TSG Hoffenheim943217:1315
5.Bayer Leverkusen943218:1515
6.Hamburger SV943213:1115
7.SC Freiburg950414:1415
8.Werder Brémy942317:1814
9.Eintracht Frankfurt941414:913
10.FC St. Pauli941411:1213
11.Bayern Mnichov93338:812
12.1. FC Norimberk933311:1212
13.VfL Wolfsburg931515:1610
14.VfB Stuttgart921616:177
15.1. FC Kaiserslautern921610:187
16.Schalke 04913510:166
17.Borussia Mönchengladbach913514:276
18.1. FC Köln91269:175

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (84)

Přidat komentář
smazaný uživatel

SC Freiburg vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

aha a ještě napiš o kolik

Reagovat
smazaný uživatel

Bayerrn potvrdit stupajucu Formu (aspon vysledkovu ) ..a nemyslim si že bude taka zostava.Hrat bude Van Buyten,Tymoščuk sa posunie vyššie a Ottl na lavičku..Najrašej by som však videl klasicky 4-4-2 z 2 hrotmi.Gomez -Olič..na krajoch Muller,Hamit a v strede spominani Tymo + SChweini...a Toni Kroos ako žolik na 2 polčas,opät by to rozhybal..Každopadne dneska 3 body..FCB!

Reagovat
Bayern +

Van Buyten by mal hrať, snáď Tymo zostane v základe na DM vedľa Bastiho...

Reagovat
smazaný uživatel

Pre všetkych fanušikov FCB,toto video vas naladi na dnešny zapas SKvela hudba skvele zabery http://www.youtube.com/watch?v=6D2kAwPIxag

Reagovat
smazaný uživatel

FC Bayern

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

body nebo někdo jinej... nevíte co se stalo s fcbayern.cz?? píše mi to vždyscky, že server nebyl nalezen...

Reagovat
Arne

Byl zničen.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem.ani mne nejde .už 2 dni :( nechapem tomu :(

Reagovat
smazaný uživatel

...a zase pátek a zase to nejspíš neuvidim

Reagovat
smazaný uživatel

ani ja do certa

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli by si to prohodit se zítřejším zápasem Schalke. Ten zas neuvidím já

Reagovat
Arne

A já zas neuvidim zítra od jedné Herthu, to je na ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je krizově rozlosované kolo

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

já beru své původní tvrzení zpět stejně jako minulý týden jsem stihl druhý poločas utkání...

...a když se podívám na sobotu a neděli, tak zjišťuju, že jinak bych neviděl z toho zápasu nic

Reagovat
Steve Stifler

3:1 (Gomez 2, Schweinsteiger - Abdessadki)

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám ,že i přez tu rozsáhlou absenci ,která nás zase donutí zařadit do kádru hodně hráčů z Béčka,vyhrajeme a to konečně aspoň o dva tři goly jednoznačně.Gomez Altintop Schweiny Kroos Muller Olič na lavičce a spol na to samozřejmě mají

Reagovat
smazaný uživatel

TAK TED TO POSLAPE

Reagovat
smazaný uživatel

Poločas...paráda kucí, jen tak dál...dřete, tlačíte, ten Freiburg se nestíhá otáčet, neskutečnej válec ten Bayern...dneska by neměl šanci ani Real. Už to mělo být 4:0, ale nevadí...když vydržíte v tom zběsilém tempu i druhou půli...tak ten Freiburg bude na ručník. Škoda toho našeho pátého rohu...to měl být gól.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

superMario

Reagovat
Arne

Reisinger Aspoň to bude trochu zajímavý, doufám. Jinak jemu se proti vám nějak daří, ne? Minulej rok doma tuším taky dával na 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

a Timo

njn, Bavor... jinak čekám, jestli se ještě prosadí Cissé

Reagovat
smazaný uživatel

...a Toni po vzoru Bastiho

Reagovat
Bayern +

Anatolyi Tymoščuk

Myslím, že konečne sa na LB a DM začala tvoriť konkurencia, čo ty na to willi ? Doteraz sme ju mali jedine na hrote. Inak dnes dobre aj Micho, každú loptu hral prvú + gól.

Reagovat
smazaný uživatel

zápas jsem viděl až od 50. minuty, tak Micha moc hodnotit nemůžu no... ale Pranjiće bych nechal kopat rohy, je to lepší, než když je kope Kroos... jinak si začínám pomalu přát, aby najednou nebyli na hřišti Ribéry s Robbenem, protože tím následně trpí útok...

Reagovat
Bayern +

to by ale musel Pranjić toho beka pravidelne hrať, práve v tom hovorím o konkurencii s Contentom na LB nápodobne Timo na DM s van Bommelom.

Tak ja som si to prial vlani, ovšem rozostavenie bolo 4-4-2, pri momentálnom 4-2-3-1 by mi prítomnosť oboch na raz mne osobne rozhodne nevadila, Altintop dnes veľká bieda, Kroos má do uzdravenia Robbena ešte čas a Thomas dnes hral ako sa hovorí "na vystriedanie"

Reagovat
smazaný uživatel

to už bylo s Altintopem loni - parádní utkání v LM a pak v BL (tušim, že proti Schalke) červená teď se předvedl proti Brémám, kde mu už chyběl jenom gól...

Reagovat
Bayern +

jj, bolo to Lyon, následne Schalke. Tak najbližšie dva - tri týždne určite bude hrať v základe, nemá ho kto pri súčasnom rozostavení nahradiť, kým sa neuzdraví Ribery.

Inak dnes z ofenzívnych záložníkov jednoznačne najlepší Kroos.

O týžden, myslím, že miesto stratí Ottl. Nehrá zle, ale v príprave hral lepšie, navyše vracia sa Van Buyten, dobre zahral Micho, v poriadku snáď je Badstuber, čiže Timo zrejme na DM.

Reagovat
Arne

To je zas sestava na hovno, Babbel mi s tím "jeho" systémem začíná lézt na nervy... Dobře že to neuvidím.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale vedete už 3:1, ikdyž v druhé lize proti týmu jako je Ingolstadt to je asi povinost

Reagovat
Arne

Jj, to je, vždyť jsou předposlední... Dneska to beru tohle rozestavení, ale venku a proti silnějším musíme hrát na dva DM, jinak padnem na hubu.

Reagovat
jv

Gratulace k výhře, zatím máte dobře našlápnuto, když nepočítám týmy jako Aue, Fürth a FSV Frankfurt, tak na ty hlavní soupeře v boji o postup máte velkej náskok, ještě je tam Duisburg, kterej sem na boj o postup nefavorizoval, ale Šašić se zase ukázal jako výbornej trenér, třeba se mu povede to, co se mu nepodařilo s Lauternem...Jejich velkou nevýhodou ale je to, že tam mají plno hostovaček a všechno to jsou vlastně opory.

Jinak z 2.BL je pro mě velkým zklamáním Bochum, už tak nabitej kádr na 2.BL před sezónou ještě pro mě nepochopitelně posílili a zatím jim to nějak nefunguje, např. místo opory Azaouagha přivedli Federica, kterej nenavázal na svou lonskou výbornou sezónu v Bielefeldu, ale je pořád v základu, naopak Azaouagh hraje jenom za rezervu...Mahir Saglik zatím taky nenavázal na lonskou sezónu, zkrátka nedaří se jim tam využívat ten potenciál, kterej ten kádr určitě na 2.BL má, jediným pozitivem tam je Chong Tese, což byl výbornej nákup.

Reagovat
Arne

Díky... Výsledkově to jde, ale co jsem koukal, tak s námi docela dlouho drželi krok i herně, což není moc pozitivní. Jak já Babbela mám rád za jeho práci, tak ty jejich sestavy mě docela serou... Kámenem úrazu je, že Domo je efektivní, jinak pro hru moc přínos nemá, s Raffaelem si lezou do zelí a vzadu Perdedaj by byl platnější.

Já bych ho dal na hrot místo Frienda, aspoň dočasně, tomu se teď nedaří a potřeboval by trochu oddychnout... Aerts - Lell, Neumann, Hubník, Ronny - Perdedaj, Niemeyer - Schulz, Raffael, Ramos - Domovchijski.

Ještě k Aertsovi - nechápu, jak 17 dní po přetržení předních křížových vazů může být zpět, byl v Holandsku u nějakýho mága (něco jako Robben), je to neuvěřitelný. Ale ukazuje to jeho mentalitu, dost si toho cením.

Bochum - ta podle mě ještě půjde nahoru, i když bych byl rád za opak. Duisburg by na ty hostovačky mohl doplatit, ale snad ne, Šašiće mám rád za to, jak zachránil Lautern, a fotbal hrají fakt dobrý. Augsburg půjde taky nahoru, Cottbus se do toho přimíchá a to je asi tak všecko. TSV nevěřím, ti budou navíc rádi, když jim v budoucnu nevezmou licenci.

Reagovat
jv

Tak mě osobně taky přijde, že Babbel ty sestavy staví až moc ofenzivní, přece jen ve předu Ramos, Friend a Domo, pod nimi ještě Raffael, tím tam na to bránění v záloze zůstává jen Niemeyer, a to se ještě zranil Rukavytsya...Ale zatím mu nikdo nemůže nic vyčítat, výsledky má výborný, hra by se měla vyladit s uzdravením Lustenbergera s Ebertem...

Jj, to by mohlo fungovat a postupně bych tam zařazoval uzdravující se hráče, tzn. Lustenbergera místo Perdedaje a Eberta místo Schulze, ještě vlastně toho Mijatoviće, ale tam nevím, jak hraje Neumann, ale Mijatović je přece jen kapitán...Jinak ti Vaši odchovanci a celkově hráči okolo těch dvaceti let, to je něco neuvěřitelnýho, z toho může vyrůst sakra konkurenceschopnej tým BL, jen je musíte udržet, může to být ještě lepší generace, než ta okolo Boatengů, Dejagaha a Eberta.

To jako nešel na operaci, tak někdo takhle čeká, jestli mu to samo nesroste a na operaci jde až potom, ale takhle brzo to rozhodně není...

Jj, Duisburg hraje fakt pěkně, ofenzivně, dávají dost branek, zkrátka Šašić umí udělat za málo peněz hodně muziky, stejně jako Prasnikar, oba jsou to trenéři, kteří mají dokonale zmapovanej východ a často taky přivádí hráče z rezervních týmů celků z BL.Jinak Augsburg nahoru asi půjde, ale jestli to bude na postup, tam bych spíš viděl tu Cottbus, Wollitz tam vytvořil vyváženej tým, kterej by se o ten postup nebo alespoň baráž mohl poprat..Na to druhý postupový místo, ale pořád řadím tu Bochum, která se ještě zvedne, hodně může napovědět už ten jejich zítřejší vzájemný zápas.TSV je mi celkem líto, kam až to došlo...

Reagovat
Arne

Mě ale přijde, že ti mladíci nás nikam nedotáhnou, poněvadž je předtím prodáme... Snad to s touhle generací bude jinak.

Ten Aerts to právě nechal nějak srůst a nějakej ten léčitel mu na to dával něco speciálního... Dobře, že se včera nezranil, by to pak bylo na celou sezónu.

K Mnichovu - jak jim asi před týdnem sebrali dva body, tak jsem četl, že někteří s tím byli spokojeni, protože i to odebrání licence hrozilo. Postup do BL by jim pomohl a úplně nereálný to není, útok a kraje zálohy mají prvotřídní a defenziva taky ujde.

Reagovat
jv

To by chtělo je alespoň dva roky udržet, něčeho dosáhnout, tím pádem by se jejich cena zvedla a potom je třeba prodat už jako hotový hráče...

To je dobře, že nemusel na operaci, hlavně aby se mu to neobnovilo...

Otázkou ale je, jak bude jejich kádr vypadat po zimní pauze, otázkou taky bude, jestli by o ten případný postup sami stáli, i když by jim to právě mohlo pomoct se z těch fin. potíží dostat.Jinak ten postup bych jim přál, takhle to je akorát tým, kterej si vychová strašnou spoustu hráčů, ale kvůli financím je musí prodat, někdy i pod cenou...

Reagovat
Arne

Jj, je to škoda, oni kdyby ty problémy nebyly tak velký a mohli je udržet déle, tak by se do BL dostali a pak se těmi prodeji zahojili... Takhle je to furt takový plácání na místě bez větší budoucnosti.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

tak doufejme, že se mu to nevrátí, jako Robbenovi...

...jinak jsem se chtěl zeptat, jak si vede Lell a Ronny

Reagovat
Arne

Lell hraje parádně, od samého začátku je vzadu hodně jistej a postupem času zlepšuje podporu útoku, v Cottbusu a Frankfurtu padly vítězné trefy po jeho centru. Ronny včera hrál poprvé v základu, někde psali, že od letního nástupu shodil už 10 kilo. Fotbalově na to má a já si přeju, aby nahradil Kobiho, ale zatím to vypadá, že spíš bude sem tam hrát vlevo vpředu.

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart je otresny. Na branu jdou dva (Dzeko, Grafite) a jsou tam tri obranci Stuttgartu. Jeden se stahne k Grafikovi, ten odcentruje a ti dva nechaji Dzeka klidne hlavickovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Harnik. To to byl takovy talent. Ted je pro nej cas na zakonceni spis prekazka, nez vyhoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart nejen, ze neni schopny si neco kloudnejsiho vypracovat, ale on taky jeste naprosto nezvlada braneni rohovych kopu - dnes nebyl rozek, ze ktery by nesmrdel pruserem.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzpomnel si az bleskove brzo.

Reagovat
Arne

Nevím, jak hrál dnes, ale v poslední době je asi nejschopnějším útočníkem VfB.

Reagovat
jv

Což je v té konkurenci útočníků, která ve Stuttgartu panuje smutný...

Reagovat
smazaný uživatel

Morávek přihrávka na gól

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to Lakicovi Daems hodne usnadnil.

Reagovat
smazaný uživatel

to kdyby udělal řepka tak se o tom píše týden

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dneska šlagr jak cyp, musim premluvit zenu, at se divame na BvB misto na nejake "hleda se tata a mama"

Reagovat
smazaný uživatel

drzim palce

Reagovat
Arne

Ty už jsi ženatej?

Reagovat
smazaný uživatel

to ne, to bych te pozval na chlastacku

Reagovat
Arne

Tak já myslel třeba už z dřívějška.

Reagovat
smazaný uživatel

ne ne, dej pokoj, zatím je to jen přítelkyně :)

Reagovat
Tomanatura

Držím palce Dortmunder

Dneska jsem četl rozhovor s Watzkem a Heidelem a strašně mě překvapilo, že Mainz a Dortmund jsou vlastně 2 "spřátelené" kluby. Žeprý když chce Mainz prodat nějakého hráče (nebo se o něj někdo zajímá a oni ví, že ho neudrží), tak volají prvně do Dortmundu, jestli jej nechtějí. Klopp tím ale využil jen Subotice a chtěl i Schurrleho, ale toho si nemohli dovolit zaplatit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Je to někde na netu k dispozici?

Reagovat
Tomanatura

Bohužel, na sportbild.bild.de je jen ten předešlí článek, ale rozhovor tam není.

Reagovat
jv

Mario, nádhera..

Reagovat
Arne

Akorát už to mohlo, nebo spíš mělo být aspoň 2:0... Mainz hraje a vy máte šance, zatím moc pěkný.

Reagovat
jv

Jj, Mainz má v poli převahu, zatím to tam dobře zahuštujeme, jinak škoda tý první šance Maria Götzeho, šanci měl taky Kagawa, kterej si tam výborně přehodil Noveskiho...Jinak nejlepší je, jak se do tý šance dostaneme, ty přihrávky z prvního dotyku, zatím je to výbornej zápas...

Reagovat
Arne

Koukám, že Bochum mi zase udělala radost, už oproti ní máme dvojnásobek bodů...

Plus Dynamo výhra v Koblenzi, kde my prohrajeme, taky dobrý.

Reagovat
jv

Tak teď to tam bude mít Funkel hodně těžký, Cottbus má letos dobře našlápnuto, aspoň ta baráž by z toho být mohla, mají tam celkem zajímavej kádr, kterej by v případadě nepostupu asi neudrželi pohromadě, což by byla velká škoda...Jinak dneska dával zase gól Petersen, o toho se strhne boj...

Reagovat
Arne

Nejlepší by pro něj bylo, aby s Energií postoupil a pak se uvidí, jak se prosadí nahoře.

Reagovat
jv

Odehrát s ní sezónu v BL a podle toho, jak by se prosadil, tak by mohl přestoupit dál.

Reagovat
Tomanatura

Paráda. Snad nebudou mrzet ty dvě megatutovky

Reagovat
smazaný uživatel

Nádherné utkání. Mainz trošku zklamání, ale Borussia nastavila laťku hodně vysoko. Budu se sice opakovat, ale jestli BVB udrží tenhle tým pohromadě, tak ještě předvede veliké věci. A Götze hraje na 18 s neuvěřitelmý přehledem, už teď mi přijde herně lepší než talenti jako Kroos, Holtby, apod.

Reagovat
Tomanatura

Lepší asi ne, ale nemá do nich daleko. Otázkou je, co bude, až BVB spadne forma.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně děsně připomíná Jacka Wilshera. Taky na svůj věk neuvěřitelně herně vyspělý

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak, co to tam dělal ten Wetkle?

Reagovat
jv

Byl by z toho hodně kuriózní gól.

Reagovat
jv

Jo...uf, Roman nás teď neskutečně podržel.

Reagovat
Tomanatura

Weidenfeller do repre

Reagovat
jv

Teď nás hodně podržel.

Reagovat
Arne

Jako trojka, proč ne... Akorát on je furt takovej ambiciózní, takže oproti Wiesemu by to taková změna nebyla. Ale lepší než on letos je, o tom žádná.

Reagovat
Tomanatura

Tak toto je nádhera.

Reagovat
jv

Götze to udělal fantasticky, ted to chce udržet, jinak doufám, že Hummels bude v pořádku.

Reagovat
smazaný uživatel

Götze to provedl parádně, to se musí nechat. Dneska asi hráč zápasu - gól + asistence. Jinak Holtby s obránci Borussie chvílema pěkně cvičil, ale nic z toho

Reagovat
Tomanatura

Jj, Holtby hraje parádně. Super posila na sezonu (možná i víc) za 100 000 euro.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele