1. kolo
15.08.2015 18:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach 4:0

Řekni, kde ty kytky jsou, co se tady mohlo stát? V Borussenderby nedokázal Mönchengladbach potvrdit svou výbornou bilanci z posledních vzájemných zápasů a oproti minulé sezóně byl jako vyměněný. To byl také Dortmund, který zvítězil jednoznačně 4:0, přičemž o svém vítězství rozhodl již v prvním dějství.

Od úvodních minut bylo na trávníku prakticky jediné mužstvo, a to parta Thomase Tuchela. Tradičně do posledního místečka zaplněný Signal Iduna Park vybouchl radostí poprvé v 8. minutě, když samostatný nájezd na Sommera proměnil Henrikh Mchitarjan. Hlavní rozhodčí Stieler však na pokyn asistenta tento gól pro ofsajd neuznal. Opakované záběry ukázaly, že postavení arménského reprezentanta bylo hraniční.

Po čtvrthodině hry už se ale Dortmund opravdu ujal vedení. Po rychlé kombinaci se míč po ose Hummels - Mchitarjan dostal k Marco Reusovi a ten z druhého dotyku překvapil Yanna Sommera dělovkou na přední tyč - 1:0. Navýšení náskoku přišlo zanedlouho, další pěkná akce vyvrcholila centrem Marcela Schmelzera a Pierre-Emerick Aubameyang z malého vápna hlavou nedal brankáři šanci.

V jediné zajímavé příležitosti Gladbachu během úvodní 45minutovky se ocitl Josip Drmić, novou posilu z Leverkusenu ovšem zradilo zpracování a zakončení mu překazil navrátivší Marcel Schmelzer.

Žlutočerní byli i nadále jasně lepší a třetí gól přidali ještě před odchodem do kabin. Ilkay Gündogan vysunul kolmicí do úniku Aubameyanga, gabonský forward pak ještě celý protiútoku vyšperkoval přihrávkou na Mchitarjana, jenž střílel do úplně prázdné brány. Dalšímu jistému gólu pak zabránil Raffael, když na brankové čáře vyhlavičkoval pokus Matse Hummelse.

Demolice hostů pokračovala i po přestávce, i když branka padla už pouze jedna. V 50. minutě Kagawa vymyslel vynikající přihrávku na Reuse, který našel z druhé vlny nabíhajícího Mchitarjana a ten neměl větší problém připsat si svou druhou trefu v utkání. Za chvíli mohl sám architekt předchozí akce skórovat, jenomže po nádherné narážečce s Aubameyangam neměl správně seřízená mířidla.

Jedna ze dvou letních akvizic v základní sestavě (druhou byl Weigl), Roman Bürki, se fanouškům v novém dresu příliš neukázala, mezi třemi tyčemi byla takřka bez práce. Hříbata na něj za celé utkání vystřelili pouze jednou, proto není divu, že udržel čisté konto. Jeho protějšek Sommer byl naopak neustále v permanenci a v závěru zabránil potupné pětce, když zneškodnil ránu Gündogana.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (6)

Přidat komentář
p-e-t-k-o

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

vyhrajeme 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Mchitarjan, Aubameyang

Reagovat
Qtipie

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele