10. kolo
30.10.2010 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Bayer Leverkusen 0:1

Střetnutí druhého nejhoršího domácího týmu proti nejlepšímu celku na soupeřových hřištích skončil statisticky dle očekávání, Leverkusen si ze hřiště Schalke odvezl šťastnou jednogólovou výhru a drží se na pohárových příčkách, zatímco domácí jsou v tuto chvíli až předposlední.

Königsblauen se od samého začátku snažili tvořit hru a balon cirkuloval mezi jejich kopačkami, Porýňané ale přijeli s dobře postavenou defenzivou a dlouho takřka nic nepřipustili. Až po dvaceti minutách se ve Veltins Areně začalo něco dít. Farfán provětral pravý kraj hřiště a precizním centrem našel Huntelaara, jeho hlavička ale skončila na břevně a na druhé straně málem Leverkusen trestal, ovšem Helmes míč minul a Vidal následně mířil mimo branku.

Těsně před vypršením půlhodiny hry Bayeru podruhé pomohla branková konstrukce, když se z pravé strany pokusil odcentroval domácí Uchida a balon mu sjel po kopačce tak, že se Adler musel hodně natahovat, aby alespoň ve spolupráci s tyčkou zažehnal nebezpečí. Hosté začali pořádně hrát až před přestávkou, vyjma Derdiyokova pokusu z dálky ale nic moc nevymysleli.

Krátce po přestáce mohl bezbrankový stav prolomit opět Huntelaar, když ho centrem našel znovu Farfán, nizozemský šutér ale tentokrát trefil levou tyč. Kdo by čekal, že se Schalke dostane do tlaku, ten by se šeredně mýlil. Místo toho utekl Sam a Metzelder musel jeho únik hasit na poslední chvíli. V 65. minutě ale domácí defenziva vytvořila ve svém středu dálnici o šesti pruzích, Sam si na ní po Benderově skvělém pasu najel a proti jeho bezchybnému zakončení byl Neuer bez šance - 0:1.

Hosté se pak zase zatáhli a hráli to, co jim momentálně stačilo k úspěchu. V 73. minutě mohl změnit osud utkání Farfán, ale z úhlu Adlera nepřekonal a ve stejném duchu si ve svých pološancích vedli i Huntelaar či Jurado. V samém závěru již ze Schalke čišela bezradnost a branka Leverkusenu již prakticky nebyla ohrožena. Sečteno a podtrženo, hosté si připisují další venkovní triumf, naopak S04 prohloubilo svoji krizi.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

typujem 2:0 (2x Huntelaar)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele