10. kolo
30.10.2010 15:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Kaiserslautern - Borussia Mönchengladbach 3:0

Borussia Mönchengladbach se nadále topí v krizi. Z ní se naopak vysvobodil Kaiserslautern výhrou 3:0. Jednou asistencí se na vítězství domácích podílel i Jan Morávek.

Po více než třiceti letech se představili v dresech bez jakýchkoliv reklam fotbalisté Kaiserslauternu. Ti tak ve svém domácím stánku uctili památku největší klubové legendy Fritze Waltera. Kapitán prvního zlatého německého týmu z MS by se v neděli dožil devadesáti let. Úvodní šance ale i přes bouřlivou atmosféru šla na účet hostí, Sippel v 7. minutě trochu zabrnkal na nervy všem fanouškům, nakonec si ale nadvakrát s Reusovou ránou poradil.

Domácí se ke své první možnosti dostali o dvě minuty později. Lakićovi ale k úspěšné hlavičce po centru De Wita chybělo jen pár centimetrů. V 16. minutě zaváhal hrdina středečního utkání DFB-Pokalu s Bayerem Leverkusen brankář Borussie Heimeroth, když podběhl centrovaný míč De Wita z volného kopu. Naštěstí pro tým Michaela Frontzecka ale ještě stihl vyrazit míč alespoň na roh.

Ten však hostům způsobil komplikace vážnějšího rázu. Prakticky hned po něm se biliárovým způsobem k míči dostal Micanski, jehož rána jen s přispěním teče prosvištěla těsně vedle pravé tyče na další rohový kop. Po něm se tentokrát odrazil míč k Bílkovi, jehož ránu z dvaceti metrů vyrazil sám Heimeroth a ukončil tak velký tlak domácích.

Domácí ale v horlivém nátlaku pokračovali. V 27. minutě měli obrovskou smůlu, když Tiffertova dorážka z bezprostřední blízkosti trefila jen břevno. Co se nepovedlo Tiffertovi, o to se pokusil za dvě minuty Micanski, jenomže Heimeroth jeho umístěnou ránu na zadní tyč reflexivně vyrazil nohou.

A když se skóre pět minut před přestávkou nepodařilo změnit ani Lakićovi, jehož v nadějné pozici na hlavičku zezadu postrčil Andersenem, týmy se do kabin rozešly za bezbrankového stavu.

Do začátku druhého poločasu jako velká voda vtrhli hostující hříbata a mohli se brzo radovat z branky. To by ale v 51. minutě nesměla selhat letní posila z Freiburgu Idrissou. Marxovu ránu Sippel vyrazil jen do strany k volnému kamerunskému útočníkovi, ale ten, ačkoliv měl před sebou prázdnou branku, poslal míč jen vedle levé Sippelovy tyče. Domácí brankář si musel pořádně oddechnout i o minutu později, když stejně jako volný De Camargo promáchl nadějný centr Idrissoua.

Od té doby byli znovu aktivnější domácí. Christian Tiffert v 72. minutě převzal ve středu pole míč, rozhlédl se a uviděl, že Heimeroth stojí na malém vápně. Za jeho záda pak poslal z pětadvaceti metrů krásnou technickou ránu.

Tři minuty nato mohl vyrovnat skoro stejným způsobem Bradley, jenomže střela se mu na rozdíl od domácího křídla nevyvedla a Sippel tak přízemní míč pokryl. V 78. minutě hlavou jen těsně posunul míč nad břevno Schachten a zakončil tak veškeré úsilí Gladbachu o vstřelení branky.

Skórovat se naopak povedlo domácím. Slovenský útočník Adam Nemec v 83. minutě převzal přihrávku Bugery do uličky a ze šestnáctky překonal Heimerotha na jeho bližší tyč. Zmar hostí dokonala 88. minuta a třetí branka v jejich síti. Morávkův centr nedokázal jako poslední instance zastavit Daems, míč se tak dostal k Lakićovi, jenž potvrdil úlohu střelce a naprosto klidně překonal bezmocného Heimerotha.

Zápas tak skončil na první pohled pohodlnou výhrou domácího celku.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele