10. kolo
30.10.2010 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart 2:0

Stuttgart si ve Volkswagen Areně nedokázal vypracovat kloudnější akci a po zásluze prohrál. Propadl se tím tak na barážové místo, Wolfsburg po třech neúspěšných pokusech v lize opět vyhrál.

Rozhodující branka střetnutí přišla už v šesté minutě. Simon Kjaer si naběhl na rohový kop Diega, hlavičku nasměroval do břevna, od něhož se míč odrazil za brankovou čáru. Míč pak ještě pro jistotu vrátil do sítě Džeko, nicméně gól byl správně připsán letní dánské posile z Palerma.

Ve 13. minutě diváci ve vlčím doupěti zaregistrovali snad jedinou vážnější šanci hostí. Gentner přistrčil míč Cacauovi, ten ale nártem Hitze prakticky neohrozil. Dvě minuty na to mohl Stuttgart ještě více do kolen srazit Džeko, Kuzmanović jej nedokázal při jeho úniku zastavit, bosenský útočník ale stejně trefil míč jen do rukavic Ulreicha.

Wolfsburg nadále vsázel spíše na protiútoky, jeden z těch nadějnějších v 18. minutě zastavilo pozdní vysunutí Diega na Džeka. Největší nebezpečí pro švábský klub ale představovalo bránění rohových kopů. Nejprve ve 23. minutě zachraňoval až na brankové čáře u tyče stojící Molinaro po střelu Barzagliho, pak v 25. minutě Diego přiťukl Grafitem, jehož tečovaná rána skončila na tyči. Po následném rohu se opět zaskvěl Molinaro, když "vychytal" dorážku Grafiteho.

Brazilský kanonýr se neprosadil ani osm minut po změně stran. Centr skvěle hrajícího Diega v šestnáctce propadl, nicméně Grafite nedal hlavičce dostatečnou razanci a nechal tak zasáhnout Ulreicha.

Stuttgart si svou největší šanci utkání nechal na 61. minutu. Träschovu ránu doprostřed branky vyrazil Hitz jen před sebe, nicméně dorážející Harnik nesmyslně zvolil místo dorážky nohou dorážku hlavou a Hitz dokázal svou chybu odčinit.

Konečnou podobu výsledku přinesla 76. minuta. Míč do malého vápna zakroutil Diego, Ulreich se pro míč nedostal a tak mohl už jen bezmocně sledovat, jak Džeko pozměnil dráhu míče do branky.

Stuttgart nenavázal na své poslední výkony a prohrál.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele