1. kolo
15.08.2015 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - TSG Hoffenheim 2:1

Bayer Leverkusen dokázal na vlastním stadionu otočit duel s Hoffenheimem a zvítězil 2:1. Domácí byli dnes lepším týmem, na tři body se ale hodně nadřeli. Skóre otevřel hostující Steven Zuber, ještě do přestávky srovnal Stefan Kießling a výhru zajistil dvacet minut před koncem žolík Julian Brandt.

Svěřenci Markuse Gisdola odstartovali nový ročník Bundesligy skvěle. Po zisku balónu ve středu pole vyslal Eugen Polanski krásnou kolmicí do samostatného úniku Steven Zubera a třiadvacetiletý křídelní si s chladnou hlavou poradil s vyběhnutým Berndem Lenem, jemuž nasadil jesličky.

V dalším průběhu poločasu už se do útoku tlačil pouze Leverkusen, nadějné příležitosti si vytvářel často po standardních situací, na vyrovnání si ale musel počkat až do 44. minuty. Bayer předvedl velmi pěknou akci, kterou na pravém křídle započal Lars Bender, Bellarabi pak patičkou oslovil Wendella, jehož ránu Oliver Baumann vyrazil pouze k nohám Kießlinga, jenž neměl doklepnout míč do sítě.

Zkušený útočník tak ukázal, že se mu v zahajovacích zápasech sezóny prostě daří , vždyť stejně jako Huntelaar ze Schalke skóroval v první utkání již po čtvrté v řadě - nepřetržitě od léta 2012. Jednatřicetiletý Kießling si pak ke gólu mohl přidat i asistenci, po jeho hlavičce však na zadní tyči osamocený Son Heung-Min zakončoval velice nepřesně.

Ve druhém poločase několikrát zahrozil i Hoffenheim. Jako třeba po hodině hry Pavel Kadeřábek, jehož nebezpečnou pobídku před branku konečky prstů odvrátil na roh Leno. Na druhé straně měl další tutovku kdo jiný než Kießling, po přihrávce Bellarabiho ale ve skluzu nedokázal trefit odkrytou bránu.

Rogeru Schmidtovi ve v 64. minutě povedl výborný tah, když Sona nahradil talentovaný Julian Brandt. Devatenáctiletý křídelník se prosadil už po sedmi minutách pobytu na trávníku. Další střídající hráč Admir Mehmedi se výborně uvolnil, aby pak posunul balón právě na Brandta, jenž přesnou střelou na vzdálenější tyč překonal Lena.

Hoffenheim nepodal špatný výkon a dnešní představení trenéru Gisdolovi určitě ukázalo, že je na čem stavět. Zároveň ale mají Die Kraichgauer také na čem pracovat, Bayer si své vítězství v klidu pohlídal. Navíc ještě hostům hlavní rozhodčí odpustil penaltu, když neodpískal evidentní faul Fabiana Schära na svého spoluhráče z reprezentace Mehmediho.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Qtipie

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele