Bundesliga - souhrn 1. kola

14.08.2015, 22:23, aktualizováno 16.08.2015, 19:25
Komentáře a souhrny
Köln veze tři body ze Stuttgartu, uspěl rovněž Wolfsburg, který si poradil s Frankfurtem. Souboj Borussií ovládla ta dortmundská, která si zapsala jasnou výhru 4:0. Tři body slaví rovněž Ingolstadt, Schalke, Hertha a Leverkusen. Obhájce titulu z Mnichova si na úvod s chutí zastřílel proti Hamburku. Darmstadt se rozešel s Hannoverem nerozhodně...

VfB Stuttgart - 1. FC Köln 1:3

16.08.2015 17:30

Góly: 79. Daniel Didavi (pen.) - 74. Anthony Modeste (pen.), 77. Simon Zoller, 90+2. Yuya Osako

Stejně jako ve Wolfsburgu, také ve Stuttgartu padly tři góly ve velice rychlém sledu. Radost však přinášely hostujícím Kozlům.

Neznamená to tedy nic jiného, než že pozoruhodná série pokračuje, neboť od 29. října 2000 v bundesligovém utkání těchto dvou týmů nevyhrál ten domácí! Mercedes-Benz-Arena mohla poprvé utichnout už ve 2. minutě, když se střela Matthiase Lehmanna zastavila o tyč. Za čtyři minuty rozhýbal brankovou konstrukci i domácí Daniel Didavi, když z nějakých dvaceti metrů nastřelil břevno. Po deseti minutách hry jej napodobil Christian Gentner, takže tyče a břevna si v úvodu zápasu užily víc než brankáři.

Do konce poločasu to ještě zkoušeli Gerhardt a Bittencourt, jenže jejich pokusy rozhodně nepatřily do kategorie nebezpečných. V první polovině druhého dějství proměnili domácí své hřiště ve Festival zahozených příležitostí. Ginczek, Didavi a třikrát Harnik - všichni v zajímavých pozicích selhali.

V 74. minutě se tedy o slovo přihlásil do té doby téměř neviditelný Anthony Modeste. Brankář Tytoń jej ve vápně fauloval a jakožto letní posila vsítil ve druhém utkání za Köln (tj. včetně DFB-Pokalu) už svou čtvrtou branku - 0:1. Nutno dodat, že s pořádnou porcí štěstíčka. O tři minuty později, Simon Zoller zvyšuje na 2:0 z pohledu týmu Petera Stögera, když mu Kevin Vogt poslal do vápna vynikající přihrávku. Německý útočník měl spoustu času si vybrat, kam míč umístí, takže se polský gólman mohl jenom ohlédnout.

Hektické pasáži ještě nebyl konec. Za dvě minuty byla na světě další penalta. Předchozí hrdina Zoller se ve vlastním pokutovém území nepochopitelně svezl po achilovce Filipa Kostiće a Daniel Didavi snížil na 1:2. A když se potom ve druhé minutě nastavení řítili od poloviny hřiště na bránu Modeste s Yuyou Osakem, věděl trenér Zorniger, že tohle nedopadne podle jeho představ. Japonský fotbalista tedy kopem do prázdné brány dal výsledku jeho finální podobu.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 2:1

16.08.2015 15:30

Góly: 13. Ivan Perišić, 17. Bas Dost - 19. Stefan Reinartz

Ve Volkswagen-Areně padly všechny tři branky v rozmezí šesti minut. Pozoruhodná pasáž přinesla větší radost domácím, kteří tedy za obhajobou druhého místa vykročili vítězně.

Hostující Eintracht přitom vstoupil do zápasu nebojácně a Haris Seferović skóroval jako první, jenže z ofsajdu. Po necelé čtvrthodině už se skóre měnilo. Max Kruse, jenž před sezonou přišel z Borussie Mönchengladbach, nacentroval z levé strany na vzdálenější tyč, kam si naběhnul nikým neobsazený Ivan Perišić a hlavičkou zamířil do protipohybu brankáře Hradeckyho - 1:0.

O čtyři minuty později už měli Vlci dvougólový náskok. Po zmatcích v pokutovém území se balon dostal až k Basu Dostovi, jenž z nějakých dvou metrů vstřelil možná vůbec nejsnadnější branku své kariéry. V ten moment to vypadalo, že Frankfurt je zcela na odpis a v ochozech se začalo spekulovat o tom, kolik "banánů" nakonec v síti Lukase Hradeckyho skončí.

Jenže už za dvě minuty Stefan Reinartz snížil. Nejprve to sice vypadalo, že kvůli příliš dlouhé přestávce sprintovali svěřenci Armina Veha do protiútoku zbytečně. Ovšem Seferović poslal měkoučký bochánek na hlavu posily z Leverkusenu, která se nemýlila - 2:1. První půle potom už kromě střely Marka Russe nic zajímavého nepřinesla.

V poločase druhém se hosté snažili o vyrovnání a měli více ze hry, nicméně nedokázali si vytvořit žádné vyložené šance. Osobnost typu Alexandra Meiera zkrátka chyběla. Kouč proto doufá, že příští týden proti Augsburgu už bude loňský nejlepší střelec k dispozici. Skvadra Dietera Heckinga zase míří do Kolína nad Rýnem, přičemž i tamní celek si v úvodním kole připsal na konto všechny tři body.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach 4:0

15.08.2015 18:30

Góly: 15. Marco Reus, 21. Pierre-Emerick Aubameyang, 33. Henrich Mchitarjan, 50. Henrich Mchitarjan

Řekni, kde ty kytky jsou, co se tady mohlo stát? V Borussenderby nedokázal Mönchengladbach potvrdit svou výbornou bilanci z posledních vzájemných zápasů a oproti minulé sezóně byl jako vyměněný. To byl také Dortmund, který zvítězil jednoznačně 4:0, přičemž o svém vítězství rozhodl již v prvním dějství.

Od úvodních minut bylo na trávníku prakticky jediné mužstvo, a to parta Thomase Tuchela. Tradičně do posledního místečka zaplněný Signal Iduna Park vybouchl radostí poprvé v 8. minutě, když samostatný nájezd na Sommera proměnil Henrikh Mchitarjan. Hlavní rozhodčí Stieler však na pokyn asistenta tento gól pro ofsajd neuznal. Opakované záběry ukázaly, že postavení arménského reprezentanta bylo hraniční.

Po čtvrthodině hry už se ale Dortmund opravdu ujal vedení. Po rychlé kombinaci se míč po ose Hummels - Mchitarjan dostal k Marco Reusovi a ten z druhého dotyku překvapil Yanna Sommera dělovkou na přední tyč - 1:0. Navýšení náskoku přišlo zanedlouho, další pěkná akce vyvrcholila centrem Marcela Schmelzera a Pierre-Emerick Aubameyang z malého vápna hlavou nedal brankáři šanci.

V jediné zajímavé příležitosti Gladbachu během úvodní 45minutovky se ocitl Josip Drmić, novou posilu z Leverkusenu ovšem zradilo zpracování a zakončení mu překazil navrátivší Marcel Schmelzer.

Žlutočerní byli i nadále jasně lepší a třetí gól přidali ještě před odchodem do kabin. Ilkay Gündogan vysunul kolmicí do úniku Aubameyanga, gabonský forward pak ještě celý protiútoku vyšperkoval přihrávkou na Mchitarjana, jenž střílel do úplně prázdné brány. Dalšímu jistému gólu pak zabránil Raffael, když na brankové čáře vyhlavičkoval pokus Matse Hummelse.

Demolice hostů pokračovala i po přestávce, i když branka padla už pouze jedna. V 50. minutě Kagawa vymyslel vynikající přihrávku na Reuse, který našel z druhé vlny nabíhajícího Mchitarjana a ten neměl větší problém připsat si svou druhou trefu v utkání. Za chvíli mohl sám architekt předchozí akce skórovat, jenomže po nádherné narážečce s Aubameyangam neměl správně seřízená mířidla.

Jedna ze dvou letních akvizic v základní sestavě (druhou byl Weigl), Roman Bürki, se fanouškům v novém dresu příliš neukázala, mezi třemi tyčemi byla takřka bez práce. Hříbata na něj za celé utkání vystřelili pouze jednou, proto není divu, že udržel čisté konto. Jeho protějšek Sommer byl naopak neustále v permanenci a v závěru zabránil potupné pětce, když zneškodnil ránu Gündogana.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - TSG Hoffenheim 2:1

15.08.2015 15:30

Góly: 45. Stefan Kießling, 71. Julian Brandt - 5. Steven Zuber

Bayer Leverkusen dokázal na vlastním stadionu otočit duel s Hoffenheimem a zvítězil 2:1. Domácí byli dnes lepším týmem, na tři body se ale hodně nadřeli. Skóre otevřel hostující Steven Zuber, ještě do přestávky srovnal Stefan Kießling a výhru zajistil dvacet minut před koncem žolík Julian Brandt.

Svěřenci Markuse Gisdola odstartovali nový ročník Bundesligy skvěle. Po zisku balónu ve středu pole vyslal Eugen Polanski krásnou kolmicí do samostatného úniku Steven Zubera a třiadvacetiletý křídelní si s chladnou hlavou poradil s vyběhnutým Berndem Lenem, jemuž nasadil jesličky.

V dalším průběhu poločasu už se do útoku tlačil pouze Leverkusen, nadějné příležitosti si vytvářel často po standardních situací, na vyrovnání si ale musel počkat až do 44. minuty. Bayer předvedl velmi pěknou akci, kterou na pravém křídle započal Lars Bender, Bellarabi pak patičkou oslovil Wendella, jehož ránu Oliver Baumann vyrazil pouze k nohám Kießlinga, jenž neměl doklepnout míč do sítě.

Zkušený útočník tak ukázal, že se mu v zahajovacích zápasech sezóny prostě daří , vždyť stejně jako Huntelaar ze Schalke skóroval v první utkání již po čtvrté v řadě - nepřetržitě od léta 2012. Jednatřicetiletý Kießling si pak ke gólu mohl přidat i asistenci, po jeho hlavičce však na zadní tyči osamocený Son Heung-Min zakončoval velice nepřesně.

Ve druhém poločase několikrát zahrozil i Hoffenheim. Jako třeba po hodině hry Pavel Kadeřábek, jehož nebezpečnou pobídku před branku konečky prstů odvrátil na roh Leno. Na druhé straně měl další tutovku kdo jiný než Kießling, po přihrávce Bellarabiho ale ve skluzu nedokázal trefit odkrytou bránu.

Rogeru Schmidtovi ve v 64. minutě povedl výborný tah, když Sona nahradil talentovaný Julian Brandt. Devatenáctiletý křídelník se prosadil už po sedmi minutách pobytu na trávníku. Další střídající hráč Admir Mehmedi se výborně uvolnil, aby pak posunul balón právě na Brandta, jenž přesnou střelou na vzdálenější tyč překonal Lena.

Hoffenheim nepodal špatný výkon a dnešní představení trenéru Gisdolovi určitě ukázalo, že je na čem stavět. Zároveň ale mají Die Kraichgauer také na čem pracovat, Bayer si své vítězství v klidu pohlídal. Navíc ještě hostům hlavní rozhodčí odpustil penaltu, když neodpískal evidentní faul Fabiana Schära na svého spoluhráče z reprezentace Mehmediho.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Hertha BSC 0:1

15.08.2015 15:30

Góly: 48. Salomon Kalou (pen.)

Berlínská Hertha díky proměněné penaltě slaví na úvod sezony zisk tří bodů. Branka padla v početní výhodě, ovšem při závěrečném hvizdu běhalo po trávníku pouze dvacet hráčů.

Že by to v SGL Areně byla nějaká oku lahodicí podívaná, to se rozhodně tvrdit nedá. Přitom hned na začátku zápasu navnadil příznivce Salomon Kalou, jenže jeho pokus hlavou se nakonec ukázal býti zcela neškodným. To po čtvrthodiny hry už byl útočník z Pobřeží slonoviny o poznání přesnější, jenže i tak trefil jen vnější tyčku.

Zajímavé situace pak přinesl až závěr prvního poločasu, kdy to z dálky neúspěšně zkoušeli Jens Hegeler a Roy Beerens. Ve druhé minutě nastavení pak došlo ke střetu mezi Raúlem Bobadillou a Fabianem Lustenbergerem, který rozhodčí Tobias Welz ocenil žlutou kartou pro prvního jmenovaného. A protože v tu dobu už jednu měl, musel do šatny o chviličku dříve než všichni ostatní.

Výhodu Berlínští zužitkovali hned tři minuty po změně stran. Ragnar Klavan ve vlastním pokutovém území vcelku nepochopitelně fauloval Kaloua. Kopala se penalta, které ve Freiburgu - svém předchozím působišti - kopával Vladimír Darida. Nicméně tentokrát si k míči stoupnul sám faulovaný a s jistotou proměnil - 0:1.

V ten moment stála před týmem Marcuse Weinzierla těžká práce. Ovšem ledacos mohlo být jinak, kdyby byl býval prakticky z protiútoku proměnil Dominik Kohr svou vyloženou příležitost. V 66. minutě se z Beerense stal obludný Holanďan, neboť na polovině hřiště brutálně přejel achilovky Feulnerovi. Pakoval se tedy ze hřiště, ovšem ani sejmutý protihráč zápas nedohrál.

Poslední opravdu veliká šance přišla na pořad odpoledne v 75. minutě. Domácí Alexander Esswein zahrál přímý kop tak, že se míč odrazil od tyče pryč. Augsburg tedy i napotřetí v zahajovacím utkání prohrál. Zatímco Herthě by vítězství mohlo dopomoci k dalším dobrým výsledkům. Třeba už příští víkend proti Brémám.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Schalke 04 0:3

15.08.2015 15:30

Góly: 34. Theodor Gebre Selassie (vl.), 68. Eric Choupo-Moting, 85. Klaas-Jan Huntelaar

Fotbalisté Schalke zvládli vstup do nové sezóny na jedničku, alespoň co se výsledku týče. Na půdě Werderu Brémy zvítězili poměrně vysoko 0:3, přičemž na vlastní gól Theodora Gebre Selassieho po změně stran navázali Maxim Choupo-Moting a Klaas-Jan Huntelaar.

Úvod utkání byl hodně opatrný, na první vážnější příležitost si diváci na Weserstadion museli počkat až do 27. minuty, kdy hlavičku Leona Goretzky dobrým zákrokem vytáhl mimo tři tyče pozorný Felix Wiedwald. Nová tvář mezi třemi tyčemi Werderu zanedlouho už ale přece jen kapitulovala. Nepřesnou přihrávku na Huntelaara odkopl navrátivší Gebre Selassie tak nešikovně, že přeloboval vlastního brankáře a o břevno otevřel skóre.

Další gól měl na kopačce Klaas-Jan Huntelaar, když se po perfektní průnikové přihrávce ocitl sám před Wiedwaldem, ten však svůj tým znovu podržel. Na druhé straně nebyl daleko od vyrovnání Bartels, jehož střela mířila těsně vedle.

Druhou branku přidali Königsblauen v 68. minutě. Jöel Matip skvělým pasem našel Maxima Choupo-Motinga, který ranou na přední tyč rozvlnil síť - 0:2. Svěřenci Viktora Skripnika dnes sice měli trochu více ze hry, jenomže soupeř z Vestfálska jim udělil tvrdou lekci z produktivity. Brémy navzdory většímu držení míče nebezpečné příliš nebyly.

Definitivní tečku za vítězstvím Schalke udělal kanonýr Huntelaar. Střídající Leroy Sané zakončil svůj únik po pravém křídle přihrávkou na svého zkušenějšího kolegu z útoku a dvaatřicetiletý Nizozemec ze čtrnácti metrů překonal bezmocného Wiedwalda.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - FC Ingolstadt 04 0:1

15.08.2015 15:30

Góly: 66. Lukas Hinterseer

Ingolstadtu vyšla bundesligová premiéra na výbornou. Díky trefě Lukase Hinterseera svěřenci Ralpha Hasenhüttla porazili Mohuč. Jenom aby to s nimi nedopadlo jako loni s Paderbornem...

První šanci si vytvořil Španěl Jairo, jenže neuspěl. I jeho spoluhráči - jmenovitě Malli, Frei a Bengtsson - si na Ramazana Özcana zastříleli, ovšem překonat ho se jim nepodařilo. Hosté se osmělili až v závěru první půle, ale pokus Moritze Hartmanna nepatřil mezi nejpřesnější. První dějství tedy branku nepřineslo.

V tom druhém k ní měl jako první velice blízko Florian Niederlechner. Özcan však předvedl vynikající zákrok. A díky tomu mohl jít Ingolstadt v 66. minutě do vedení. Alfredo Morales poslal do vápna Hinterseerovi přihrávku, která měla oči, a vytáhlý forvard potom střelou zpoza obránce na vzdálenější tyč překvapil všechny přítomné. Lorise Kariuse v bráně pochopitelně nevyjímaje - 0:1.

Kouč Martin Schmidt reagoval tím, že poslal do hry čerstvé síly, nicméně proti disciplinovaně hrajícímu novicovi se už nepodařilo vůbec nic vymyslet. Čtyřiapadesátý klub, který se ocitl v německé nejvyšší soutěži, rozhodně upoutal pozornost. Uvidíme, jak si povede v příštím kole, kdy doma přivítá Borussii Dortmund. Oproti tomu na Mohuč se těší Gladbach.

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - Hannover 96 2:2

15.08.2015 15:30

Góly: 31. Marcel Heller, 54. Marcel Heller - 48. Charlison Benschop, 62. Aytaç Sulu (vl.)

Ani jeden z bundesligových noviců na úvod sezony neprohrál. Ingolstadt vyloupil Coface Arenu v Mohuči, Darmstadt si v prostředí domácího stánku Merck-Stadion am Böllenfalltor rozdělil body s Hannoverem.

Třiatřicet let šel nejlepší německý fotbal mimo toto hesenské město. Z gólu vstřeleného mezi elitou se Die Lilien, jak se klubu přezdívá, naposledy radovali v květnu roku 1982. Čekání mohla po patnácti minutách ukončit spolupráce dua Sailer-Heller, nicméně domácí příznivci si museli ještě počkat. Ve 29. minutě o sobě dala poprvé vědět moderní technologie. Hawkaye-System se postaral o tom, že trefa Salifa Saného nemohla být uznána, jelikož míč nepřešel celým objemem brankovou čáru.

Za dvě minuty už se ale skóre měnilo. Marcel Heller po chybě Hannoveru převzal na vlastní polovině balon a uháněl s ním směr soupeřovo pokutové území. Tam kulatý předmět zasekl, čímž vyřadil ze hry jediného obránce a po povedeném obloučku (ve spolupráci s břevnem) se mohl rozeběhnout směr střídačka, aby branku pořádně oslavil - 1:0.

Hned po změně stran se hosté dočkali zásluhou Charlisona Benschopa vyrovnání. Příští týden šestadvacetiletý fotbalista si naběhl do středu vápna na přihrávku Mevlüta Erdinga a nebohému brankáři Christianu Matheniovi nasadil housle - 1:1. Jenže už po šesti minutách Heller ukázal, že ještě nemá dost.

Miiko Albornoz vyrobil obrovskou hrubku, díky čemuž dal devětadvacetiletému protivníkovi šanci obejít gólmana Ron-Roberta Zielera a opět se štěstím za pomoci brankové konstrukce poslat svůj tým do vedení - 2:1. Hannoverští to však v žádném případě nezabalili a jedinečnou šanci vyrovnat z pokutového kopu měl Erding, jehož předtím fauloval domácí kapitán Aytac Sulu. Avšak s mizerně kopnutou penaltou neměl Mathenia sebemenší problém.

V následující minutě ale nedokázal zkrotit přímý kop, který z levé strany poslal před bránu Edgar Prib, načež se balon dostal až k Sulovi, jenž si jej smolně srazil do brány - 2:2. Svěřenci Dirka Schustera určitě předvedli sympatický výkon a snad si i zasloužili vyhrát. Jestlipak se jim bude dařit i nadále? V srpnu ještě čeká Schalke a Hoffenheim.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Hamburger SV 5:0

14.08.2015 20:30

Góly: 27. Medhi Benatia, 53. Robert Lewandowski, 69. Thomas Müller, 73. Thomas Müller, 87. Douglas Costa

Hamburk přesně po půl roce opět schytal v Allianz Aréně debakl, tentokrát zde od Bayernu obdržel "pouze" pět branek. Úřadující mistr rozjel své galapředstavení až po přestávce, kdy se trefili Lewandowski, Douglas Costa a dvakrát Müller, přičemž navázali na Benatiovu hlavičku z prvního dějství. Die Rothosen byli naprosto neškodní a většímu přídělu zabránil jen výborný René Adler.

Chvilku to trvalo, než se fotbalisté Bayernu zahřáli na správnou provozní teplotu, aby bylo následně k vidění očekávané - Hamburk zalezlý na svojí polovině a domácí se postupnou a rozvážnou kombinací snaží dostat do zakončení. Po sedmadvaceti minutách si pomohli standardní situací, kterou rozehrál Xabi Alonso a nebezpečný centr usměrnil do sítě Mehdi Benatia - 1:0.

Navýšit skóre mohl za chvíli Thomas Müller, jeho pohotová střela z první po centru Alaby se však mezi tři tyče nevešla. David Alaba hrál dobrý zápas, kromě častých centrů se v 51. minutě postavil i k přímému kopu a René Adler měl co dělat, aby jeho projektil vyrazil do bezpečí.

Dvě minuty nato už se zaplněná Allianz Aréna mohla radovat. Dlouhý pas Xabiho Alonsa levý bek Ostrzolek při snaze o odvrácení míče před Müllerem namazal nešťastně přímo do kroku Robertu Lewandowskemu, jenž z jedenácti metrů neměl žádný problém trefit levý dolní kout hostující svatyně.

Dalšímu gólu zabránil vynikající René Adler, když se před ním po rychlé narážečce s Douglasem Costou zjevil střídající Rafinha a proti jeho prudké ráně zkušený brankář vytáhl výborný reflexivní zákrok. V 69. minutě ale znovu kapituloval. Douglas Costa doběhl zdánlivě nedosažitelnou přihrávku a pak nádherným centrem šajtlí posadil balón přímo na hlavu Thomase Müllera a ten pohodlně skóroval.

Müller přidal další zásah čtyři minuty poté, když využil perfektní průnikové přihrávky od Lewandowskeho, obešel Adlera a zamířil do odkryté brány. Ještě před tím mohl svou bundesligovou premiéru oslavit stylově Arturo Vidal, jenomže z hranice šestnáctky těsně minul.

René Adler se sice dnes v brance mohl přemoct, skvěle zneškodnil třeba další pumelici Alaby, potupnému bůru na kontě Hamburku ovšem stejně nezabránil. Tři minuty před koncem znovu zaváhal Ostrzolek, snažil se dožadovat odpískání faulu, sudí Dankert však nechal pokračovat dál a Douglas Costa svůj vynikající výkon korunoval gólem. Konečný výsledek 5:0 naprosto odpovídá průběhu utkání.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov11005:03
2.Borussia Dortmund11004:03
3.Schalke 0411003:03
4.1. FC Köln11003:13
5.Bayer Leverkusen11002:13
 VfL Wolfsburg11002:13
7.FC Ingolstadt 0411001:03
 Hertha BSC11001:03
9.Hannover 9610102:21
 SV Darmstadt10102:21
11.TSG Hoffenheim10011:20
 Eintracht Frankfurt10011:20
13.1. FSV Mainz 0510010:10
 FC Augsburg10010:10
15.VfB Stuttgart10011:30
16.Werder Brémy10010:30
17.Borussia Mönchengladbach10010:40
18.Hamburger SV10010:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (226)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Burki oficialne brankarsko jednicku v BVB Neocekeal jsem ze tak brzo sesadi Weindefellera

Reagovat
slovaňáák

Jinak to dopadnout nemohlo, žádné překvapení.

Reagovat
Neuminho92

Reagovat
smazaný uživatel

mohlo, jedníčka mohl být Roman

Reagovat
bayern987

Douglas Costa!

Reagovat
slovaňáák

Je to král, nečekal bych, že zapadne tak rychle.

Reagovat
bayern987

To asi málokdo.

Reagovat
smazaný uživatel

Kráľ je Thomas Muller Costa je frajer

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Doťukávač nemůže být král

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Je fakt výbornej

Reagovat
smazaný uživatel

hrá famózne už dlho ma žiaden hráč tak herne nezaujal

Reagovat
smazaný uživatel

Cože, Přístav dostal jenom bůra? Pepek ven.

Reagovat
Rudnevs

Vyzera to hrozne ale vykon nebol až tak zlý ako výsledok, Ostrzolek mal smolu, Spahič je nervózny a robí fauly radsej mohli zobrať Madlunga. Ekdal a Gregoritsch este nemajú skúsenosti z BL, vyzera ze ak nevyhraju doma zo Stuttgartom a proti Kolinu tak si to odskace Bruno. Aj ked fanúšikovia za nim stoja ked za stavu 4:0 zacali skandovat jeho meno.

Nevisiel ani Kicktipp, po odoslani prispevku sa pozriem ci vysiel vobec niekomu mal som tip na 3:0 pre Bayern

Douglas Costa super lepší ako Ribery bola by škoda keby po návrate Riberyho Costu posadili

Reagovat
Spalovač šancí

Bayern start-cíl

Reagovat
Billy McClane

Bayern od prveho do posledneho kola na prvom mieste. A zajtra mozu zacat boje o druhe miesto.

Nudaaaa.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nevieš čo píšeš....

Reagovat
smazaný uživatel

To prečo je nemecký futbal ako celok (nielen BL) tak fantastický a potom aj BL ako samostatná jednotka, nemá až tak veľa spoločného s Bayernom. Tam je podstata inde. Samozrejme sme nasraní, že boj o titul posledné 3 roky neexistoval...ale čiastočne sme si to vynahradili inými zápletkami a bojmi

Reagovat
Rudnevs

Ale pokoj proti tragedom vyhrať 5:0 dokáže každý zajtra sa uvidi ako ostatný favoriti

Reagovat
Billy McClane

Ale to mne nemusis vysvetlovat. Ja mam Bundesligu rad a v mnohom ju obdivujem. Ale boj o titul je nudny, respektive ako hovoris on ani nie je nudny pretoze vobec neexistuje.

Reagovat
smazaný uživatel

som rád, že sme sa nakoniec celkom zhodli a pochopili

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? Protože dal HSV pět gólů? V posledních šesti sezónách měl v domácím zápase průměr 6 gólů a navíc HSV právě vypadl z poháru se soupeřem ze 4. ligy. Letos to pro Bayern nebude tak snadný, může prohrát s kýmkoliv z BVB, S04, BMG, VFL + Bayern rád ztráci se soupeři kalibru Freiburgu. Asi ligu urve, ale nezdá se mi, že by byl větším favoritem než Juventus v Serii A nebo R+B ve Španělsku.

Reagovat
Uwe háže buly

Zrovna HSV dostává od Bayernu snad kotel pravidelně, nepamatuji si nějakej slušnej výsledek.

Reagovat
smazaný uživatel

9-2 bylo docela slušný. Rozhodně lepší než 8-0.

Reagovat
Lothar

Reagovat
db18

Paráda Díky HSV to letos bude start-cíl

Reagovat
smazaný uživatel

To HSV sa snáď chce prekonávať v čo tragickejšom výkone....aby si profesionálne mužstvo na takejto úrovni nedokázalo dať 3-4 úspešné prihrávky po sebe aspoň párkrát za zápas a aby si na takejto úrovni nedokázalo mužstvo pripraviť počas 90 minút 1 normalnú futbalovú akciu, tak to je v prdeli.

Robia hanbu úžasnej Bundeslige...tam by dnes viac ukázal aj ten Nottingen prdele

Reagovat
Rudnevs

Alebo Bochum

Reagovat
smazaný uživatel

Nottingen by minimálně parádně zazpíval. :D

https://www.youtube.com/watch?v=v2KFp9eLgIY

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera video hehe oni aspoň dali gól Bayernu sakra

Reagovat
smazaný uživatel

Kluci mam dotaz : Jak hral dneska Lewis Holtby? Podle by byl daleko lepsi kapitan nez Djourou, ten kluk je vudci typ a vzdycky na hristi necha vsechno

Reagovat
Rudnevs

Rozbiehal tých pár akcii HSV dopredu je to lepší kapitán ako Djourou problém tých akcii bolo ze z Schipplockom boli iba dvaja

Reagovat
smazaný uživatel

No podle mě teda stejný nic jako celá záloha, tam se snažil akorát na hrotu Schipplock a nikdo ho pořádně nepodporoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Diky oboum, ja si myslim, ze jo to paradni hrac, co vy? HSV je mu malo, snad ho pristi rok odkoupi treba BvB nebo Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Tak HSV je málo v podstatě každýmu, kdo má snahu o nějakou fotbalovou myšlenku. :D

Reagovat
smazaný uživatel

Mas recht, tam by se dokazal zkazit i Messi s Ronaldem

Reagovat
Rudnevs

Povedal by som ze Holtby sa zviezol s trápením celeho klubu a urobil by mu dobre prestup dajme tomu do Augsburgu

Reagovat
smazaný uživatel

Augsburg by byl krok zpet, nezlob se, ale to by vyslo nastejno zustat v HSV

Reagovat
Rudnevs

No tak do Sevilly to by bol prestup len ci by ho chceli to je klub kde sa presadí takmer každý

Reagovat
smazaný uživatel

Do Sevilly by se mi moc libil, tam je ted asi 3 roky paradni tym, kdo tam vleze, ten vyleti...snad krome Trochowskiho a Cherysheva

Reagovat
db18

Tím se teď utěšuje Ostrzolek

Reagovat
Rudnevs

Chudak Matthias za tie chyby nemohol

Reagovat
smazaný uživatel

Ostřolek byl v Augsburgu paradni, ten mel tenkrat formu na repre

Reagovat
smazaný uživatel

Ale na druhou stranu je tezky dneska excelovat v HSV

Reagovat
stas87

Tak to som asi HSV precenil...mal som 6:1.Mali vlastne nejaku sancu?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi dvě střely zdálky co šly mimo, ale jinak se spíš libero ohrozil sám svýma přihrávkama přímo před sebe do vápna

Reagovat
Rudnevs

No asi v 10 minúte strelil Holtby strelu nic moc, potom stoperi Bayernu vyrobyli zopar chýb ale hned faulovali potom v 2.polčase mal Gregoritsch strelu z diaľky a najväčšia šanca bola Gregoritschova na vlastnú

Inak gratulujem k zisku pár bodov

Reagovat
db18

Dneska se dařilo... Jinak ten Costův gól byl taky parádní Rafinha

Reagovat
Rudnevs

Inak tiez gratulujem ku Kicktippu

Reagovat
smazaný uživatel

Nemali nič čudáci

Reagovat
blackhawk88

Bayern v 2. kole DFB proti Wolfsburgu

Reagovat
Rudnevs

Ooooooo super jeden z favoritov vypadne

Reagovat
smazaný uživatel

No ty kájo, případný vypadnutí ve 2.kole by byla asi pro Pepíka docela husťárna

Reagovat
smazaný uživatel

A Schalke s Gladbachem bude taky fajn mač

Reagovat
Bayern +

To je dobre.

Reagovat
stas87

Ujah moze kozlov zostrelit este pred vzajomnym zapasom v BL.

Reagovat
db18

Sestřelí nějakého fanouška za bránou.

Reagovat
stas87

Sak oni nemozu papulovat ze si zvolil lepsi tim.

Reagovat
db18

Aby pak nebyl překvapený jako někdo, kdo šel z Augsburgu do HSV

Reagovat
stas87

S vidinou coho vlastne siel do pristavu?Hrat baraz a vzdialit sa na kilometre nationalelf? Ujah aspon nebude moct trapit Hennese.

Reagovat
Rudnevs

S vidinou penazi a tradicnejsieho klubu. Hennes je Ujahov kamarát, Ujah sa s nim chcel potešiť o gól z Hennesom a trochu to prehnal nechcel mu urobiť zle potom bol aj na jeho oslave narodenín

Reagovat
smazaný uživatel

vysekajú sa BL kluby medzi sebou vo viacerých dueloch, dosť veľká šanca, že uvidíme opäť niekoho z nižších súťaží dosť ďaleko

Reagovat
smazaný uživatel

A my máme Paderborn, ten musíme rozsekať na framforce po tom čo dnes za divadlo predviedli

Reagovat
smazaný uživatel

Niklas Honheneder.

Reagovat
stas87

Tak Zlatkovi chybal gol. Dobre ale tie vysledky tipol,nie?

https://pbs.twimg.com/media/CMWwk6IWUAEpBOD.jpg

Reagovat
db18

Až na BVB, Werder a Köln to mám stejně (vítěze)

Reagovat
Neuminho92

Nebyl moc objektivní když tipoval Werder to vyzerá :D

Reagovat
Rudnevs

Werder ma sancu a Junuzovic verí sam sebe a je velka šanca ze zrovna on dá aspon gól

Reagovat
smazaný uživatel

mám niektoré zhodné tipy ako on

Reagovat
smazaný uživatel

A na kicktippu jsem nás o gól podcenil.. tak snad zítra to bude lepší

Reagovat
Rudnevs

No zajtra ziskam max 6 bodov

Reagovat
Neuminho92

No první zápas na kicktippu celkem vyšel. Krásná jízda Bayern. Ta akcička Douglase ♥ Forrest u lajny šajtlička Mulllllller! Snad to půjde v tipech alespoň z části tak dobře jako dnes :)

Reagovat
db18

Ale překvapilo mne, že anglický komentátor chválil přihrávku Götzeho, přitom by jí 19 z 20 hráčů nedoběhlo a zpracovat to, aby balon nešel do autu, by se povedlo ještě vzácněji...

Reagovat
smazaný uživatel

nepozeral si na ARD?

Reagovat
db18

Já byl v Teplicích a domu jsem dorazil až po fotbale.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, každopádne za výjazd bez debaty

Reagovat
Rudnevs

Keby prihrávka bola pomalsia bola by pekná

Reagovat
freakmarena19

Reagovat
Rudnevs

OT keby zapas Bochum : Freiburg dopadol akokoľvek Sandhausen nebude prvý v tabuľke

Reagovat
smazaný uživatel

Začo majú odpočítané 3 body?

Reagovat
Rudnevs

Ze nezaplatili licenciu

Reagovat
db18

Freiburg

Ale Bochum na prvním fleku je taky pozitivní. Snad se jim s Freiburgem povede přímý postup a RB ať pak ztroskotá v baráži...

Reagovat
Rudnevs

RB bude 4 v baráži bude Sandhausen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Achjo...

Reagovat
Arne

Tři body z Augsburgu jsou fantastický rozjezd, ale tím pozitiva pomalu končí... První poločas se mi moc líbil, ale způsob, jakým jsme naložili s přesilovkou a skoro současným vedením, nevěští nic dobrého. Pál musí trochu zabrat - i kdyby tam měl na lajně vyletět z kůže, tak nemůže dopustit, aby v takové situaci hrál tým tímhle způsobem. Jsem zvědav, co proti Brémám, tam budeme muset ukázat i něco směrem dopředu.

Kraftík dneska paráda, snad bude pokračovat ve výkonech z předchozí sezóny... Z pole pochválit asi obranu kromě Lustiho a solidně hrál i Kalou.

Reagovat
stas87

To som zvedavy aj ja,s cim pridete v piatok.My kludne mozme mat po dvoch kolach nula bodov a nula golov.Nie ze by ma to prekvapilo a sokovalo.Najhorsie na dnesku je,ze Schalke sa na tu vyhru ani prilis nemuselo snazit. Od nas cakaj zatiahnutu obranu a destrukciu.Ak ale budeme trebars v troch ci styroch hracoch na vasej polovici,moze to pekne horiet.

Reagovat
Arne

Tak třech, čtyřech hráčů při postupném útoku bych se nebál, a do brejků vás snad pouštět nebudeme... Podle mě to bude vyrovnaný, snad budeme mít aspoň bod, abychom byli aspoň na 19 hodin Spitzenreiter

Hele, a když je to v ten pátek... Nejel bys tam? Docela mi to začíná vrtat hlavou, páč jsem v Berlíně už přes rok nebyl.

Reagovat
stas87

No myslel prave na brejky v troch ci styroch hracoch.To my si zasa vieme poradit.

Ja uz si beriem volno v piatok za dva tyzdne kvoli Horepu.Pochybujem ze mi da dva piatky po sebe.Druha vec je ta,ze otca neviem z akeho dovodu napadlo prerabat v auguste byt.No a ja mu na to chciem prispiet nejakou korunou.Rad by som siel,ved bude krasne ale mam hned dva problemy.

Reagovat
Arne

Když vidím, jak opatrný fotbal hrajeme, tak právě brejk ve čtyřech nedopustíme, aspoň doufám

Jo v pohodě, mně se to teď jenom tak zrodilo v hlavě, že bychom zopakovali ten výjezd na Stuttgart v srpnu 2011, nebo kdy to bylo... Já zrovna pojedu do Drážďan, tak tam možná sjedu na otočku tak jako tak.

Reagovat
stas87

No,musime vas nalakat na nasu polovicu,idealne pri vasom rohu,Wiedwald ho chyti,vyhodi loptu za vapno a uz to je. Takych golov uz padlo,dneska nas takto vycvicil Sane.

Keby si napisal tyzden ci desat dni spät,siel by som.Volno by som si vyjednal skorej.Vtedy to bolo fajn,aj to video este mam.Vtedy dobra euforia po gole Ramosa. Za rodinou len alebo aj za futbalom?Dynamo teraz hralo doma.

Reagovat
Arne

Dával Raffa Za rodinou, Dynamo hraje teď v pondělí s Bayernem a pak vložený kolo ve středu 26. proti Halle. To bych možná taky dal, ale reálněji vypadá ten Chemnitz začátkem září.

Reagovat
stas87

Si to vzdy pomylim. Ten Chemnitz bude super.Nemaju zakazane vyjazdy,nie?A co sa tyka Dynama,pojde podla teba priamo alebo cez baraz?

Reagovat
Arne

Vůbec nevím, jak jsou na tom ostatní týmy. Ale Dynamo mívá smysl pro napětí, takže určitě baráž.

Reagovat
Uwe háže buly

Sané neskutečnej A ten první gól Leverkusenu, neměl tam bránit někde Kadeřábek?

Reagovat
smazaný uživatel

U prvního i bránil, teprve u druhýho se vůbec na cirkusu vzadu nepodílel.

Reagovat
Erdovec

co Kadeřábek?

Reagovat
Uwe háže buly

Přijde mi, že mu to moc nešlo podle toho sestřihu..

Reagovat
Rudnevs

Ale zase cela obrana bola tragická

Reagovat
stas87

Kim bol este horsi.Neviem co sa to s nim stalo..vzdy nechal Bellarabiho spracovar loptu a nechal mu cas aj na klucku.Minuly rok nedal ani sekundu casu a len velmi malo hracov cez neho preslo.Dufam,ze to bol ojedinely vykon a nebude to takto pokracovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Tuchelovo BVB, zatím radost sledovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

BVB Zatím prostě nádhera, Gladbach si zatím ani nečuchl. Akorát vždycky trnu, když někdo zajede do Marca...

Reagovat
smazaný uživatel

Kalou. Toho klučinu mám fakt rád.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Mimochodem Darmstadt má fakt nejstarší stadion v BL a jeden z nejstarších v Německu? http://www.p-stadtkultur.de/wp-content/uploads/2009/03/Boelle_orig_image_1210770354596.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

bazaly

Reagovat
Arne

Jejich trenér Schuster se prý musí sprchovat v kabině sudích.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro jak Příbram.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

presne pod tymto si predstavim "waldstadion". oval, stromy, wursty, pivo, proste poctiva nemecka atmosfera.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB MEISTERSCHALE

Reagovat
smazaný uživatel

Krása Match jsem neviděl celej (zasraná bouřka), ale v první půli to byl válec Skvěle hrál Schmelle, Henk se asi definitivně usadil v základu, sláva. Gladbachu sme nedali šanci zasloužená výhra. A co se stalo Marcovi ?? Zákrok jsem asi neviděl, no byl záběr na lavicu, držel se za nohu a řval, tak snad nic vážného

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí nezastavil ani minutu u Dortmundu, to je masakr ta Bundesliga kam to dotáhli

Reagovat
db18

Proč nastavovat, když o nic nejde a nic se neděje?

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba proto že na stadionu je 90000 tisíc lidí. Tak jim fotbal zkratime nebo jak?

Reagovat
db18

Platíš za 90 minut, všechno navíc je bonus.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesněji: platíš za zápas. A za stavu 4-0 je ti vcelku jedno kdy to srandovní týpek s flétnou foukne.

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Tebe vadi presne viacej co?Ze rozhodca neprida za stvu 4:0 o minutu viac alebo ze nenastavi o minutu za stavu 2:2?

Reagovat
bobis21

jasně, protože třeba 2 minuty navíc by celý zápas změnily

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
smazaný uživatel

Mchitarijan to nějak roztáčí a to ho všichni fanoušci Borussie loni vykopávali

Reagovat
smazaný uživatel

Já ne, já mu věřil vždy

Reagovat
Centrofixka

ja tiež

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on si za to může možná i sám, když měl ÚDAJNĚ říct, že nechce v BVB být. Respektive to proběhlo v médiích.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda len tak ďalej!!! Chlapci dnes ukázali výborný presing a čo je hlavné oproti minulej sezóne boli pomerne efektívni.

Reagovat
fantomas

Tak Mainz podle všeho pěkně ostudnej výkon. Snad si to teda zkusili a příští kolo už nebudou blbnout bez Asiátků, košťata...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pozerám na kicktippe, že sme mali dosť podobne natipované

Reagovat
smazaný uživatel

No jo...ale zase se ukázalo.. Bundesliga je prostě neuvěřitelně nevyzpytatelná a i proto ji tak miluju!!

Jinak dneska super den....bratr se ženil a Dortmund takový zápas. Ale koukali lidi na me trochu divně, když jsem se během večerního programu díval na mobilu na fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, to je úžasná vyrovnanosť BL, tomu sa môže rovnať len PL a aj to si myslím, že v BL to je viac nevyspytateľné (až na ten Bayern)

Hehe tak to super, snáď to aspoň brat pochopil ...a to už ste skončili? U nás sú svadby do rána, ale už to tiež nie je také aké bývalo niekedy...

Reagovat
smazaný uživatel

Nene neskončii. Taky do bude až do rána...ale já nejsem zrovna taneční typ

Jo...bráchu jsem o skóre informoval a byl nadšený. Přijela i celá rodina z Dortmundu a tak ke mně do mobilu nakukovali i strejda a babička

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je na tom Leckie, je u něj šance postoupit výše?

Reagovat
smazaný uživatel

BVB

Podle sestřihu dnes zahrál Auba naprosto famózně

Reagovat
Ángel di María 22

Až takhle skvělý jsem to nečekal.

Výbornej press až do nějaký 75. minuty, rychlý a přesný kombinace, zabijácký zakončení. Bravo.

Krásně se dívá na tým, celek, kterej spolu brání a útočí jako jeden muž. Jsem fakt nadšenej. Když jsem zas viděl tu křeč v Marcově tváři po střídání, když mu tam šahal na nějakej článek na nártu, zas jsem si vzpomněl, co bude alfou a omegou úspěchu. Snad bude trochu štěstí.

Reagovat
smazaný uživatel

JOOO DORTMUND!

To si musím pozrieť aspoň zo záznamu, aspoň niekto ma dnes potešil

Pozerám, že Gladbach mal dá sa povedať novú stopérsku dvojicu. Asi to zohralo tiež svoju rolu čo? Ale strelci presne ako som očakával, Mickyho 2 zásahy sú nadstavba

A na tie ostatné výsledky som cestou z Tatrana pozeral asi takto ...až na Leverkusen no

Reagovat
smazaný uživatel

pre mna neocakavany vysledok bol iba BVB. Zeby zase potrapili po rokoch Bayern este je skoro hovorit ale zmena trenera zatial zafungovala na 1*.

Reagovat
smazaný uživatel

Miki

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
Pipo123

Bender sa vraj zranil a vynechá zápas v Ríme, takže Aránguiz prišiel práve v čas

Reagovat
smazaný uživatel

Kto má záujem a chytá ZDF tak 23:00 das aktuelle sportsudio - zostrihy dnešných zápasov BL + 2.BL ....prípadne potom ako vždy nedeľa 9:30 na Sport1 (od 9:15 2.BL), ale tam je hromada reklám...

Reagovat
smazaný uživatel

Mrknul bych se, ale ZDF nechytám.. ..a ráno na to zase nevstanu

Reagovat
smazaný uživatel

ale mám na myslí nemecký Sport1, ten chytáš? Tam to ide doobedu aj poobede.

Reagovat
stas87

Chytim to aj na nete?Aj mimo uzemia Nemecka?

Reagovat
T44v3tt1

Přes nějaký anonymizer by to mělo jít

Reagovat
stas87

A to je co?Som mantak na tieto veci.

Reagovat
Arne

Já myslím, že ZDF nemá na netu stream.

Reagovat
Arne

Kecám, mají... Jdu instalovat něco z toho dole, díky T44v3tt1.

Reagovat
smazaný uživatel

beži ti to nakoniec?

Reagovat
Arne

Já jsem antitalent, tak jsem ty doplňky buď nespustil, nebo to mají na ZDF ošetřený nějak jinak.

Reagovat
T44v3tt1

Nainstaluješ si doplněk do svýho prohlížeče. Umožní ti to sledovat videa, který předtím sledovat nešly díky tomu, že jsi z jiný země. Tohle používám já.. https://www.google.cz/search?client=opera&q=browsec&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Jinak ještě je třeba Hola (Hola lets you have access to information that is otherwise not available in your geography while protecting your online privacy.) https://www.google.cz/search?client=opera&q=hola&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Reagovat
T44v3tt1

Měla být reakce za stas87. Pardon

Reagovat
stas87

Aha,nebude mi to casom pisat ze si to mam odinstalovat?Ze to nie je legalne?

Reagovat
T44v3tt1

Mělo by to být v pohodě, jelikož jsou to doplňky ke stažení na web stores jednotlivých prohlížečů. Asi by je tam neměli, kdyby s tím byly problémy

Reagovat
db18

Ti redaktoři jsou taky pomalu na úrovni Kalouse...

Otázka: "Dokázali jste si před začátkem sezony představit, že si vás BVB takhle povodí?"

Favre: "No, a proč by ne?"

Reagovat
smazaný uživatel

tiež zaujímava a nečakaná odpoveď....dnes tam je nejak moc rozhovorov, asi si to zajtra doplním o zostrihy na Sport1, reklamy prežijem

Reagovat
db18

Jindy toho teda tolik neni? Mně to pak už docela štvalo... docela jsem chtěl jít spát...

Reagovat
smazaný uživatel

Málokedy pozerám to nočné štúdio na ZDF, ale myslím že tam toho toľko nebolo...možno to bolo 1.kolom...uvidíme o týždeň

Reagovat
db18

OT: Nastasic si utrhl achilovku a vynechá nejspíš podzimní část sezony.

Reagovat
db18

Tak dokonce 9-12 měsíců

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kravo, pech je slaby slovo..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Kto bude hrat v obrane Neustädter ( " módna ikona " ) ? Alebo Höwedes ktory asi tiez nieco ma inak by hral aj dnes

Reagovat
smazaný uživatel

Howedes Matip dvojka určite

Reagovat
Rudnevs

On tam este oxiduje Santana ktory nakoniec nešiel do toho Turecka

Reagovat
db18

TO by už spíš měl hrát Ayhan a Friedrich je taky stoper, jestli se nepletu.

Reagovat
smazaný uživatel

Holger má nástupce?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Heller z Darmstadtu to je borec šialene rýchle nožičky má, a ako nimi kmytá ....každopádne krajší 1.gól v BL po toľkých rokoch asi padnúť nemohol

Reagovat
Rudnevs

No ja som ho nevidel vies ho popísať ten gól. Inak Heller to je ten s tou bradou

Reagovat
smazaný uživatel

ee s bradou je Sailer

Reagovat
Rudnevs

Jaj diki

Reagovat
smazaný uživatel

video gólu na 1:0: http://videa.hu/videok/sport/dar-han-1-0-Xl3K2kkFqdTlDk4c?start=3.289841

Neni to úplne najkvalitnejšie, obtrel sa ten lob o brvno ešte, užasný gól

Reagovat
Rudnevs

Diki celkom pekny nieco podobne strelil aj Gebre

Reagovat
smazaný uživatel

hej videl som hehe

Reagovat
Rudnevs

No škoda ale ked mu to raz vyšlo mohol by skúsiť nieco podobne aj na opačnej strane

Reagovat
smazaný uživatel

Inak fajn tipy na Kicktippe, pekne si chytil Bayer a takmer aj Schalke na presný výsledok. Ale to je 1.kolo a to je strašné ťažké aj pre odborníkov...ono je takto ťažké takmer každé kolo v lige akou je BL. A všeobecne je tipovanie zápasov dosť o takom talente na tipovanie a nejakom šťastí....lebo inak by sme boli všetci milionári, keby stačilo sledovať a potom si podať a vyberať výhry.

Reagovat
Rudnevs

Diki, tipoval som na Dortmund a Bayern menšie číslo to ma mrzí v druhom kole to bude jednoduchšie totiž vieme ako si ktory klub počínal v 1. Kole zaujímavé ze na čele sú momentálne užívatelia ktory pod BL neprispievaju často z tých " expertov " to celkom islo Jozkokozlejovi a db18, stas tiez celkom dobre, podla mna tých čo pod BL nie sú moc aktívny a prispievajú skôr pod PD a PL zachvilu odpadnu a v boji o prvé miesto budu len ty dajme tomu siedmi čo pozerajú kazdy zapas a pravidelne prispievajú

Reagovat
smazaný uživatel

To hej to sa uvidí.

Inak dnes som pozeral Cottbus proti Chemnitzeru čo by asi mohlo zaujímať keď máš rád Cottbus. Tak vcelku Cottbus lepší celý zápas, Chemnitz mal slušné protiútoky hlavne v 2.polčase...gól ani neviem aký dostali lebo som si práve vtedy odbehol...ale na konci mali domáci obrovský tlak a kopec šancí. Ale ťažko sa presadzujú, chýbal mi tam nejaký výraznejší líder. Čo sa týka atmosféry, návšteva tesne cez 7 tisíc, kotol za bránkou samozrejme plný, zbytok štadióna dosť prázdny, na tom strede ani horné poschodie nebolo otvorené. Ale support famózny, tí išli celý zápas ako mašina a aj dosť výrazne čo sa týka hlasitosti a mali veľmi pestrú skladbu pokrikov a chorálov.

Za hostí som sa tešil na Fenina ale ten nakoniec nenaskočil vôbec

Reagovat
Rudnevs

Prave kvôli tomu štadiónu a atmosfére ich mam rád a prajem im aspon 2.ligu z hracov poznám ale iba dvoch Mohrleho a Garbuschewskiho. Chemnitz vyzera slusne naviac bude novy štadión

Reagovat
smazaný uživatel

Ale parádne zápasy, krásne góly, akcie, nastrelené žrďky, červené karty, zápletky, v Darmstadte mohli vyhrať obaja, v Augsburgu asi tiež podľa tých šancí, proste pecka

Reagovat
Rudnevs

Ja som prilis veril Mainzu predsa len tie posily:

Muto: Asi najväčši talent Japonska, chcela ho aj Chelsea

Niederlechner: Jeden z najlepsich strelcov 2.BL

Sereno: Kvalitny obranca ktory uz hral BL

Beister: Presadil sa vo Fortune a prvym rokom v HSV

Balogun: Tiez zname meno v minulom roku hral za Darmstadt

Navyse vsetci z nich su moji oblubeny, pekny stadion s tymi okienkami, nove dresy na ktorych krasne lado Novy sponzor proste tajne som im veril na EL

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem práve z tohto zápasu bol slabý zostrih na ZDF, pozriem ešte zajtra na Sport1, že ako to vyzeralo. Inak Mainzu verím, chvíľu potrvá kým nájdu spoĽahlivého strelca, ale potom to pôjde. Atmosféra u nich doma sa mi moc páči, trošku som prekvapený, že dnes nebolo vypredané.

Reagovat
Rudnevs

Inak strelcov z 2.BL by sa malo vyplatiť kupovať tento rok zatiaľ Wooten, Boulahrouz, Terodde a najmä Nils Petersen ja som pozeral zostrih na ES2 a vidieť bolo iba gól a ako sa Hasenhütl teší

Reagovat
smazaný uživatel

A Hennings z Karlsruhe nám odchádza na ostrovy čo?

Reagovat
Rudnevs

Aj Hofmann nechápem čo na tom vidia stačilo ukázať si na hoci ktory klub zo spodku alebo stredu tabuľky BL a mohli tam hrať

Reagovat
Rudnevs

+ Hunemeier ide do toho klubu kde trénoval Hyÿpia

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je sila anglických mančaftov...jednak atraktivita, jednak peniaze, už aj tímy z Champu preplácajú hráčov a zaplatia viac ako väčšina tímov zo spodu BL. Nemecký futbal musí zapracovať na zvýšení príjmov z TV, potrebuje ešte viac rásť a znižovať náskok anglického futbalu. Ani nie preto aby sa na neho finančne dočiahol, len aby vedel udržiavať hráčov pre svoj trh. Teraz si vezmi odišiel reprezentant U21 Hofmann, najlepší strelec minulej sezóny 2BL Hennings, Polter odišiel do QPR. Teraz ten Hunemier do Brightonu čo píšeš, to som ani nevedel až teraz som si to našiel keď si napísal

Reagovat
Rudnevs

V poslednej dobe Nemci odchádzaju mimo aj do slabších klubov a slabší hraci skôr odchádzali len najlepší ( Podolski, Schurlle, Ballack... ) a túto " éru " podla mna začali Sascha Riether a Nick Proswitsch teraz títo hraci z 2.BL a napríklad Wemmer odisiel do Panathiakosu

Reagovat
božský John

SCHANZER

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Cakal som od Wolfsburgu istejsi vykon, remiza by tomu zapasu slusila viac. Najma Seferovicova sanca cca sest minut pred koncom bola 100% zalezitost. Nastastie aj pre moj tiket sa prekvapenie nekonalo. Skoda Eurosportu, na nemeckej lige velmi rad pocujem aj tu atmosferu, ale predpokladam, ze to bola ojedinela zalezitost

Reagovat
smazaný uživatel

prislo mi to bez tempa, na to ze jde o bundesligu. Sleduji fotbal na neolika urovnich a dnes to byla treti ceska liga tenhle zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Kolín Stuttgart zatím mač jak sviňa

Reagovat
9augi9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Miki 2 zápasy 5 fíků - prepare your anus Bayern, Borussia č1 je zpátky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Kliment gól na 2:2

Reagovat
Rudnevs

1.kolo BL

Bayern opat ide ako mašina navyse Costa hra celkom pekny futbal , prekvapil Dortmund, Tuchel je macher navyse mam pocit ze z hracmi vychadza ako kamarat vyborne Micky aj Auba tak isto Schmellzer, Stuttgart super ale mal smolu v budúcnosti majú sancu na EL, Gladbach nevyzerá dobre toto vidím tak na 8.miesto, Schalke tiez dobry vykon s Werderom to vyzera nie velmi dobre, Hamburg vyzera beznadejne mať 2 polosance za zapas a prehrat 5:0 je hrozny výsledok. Hannover tak isto proti Darmstadtu by sa to malo aj ked ty sú banda tvrdých a poctivých hráčov ktorých velmi ale velmi podporujú fanusikovia, Ingolstadt tak na stred tabuľky, De Bruyne ma tlak a potrvá kym si zvikne, Hoffe nevyzerá dobre, Leverkusen dobry pocit z futbalu dá sa na to kukat, Mainz nic moc snad sa vytiahnu, Augsburg nevyzerá dobre naviac odide Baba, Hertha celkom fajn

Reagovat
stas87

O par kol tie tvoje predpovede budes menit ako sa bude menit pocasie.

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart bude rad kdyz se zachrani, od Hamburku snad nikdo necekal ani ty dve polosace, gladbach pote co prodal dva svoje top hrace bude rad kdyz doma posbira par bodu, venku neuhraje nikde nic a bude rad za zachranu. Bud jsi troll nebo jsi tu soutez nesledujes

Reagovat
smazaný uživatel

Videl si Stuttgart v závere minulej sezóny? Tam je potenciál hrať tesne za TOP6stkou resp tichý stred. Trošku škoda, že nevedia podržať Huuba Stevensa na celú sezónu, ale volajú ho až keď horí ....včera im chýbalo dosť hráčov, za všetko hovorí Hloušek na stopérovi, navyše 1.kolo, od tohto zápasu by som to vôbec neodvádzal, ako budú hrať túto sezónu. Jasné, čaká sa trápenie a boj v spodných vodách tabuľky, ale nemusí to tak byť...

Reagovat
Rudnevs

Včerajší zapas a to Kolín je klub ktory bude bojovať o stred tabuľky a sice vyhral 3:1 ale Stuttgart ich herne prehrával mal asi 20 šancí ale nevyšli furt to bolo nieco tyč, brvno, brankár, netrafenie brány, útočný faul, zlá prihrávka...

Väčšina tímov čo hra proti Bayernu ma aspon dve šance to čo mal Hamburg sa ani nedalo nazvať pološanca strela do stredu brány, kolmica na Schipplocka na strelu z uhlu a strela Gregoritscha asi z 35 metrov tesne nad bránu

Gladbachu odisiel Kruse a Kramer o záchranu ale hrať určite nebudú vidím to na stred tabuľky

Reagovat
smazaný uživatel

Kliment

Reagovat
smazaný uživatel

(zahrál si víc než Kadlec )

Reagovat
Ferguson6

Ak sa Kliment v tom Stuttgarte presadí, asi si kúpim jeho dres a nafarbím hlavu do farieb Stuttgartu

Reagovat
smazaný uživatel

čo u teba znamená "presadí sa" ?

Reagovat
OnderCZ

Nemáte někdo tip, kde by se dalo stáhnout dopolední nedělní Bundesliga Pur ze Sport1? Rád jsem na tyhle souhrny vždy koukal, teď už několik let bohužel Sport1 doma nenaladím.

Reagovat
smazaný uživatel

Je nějaký kanál na satelitu kde dávají něco z 1. 2. 3. nemecké ligy zadarmo?

Reagovat
db18

Na německém Sport1 dávají pondělní dohrávky 2.BL, jinak tam jsou sestřihy 1. a 2.BL, občas tam dávají i třetí ligu (mají práva na 27 zápasů za sezonu, ale přijde mi, že tolik toho nedávají)

Na 3. ligu je to potom složitější - pravidelně vysílá MDR (domácí zápasy celků z východního Německa... nejčastěji to ale asi bývá Halle a Cottbus), dále to občas dává RBB (posledně dávali Cottbus), WDR (vybrané zápasy týmů z porúří, občas i 4. liga...) a ještě občas dává NDR, ale pravidelně vysílá snad jen MDR (sobota nebo neděle ve 14:00, vždy minimálně jeden zápas kola, občas jde v sobotu i v neděli a někdy i v pátek)

...sestřihy první až třetí ligy pak dává Das Erste (v neděli asi od 18:00 do 19:50), sestřihy 1. a 2. ligy by mělo dávat ZDF chvíli po jedenácté(?) taky v neděli, sestřihy kompletního kola pak běží v pondělí na Sport1

Reagovat
smazaný uživatel

Tých 27 zápasov za sezónu pri Sport1 si mal na mysli Regionalligu asi

Reagovat
db18

Ajo, to jsem si doopravdy spletl.

Reagovat
db18

A k třetí lize je ještě dobrá následující stránka: http://www.liga3-online.de/live-spiele/

Tu si hoď třeba i do záložek, protože tu je pravidelně program živě přenášených zápasů a jaká volná stanice to zrovna dává.

Reagovat
smazaný uživatel

+ doplním Willyho na ARD Das Erste beží DFB Pokal - z každého kola 1 zápas, potom v neskorších kolách myslím občas aj 2 zápasy z kola.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky moc @dory @db

Reagovat
smazaný uživatel

Neni zač, som rád, keď sa niekto zaujíma aj o nižšie nemecké súťaže

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě je mi Německo bližší než Anglie nebo Španělsko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele