10. kolo
30.10.2010 15:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Werder Brémy - 1. FC Norimberk 2:3

Norimberk si letos vede nad poměry dobře a potvrdil to i dnes, když zvítězil 3:2 na hřišti favorizovaných Brém a poskočil do první poloviny tabulky. Werder může litovat neproměněných šancí z prvního poločasu, doma totiž opět zbytečně ztratil.

Domácí tým ovšem měl začátek jako z partesu a hned v páté minutě šel po zásluze do vedení. Mertesackerův pas z hloubi pole prodloužil Almeida na Marina a seběhl si na zadní tyč, kam jeho spoluhráč doručil precizní centr a portugalský útočník hlavou neomylně zakončil - 1:0. Hosté byli jako omámení, jejich hra byla pranýřována mnoha nepřesnostmi a agresivně hrající Werder z toho těžil.

Brémští ovšem příliš nezvládali koncovku, hostující brankář Schäfer tak proti Almeidovi a Marinovi hned dvakrát udržel svůj tým ve hře. Dvě velešance pak měl i Arnautović, z přímého kopu ale nezacílil dobře, a když se pak ocitl před Schäferem sám, neúspěšně se pokusil o lob. Norimberk byl až do poslední minuty první půle takřka neškodný, poté ale Schieber zacvičil s Prödlem a před brankou našel Gündogana, který z bezprostřední blízkosti stanovil poločasový výsledek 1:1.

Další šok pro Werder přišel krátce po změně stran. Nejprve Arnautović znovu neuspěl z přímého kopu a na druhé straně navíc udeřili hosté, když Schiebera sice vychytal Mielitz, na dorážku Ekiciho ale už neměl nárok - 1:2. Domácí byli naprosto demoralizováni a než se stačili vzpamatovat, mohli dostat třetí branku, Ekici ale tentokrát hlavou neuspěl.

"Der Club" efektivně bránil a nenechával soupeři příliš prostoru, sám navíc byl v útoku úspěšný. Frantz nejprve odmítl přidat pojistku, v 74. minutě pak trefil Gündogan břevno, Schieber v pádu tyč a až na třetí pokus dostal Gündogan míč na místo určení - 1:3. Tím bylo první vítězství Norimberku na Weserstadionu od roku 1998 zpečetěno a nic na tom nezměnil ani Pizarro, který pár sekund před závěrečným hvizdem zkorigoval na konečných 2:3.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Krausio_Real_M

Brémy , co je to s váma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele