10. kolo
30.10.2010 15:30 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

1. FC Köln - Hamburger SV 3:2

1. FC Köln se odpíchl ode dna bundesligové tabulky a děkovat za to může především dvěma mužům. Tím prvním je nový trenér Frank Schaefer, který na rozdíl od předchůdce Solda vrátil do sestavy Milivoje Novakoviće a ten hattrickem rozhodl o vítězství 3:2 nad HSV.

Pozdější hrdina utkání o sobě dal vědět hned v úvodu, kdy z dálky vystrašil Drobného v hamburské brance, čímž ukončil počáteční oťukávání. V 11. minutě už si Novaković vedl lépe, kdy k němu Westermann nešťastně prodloužil Podolského standardku a slovinský reprezentant nadvakrát dostal míč do sítě - 1:0. Hned minutu nato mohl šokované hosty dorazit Lanig, jenže mířil těsně vedle a po čtvrthodině hry mohl litovat ještě víc, když Brečko odvrátil Mathijsenovu hlavičku jen k Petrićovi a ten z bezprostřední blízkosti srovnal na 1:1.

Tempo zápasu začalo přidávat na obrátkách a HSV si pomalu vypracovávalo převahu, kterou navíc ve 24. minutě zužitkovalo. Kačar skvěle vysunul Sona, jenž si poradil jak s Salgerem, tak s pozdě vybíhajícím Varvodićem a do prázdné pak vstřelil první bundesligový gól hned při svém debutu - 1:2. Reakce domácích na sebe ale nenechala dlouho čekat, po necelé půlhodině hry rozebrali Clemens s Podolskim pravý kraj hamburské obrany, druhý jmenovaný předložil Novakovićovi a ten se štěstím vyrovnal na 2:2.

Do konce půle již oba soupeři sundali nohu z plynu a 50 tisícovek fanoušků na stadionu tak viděli zajímavé situace zase až po změně stran. Ve 47. minutě zahrával roh Podolski a Lanig hlavou jen těsně minul Drobného branku, o chvilku později Trochowski nádhernou přihrávkou oslovil Guerrera a jeho ránu z voleje zastavilo až břevno. Po chvilkovém oddechu pak začali Kozlové topit pod kotlem a Podolski málem strhl vedení na jejich stranu, jenže jeho ráně milimetry chyběly.

Hamburští favorité jako kdyby se začali soustředit na udržení remízového stavu a Köln tak dostal mnoho prostoru k tomu, aby je mohl přišpendlit k vápnu. Kačar z ojedinělé akce sice vystrašil Varvodiće, následně už ale hráli jen domácí. V 79. minutě nejprve ještě Podolského trefa nebyla uznána pro ofsajd, pět minut nato ovšem Clemens uvolnil Brečka, který si počkal na vhodný okamžik k přihrávce a před brankou hlídkující Novaković již neměl problém vstřelit zasloužený vítězný gól na 3:2.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele